Lewactwo organów o. Rydzyka ;-)
| Autor |
Wiadomość |
|
Anonim (konto usunięte)
|
 Lewactwo organów o. Rydzyka ;-)
LEWACTWO „NASZEGO DZIENNIKA”
Niedawno w prowadzonej dyskusji zwróciłem uwagę, na to, że mój adwersarz z upodobaniem posługuje się określeniami „lewak” i „lewactwo” i najwyraźniej rozumie te pojęcia inaczej niż ja. Poprosiłem go o sprecyzowanie i dowiedziałem się, że według niego pojęcia te są przeciwieństwem prawości, a więc lewactwo to nieprawość , a lewak to człowiek, który nie jest prawy.
Postanowiłem sprawdzić, jak takie rozumienie określeń lewak i lewactwo da się zastosować w praktyce. Dzisiaj akurat wpadł mi w oko artykuł Wojciecha Wybranowskiego w dzisiejszym „Naszym Dzienniku” dotyczący spraw które znam nieźle. Stąd nazwa tego tematu i ta inauguracyjna wypowiedź
Całość artykułu znajdziecie na stronie „ND”
http://www.naszdziennik.pl/index.php?ty ... d=po02.txt
A ja zajmę się tym, na czym się trochę znam, chociaż o „Polisie” też co nieco wiem
Wtorek, 10 lipca 2007, Nr 159 (2872)
Prokuratura sprawdzi majątek byłego prezydenta
(…)
I jedno w Lublinie
Z kolei lubelska prokuratura apelacyjna prowadzi postępowanie w sprawie ewentualnego wyprowadzania pieniędzy z Komitetu ds. Młodzieży i Kultury Fizycznej w czasie, gdy tą instytucją kierował Aleksander Kwaśniewski. Na nieprawidłowości w działaniu komitetu i współodpowiedzialność Kwaśniewskiego w wyprowadzeniu z niego około 100 mln zł już w 1992 r. wskazywała Najwyższa Izba Kontroli.
Dwa kłamstwa lewaka Wojciecha Wybranowskiego w jednym zdaniu: Użycie określenie „wyprowadzenie” sugeruje kradzież. W zawiadomieniu jakie w marcu 1992 r. skierował do prokuratury Zespół Pracy, Spraw Socjalnych i Zdrowia NIK nie ma zarzutu wyprowadzenia 100 mln zł z konta KMiKF! Kwota 100 mln zł jest wzięta z księżyca, W zawiadomieniu NIK jest mowa o szkodzie w kwocie tylko 1 583 393,50 złotych
Lubelscy prokuratorzy sprawdzają, czy były prezydent rozpoczął wyprowadzanie pieniędzy znajdujących się na kontach Komitetu poprzez udzielanie pożyczek powiązanym z PZPR i prowadzonym przez zaprzyjaźnionych partyjnych towarzyszy spółkom i firmom. Kredyty te udzielane były bez wystarczającego zabezpieczenia, przez co automatycznie stawały się darowizną. I tak np. kierowany przez Kwaśniewskiego komitet utworzył spółkę z ZSMP-owskim biurem podróży "Juventur". Zdaniem kontrolerów NIK, przelano do niej o 445 mln zł więcej, niż wynosiły zobowiązania.
Prymitywna insynuacja – pożyczki i dotacje z trzech funduszy celowych były udzielane wszystkim uprawnionym podmiotom ze sfery kultury fizycznej i sportu, turystyki oraz organizacjom młodzieżowym. Podany przykład wskazuje, że lewak Wybranowski nie ma pojęcia o czym pisze. Bo chociaż rzeczywiście przelano na konto Juventuru o 44 500 zł (nowych) więcej, to nie był to ani kredyt o żadnych zabezpieczeniach nie może tu być mowy. Co więcej to nie p. Kwaśniewski ponosi za to osobistą odpowiedzialność tylko służby ekonomiczno księgowe KMiKF. Ta nieprawidłowość została wykryta przez kontrolę NIK w 1991 r., ale mimo, że następca Kwaśniewskiego pan Michał Bidas został o niej powiadomiony, nie wyegzekwował zwrotu nadpłaconej kwoty. To nie Kwaśniewski, lecz Bidas jest odpowiedzialny za to, że kwota 44.500 zł nie wróciła w 1991 r. na konto ówczesnego Urzędu Kultury Fizycznej i Turystyki
Z kolei w czerwcu przed odejściem Kwaśniewskiego z komitetu instytucja ta przelała na konto nowo powstającego Banku Turystyki, również współtworzonego przez Kwaśniewskiego, 25 mln dolarów.
