Kaczystowski marszałek senior Bender :-(
| Autor |
Wiadomość |
|
Anonim (konto usunięte)
|
 Kaczystowski marszałek senior Bender :-(
Jestem leniwy, więc po prostu skopiuję z FSK (wybiórczo)
http://www.tvn24.pl/1,251,24,36288544,9 ... forum.html
------------------------
Apel do senatorów Platformy. Kto podpisze? 24.10.2007 23:10~pankratek Wyjdźcie panowie proszę na czas wystapienia niejakiego Bendera. Bedę wdzieczny
-------------------------------
i to:
------------------------------
Apel do senatorów Platformy. Kto podpisze? 25.10.2007 07:55~Gruby Tam gdzie Polaków dwóch tam trzy partie. W pierwszym momencie po usłyszeniu o tej haniebnej decyzji Pałacu Namiestnikowskiego chciałem zaproponować to samo co Pankratek. Dzisiaj rano na Krucjacie odpowiadając na zaczepkę napisałem miedzy innymi to: "A teraz będe dopłacał na senatorskie uposażenie kłamcy oświęcimskiego, (...), który twierdzi, że obóz koncentracyjny w Oświęcimiu, w którym po wielomiesięcznym śledztwie na Lubelskim zamku został zamordowany komendant Szarych Szeregów w Puławach, więzień polityczny nr 35351 podharcmistrz Henryk Zganiacz (prywatnie brat mojej matki), to według tego kaczystowskiego senatora tylko niewinny obóz pracy."
Nie znam tego numeru na pamięć, więc sięgnąłem do nielicznych pamiątek po wujku Henryku. Numer jest bowiem na jego zdjeciach z ewidencji obozu.
I to nasunęło mi myśl, że zamiast wychodzić, posłowie PO i p. Cimoszewicz powinni załozyć takie obozowe pasiaste czapeczki, . Postaram sie zamieścić zdjęcie Henryka w takiej czapeczce ma MYK-u Zresztaą nie musza to byc czapeczki. Może wystarczy kokarda ---------------------------------
i tylko dodam obiecane zdjecia

|
| Cz paź 25, 2007 7:35 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Co tutaj napisać?
Na usta ciśnie się jedno - Prezydent Kaczyńskie nie jest prezydentem Polski, ale PiS-u.
Dlatego zrobi wszystko co mu podsunie brat Jarosław, a potem zamelduje : "Panie przewodniczący! Zadanie wykonane".
Tusk nie ma za co przepraszać Prezydenta, bo miał rację mówiąc, że w Polsce sa "Bracia Kaczyńscy" i jeden bez drugiego nic nie zrobi
|
| Cz paź 25, 2007 8:21 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Nie wiem, czy to da jakiś efekt ale ja wysłałem do kilku senatorów taki oto e-mail"
Szanowny Panie Senatorze
Jestem jednym z licznych internautów, których oburzyło powierzenie zaszczytu otwarcia posiedzenia Senatu p. Ryszardowi Benderowi. Pamiętam nie tylko jego opinie o obozie w Oświęcimiu lecz także to, za co przed laty wyleciał z KRRiT. Wiem też że chyba jest pod tym drugim względem recydywistą, o czym świadczy jego niedawna podróż do Argentyny na koszt tamtejszego oligarchy i prawdopodobnie szmalcownika.
Uważam, że nad tym policzkiem nie można przejść bez echa. Pozwalam sobie załączyć dwie wypowiedzi z forum TVN24 sugerujące dwie różne formy protestu.
Z poważaniem Xxxxxx Yyyyyyyy Vel „Gruby”
Dołączyłem plik z tekstem wypowiedzi otwierającej ten temat uzupełnionej o linki do stron, na których to zamieściłem
|
| Cz paź 25, 2007 12:11 |
|
|
|
 |
|
Ukyo
|
Kaczyńskiemu już całkiem chyba odbiło...
Gruby, przykro mi z powodu wujka, jednak nie wiem, czy właściwe jest zamieszczać w necie te zdjęcia...
|
| Cz paź 25, 2007 13:34 |
|
 |
|
meritus
|
Po co to ględzenie...
