Zwalczanie w Polsce patriotyzmu i wiary w Boga
Autor |
Wiadomość |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
 Zwalczanie w Polsce patriotyzmu i wiary w Boga
Nigdy bym nie uwierzył, gdybym nie zobaczył na własne oczy. To naprawdę działo się w Polsce, w telewizji publicznej o nazwie POLSAT. Popatrzcie zresztą sami, dopóki POLSAT nie doprowadzi do kolejnej likwidacji tego filmu na Youtube. http://dzieckonmp.wordpress.com/2011/03 ... ez-polsat/http://www.youtube.com/watch?v=csJZdQL0Cl4Patrzyłem na zachowania jurorów i ich miny. Niech się nikt nie obrazi. Przypominało mi to wrogie, agresywne reakcje Reptilian na bliskość człowieka. A to tylko dlatego, że chłopak zaśpiewał piosenkę Rosiewicza, w której zawarte są treści patriotyczne i polskie. Całe zdarzenie w Polsacie skomentował Jan Pietrzak. Warto się zapoznać z tym komentarzem również. http://www.youtube.com/watch?v=iQd5UQm4EC8Ja naprawdę byłem nieświadomy, że coś takiego się dzieje i w ogóle może dziać się w Polsce w publicznej telewizji. Dziękuję Piotrowi Wolwowiczowi za otwarcie mi oczu i umysłu na prawdziwy obraz Polski i współczesnego świata, w którym odbywa się autentyczna walka na śmierć i życie o prawdę i wolność. Dziękuję, Piotrek ! Ty tę bitwę wygrałeś! Wspierajmy wszyscy prawdę, wolność i miłość.
_________________ Mały kwiatek pod stopami Boga - św. Teresa od Dzieciątka Jezus Zbrodnia państwowa to i państwowe morderstwo i terror demokracji. Gdy działa Duch Święty, wzrasta wiara, nadzieja, miłość Boga i bliźniego, ginie kłamstwo, nienawiść, magia.
|
Pt mar 25, 2011 11:05 |
|
|
|
 |
Elbrus
|
 Re: Zwalczanie w Polsce patriotyzmu i wiary w Boga
maly_kwiatek napisał(a): w telewizji publicznej o nazwie POLSAT maly_kwiatek napisał(a): Ja naprawdę byłem nieświadomy, że coś takiego się dzieje i w ogóle może dziać się w Polsce w publicznej telewizji. Telewizja prywatna nie jest publiczną tylko dlatego, że ma "publiczność" (lub bardziej bardziej poprawnie: widzów). To tylko zbieżność w nazewnictwie. maly_kwiatek napisał(a): Przypominało mi to wrogie, agresywne reakcje Reptilian na bliskość człowieka. O których konkretnie Reptilian ci chodzi? Elżbietę II i Busha, czy Obamę, Tuska i Putina? maly_kwiatek napisał(a): A to tylko dlatego, że chłopak zaśpiewał piosenkę Rosiewicza, w której zawarte są treści patriotyczne i polskie. Również nie rozumiem takiej reakcji jury (szczególnie pani Eli Zapendowskiej). maly_kwiatek napisał(a): Wspierajmy wszyscy prawdę, wolność i miłość. Co ma do tego wiara w Boga?
