[Hipoteza] Szczepionka przeciw AIDS!
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 [Hipoteza] Szczepionka przeciw AIDS!
Witam. Temat ten chcę założyć w związku z pewnymi wypowiedziami kilku osób w tym temacie:
viewtopic.php?t=14300
Teraz mam pytanie do wszystkich:
Rok 2011. Polscy naukowcy opracowują genialną szczepionkę przeciw AIDS. Nie wywołuje skutków obocznych, a polega na uzbrojeniu organizmu w białka uniemożliwiające wirusowi HIV zainfekowanie organizmu (nie można stać sie nosicielem). Warunkiem odpowiedniego zadziałania szczepionki jest zaszczepienie dzieci przed rozpoczęciem procesu dojrzewania. Tylko wtedy hormony wydzielane przez organizm w trakcie dojrzewania (szczepionka ma zróżnicowany skład w zależności od płci) mogą w reakcji ze szczepionką zapewnić jej odpowiednie działanie.
Późniejsze zaszczepienie ma raptem 1-2% szans skuteczności, po 25 roku życia dla mężczyzn i 21 roku życia dla kobiet szanse na zadziałanie szczepionki maleją do 0.
Przepraszam za medyczne sf, ale lekarzem nie jestem, zresztą nie to jest tutaj najważniejsze
Pytanie brzmi: czy zaszczepiłbyś/zaszczepiłabyś swoje dziecko w wieku 12-11 lat przeciwko AIDS?
Proszę o szczere odpowiedzi.
Crosis
|
Wt lis 13, 2007 21:36 |
|
|
|
 |
A.
Dołączył(a): Śr cze 08, 2005 7:39 Posty: 2702 Lokalizacja: Paragwaj
|
Cytuj: Pytanie brzmi: czy zaszczepiłbyś/zaszczepiłabyś swoje dziecko w wieku 12-11 lat przeciwko AIDS?
Oczywiście!
Jeśli to byłaby tak wspaniała sprawa jak to przedstawiasz, to bez chwili namysłu zaszczepiłbym i szczerze, to nie wyobrażam sobie rodzica kochającego swoje dzieci, który zrobiłby inaczej.
_________________ Shame on the night for places I've been and what I've seen for giving me the strangest dreams But you never let me know just what they mean so oh oh so shame on the night alright And shame on you
|
Wt lis 13, 2007 22:24 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Niestety, jakoś nie mogę doczekać się tutaj odpowiedzi osób, które tak bardzo atakowały ideę z tamtego tematu.
A szkoda.
Crosis
|
Śr lis 14, 2007 10:57 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Gdyby szczepionka była sprawdzona, pewna i nieszkodliwa - zrobiłbym to bez wahania .
Z cała pewnościa nie słuchałbym bzdur o "Aniołach Śmierci patrzących na "królewiątka" z Ratusza" jakie głosiłby jakiś nawiedzony dziadek.
HIV można się zarazić nie tylko poprzez seksualne rozpasanie. Równie dobrze można złapać ten wirus w szpitalu lub u dentysty.
Można tylko żałować, że na razie jest to fikcja, ale kto wie może za jakiś czas naukowcy wymyśla szczepionkę na AIDS.
|
Śr lis 14, 2007 11:14 |
|
 |
Rojza Genendel
|
Oczywiście że bym zaszczepiła. Powiem więcej, agitowałabym za obowiązkowym szczepieniem dla wszystkich dzieci.
_________________ Jestem panteistką. "Nasze ciała są zbudowane z pyłu pochodzącego z gwiazd (...) Jesteśmy dziećmi gwiazd, a gwiazdy są naszym domem. Może właśnie dlatego zachwycamy się gwiazdami i Drogą Mleczną." (Carl Sagan)
|
Śr lis 14, 2007 19:00 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ja, co prawda, nie atakowalam poprzedniego tematu, ale chcialam tylko zauwazyc, ze nie ma (i pewnie nie bedzie), szczepionek "nieszkodliwych".
Zawsze bedzie jakies ryzyko powiklan itp., ktore bedzie mozna ocenic dopiero po jakims czasie.
Poza tym, jak twierdza przeciwnicy szczepien, w taka "dziure" po wyeliminowanym wirusie, wchodza inne, ktore moga byc jeszcze gorsze.
Oczywiscie, ze ja mnie (i moje dzieci) szczepie, moze nawet przesadnie, (choc ospe wieczna przechorowaly, a rozyczke i swinke zaszczepilam, bo samej szczepionki na odre nie moglam sie doprosic), ale wiem, ze moze to sie tez zle, badz bardzo zle skonczyc.