Pan prof. Ryszard Bender jest znienawidzony za swoje poglądy i wcale nie chodzi o obóz Auschwitz (nie ma obozu w Oświęcimu jest niemiecki obóz Auschwitz). Historię o kłamstwie oświęcimskim wymyśliłą Gazeta Wyborcza ładnych pare lat temu i ta bzdura trwa dalej. GW wyrwało z kontekstu wypowiedź prof. Bendera mówiącą zgodnie z faktami, że obóz Auschwitz początkowo nie był obozem zagłądy, ale obozem pracy. Zgubili "początkowo" i kłamstwo trwa - tyle że Gazety Wyborczej.
Wracając do sfery faktów.
1. Żaden sąd nie orzekł kłamstwa oświęcimskiego
2. Każdy kto ma choć blade pojęcie o historii wie, że zagłada w Auschwitz zaczęła się w 1942 roku
3. Profesor zwyczajny historii nie mógłby powiedzieć takiego głupstwa. Prędzej historyk, który nie wie co jego dziadek porabiał w Wehrmachcie i że wogóle coś tam porabiał
PROPONUJĘ WIĘC NIE PROMOWAĆ KAŁMSTWA I NIE ROBIĆ Z PANA PROFESORA MONSTRUM[/quote]
|
| Cz paź 25, 2007 13:37 |
|
|
|
 |
|
Renata_ZG
|
Gruby, nie wiem czy to cię pocieszy, ale podobno w przypadku Senatu musi być najstarszy wiekiem senator, i to właśnie jest Bender. W przypadku Sejmu do wyboru jest jeden z najstarszych posłów. Być może gdyby Prezydent miał wybór, wybrałby kogoś innego. Należy mieć taką nadzieję.
|
| Cz paź 25, 2007 13:38 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Prawomocnym wyrokiem Sąd uznał dr. D. Ratajczaka za "kłamcę oświęcimskiego' a p. Benedr bronił go kilka razy na antenie RM
http://serwisy.gazeta.pl/kraj/1,62266,2475827.html
Owszem Bender niz został skazany, niemniej popierając D. Ratajczaka dołączył do szeregu kłamców.
meritus - mam dla Ciebie radę: jako, że jesteś młodym człowiekiem i nie znasz wielu faktów z autopsji - jak wielu z nas na tym forum - to przyłóż się więcej i poczytaj co nieco w temacie, nie bazuj tylko na jednym medium....przyda Ci się, poszerzysz swoje choryzonty 
|
| Cz paź 25, 2007 14:41 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: PROPONUJĘ WIĘC NIE PROMOWAĆ KAŁMSTWA I NIE ROBIĆ Z PANA PROFESORA MONSTRUM
Z niego nie trzeba robić monstrum, jego życiorys świadczy, ze on nim jest.
Jak komuchy rządziły to im się wysługiwał, jak zaczęli upadać to nagle zmienił front.
Nie wiem jak wygląda teczka Bendera, ale nie jest ona potrzebna. Bender jawnie współpracował z bolszewikami.
|
| Cz paź 25, 2007 14:52 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
"Zagłada zaczęła się w Oświęcimiu w 1942..."
Co jak co, ale takiej wypowiedzi się nie spodziewałem. A tym bardziej rozgraniczenia obóz pracy (którym wg meritiusa Oświęcim miał być przed 1942), a obóz zagłady, którym miał być po.
Oczywiście domyślam się, że meritius, który takie informacje tutaj podaje ma na ich poparcie konkretne fakty, na przykład relacje więźniów, czy też dane na stan śmiertelności przed 1942... Tudzież, może potwierdzić fakty sensownego karmienia więźniów, wydawania im odpowiedniego do pogody ubioru itp.
meritiusie, czekamy.
Crosis
|
| Cz paź 25, 2007 15:21 |
|
 |
|
meritus
|
Crosis mam nadzieję, ze byłęś kiedyś w Auschwitz, albo coż z historii pamiętasz.
Obóz koncentracyjny (w niemieckiej terminologii był to obóz koncentracyjny, a nie obóz zagłady jak ten w Sobiborze czy Bełżcu) powstał na początku 1940 roku w budynkach dawnych koszar Wojska Polskiego. Dopiero w 1942 roku dobudowano trzon obozu, czyli Birkenau i rozbudowywano go do 1944 roku (rozbudowy nie dokończono). Właśnie rok 1942 był początkiem właściwej zagłady Żydów, ostatecznego rozwiązania. Do 1942 roku był to obóz koncentracyjny, obóz pracy, a nie obóz zagłady, specjalnie się nie wyróżniał spośród innych obozów.