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
Pt mar 25, 2011 11:14 |
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
Elbrus napisał(a): maly_kwiatek napisał(a): Przypominało mi to wrogie, agresywne reakcje Reptilian na bliskość człowieka. O których konkretnie Reptilian ci chodzi? Elżbietę II i Busha, czy Obamę, Tuska i Putina? Mam skojarzenia członków jury z istotami o pewnych, wspólnych cechach, które według pewnego podejścia, uważa się za specyficzny gatunek istot, zwanych Reptilianami. Elbrus napisał(a): maly_kwiatek napisał(a): Wspierajmy wszyscy prawdę, wolność i miłość. Co ma do tego wiara w Boga? Z początku wydawało mi się, że nic. Jednak, gdy Ela Zapendowska wyartykułowała słowo "bogoojczyźniany" -przeciwko któremu całe jury zadeklarowało ostry sprzeciw, zrozumiałem, że chodzi o sprzeciw nie tylko wobec polskiego patriotyzmu, że chodzi też o sprzeciw wobec wyznawania wiary w Boga. A może dla tych, którzy nie mają możliwości korzystania z Youtube podam tu piękny tekst piosenki, z którym jury Polsatu postanowiło zawalczyć. Pytasz mnie Pytasz mnie, co właściwie Cię tu trzyma Mówisz mi, że nad Polską szare mgły Pytasz mnie, czy rodzina, czy dziewczyna I cóż ja, cóż ja odpowiem Ci Może to ten szczególny kolor nieba Może to tu przeżytych tyle lat Może to ten pszeniczny zapach chleba Może to pochylone strzechy chat Może to przeznaczenie zapisane w gwiazdach Może przed domem ten wiosenny zapach bzu Może bociany, co wracają tu do gniazda Coś, co każe im powracać tu Mówisz mi, że inaczej żyją ludzie Mówisz mi, że gdzieś ludzie żyją lżej Mówisz mi, krótki sierpień, długi grudzień Mówisz mi, długie noce, krótkie dnie Mówisz mi, słuchaj stary jedno życie Mówisz mi, spakuj rzeczy, wyjedź stąd Mówisz mi, wstań i spakuj się o świcie Czy to warto, tak pod górę, tak pod prąd Może to przeznaczenie zapisane w gwiazdach Może przed domem ten wiosenny zapach bzu Może bociany, co wracają tu do gniazda Coś, co każe im powracać tu Może to zapomniana dawno gdzieś muzyka Może melodia, która w sercu cicho brzmi Może mazurki, może walce Fryderyka Może nadzieja doczekania lepszych dni Może to zapomniana dawno gdzieś muzyka Może melodia, która w sercu cicho brzmi Może mazurki, może walce Fryderyka Może nadzieja dla ojczyzny lepszych dni
_________________ Mały kwiatek pod stopami Boga - św. Teresa od Dzieciątka Jezus Zbrodnia państwowa to i państwowe morderstwo i terror demokracji. Gdy działa Duch Święty, wzrasta wiara, nadzieja, miłość Boga i bliźniego, ginie kłamstwo, nienawiść, magia.
|
Pt mar 25, 2011 11:26 |
|
|
|
 |
Elbrus
|
maly_kwiatek napisał(a): Elbrus napisał(a): maly_kwiatek napisał(a): Wspierajmy wszyscy prawdę, wolność i miłość. Co ma do tego wiara w Boga? Z początku wydawało mi się, że nic. Jednak, gdy Ela Zapendowska wyartykułowała słowo "bogoojczyźniany" -przeciwko któremu całe jury zadeklarowało ostry sprzeciw, zrozumiałem, że chodzi o sprzeciw nie tylko wobec polskiemu patriotyzmowi, że chodzi też o sprzeciw wobec wyznawania wiary w Boga. Gdyby jakiś biskup wypowiedział się przeciwko jakiejś zabobonnemu rozumieniu wiary, to czy wtedy też zrozumiałbyś to, jako sprzeciw wobec wiary w Boga w ogóle? Nie rozumiem też, dlaczego wyciągnąłeś tak daleko idące wnioski i połączyłeś dezaprobatę wobec tej piosenki, i to nawet nie jako takiej, ale jako nieodpowiedniej do TEGO programu (porównaj występ w tym samym odcinku dwóch panów grających na weselach, którzy zostali ocenieni negatywnie, ale nie za wykonanie czy repertuar, bo Kora powiedziała, że jej się podobało, ale za nieodpowiedni dobór piosenki akurat do TEGO programu), ale nawet posunąłeś się do takiej manipulacji, że chcesz wszystkim wmówić, że krytyka piosenki patriotycznej wiąże się zawsze (a na pewno w tym przypadku miało to miejsce) z krytykowaniem patriotyzmu w ogóle. Zastanów się nad tym, czy więcej w tym intencji i samych wypowiedzi jurorów, a ile twojej dość daleko idącej (telepatycznej wręcz) interpretacji.
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
|
Pt mar 25, 2011 11:32 |
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
Elbrus, jeśli dla Ciebie logiczny ciąg przyczynowy skutkowy: oglądać ---> widzieć ---> analizować ---> rozumieć ---> wnioskować ---> podejmować decyzje na podstawie wniosków, to jest manipulacja, to ja Ci bardzo serdecznie współczuję.
