Autor |
Wiadomość |
Gita2
|
 Wybory 2010
W tym roku czekają nas wybory prezydenckie i samorządowe.Na razie znamy jednego żelaznego kandydata SLD-Jerzy Szmajdziński. Pozostałe partie czekają z podaniem swoich kandydatów. Wybory samorządowe, chociaż mniej pasjonujące, ale równie ważne. Sadzę, że większość, a może nawet wszyscy userzy piszący w tym dziale są na tyle świadomi, że wezmą udział w wyborach. Ja na pewno tak, a Wy?
|
Pt sty 29, 2010 19:51 |
|
|
|
 |
igor
|
 Re: Wybory 2010
Oczywiście, że wezmę udział. Z dwóch powdów: 1. Bo mam do tego prawo. 2. Bo czuję, że to mój obowiązek.
|
Pt sty 29, 2010 23:16 |
|
 |
Kamyk
|
Dla mnie osobiście wybory samorządowe są bardziej pasjonujące i ważniejsze niż wybory prezydenckie (niż wybory parlamentarne również). Dotyczą bowiem mnie dużo bliżej, a władza samorządowa zajmuje się bliższymi mi sprawami. W tych wyborach mój głos ma również większe znaczenie. Ostatecznie od władzy samorządowej mam większe oczekiwania niż od władzy państwowej. Oczywiście w wyborach, jak zawsze, wezmę udział, gdyż jest to moja powinność
|
Pt sty 29, 2010 23:32 |
|
|
|
 |
Gita2
|
Kamyk napisał(a): Dla mnie osobiście wybory samorządowe są bardziej pasjonujące i ważniejsze niż wybory prezydenckie (niż wybory parlamentarne również). Dotyczą bowiem mnie dużo bliżej, a władza samorządowa zajmuje się bliższymi mi sprawami. W tych wyborach mój głos ma również większe znaczenie. Ostatecznie od władzy samorządowej mam większe oczekiwania niż od władzy państwowej. Oczywiście w wyborach, jak zawsze, wezmę udział, gdyż jest to moja powinność A więc przemawia przez Ciebie program UPR. Chociaz do UPR bliżej mi niż do platformy, czy SLD, ale obawiałabym sie o los biednych i chorych, gdyby zwyciężyła ta partia w Polsce. Do Polski dociera sposób organizowania kampanii wyborczej z USA, a więc, aby dotrzeć do młodego elektoratu tzn. wyborców w wieku 18-30l at trzeba umieć rozmawiać z tłumem. Tę cechę ma Tusk, ale wycofał się z wyborów i nie wyobrażam sobie, aby Komorowski posiadał tę cechę. Oczywiście twardy elektorat platformy będzie na Komorowskiego głosował, a ten twardy elektorat jest równiez w grupie wiekowej 18-30, tylko czy Komorowskiemu uda się porwać mlodych, tak jak udało się Tuskowi w 2007roku ? Drugie pytanie czy Komorowski będzie kandydował, a trzecia kto będzie kandydatem PiS. Przyznam, że wolałabym, aby nie był to obecnie sprawujący władzę prezydent.
|
So sty 30, 2010 11:23 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Gita2 napisał(a): Drugie pytanie czy Komorowski będzie kandydował, a trzecia kto będzie kandydatem PiS. Przyznam, że wolałabym, aby nie był to obecnie sprawujący władzę prezydent. W kwestii kandydata PiS nie pozostaje nawet milimetr na dywagacje A wogóle wolałabym niezależnego kandydata - oczywiście nie Olechowskiego - ale to tylko mrzonka.
|
So sty 30, 2010 11:38 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A Radek Sikorski chyba nie wystartuje.....rozpętałby jazgot "pradziwych Polaków" że nie chcą Żydówki w pałacu prezydenckim.
|
So sty 30, 2010 14:38 |
|
 |
igor
|
Gita2 napisał(a): a trzecia kto będzie kandydatem PiS. Przyznam, że wolałabym, aby nie był to obecnie sprawujący władzę prezydent. Byłbym szalenie zaskoczony gdyby PiS wystawiło kogokolwiek innego niż L. Kaczyński.
|
So sty 30, 2010 16:06 |
|
 |
Spragniony
|
też oczywiście biorę udział w wyborach. wiadomo może czy Korwin-Mikke startuje ?
|
N sty 31, 2010 1:09 |
|
 |
Hieronim
|
Wezmę udział wyborach i bliższe są mi samorządowe dotyczą mnie bezpośrednio. Komorowski na pewno będzie kandytatem Po. Poza tym wspiera go WSI ,jedyny poseł który był przeciwny rozwiązaniu WSI .
