Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 11, 2025 18:30

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 229 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 16  Następna strona
 FILM "SOLIDARNI 2010" 
Autor Wiadomość

Post FILM "SOLIDARNI 2010"
Film wzbudził w niektórych środowiskach wzburzenie i zapewne TV go nie powtórzy
http://www.youtube.com/watch?v=20Y-jDfC ... r_embedded

Wt kwi 27, 2010 11:43

Post Re: FILM "SOLIDARNI 2010"
Dziekuję za podanie linku do tego filmu prawdy. Mam nadzieję, że nie zostanie na tym forum skasowany, gdyż mam zamiaru obejrzeć go jeszcze raz.

Wt kwi 27, 2010 11:49
Cytuj:
Mam nadzieję, że nie zostanie na tym forum skasowany, gdyż mam zamiaru obejrzeć go jeszcze raz.

Oznaczało by to że mamy - zapowiadaną przez mnie - cenzurę w internecie.
TVP jest ostatnia ostoją PiS-u oraz prawdy.
Ciekawi mnie czy zostanie teraz spacyfikowana, aby dobić watahę ostatecznie.
Film jest mocny w wymowie, ale też jednostronny.
Musi być taki, aby dać odpór stacjom komercyjnym a w szczególności TVN24 ze szkłem Kontaktowym na czele.

Wt kwi 27, 2010 18:06
Cytuj:
TVP jest ostatnia ostoją PiS-u oraz prawdy.

Zmienny jesteś jak kobieta w ciąży - non stop narzekasz, że nie ma na kogo głosowac, że to wybór między dżumą a cholerą......a tu okazuje się, że owa dżuma lub cholera są ostoją prawdy :D :lol:

Wt kwi 27, 2010 18:10
Mniejsze zło, ale prawdę rzecze.
Co innego w postępowaniu, gdzie widzę wiele wad, ale mniejszych niż w wypadku PO.

Wt kwi 27, 2010 18:12
osiris napisał(a):
Mniejsze zło, ale prawdę rzecze.
Co innego w postępowaniu, gdzie widzę wiele wad, ale mniejszych niż w wypadku PO.

Zło i prawda innymi drogami chadzają :)

Wt kwi 27, 2010 18:22
Cytuj:
Zło i prawda innymi drogami chadzają

Czasami prawda jest straszna co można uznać za synonim zła.

Wt kwi 27, 2010 20:28

Post Bardzo dobry dokument
Film jest stronniczy, ale nareszcie ktoś przyłożył pięścią mediom, politykom i przeciwnikom poległych, którzy po tragedii nagle zmienili zdanie (chyba tylko publicznie), dostrzegają ich zalety i przestają robić skandale z wpadek oraz subiektywnie odbieranych wad i porażek.

Wielokrotnie padały oskarżenia, że to był zamach. Ktoś nawet wymieniał powody i okoliczności. Mamy wolność słowa i nikt nie może zabronić im wygłoszenia swoich opinii na temat tak ważnej sprawy. Powiecie, że to pomówienie. W tym przypadku raczej nie można mówić o aresztowaniu ich wszystkich lub nałożeniu grzywny, ponieważ to tylko przypuszczenia.

Podejrzewam, że poparcie JK gwałtownie wzrośnie.

Po co tłuc znicze, jeśli można je ponownie wykorzystać? Strata materiałów!

Czekam na odpowiedź filmową ze strony przeciwników ludzi, którzy tragicznie zginęli pod Smoleńskiem. Może być nawet w Internecie, ale oparty o podobny schemat (opinie ludzi, wywiady, fakty).

Wt kwi 27, 2010 21:43
Post Re: Bardzo dobry dokument
Cytuj:
Czekam na odpowiedź filmową ze strony przeciwników ludzi, którzy tragicznie zginęli pod Smoleńskiem. Może być nawet w Internecie, ale oparty o podobny schemat (opinie ludzi, wywiady, fakty).

Zginęło 96 osób o różnorakich poglądach, wyznaniu, preferencjach partyjnych....kim zatem mogą być ich przeciwnicy??

Wt kwi 27, 2010 22:08

Post Re: Bardzo dobry dokument
WebCM napisał(a):
Film jest stronniczy, ale nareszcie ktoś przyłożył pięścią mediom, politykom i przeciwnikom poległych, którzy po tragedii nagle zmienili zdanie (chyba tylko publicznie), dostrzegają ich zalety i przestają robić skandale z wpadek oraz subiektywnie odbieranych wad i porażek.

Powiedziałbym że o tyle stronniczy, o ile usłyszeliśmy zbiór wybranych materiałów promujących przeciwstawne treści do tych, które w szeroko pojętych mediach są prezentowane. Zarysowane zostały dwie rzeczywistości.

Wt kwi 27, 2010 22:18
Film musiał być jednostronny (wybrane odpowiedzi promujące wygodne tezy) ponieważ TVP musiała dać odpór stacjom komercyjnym które grają w jednej tuskowej orkiestrze z jednej napisanej przez PO partytury.

Śr kwi 28, 2010 7:00

Dzisiaj podczas konferencji prasowej SLD, Wenderlich zabrał glos w sprawie filmu.
SLD chce cenzury, tak wyraźnie wynikało z wypowiedzi Wenderlicha, który oprotestował emisję tego filmu.
Można powiedzieć:"kaganiec na twarz", ludzie prości nie mają prawa wypowiadać się w Telewizji publicznej, nie maja prawa wyrażać swojej opinii.Demokracja tylko dla wybranych, tak można skomentować wypowiedź jednego z liderów SLD.
Cenzura na niewygodne opinie, to coś co marzy się lewakom.

Śr kwi 28, 2010 11:51
Gita2 - podziwiam Cię :) ....chce Ci się jeszcze oglądać Wenderlicha, program Kawa na ławę - Może jeszcze prof. Senyszyn?.....ja psychicznie wysiadam i odpuszczam.

Śr kwi 28, 2010 11:56

Alus napisał(a):
Gita2 - podziwiam Cię :) ....chce Ci się jeszcze oglądać Wenderlicha, program Kawa na ławę - Może jeszcze prof. Senyszyn?.....ja psychicznie wysiadam i odpuszczam.

A niektórzy uważają, że słucham tylko Radia Maryja, a ja oglądam i słucham rózne programy, ake nie wszystkie np."Szkła kontaktowego nie oglądam"
Słuchając Wenferlicha zrozumiałam jeszcze lepiej, dlaczego tak atakowane jest RM, tam również lud zabiera glos i chociaż nie z każdym się zgadzam, prowadzący audycje daje się wypowiedzieć.
Czasami grozą bije, jeśli się słucha wypowiedzi w rodzaju Wenderlicha.

Śr kwi 28, 2010 12:08

P.S. Wykorzystałam opcję EDYTUJ i coś nie tak zadziałało.

Śr kwi 28, 2010 12:11
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 229 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 16  Następna strona