Wszystkich pozostałych zachęcam do oglądania tego co się stało w Polsacie i oczywiście do nie zmanipulowanego przez nikogo wnioskowania na podstawie tego co tam się stało. Jak na razie tysiące ludzi popiera młodego chłopaka, jednocześnie wyrażając dezaprobatę wobec dorosłych członków jury Polsatu, usiłujących wywrzeć na chłopaku manipulującą opinię, że jego twórczość i teksty, takie jakie on popiera i wyśpiewuje, nadają się z punktu widzenia wartości estradowych - tylko do spuszczenia w kanał.
|
Pt mar 25, 2011 16:06 |
|
|
|
 |
Elbrus
|
@maly_kwiatek 1. Gdyby jakiś duchowny skrytykował czyjeś praktyki religijne, to czy powinno być to odebrane, jako krytyka wiary w Boga w ogóle? 2. Czy jeśli ktoś ocenia, że pewna piosenka nie nadaje się do programu który współprowadzi, to czy jego ocena obejmuje negację wartości artystycznej tej piosenki w ogóle? 3. Jeśli komuś nie podobają się piosenki patriotyczne (lub ich wykonanie), to czy oznacza to, że jest przeciw patriotyzmowi? 4. Dlaczego piszesz, że Polsat jest telewizją publiczną, skoro wiesz, że nie jest? 5. Czy pisanie i dociekanie prawdy, oraz próba dotarcia do intencji osoby wypowiadającej pewne słowa, jest manipulacją?
Proszę o odpowiedź.
|
Pt mar 25, 2011 16:14 |
|
 |
Ninurta
|
mały kwiatku, fakt że piosenka ma zawarte w tekście słowa Polska, ojczyzna, czy Bóg nie świadczy o jej jakości. Tobie się podoba - ok, ale jeśli ktoś uważa, że jest patetyczna/nadęta/smętna/ma słabą melodię/słaby tekst to jeszcze nie znaczy, że jest antypatriotą. programy takie jak ten rządzą się swoimi prawami. tam ma być show, a smutny chłopiec z przeciętnym głosem grający jakieś "patrio-polo" do takiego programu się po prostu nie nadaje. podam Ci jeszcze taki przykład z Mam Talent (podobny program w podobnej, niepublicznej tv) - był tam taki ok. 12-letni chłopiec, który przebrany za ułana śpiewał bodajże Hej, hej ułani. i co? i nikt go nie zjechał, a nie zjechał dlatego, że chłopiec ładnie śpiewał, że wybrał ładną piosenkę, że była w nim szczerość i brak zadęcia. tyle. robisz z igły widły. ale rozumiem, że niektórzy chyba lubią czuć się "prześladowani" 
|
Pt mar 25, 2011 18:54 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Tak z grubsza rzecz ujmując, to chodzi chyba o to, że - tak jak u skąpca jest zawsze po obiedzie- tak u ludzi nie zanurzonych w polskości nigdy nie jest na tę polskość odpowiednia pora, a ludziom nie ugruntowanym w wierze nigdzie nie będzie pasował krzyż http://www.fronda.pl/news/czytaj/brzezi ... _pani_hallhttp://www.mt1033.pl/ministerstwo-eduka ... 144,a.htmlhttp://www.solidarnosc.bialystok.pl/com ... skich-trad
|
Pt mar 25, 2011 20:47 |
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
Piotrek muzycznie jest całkiem dobry i ze słuchem nie ma problemu, o czym świadczy jego nauka w średniej szkole muzycznej. Jury nie odważyło się deptać po kwalifikacjach muzycznych Piotrka. Za to histeryczny śmiech istot przypominających zombies nad polskim prostym szczerym patriotyzmem 17 letniego polskiego chłopca jest znamienny. To była histeria nienawiści do polskości. I do typowej w Polsce religijności i ufności Bogu. Wściekły, zbiorowy atak nienawiści do nieletniego chłopca, za to, że czuje się Polakiem, że chciałby, aby dla wszystkich Polaków znalazło się miejsce w Polsce. I za to, że miał odwagę o tym powiedzieć wielomilionowej, polsatowskiej publiczności.
Szacun, szacun, szacun, Piotrek!
