Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt wrz 02, 2025 3:00

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Dziwna awaria elektrowni atomowej 
Autor Wiadomość
Post Dziwna awaria elektrowni atomowej
Po necie latała od rana plotka o awarii rzeczonej elektrowni na terenie Rosji lub Ukrainy, teraz nagle okazuje się, że po południu doszło do takowej awarii na Słowenii.
Dziwne to wszystko, bo skąd ktoś wiedział, że ma dojść do jakiejś awarii?
Druga zagadka to fakt, iż jak na razie żadne kanały - zagraniczne - informacyjne nic nie nadają na ten temat, oprócz dramatyczych informacji na TVN24.
Czy ktoś wie coś więcej o tym incydencie?

Śr cze 04, 2008 21:16
Odnoszę teraz dziwne wrażenie, iż TVN24 stała się specjalistą od robienia z igły wideł.
Dałem tego dowód w innym wątku gdzie udawadniałem, że nagłaśnia pewne sytuacje w cellu przygotowania gruntu dla premiera.
Teraz chyba jest to następny dowód jak ta stacja manipuluje informacjami dla własnych potrzeb.
Napędziła strachu ludziom jakby wybuchła III wojna światowa, a to góra urodziła mysz.
Wyciekło trochę wody radioaktywnej, a było huku - w tej stacji - co niemiara.
Czekam z ustęsknięniem aż wystartuje Polsat News, aby pozyskiwać informacje z bardzie obiektywnego źródła.

Cz cze 05, 2008 7:34

Czekam z ustęsknięniem aż wystartuje Polsat News, aby pozyskiwać informacje z bardziej obiektywnego źródła.

Nie ma jak angielski humor.

Cz cze 05, 2008 8:05
Zobacz profil WWW
Nie ma jak angielski humor.

Adam, ja wiem, że nigdy nie będzie w pełni obiektywnego medium.
To nie o to mi chodzi.
Jednakowoż muszę stwierdzić - przynajmniej ja mam takie odczucie - że Wydarzenia są bardziej obiektywne i mniej stronnicze od takich chociażby TVN-owskich Faktów, czy chciażby Wiadomości TVP, które są tubą PiS-u.
Niezależnych w Polsce mediów nie ma i w najbiliższym czasie nie będzie, a może nigdy.

Cz cze 05, 2008 8:27

Niezależnych w Polsce mediów nie ma i w najbiliższym czasie nie będzie, a może nigdy.
Sa. Wydania naukowe, prasa techniczna. Tam tez zdarza sie polityka, ale wystarczajaco rzadko.

No ale jesli ktos woli zmielona, pogrzyziona, przezuta, przetrawiona i w..na papke, to idzie ogladac wiadomosci, informacje, wydarzenia, zdarzenia, fakty, mity i inne programy "informacyjne".

Cz cze 05, 2008 21:41

(...)prasa techniczna. Tam tez zdarza sie polityka, ale wystarczajaco rzadko.

Ale za to niestety pełna reklam i handlowej tendencyjności. Zobacz jak dziś wyglądają pisma komputerowe. Kiedyś je bardzo lubiłem, teraz wywołują torsje.

Cz cze 05, 2008 22:24
tvn tyv24 sa udcziwe i sa zetalne a nie ja PIs-TYP polityczna paratia kczorów

Cz cze 05, 2008 22:31

Ty naprawdę masz coś nie tak z klawiaturą. Serio.

Cz cze 05, 2008 22:37
Ty naprawdę masz coś nie tak z klawiaturą. Serio.

No niby ma dysleksję.
Tak przy okazji chciałbym się dowiedzieć dlaczego kilkanaście lat temu tego typu przypadłość była nieznana, a teraz mamy taki wysyp szczególnie na forach?
Za moich czasów (lata 70'-80') taka jednostka chorobowa w ogóle nie była znana, więc nie mogę pojąć masowość tego zjawiska.

ad rem

Cytuj:
Sa. Wydania naukowe, prasa techniczna. Tam tez zdarza sie polityka, ale wystarczajaco rzadko.

To niby z prasy technicznej mam pozyskiwać informacje polityczne i wiadomości bieżące z kraju i ze świata?
Ja nie mam swojej agencji prasowej, żeby niezależnie zbierać informacje.
Korzystam z tego co mam, a z prasy komputerowej nie dowiem się, to o czym tu pisuję, a szkoda.

Pt cze 06, 2008 6:57

cau_kownik napisał(a):
(...)prasa techniczna. Tam tez zdarza sie polityka, ale wystarczajaco rzadko.
Ale za to niestety pełna reklam i handlowej tendencyjności. Zobacz jak dziś wyglądają pisma komputerowe. Kiedyś je bardzo lubiłem, teraz wywołują torsje.
Pisma takie jak dobreprogramy.pl, slashdot.com, computerworld.pl, linuxnews.pl, linuxtoday.com, secunia.com, ... maja pelno reklam, z czego wiekszosc (jesli nie wszystkie) mozna szybko, latwo i za darmo zablokowac :)

Co do prasy papierowej, raz na "ruski rok" mozna to przejrzec w bibliotece.

Co do polityki - polityka = ciezkie pieniadze.
Kazdy, kto ma nadzieje poznac prawde o politykach i polityce, jest godnym dzieckiem owej nadziei.

Pt cze 06, 2008 16:41

Ukraina: jednak była awaria

Tutaj więcej informacji:
http://www.tvn24.pl/-1,1552865,wiadomosc.html

Jaka jest więc siła wolnego internetu i przepływu wolnego, nieocenzurowanego słowa.

So cze 07, 2008 7:16

A wracając do meritum sprawy.
Jaka jest więc siła wolnego internetu i przepływu wolnego, nieocenzurowanego słowa.
No wlasnie, jaka?

Pytanie drugie - o jakie 'nieocenzurowane' slowo Ci chodzi?

Trzeciego nie zadam, bo dobrze rozumiem, na czym polega (po)wolnosc internetu ;)

So cze 07, 2008 8:44
Czepiasz się słówek, chodziło o nieocenzurowanie informacji i swobodny przepływ tejże.
Dzięki temu już wcześniej wiadomo było (dzięki internautom), że coś jest na rzeczy, ale oficjalne gremia na Ukrainie nabrały wodę w usta jak za dawnych "dobrych" komunistycznych czasów.

So cze 07, 2008 9:16
Przeraża mnie fakt, że polski rząd jest tak łatwowierny i uspokajał nasze społeczeństwo na podstawie zapewnień ukraińców, mając - chyba - pełną świadomość tego, że wschodnie demokracje nijak się mają do prawdziwej demokracji.
Chyba powinni zachować jakiś dystans do tych zapewnień, które okazały się kłamliwe.
Tam dalej prawda jest reglamentowna przez państwo, a polscy politycy, na własne życzenie chcą być okłamywani i tymi kłamstwami nas karmią jak za PRL-u.
Tu chodzi o bezpieczeństwo państwa i obywateli.
Takie działania - ze strony rządzących - są wysoce niodpowiedzialne.

So cze 07, 2008 9:32

Czepiasz się słówek, chodziło o nieocenzurowanie informacji i swobodny przepływ tejże.
O slodka naiwnosci :)

So cze 07, 2008 21:46
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona