Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 16, 2025 4:19

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 15 ] 
 Harry Potter - satanistyczny film. 
Autor Wiadomość
zbanowany na stałe

Post Harry Potter - satanistyczny film.
Film jest satanistyczny, pomio dwóch znaków krzyża widzianych w początkowych scenach filmu, w którym bohaterzy teleportują się do różnych miejsc. Ma to symbolizować rychłą śmierć jednego z bohaterów, który mimo wszystko się zbawił, albo robi wrażenie zbawionego, o czym świadczy miałby rajski ptak w poświacie wziętej z hinduistycznej tradycji. Co też ma miejsce, w ostatniej książce, gdzie dowiadujemy się, że profesor Dumbledor jest w krainie pół-żywych, pół-umrałych. Tego typu kraina jest właściwa dla bytów satanistycznych, będąca namiastką Raju, gdzie nie ma Boga, ale też nie ma piekła. Taki Raj bez Boga. Tego typu byt jest spotykany w innych powieściach satanistycznych. Dusza tam przebywająca ma wrażenie szczęścia, pod warunkiem, że nie widziała wspaniałości Nieba i wspaniałości Boga. Nie mając zaś porównania, porównuje swój stan z życiem ziemskim i ocenia go jako Raj, co jest fałszem. Prawdopodobnie ten byt pokazuje szatan opętanym duszom, jako piekło, twierdząc, że Katolicyzm to zwykłe kłamstwo, gdy mówi o piekle i jego okropieństwach. Wystarczy spytać się szatana czy jest szczęśliwy (pewnie skłamie, albo pokaże opętanemu swoje szczęście, co człowiekowi wyda się szczęściem niesamowitym, lecz gdyby widział szczęście aniołów w niebie to by widział również, dlaczego szatan jest nieszczęśliwy, szatan bazuje na braku wiedzy i niedoskonałości człowieka, wiedząc, że jego percepcja szczęścia jest nieograniczona i w pewnych warunkach szczęście szatana może być po prostu zwykłą rozpaczą dla idącego jeszcze dalej. Kwestia poziomu świętości). Pozatym w następnej książce jest błąd metodologiczny: żeby Harry Potter mógł się zmierzyć z Lordem Voldemortem musi dysponować umiejętnościami znacznie wykraczającymi poza wiedzę z Howgartu, wiedzę profesora Dumbledor'a. Ten brak widać w pojedynku ostatnim pojedynku z profesorem Snapes'em, który traktyje go jak zwykłą muchę, którą z łatwością mógłby rozdeptać, nie mówiąc już o pojedynku z Voldemortem. Zatem trzeba wiedzę i umiejętności gdzieś uzupełnić, a tego w książce brak i tu jest jej główna słabość. Zresztą umiejętności Potter'a są tak słabe, że nie umie usunąć ze swojej krwi Hocruxa Voldemorta. Zatem z jednej strony Voldemort nie da rady zabić Potter'a, z drugiej strony Potter nie da rady zabić Voldemorta, bo nie nie potrafi usunąć części duszy Voldemorta z siebie samego. W takim razie po co walka - jest bez sensu w takim stanie. I tu jest miejsce na następną książkę pt.,,Magister and Harry Potter", w której tytułowy Magister (jest to ostatni pustelnik z zakonu pustelników załozonego przez samego Najwyższego Ducha, a mającego za zadanie strzec świata mugoli i czarodziejów przed czarną magią, jej wpływem i napaścią duchów przewodników od czarnej