Kolejne kłamstwa, insynuacje i oszczerstwa lewaka Wybranowskiego To nie Kwaśniewski współtworzył Bank Turystyki, lecz SKARB PAŃSTWA, w imieniu którego występował przewodniczący KMiKF, a ponadto wnoszące takie same udziały OST „Gromada” , Przedsiębiorstwo Państwowe „ORBIS” i PTTK Lewak Wybranowski sugeruje przestępstwo „wyprowadzenia” tych 25 mln USD. Tymczasem była to tylko zmiana banku, w którym KMiKF ulokował środki dewizowe Centralnego Funduszu Turystyki i Wypoczynku – mimo przeniesienia ich do Banku Turystyki ich właścicielem nadal pozostawał CFTiW! Stwierdzone przez NIK nieprawidłowości dotyczyły niekorzystnych warunków tej lokaty. Ale odpowiedzialnymi za powstanie szkody z tego powodu są głównie następcy Kwaśniewskiego, p. Zygmunt Lenkiewicz i a nawet zwłaszcza p. Michał Bidas, który mimo że został przez inspektora NIK poinformowany tych o nieprawidłowościach, ani nie wycofał lokaty z Banku Turystyki, ani nie zawarł umowy o odsetki od tej lokaty.
Oprócz 18 pożyczek umorzonych, a udzielonych zwłaszcza postkomunistycznym organizacjom przez komitet w czasach, gdy kierował nim Kwaśniewski, 27 z nich przyznano organizacjom i instytucjom młodzieżowym, takim jak m.in.: Zarząd Krajowy Związku Młodzieży Wiejskiej, Ośrodek Szkoleniowo-Wypoczynkowy ZSMP Karpacz, Zarząd Główny ZSMP, Unia Młodzieży Demokratycznej.
Lewak Wybranowski przemilcza, że chodzi o pożyczki udzielane z Państwowego Funduszu Młodzieży, który był właśnie powołany do wspomagania młodzieżowych organizacji socjalistycznych. Socjalistycznych a nie postkomunistycznych, jak pisze lewak Wybranowski, bo chodzi tu o sprawy z okresu pierwszej PRL Dopiero po likwidacji w styczniu 1991 r. KMiKF gospodarowaniem środkami PFM zajął się URM i wtedy zamiast organizacji socjalistycznych pożyczki i dotacje zamiast organizacji socjalistycznych zaczęły dostawać młodzieżówki partii prawicowych, w tym UMD i organizacje katolickie. Nawiasem mówiąc zmienili się beneficjenci, ale nieprawidłowości w gospodarowaniu funduszem pozostały takie same!
Wiele z tych kredytów nie zostało spłaconych.
To prawda, ale uczciwość nakazywała by przyznać, że rożne były tego powody, a wśród nich również obiektywne, jak krach finansowy który dotknął Polskę po obaleniu komuny. Nie bez znaczenia były również zaniedbania i indolencja następców Kwaśniewskiego, bo to na ich okres rządów przypadała spłata udzielonych pożyczek – pożyczek a nie kredytów, gdy z były to pożyczki z funduszy celowych, udzielane na innych zasadach niż kredyty bankowe, stąd miedzy innymi brak takich zabezpieczeń jakie stosowały banki komercyjne.
Jak ustalił "Nasz Dziennik" niedawno Agencja Bezpieczeństwa Wewnętrznego przekazała sejmowej komisji śledczej ds. banków pakiet dokumentów, które mogą wskazywać na istotną rolę byłego prezydenta w transferowaniu pieniędzy z komitetu za pośrednictwem Banku Turystyki do nomenklaturowych spółek kierowanych bądź założonych przez dawnych działaczy PZPR. Komisja chce w tej sprawie przesłuchać Aleksandra Kwaśniewskiego.