Dla mnie ciagle jest wazniejsze, ze wyeliminowano praktycznie ospe i prawie wyeliminowano polio (gdyby nie przekonanie muzlmanskich "nauczycieli" chyba w Nigerii, ze ta szczepionka chce sie zaszkodzic muzulmanskim dzieciom).
Jestem "za" szczepionka przeciw AIDS, ale nie bylabym ta pierwsza, ktora szczepi swoje dzieci. Az takiego zaufania do firm farmaceutycznych to ja nie mam...
|
Śr lis 14, 2007 19:55 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ale nie widzisz w tej szczepionce zagrożenia pt "namawianie dzieci do seksu"?
Crosis
|
Śr lis 14, 2007 20:00 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Crosis napisał(a): Ale nie widzisz w tej szczepionce zagrożenia pt "namawianie dzieci do seksu"?
Crosis
Crosis!
Wybacz, ale takie zagrożenie może widzieć tylko jakiś szalony fanatyk. Nikt normalny tak do tej sprawy nie podejdzie.
|
Śr lis 14, 2007 20:21 |
|
 |
Mark Zubek
|
:-O
"Z cała pewnościa nie słuchałbym bzdur o "Aniołach Śmierci patrzących na "królewiątka" z Ratusza" jakie głosiłby jakiś nawiedzony dziadek. "
he,he,he...
Wam drogie dziatki, uciekają pewne sprawy o których myślą dziadki.
Crosis & profos;
Do roku 2011-tego, jest wiele czasu aby w procesie "opracowywania"
takiej szczepionki, wymordować miliony (miliardy) ludzi klonowanych
w farmach embrionów.
Do roku 2011-tego, można jeszcze wymordować legalnie miliony
dzieci w sierocińcach i w ubogich krajach "trzeciego" czytaj
niechcianego świata, testując na nich "opracowane" w zamknietych labolatoriach śmierci, "genijalne" szczepionki przeciwko..śmierci.
Mam jeszcze trochę czasu aby być dziadkiem.
Jednak teraz widzę i stwierdzam......młodość nie radość..... :-/
|
Śr lis 14, 2007 21:13 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Marku, data nie ma tutaj nic do rzeczy, może tutaj być jutro - jak napisałem jest to hipoteza.
A pytanie było konkretne, ale nie raczyłeś na nie odpowiedzieć.
Crosis
|
Śr lis 14, 2007 21:16 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Wam drogie dziatki, uciekają pewne sprawy o których myślą dziadki.
Myslą, czy też może tylko symulują proces myślenia?
Czytając twoje posty, optuję za tym drugim rozwiązaniem 
|
Śr lis 14, 2007 21:21 |
|
 |
Mark Zubek
|
Crosis;
Napisałeś genijalną, czy zanczy to że...dającą... pewność.
he,he,he.
Za długo albo zbyt krótko żyję na tym świecie bo wiem, już albo dopiero,
że pewności takiej NIE MA i nie będzie i jest to ponad teorią, hipotezą
a nawet ....symulacją.
Skuteczność lekarstwa sprwadza się nie w przeciągu 24 godzin a nawet
24 lat.
Czasami 24 pokolenia, a zwłaszcza to ostatnie pokolenie, pokaże jak
skuteczne było to lekarstwo.
Skutekiem bowiem może być...że nie będzie 24-tego pokolenia.
he,he,he.
Symulację taka radzę powierzyć profosowi, który zdecydowanie za wiele myśli i nie symuluje.
|
Śr lis 14, 2007 21:42 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Marku, jest hipoteza i jest jasno postawione pytanie do tej hipotezy.
Byłbyś łaskaw na nie odpowiedzieć? Czy zamierzasz dalej bawić się w demagogię?
Crosis
|
Śr lis 14, 2007 21:53 |
|
 |
Mark Zubek
|
O.K.
Jaki będzie koszt tej szczepionki ?
Koszt liczony zabitymi ( ludzmi) w trakcie badań i testowania.
Koszt liczony zabitymi ( ludzmi) w wyniku powikłań i chorób genetycznych
wynikłymi z legalizacji tej szczepuionki za lat 100 +
Jeśli umiesz hipotetycznie odpowiedzieć na swoje hipotetyczne pytanie,
to wtedy odpowiem całkiem na serio.
PS.
Chyba że chcesz odpowiedzi hipotetycznej, ale będzie to wtedy
....symulacja procesu myślenia.
A profos tylko na to czeka ;-)
|
Śr lis 14, 2007 22:02 |
|
 |
Mark Zubek
|
Hmm, o technologii produkcji też chciałbym sie dowiedzieć.
|
Śr lis 14, 2007 22:04 |
|
|
|