magii; w tym celu mieli się nieustannie rozwijać, ale tylko Magister był wierny temu pierwotnemu powołaniu, reszta pustelników się sprzeniewierzyła a przez co została zabita przez ducha przewodnika lorda voldemorda) uczy Harry'ego wyjścia poza magię i wejścia w krainą dobry mocy (cudów) i zwrócenia się do Najwyższego Ducha, które dają władze na każdym rodzajem magii, nie ważne białej czy czarnej; uczy go usuwać resztki voldemorda ze swojej krwi (jest to warunek spotkania z Najwyższym Duchem) i przygotowuje na rozmowę z Najwyższym Duchem (w tym czasie przygotowań harry musie przejść siedem wtajemniczeń i wykonać siedem zadań w każdym wtajemniczeniu). W międzyczasie czasie lord voldemord też nie próżnuje i przygotowuje się do ostatecznej bitwy z harrym w krainie czarnej magii, poprzez którą wiedzie go czarny duch przewodnik, najsilniejszy z czarny duchów. W końcu voldemord dostaje tak silną moc czarnej magii jaka tylko jest możliwa, staje się silniejszy od swego ducha przewodnika łącznie ze wszystkimi innymi duchami przewodnikami; jego moc jest niesamowita; zabija jednym czarem cały Hogwart, mugole służa mu jak bogu, modląc się do niego, ci zaś którzy nie chcą giną w strasznych męczarniach, ale się nie poddają; wielu zaś jest takich, którzy zaczynają wierzyć w Voldemord'a jako boga poddawszy się na torturach, w śród nich jest koleżanka-mugolka Harry'ego z ostatniego ,,Księcia Półkrwi". Harry osiąga ten stan dzięki świętemu życiu, nadzwyczajnym praktykom ascetycznym, w końcu rozmowie z Najwyższym Duchem, Który daje mu moc całkowitej zagłady voldemorda i do odesłania go do krainy niebytu, gorszej niż kraina potępionych. Pojedynek trwa krótko, mimo błagań voldemorda Harry przypomina mu wszystkie jego zbrodnie związane z Hocruxam'i, zbrodnia po zbrodni (taki jest warunek zrobienia Hocrux'a) oraz ogólne typy zbrodni na mugolach, i pokazuje mu, że Najwyższy Duch dał mu dobrą moc o wiele większą niż najczarniejsza z czarnych magia, pokazuje voldemordowi swoje szczęście, przekraczające niepojęcie szczęście voldemorda, szczęście potter'a otrzymane przy rozmowie z Najwyższym Duchem w krainie jego panowania, w krainie dobrych mocy. Po trwającym dobrą chwilę apokaliptycznym sądzie na voldemordem Harry odsyła go do krainy nieistnienia, a chwilę po tym wskrzesza wszystkich zabitych przez voldemord'a z mugoli i Hogwartu, w tym i swoich rodziców, którzy wkraczają na ścieżkę dobrej mocy Najwyższego Ducha, oraz oznajmia, zaprzańczym mugolom łaskę przebaczenia od Najwyższego Ducha. Mugole i czarownicy chcą go obwołać nowym bogiem, ale Harry tłumaczy im, że jego moc może posiąść każdy a nawet większą i zostawia wszystkim Najświętszą Księgę Najwyższego Ducha, w której opisana jest droga jak posiąść szczęście i moc przekraczającą wszelkie czarne moce zarówno dla mugoli jak i czarodziejów, jednocześnie niszcząc wszystkie czarne księgi jednym rozkazem, sam zaś usuwa na ubocze do małej pustelni, gdzie kontynuuje swoją przygodę z Najwyższym Duchem.