Wojciech Wybranowski
Tego, co podobno przekazała ABW oczywiście nie wiem, ale znajomość działalności KMiIKF pozwala mi wątpić aby potwierdziło to tezy donosiku Tomasza Sakiewicza. Sakiewicza, bo lewak Wybranowski jakoś zapomniał dodać, że Prokuratura Apelacyjna w Lublinie prowadzi to postępowanie na polecenie prokuratora generalnego Zbigniewa Ziobry, który nakazał jego wszczęcie po donosie napisanym przez redaktora naczelnego „Gazety Polskiej” Tak, po donosie tego samego Sakiewicza, który właśnie wysłał nowy donos - tym razem na o. Rydzyka do Ojca Świętego! 
Nie wiem jaka jest zasadność donosu na o. Rydzyka, ale znam treść zawiadomienia jakie do prokuratury wysłała w marcu 1992 r. NIK a także donosu Sakiewicza z marca 2006 r. Znam i dlatego mogę napisać, że ten donos to tylko trochę faktów, doprawionych bezpodstawnymi uogólnieniami i obficie podlanych sosem insynuacji, oszczerstw i zwykłych kłamstw! Co wiecej donos Sakiewicza nie zawiera żadnych nowych faktów w stosunku do tych o których wiedziała prokuratura już w 1992 r. A w 1992 r. prokuratura nie dopatrzyła się przestępstwa w ujawnionych przez NIK nieprawidłowościach, a prezes NIK p. Lech Kaczyński podzielił zdanie prokuratury.
Lewactwo "Naszego Dziennika" to temat rozwojowy. Jezeli ktoś temu przeczy, to chetnie dostrcze wiecej przykładow. Nie zabraknie ich, bio przecieznie tylko W. Wybranowski jest lewakie, jest nim przecież także dr hab. J.R. Nowak, czołowy propagandysta oćca Rydzyka. vide:
http://zbyszek.myfreeforum.org/O_dr_hab ... ut378.html
http://forum.www.kielce.pl/viewtopic.php?t=1819&start=0
A jeżeli taśmy "Wyprostu" zostana zweryfikowane i zostanie potwierdzona ich autentyczność, to okaże się, że z Toruńczyka tez niezły lewak
|
| Wt lip 10, 2007 14:28 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Dowodów na lewactwo „Naszego Dziennika” i jego pismaków ciąg dalszy
„Nasz Dziennik” Wtorek, 10 lipca 2007, Nr 159 (2872) http://www.naszdziennik.pl/index.php?ty ... d=po02.txt
Prokuratura sprawdzi majątek byłego prezydenta (…) Pierwszy raz przy okazji wyborów prezydenckich w 2005 r., kiedy to Kwaśniewski zataił w oświadczeniu majątkowym fakt, iż jego małżonka posiada znaczne ilości akcji Towarzystwa Reasekuracyjno-Ubezpieczeniowego "Polisa". Wówczas to dziennikarze ujawnili, że żona premiera Józefa Oleksego i Jolanta Kwaśniewska są akcjonariuszkami tej (…) Wojciech Wybranowski
Lewak Wybranowski, nie wspomina, że to „zatajenie” mogło działać na niekorzyść Kwaśniewskiego. Oczywiście nie wspomina również, że grzech omyłkowego zatajenia ma na swoim sumieniu i w swoich oświadczeniach wielu składających oświadczenia majątkowe, w tym także Lech Kaczyński (w czasach, gdy był prezydentem Warszawy) i Jarosław Kaczyński obecnie
Lewak Wybranowski jest widocznie komuchem, bo oburza go to, że ktoś ma akcje i to „znaczne ilości” Ale co właściwie znaczy znaczne Tego lewak Wybranowski nie raczy wyjaśnić. Nic dziwnego, bo by się okazało, że liczba akcji posiadanych przez obie panie nawet przy ich współdziałaniu nie dawała by im ŻADNEGO wpływu na działalność „Polisy” No ale komuchów, takich jak lewak Wybranowski, akcje kapitalistów zawsze kłuły w ślepia
Ale mniejsza o komuchowatość Wybranowskiego, bo szczytem jego NIEPRAWOŚCI, czyli lewactwa, jest to, że nie raczył poinformować czytelników podobno katolickiego pisma, że sąd Rzeczypospolitej właśnie całkiem niedawno oczyścił małżonkę Oleksego ze wszystkich oszczerstw jakimi obrzucali ja lewacy, w tym także lewak Kamiński (Mariusz) w swoim sejmowym wystąpieniu w 2000 r., gdy w imieniu klubu AWS(tkm) uzasadniał potrzebę powołania komisji śledczej do zbadania tego co na łamach „Gazety Polskiej” płodzili wspólnymi siłami młoda zdolna adeptka pismactwa Anitka Gargas pod kierownictwem bardziej doświadczonego i bardziej zdolnego Tomcia Sakiewicza
Tak, tak Tego samego Sakiewicza, który niedawno napisał donosik do Ojca Świętego Benedykta XVI na władcę lewackiego „Naszego Dziennika”
|
| Śr lip 11, 2007 9:40 |
|
 |
|
Kamyk
|
Gruby, mam do Ciebie prośbę. Nie stosuj takich krzykliwych czcionek, bo to męczy i ciężko się czyta takie posty
|
| Śr lip 11, 2007 12:15 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Kamyku
Mnie nie męczy, widocznie masz problem z oczyma lub jakiś inny bardziej "rydzykowny" 
|
| Śr lip 11, 2007 19:43 |
|
 |
|
vesper
|
profos20 napisał(a): Kamyku Mnie nie męczy, widocznie masz problem z oczyma lub jakiś inny bardziej "rydzykowny" 
Np. mnie bolą oczy, jak ktoś wali na czerwono...
