Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 18, 2025 0:01

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
 PSR znów mąci 
Autor Wiadomość

Post PSR znów mąci
PSR stworzył nową, prześmiewczą stronkę, n.t. figur i pomników między innymi Ojca Świętego.
Ta oburzająca akcja jest dostępna tutaj: (... - co nie oznacza, że mamy ją "reklamować" - saxon) Zachęcam do pisania do autorów wyrazów swojego sprzeciwu. Ja tak zrobiłem.

N gru 27, 2009 15:56

Post Re: PSR znów mąci
Już widzę jak Agnosiewicz czy kto tam za tą stronę odpowieda, wielce przejęty tym jak to obraził czyjeś uczucia religijne, postanawia stronę zamknąć.

No cóż. W tym wypadku, nawet mu się nie dziwie. Nie od dziś wiadomo, że czasem wyśmianie czegoś, może zostać uznane za "oburzające" i należy się temu sprzeciwić i zlikwidować - za Bieruta też tak było.

Za to kiedy ktoś używa papieża jako krasnala ogrodowego, albo stawia mu pomniki, na których wygląda jak Mistrz Yoda, to oburzać się nie należy. Oburzyć się należy kiedy ktoś złamie tabu i przestanie traktować nawet nie samego papieża, ale jakikolwiek temat z nim związany, jak świętą krowę.

Śr gru 30, 2009 0:21

Post Re: PSR znów mąci
A ja to widziałem, bo i mi przysłali. Moim zdaniem bardzo dobre. Podziały między ludźmi nie przebiegają li tylko między wierzącymi i niewierzącymi, ale też między ludźmi na poziomie i tymi innymi. Tamta stronka nie mogłaby zaistnieć, gdyby ludzie nie akceptowali zwykłego kiczu.
Ale akceptują.
W mojej ocenie te pomniki są na 3= i z tej pozycji po pierwsze należy się do nich odnosić.

Cz gru 31, 2009 11:23
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 3 ]