N sie 09, 2009 9:09

Moge doradzić? Zmień dawkowanie, albo rzuć to, co bierzesz...

...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...

N sie 09, 2009 9:38

N sie 09, 2009 10:11

...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...

N sie 09, 2009 10:50

E czekaj, jeszcze nie zmieniaj, daj namiary na dilera. ;]

Cytuj:
Film jest satanistyczny

Po tych słowach przestałem czytać. ;]

N sie 09, 2009 11:44
Ludzie, co za bełkot. Optuję za zamknięciem tematu, bo tu nie wiadomo, o czym dyskutować. Tu jest tylko "wykład" tak zwanego "jedynego słusznego podejścia" do Pottera. Nie ma żadnych punktów do dyskusji.

N sie 09, 2009 12:10

Tym bardziej, że temat służący do wyśmiewania fanatyków "Harry Potter to satan zło okultyzm bla bla bla" już istnieje...

N sie 09, 2009 12:29
Nie no nie przesadzajcie, tekst jest generalnie skonstruowany poprawnie. Rozumowanie jest dla mnie zrozumiałe, gdybym chciał wiedziałbym do czego mam się odnieść, gdyż ciąg myślowy jest zrozumiały. Wczytajcie się, to nie jest niezrozumiałe. Jakkolwiek myślę, że autor pisał dla przyjemności dokonania takiej właśnie zabawy słownej :)

N sie 09, 2009 13:07
ciągle się czepiają Pottera. a przecież tu chodzi raczej o dobrą książkę do poczytania niż o jakies domniemane podteksty autorki.. :D
tak szczerze... to ostatnio o wszystko się ktoś czepia
zaczyna się od Poterra później bolek i lolek jako niby geje :D :D
co wy chcecie.. :lol:
tyle ludzi się na wychowało i co?
może trochę wrzućmy na luz... :))

N sie 09, 2009 19:48

Post Re: Harry Potter - satanistyczny film.
X napisał(a):
.Tego typu kraina jest właściwa dla bytów satanistycznych, będąca namiastką Raju, gdzie nie ma Boga, ale też nie ma piekła. .

Ciach resztę bzdetów. Skad ci się tu wziął satanizm? Jaki satanizm? Taka kraina to autorski pomysł pani Rowlings , by zamknąć fabule.
Acha: Harry NAPRAWDĘ ZGINĄŁ . Wystarczy tylko przeczytać książkę , a nie słuchac głupot w RM i czytać bzdur we Frondzie czy inszych takich :-)

Brian: Nie musicie iść za mną, nie musicie iść za kimkolwiek! Musicie myśleć! Jesteście indywidualistami! Tłum: Jesteśmy indywidualistami! Brian: Wszyscy jesteście różni! Tłum: Wszyscy jesteśmy różni! Człowiek w tłumie: Ja nie jestem… Tłum: Ćśśś!

N sie 09, 2009 21:24

BTW znajdźcie mi dziecko, które tak zinterpretuje Pottera, a zjem własne stringi.

N sie 09, 2009 22:34

BTW znajdźcie mi dziecko, które tak zinterpretuje Pottera, a zjem własne stringi.

Nie przyznawaj się przed fanatykami ze stringi nosisz..... :-D
Zaraz cie zalicza do satanistów. (Autentyk. ś.p. Sąsiadka , (hmmmm....) tak kiedyś zwyzywała - od satanistek - córkę mojej znajomej , opalającą się w stringach w ogrodzie - dodam ze zupełnie oddzielonym od świata 3 metrowym żywopłotem więc żadne zgorszenie w grę raczej nie wchodziło . . Ale oku moherowych beretów nic nie ujdzie ! :-D )

Brian: Nie musicie iść za mną, nie musicie iść za kimkolwiek! Musicie myśleć! Jesteście indywidualistami! Tłum: Jesteśmy indywidualistami! Brian: Wszyscy jesteście różni! Tłum: Wszyscy jesteśmy różni! Człowiek w tłumie: Ja nie jestem… Tłum: Ćśśś!

Pn sie 10, 2009 6:57

Pn sie 10, 2009 8:06

Mroczny Pasażer napisał(a):

Nie przyznawaj się przed fanatykami ze stringi nosisz..... :-D
Zaraz cie zalicza do satanistów. (Autentyk. ś.p. Sąsiadka , (hmmmm....) tak kiedyś zwyzywała - od satanistek - córkę mojej znajomej , opalającą się w stringach w ogrodzie - dodam ze zupełnie oddzielonym od świata 3 metrowym żywopłotem więc żadne zgorszenie w grę raczej nie wchodziło . . Ale oku moherowych beretów nic nie ujdzie ! :-D )

Bo stringi to Z U O !

Ja sam nie noszę, to była raczej ironia. ;P Jakoś tak niewygodne dla mnie są. XD Ale u mojej lubej ubóstwiam. ;P

Cytuj:
Czemu ten temat jest dalej otwarty?

Bo jest beka i teraz gadamy o tym czy stringi to dzieło szatana. ;]

Pn sie 10, 2009 8:35

Czemu ten temat jest dalej otwarty?

Już nie jest :)

Pn sie 10, 2009 9:22
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 15 ]