Wstyd i hańba tym, którzy urządzili Ci tę makabryczną prowokację. Dałeś sobie z tym świetnie radę!
|
Pt mar 25, 2011 21:17 |
|
 |
Elbrus
|
maly_kwiatek napisał(a): Piotrek muzycznie jest całkiem dobry i ze słuchem nie ma problemu, o czym świadczy jego nauka w średniej szkole muzycznej. To że się uczy w kierunku muzycznym, nie oznacza, że robi to dobrze a jego występ był udany. maly_kwiatek napisał(a): To była histeria nienawiści do polskości. W którym miejscu? maly_kwiatek napisał(a): I do typowej w Polsce religijności i ufności Bogu. W którym miejscu? maly_kwiatek napisał(a): Wściekły, zbiorowy atak nienawiści do nieletniego chłopca, za to, że czuje się Polakiem, że chciałby, aby dla wszystkich Polaków znalazło się miejsce w Polsce. W którym miejscu został ZA TO skrytykowany? maly_kwiatek napisał(a): I za to, że miał odwagę o tym powiedzieć wielomilionowej, polsatowskiej publiczności. To akurat powiedział PO występie i PO ocenie jury. maly_kwiatek napisał(a): Wstyd i hańba tym, którzy urządzili Ci tę makabryczną prowokację. http://sjp.pwn.pl/slownik/2509134/prowokacja1. «podstępne działanie mające na celu nakłonienie kogoś do określonego postępowania, zwykle szkodliwego dla niego i osób z nim związanych» 2. «podstępna działalność tajnych agentów udających członków jakiejś organizacji, działających na jej szkodę» 3. «działanie lub jego efekt mające na celu zaszokowanie kogoś, wywołanie w kimś jakichś emocji lub niekontrolowanych zachowań» 4. «nakłanianie jakiejś osoby do popełnienia przestępstwa w celu doprowadzenia do wszczęcia przeciwko niej postępowania karnego» Rozumiem, że masz na myśli znaczenie 3., czyli to że jury chciało wywołać w chłopaku jakieś emocje? Dlaczego uważasz, że jury miało TO NA CELU? Ponawiam wcześniejsze pytania, na które do tej pory nie odpowiedziałeś: 1. Gdyby jakiś duchowny skrytykował czyjeś praktyki religijne, to czy powinno być to odebrane, jako krytyka wiary w Boga w ogóle? 2. Czy jeśli ktoś ocenia, że pewna piosenka nie nadaje się do programu który współprowadzi, to czy jego ocena obejmuje negację wartości artystycznej tej piosenki w ogóle? 3. Jeśli komuś nie podobają się piosenki patriotyczne (lub ich wykonanie), to czy oznacza to, że jest przeciw patriotyzmowi? 4. Dlaczego piszesz, że Polsat jest telewizją publiczną, skoro wiesz, że nie jest? 5. Czy pisanie i dociekanie prawdy, oraz próba dotarcia do intencji osoby wypowiadającej pewne słowa, jest manipulacją? Będę szczerze rad, jeśli zostanę uznany godnym udzielenia mi czytelnych odpowiedzi. Pozdrawiam.
|
Pt mar 25, 2011 21:30 |
|
 |
kenfollett
zbanowany na stałe
|
To przestaje być smieszne. To zaczyna być tragiczne. Smieszne jury w prywatnej TV, skrytykowało śmieszne wykonanie żałosnej piosneczki - nic sie nie stało! Ale.... Głównym wykonawca tej ludycznej śpiewki jest ulubieniec mediów Rydzyka! Sprawa stała się wiec sprawa najwyzszej wagi państwowej. Rozumiem, ze od tego momentu stałem sie wrogim elementem, wrażym agentem i najgorszym z najgorszych..baa synem szatana. No bo ja niestety ale zawsze miałem gdzieś całego Rosiewicza i jego kiepściutki repertuar. Nie lubiłem tego śliskiego cwaniaczka, ulubieńca władz PRL-u, piewcy wspaniałości Gorbaczowa, na dodatek clowna estrady. Cóz, Rosiewicz zgodpodążajac za swoim chwiejnym i maleńkim charakterem (ludowego śpiewaka), stał sie ikoną mediów Rydzyka, a wiec jakakolwiek krytyka jego "twórczości" jest równoznaczna z brakiem patriotyzmu i co więcej ze stuprocentowym brakiem wiary w Boga. Rozumiem, ze dopóki nie schyle w pokorze czoła przed tfurczościom Rosiewicza, dopóty bede skazany na męki wieczne.