_________________ Respexit orationem humilium, non sprevit preces eorum...
|
| Śr lip 11, 2007 19:44 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
To uważaj na kardynałów, bo oni non stop ....na czerwono 
|
| Śr lip 11, 2007 19:46 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Wprawdzie uważam, ze po to skrypt forum został wyposazony w narzedzia edytorskie, aby mozba było zaznaczać to co piszący chce zaznaczyć, ale ja jestm zyczli wy dla adwersarzy wiec przygotowałem Wam wersje w waszym ulubionym czarnym kolorze
Dowodów na lewactwo „Naszego Dziennika” i jego pismaków ciąg dalszy
„Nasz Dziennik”
Wtorek, 10 lipca 2007, Nr 159 (2872)
http://www.naszdziennik.pl/index.php?ty ... d=po02.txt
Prokuratura sprawdzi majątek byłego prezydenta
(…)
Pierwszy raz przy okazji wyborów prezydenckich w 2005 r., kiedy to Kwaśniewski zataił w oświadczeniu majątkowym fakt, iż jego małżonka posiada znaczne ilości akcji Towarzystwa Reasekuracyjno-Ubezpieczeniowego "Polisa". Wówczas to dziennikarze ujawnili, że żona premiera Józefa Oleksego i Jolanta Kwaśniewska są akcjonariuszkami tej
(…)
Wojciech Wybranowski
Lewak Wybranowski, nie wspomina, że to „zatajenie” mogło działać na niekorzyść Kwaśniewskiego. Oczywiście nie wspomina również, że grzech omyłkowego zatajenia ma na swoim sumieniu i w swoich oświadczeniach wielu składających oświadczenia majątkowe, w tym także Lech Kaczyński (w czasach, gdy był prezydentem Warszawy) i Jarosław Kaczyński obecnie
Lewak Wybranowski jest widocznie komuchem, bo oburza go to, że ktoś ma akcje i to „znaczne ilości”
Ale co właściwie znaczy znaczne
Tego lewak Wybranowski nie raczy wyjaśnić.
Nic dziwnego, bo by się okazało, że liczba akcji posiadanych przez obie panie nawet przy ich współdziałaniu nie dawała by im ŻADNEGO wpływu na działalność „Polisy”
No ale komuchów, takich jak lewak Wybranowski, akcje kapitalistów zawsze kłuły w ślepia
Ale mniejsza o komuchowatość Wybranowskiego, bo szczytem jego NIEPRAWOŚCI, czyli lewactwa, jest to, że nie raczył poinformować czytelników podobno katolickiego pisma, że sąd Rzeczypospolitej właśnie całkiem niedawno oczyścił małżonkę Oleksego ze wszystkich oszczerstw jakimi obrzucali ja lewacy, w tym także lewak Kamiński (Mariusz) w swoim sejmowym wystąpieniu w 2000 r., gdy w imieniu klubu AWS(tkm) uzasadniał potrzebę powołania komisji śledczej do zbadania tego co na łamach „Gazety Polskiej” płodzili wspólnymi siłami młoda zdolna adeptka pismactwa Anitka Gargas pod kierownictwem bardziej doświadczonego i bardziej zdolnego Tomcia Sakiewicza
Tak, tak  Tego samego Sakiewicza, który niedawno napisał donosik do Ojca Świętego Benedykta XVI na władcę lewackiego „Naszego Dziennika”
Ps.