Alusie
Widzę pewne wady w logiczności Twoich wypowiedzi. Czy obrońca przestępcy jest przestępcą?
|
| Cz paź 25, 2007 15:34 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
meritius:
zamierzasz klasyfikować na podstawie niemieckiej terminologii, czy też na podstawie tego co tam się działo z ludźmi?
Crosis
|
| Cz paź 25, 2007 15:36 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
meritus napisał(a): Crosis mam nadzieję, ze byłęś kiedyś w Auschwitz, albo coż z historii pamiętasz.
Obóz koncentracyjny (w niemieckiej terminologii był to obóz koncentracyjny, a nie obóz zagłady jak ten w Sobiborze czy Bełżcu) powstał na początku 1940 roku w budynkach dawnych koszar Wojska Polskiego. Dopiero w 1942 roku dobudowano trzon obozu, czyli Birkenau i rozbudowywano go do 1944 roku (rozbudowy nie dokończono). Właśnie rok 1942 był początkiem właściwej zagłady Żydów, ostatecznego rozwiązania. Do 1942 roku był to obóz koncentracyjny, obóz pracy, a nie obóz zagłady, specjalnie się nie wyróżniał spośród innych obozów.
Alusie Widzę pewne wady w logiczności Twoich wypowiedzi. Czy obrońca przestępcy jest przestępcą?
Meritus, nie nazwa stanowi czym był obóa w Oświęcimiu.
Nie odstawiaj tutaj Ziobry. jezeli najblizsej nocy wpadną do Twego domu tacy jakich bronia rózne Ratajczaki i Bendery i pwyrywaja nogi z de tTwoim bliskim a potem poczekajaąż ogiary sie wykrwawia na amen, to czynu tego nie zmieni to,że oni albo ich obrońcy nazwą ten czymn nie morderstwem a pozbawieniem życia
A z logiką to raczej Ty jesteś lekko na bakier. O ile iwem to Bender nie jest prawnikiem i nie był obrońca ratajczaka w sadzie.
|
| Cz paź 25, 2007 16:31 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Nigdy nie miałam problemu z logicznym myśleniem.
P. Bender nie był "obrońcą" dr. Ratajczaka - nie reprezentował go w sądzie.
Na antenie RM podzielał poglądy p. Ratajczaka, popierał jego zafałszowaną wersję historii.
Dr. Ratajczak prawomocnym wyrokiem został skazany za fałsz historyczny - tym samym p. Bendera można śmiało nazwać "kłamcą oświęcimskim".
|
| Cz paź 25, 2007 17:06 |
|
 |
|
andrzej2
|
 Kłamstwa o "kłamstwie oświęcimskim" prof. Bendera
Ponieważ też jestem leniwy jak Gruby, pozwolę sobie, uprzednio witając wszystkich, na wklejenie linku, w którym polemizuje z ww. na ten temat i dlaczego uważam nazwanie prof. Bendera kłamcą oświęcimskim za oszczerstwo, za które można by szkalujących podać do sądu: http://zbyszek.myfreeforum.org/ftopic183-25.php oraz http://www.tvn24.pl/1,251,24,36288544,98444191,2119702,1,forum.html tym bardziej, że w czerwcu 2000 roku prokuratura rejonowa w Toruniu (po złożeniu doniesienia o możliwości popełnienia przestępstwa) stwierdziła, ze nie ma podstaw do wszczynania sledztwa, gdyz chodzi o cytat przywołany w celu wykazania błednych dociekan innych badaczy.
|
| Cz paź 25, 2007 19:16 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
"Kłamcą oświęcimskim" według sądu to Bender nie jest, co najwyżej "powielaczem" kłamstwa.
Jednak bezsprzecznie można go nazwać bolszewickim pachołkiem i komuszym liży-tyłkiem. Co jest tak samo obrzydliwe jak kłamanie w sprawie Auschwitz, a co jest potwierdzone jego paskudnym życiorysem.
Coś takiego jak Bender mogło znaleźć poklask tylko i wyłącznie u szachraja Rydzyka. On tam same takie monstra prezentuje.
|
| Cz paź 25, 2007 19:39 |
|
|
|