W tej piosneczce nie ma nic o Bogu, ale oszołomieni RM i całym medialnym Imperium Rydzyka słuchacze, sa całkowicie przekonani [...], że patriota może byc tylko i wyłacznie katolik. [...]
Jestem katolikiem z urodzenia, ale także z wyboru. Czytając lub słuchając tego typu tekstów powiązanych z Rydzykiem, zastanawiam sie czy robie dobrze pozostajac katolikiem. Mam naprawde coraz więcej wątpliwości patrzac co z tym polskim kosciołem sie dzieje. Nie rozumiem bowiem co wspólnego z patriotyzmem ma katolicyzm! Przeciez stolica katolików jest Watykan! A patriotów stolica Państwa w którym mieszkają. To co robi Rydzyk za przyzwoleniem zgrai polskich Redemptorystów i podstarzałych facetów w fioletowym wdzianku woła o pomste do Nieba.
P.S. Tak na koniec. Nie wiem co byłoby większa karą. Cała wieczność słuchać Rosiewicza w Raju, czy Led Zeppelin w Piekle. Na szczęście to nie Rydzyk i jego "banda" rządzą na tamtym swiecie i moge spać spokojnie słuchając do snu "Stairway to Heaven" :badgrin
Ostatnio edytowano So mar 26, 2011 15:55 przez jo_tka, łącznie edytowano 1 raz
proszę o nie-obrażanie
|
Pt mar 25, 2011 21:50 |
|
 |
Ninurta
|
maly_kwiatek napisał(a): Za to histeryczny śmiech istot przypominających zombies nad polskim prostym szczerym patriotyzmem 17 letniego polskiego chłopca jest znamienny. To była histeria nienawiści do polskości. I do typowej w Polsce religijności i ufności Bogu. Wściekły, zbiorowy atak nienawiści do nieletniego chłopca, za to, że czuje się Polakiem, że chciałby, aby dla wszystkich Polaków znalazło się miejsce w Polsce. I za to, że miał odwagę o tym powiedzieć wielomilionowej, polsatowskiej publiczności.  nie umiesz pisać bez popadania w śmieszność? bo piszesz tak, jakby tego całego chłopca tam co najmniej zmasakrowali bejsbolami za heroiczną próbę obrony polskości. a chłopiec po prostu chyba nie do końca zdawał sobie sprawę z tego, do jakiego programu idzie. ps. nie, nauka w szkole muzycznej o niczym nie świadczy.
|
Pt mar 25, 2011 21:50 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Świetnie rzecz ta została skomentowana na S24:
Chłopak się odważył
W pewnym wsiowym programie, młody człowiek wystąpił w repertuarze słyszanym w RM. Trzeba sobie jasno powiedzieć, że w dzisiejszym obskurnym czasie, czasie nocy moskiewsko-saskiej, jego bohaterski wyczyn można tylko porównać do ataku japońskiego kamikadze na jankeski okręt. Reakcja wiejskich celebrytów czyt. jury była do przewidzenia, ciśnienie 400/800, szczękościsk i połykanie własnej peruki. Chłopcze pamiętaj; w Polsce nie wypada śpiewać o Polsce a już o jej kochaniu i patriotyzmie, to może zakrawać na jakieś zboczenie. Jak już chcesz śpiewać, to może jodłuj w Tyrolu, tam nikt nie odeśle cię w kosmos ani nie zglanuje twojej duszy na widoku publicznym. A piosenka była Rosiewicza wyalienowanego. Znasz li ten kraj?
Formuła programu jest taka, że jurorzy na gorąco, publicznie dokonują oceny występu. Jednak to, co zobaczyliśmy, nie było rzeczową oceną. Automatycznie nasuwały mi się słowa: lincz, pogarda, sabat czarownic. Wdeptanie w glebę młodego, miłego człowieka. Za piosenkę, w której była mowa o Polsce.
~Elbrusie, ludzie czasem decydują się na skok na bungee, ale wiedzą, że to jest tak policzone, że nie zostaną " spuszczeni na glebę". Widziałam, jak w podobnym programie ostrożnie dawkowano niepochlebną opinię pewnej drag queen, żeby jej broń Boże nie urazić.
Względem sympatycznego chłopca, który się odważył zaśpiewać " Pytasz mnie"- nie było pardonu. [...]