Jeżeli to Was nie zadowala, to mogę również ujednolicić wielkość czcionki i zlikwidować wytłuszczenia
A może mam zmniejszyć czcionkę do minimum, tak aby
lewactwo "Naszego Dziennika" i lewaka Wojciecha Wybranowskiego nie kłuło Was w oczy i w ogóle było trudne do zauważenia 
|
| Cz lip 12, 2007 6:19 |
|
 |
|
godunow
|
Ja tylko żałuję , ze "Nasz Dzieniik" jest wydawany na stosunkowo grubym papierze.. Bo bym go kupował.  !. Lubię czytać podczas przebywania w toalecie.
Po przeczytaniu tej poczytnej gazety (lubię rozrywkę i komiksy) gdy by on posiadał cieńszy ( czytaj delikatniejszy papier) byłaby super do podcierania.  !
A tak muszę korzystać z papieru przeznaczonego do tego celu , na którym nic nie ma napisane .  A szkoda!!
|
| Cz lip 12, 2007 7:46 |
|
 |
|
Mark Zubek
|
godunow;
Polecam gazetę "NIE" i " Wprost", które jak najbardziej spełniają
wyszukane pragnienia swoich nabywców.
Radość z podcierania, gwarantowana :-)))))
|
| Cz lip 12, 2007 8:14 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Mark - przypominam ci tylko, że "Wprost" od miesięcy był postrzegany jako tygodnik prorządowy, miemalże organ PiS-u.
Kłótnia w rodzinie - czy nieznane gry interesów.
Podobnie jeszcze bardziej pro PiS-owski jest "Dziennik" - a teraz ujawnia machinację CBA.
Co jest grane w tym kraju i KTO gra??????
|
| Cz lip 12, 2007 9:26 |
|
 |
|
Ukyo
|
Wprost? Toż to taka prorządowa gazeta, no proszę, proszę... Wodę z mózgów Wam porobiła 
|
| Cz lip 12, 2007 9:28 |
|
 |
|
Ukyo
|
Ech, brak editu wkurza.
Za to Nie chyba niezbyt się nadaje - ma za dobry papier... Chyba że, Marku, męczysz się z nią dla idei 
|
| Cz lip 12, 2007 9:29 |
|
 |
|
Ukyo
|
@Alus - bo widzisz, niektórzy dzielą media na takie które przyklaskują i krytykują ojca Rydzyka. Choćby na wszystkich stronach były modlitw i obrazki Świętych, a na ostatniej artykuł krytykujący toruńską rozgłośnię i jej dyrektora, Mark od razu zaniósłby ją do odpowiedniego pomieszczenia...
|
| Cz lip 12, 2007 9:31 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Jesli nie prorządowa - to wskaż mi srtykuł we "Wprost" odnoszący się krytycznie do PiS.
Wszystkie partie i politycy z poza PiS-u notorycznie byli na cenzurowanym i "bohaterami" krytycznych, paszkwilanckich artykułow - najczęśćiej Kwaśniewski, osobisty wróg p. Króla.
Redaktor naczelny S. Janecki, podobnie jak C. Michalski z "Gazety", w debatach telewizyjnych, byli lepszymi obrońcami, zwolennikami, rzecznikami PiS-u niż niejeden polityk z tej partii.
|
| Cz lip 12, 2007 10:03 |
|
 |
|
1KOR13
|
W Polsce ze znanych prorządowych mediów to sa media Rydzyka i "Gazeta Polska". Inne to są to już niszowe pisemka.
"Wprost" jest mieszanką wszystkich światopoglądów, w związku z czym zdarzają im się także artykuły prorządowe. Ale większość jest jednak nastawiona antyrządowo, wystarczy zresztą co tydzień otworzyć sobie ostatnią stronę tej gazety, bo tam zawsze jest antyrządowo.
"Dziennik" jest już od dawna antyrządowy, w związku z czym ten tekst o CBA nie jest niczym wyjątkowym.
"Rzeczpospolita" natomiast jest po prostu prawicowa, czytaj: PO-PiSowska.
|
| Cz lip 12, 2007 13:38 |
|
|
|