_________________ Kiedy człowiek z otwartym sercem kroczy drogą wiary, może zbliżyć się do Boga i czynić cuda.
|
N sty 31, 2010 9:20 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Hieronim napisał(a): Wezmę udział wyborach i bliższe są mi samorządowe dotyczą mnie bezpośrednio. Komorowski na pewno będzie kandytatem Po. Poza tym wspiera go WSI ,jedyny poseł który był przeciwny rozwiązaniu WSI . Masz jakiś etacik w BBN?  .....bo naturalne, że Giertych jako były koalicjant jest świetnie poinformowany.
|
N sty 31, 2010 10:08 |
|
 |
Gita2
|
Alus napisał(a): A Radek Sikorski chyba nie wystartuje.....rozpętałby jazgot "pradziwych Polaków" że nie chcą Żydówki w pałacu prezydenckim. Ten jazgot o którym piszesz na pewno nie rozpeta się w mediach, jedynie na drugorzędnych portalach internetowych. Ja natomiast pamietam powiedzenie Sikorskiego pod adresem PiS i wyborców tej partii:"Dorżnąć watahy". To na pewno będzie przypominane temu panu i bardzo słusznie. Nie sądzę jednak, że starzy wyjadacze platformy zdecyduje się na wystawienie Sikorskiego. Dużo tam innych przebierających nogami w wyścigu prezydenckim, a wśród nich Palikot z penisem w ręku i koszulka z napisem:"Jestem geyem".
|
N sty 31, 2010 10:37 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Gita2 napisał(a): Dużo tam innych przebierających nogami w wyścigu prezydenckim, a wśród nich Palikot z penisem w ręku i koszulka z napisem:"Jestem geyem". Przebierających nogami to we wszystkich partiach i poza jest mnóstwo. Palikot na kandydowanie ma podobne szanse jak Nelly Rokita 
|
N sty 31, 2010 10:49 |
|
 |
Gita2
|
Alus napisał(a): Gita2 napisał(a): Dużo tam innych przebierających nogami w wyścigu prezydenckim, a wśród nich Palikot z penisem w ręku i koszulka z napisem:"Jestem geyem". Przebierających nogami to we wszystkich partiach i poza jest mnóstwo. Palikot na kandydowanie ma podobne szanse jak Nelly Rokita  Na kandydowanie zgoda, ale jeśli idzie o pozycję w partii, to Palikot ma znacznie mocniejszą niż Nelly Rokita w PiS. Ostatnio przebywałam w gronie czterech osób, rozmawialiśmy między innymi o wyborach. Jedna z osób ma zamiar głosować na kandydata z platformy. Ja i pzostałe osoby na PiS. W dyskusji padło moje zdanie:wypisałabym się z partii w której tolerowany jest taki ktoś jak Palikot. Wiele lat temu wystąpiłam z KPN, gdy okazało się, że Moczulski podejrzany był o kontakty z SB Porównując tych dwóch panów Moczulski-Palikot, to ten drugi do pięt nie sięga pierwszemu.
|
Wt lut 02, 2010 19:04 |
|
 |
igor
|
Gita2 napisał(a): W dyskusji padło moje zdanie:wypisałabym się z partii w której tolerowany jest taki ktoś jak Palikot. A ja bym się wypisał z partii w której jest tolerowany ktoś taki jak J. Kurski  Ale że nie należę do żadnej partii (ani nie chcę należeć) więc wypisać się nie mogę  A tak już poważniej - w każdej partii (szczególnie takiej, która rządzi, rządziła lub ma realne szanse rządzić) znaleźć można osoby, które najlepiej byłoby wykopać z polityki w ogóle.
|
Wt lut 02, 2010 23:14 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Gita2 napisał(a): Wiele lat temu wystąpiłam z KPN, gdy okazało się, że Moczulski podejrzany był o kontakty z SB A ja mam ten konfort, że z żadnej partii nigdy nie musiałam się wypisywać.....sama sobie sterem i okrętem i z boku więcej widać 
|
Śr lut 03, 2010 8:39 |
|
|
|