Zgroza i niesmak.
I nie odwracaj kota ogonem, chłopak został sponiewierany nie za poziom występu, tylko za "bogoojczyźnianą" wymowę utworu.
Rozumiem, że chętnie w dalszym ciągu dyskusji widziałbyś temat Kościoła, RM, oraz pochodne, bo to już zaproponowałeś. No cóż, są ludzie , którym te tematy pasują do każdego wątku. Czyżby to były tematy zastępcze?
Ostatnio edytowano So mar 26, 2011 15:58 przez jo_tka, łącznie edytowano 1 raz
proszę o nie-obrażanie
|
Pt mar 25, 2011 22:11 |
|
 |
Asparagus
|
Szkoda chłopaka, bo repertuar Rosiewicza, znanego "pieszczocha socjalizmu", z patriotyzmem ma tyle wspólnego co Kuba Wojewódzki z kulturą osobistą.
|
Pt mar 25, 2011 22:26 |
|
 |
Elbrus
|
oleksa57 napisał(a): Automatycznie nasuwały mi się słowa: lincz, pogarda, sabat czarownic. Dlaczego obrażasz sabatarian i nazywasz ich czarownikami? Oni uznają czary za grzech, a ty ich oczerniasz zarzucając łamanie pierwszego przykazania? Nieładnie! oleksa57 napisał(a): ~Elbrusie, ludzie czasem decydują się na skok na bungee, ale wiedzą, że to jest tak policzone, że nie zostaną " spuszczeni na glebę". Chłopak był zbyt pewny siebie, a po "linczu" wykrzesał z siebie tryumfalno-męczeńskie wyznanie o tym, że jego występ był najlepszy. Przydałoby się trochę skromności i mierzenia siły na zamiary, bo skoro chłopak uważa, że jest taki świetny, to niech startuje do Opola, a nie do komercyjnych programów, gdzie jednak natrafił na kompetentnych krytyków (którzy niestety wyrazili się w niezbyt jasny merytorycznie sposób). Nie rozumiem też, dlaczego polscy emigranci zostali PRZEZ NIEGO przedstawieni w złym świetle, jako ci ludzie, którzy nie uważają, że ojczyzna jest najważniejsza, więc nie są patriotami. Chłopak rzeczywiście idzie złą drogą, albo po prostu z tych emocji palnął niechcący głupstwo. oleksa57 napisał(a): Względem sympatycznego chłopca, który się odważył zaśpiewać " Pytasz mnie"- nie było pardonu. Starym wiedźmom ich głęboko skrywany sekret wypełzł z dusz na oblicza, i pokazały, jak może wyglądać sabat czarownic. Ustawienie tych pań w jednym szeregu ze śp. prezydentową to żadna ujma. [...] Wielki głos w takim małym ciebie.(Olga-Kora-Jackowska) Dlaczego reakcję Eli Zapendowskiej przerzucasz na obie panie? Czy nie wstyd ci? oleksa57 napisał(a): Wdeptanie w glebę młodego, miłego człowieka. Za piosenkę, w której była mowa o Polsce. oleksa57 napisał(a): I nie odwracaj kota ogonem, chłopak został sponiewierany nie za poziom występu, tylko za "bogoojczyźnianą" wymowę utworu. Nie tylko za to. Ela mówiła też o epatowaniu głosem, a u Adama Sztaby można było zauważyć grymas na twarzy i to nie od samego początku, ale podczas wchodzenia na wyższe tonacje w refrenie, co skomentował później słowami: Może czas na nowy program - "Zabij mnie swoją muzyką", więc była to nie tylko krytyka doboru samej piosenki. oleksa57 napisał(a): Rozumiem, że chętnie w dalszym ciągu dyskusji widziałbyś temat Kościoła, RM, oraz pochodne, bo to już zaproponowałeś. No cóż, są ludzie , którym te tematy pasują do każdego wątku. Czyżby to były tematy zastępcze? Sama zapodałaś tematy zastępcze o krzyżu i pani minister, więc nie zarzucaj innym tego, czego sama się dopuszczasz.
Ostatnio edytowano So mar 26, 2011 16:00 przez jo_tka, łącznie edytowano 3 razy
proszę o nie-obrażanie
|
Pt mar 25, 2011 23:05 |
|
|
|