może jeszcze go przepraszać?
http://polskalokalna.pl/wiadomosci/malo ... an,1487142co się dzieje z tym światem...
Ze służbą zdrowia jest coraz gorzej, szpitale się zadłużają, odsetek korupcji jest coraz bardziej powszechny, pielęgniarki wciąż za mało zarabiają,a w dodatku rząd chce doprowadzić do ich prywatyzacji.
Nie mówiąc już o błędach w sztuce, gdzie brak rzetelności.
Żeby nie było ,że zarzuci się mi gołosłowność podam przykład z życia mojej rodziny: wypadek z 2 metrów ,złamanie kończyny dolnej, natychmiastowa operacja ,gdzie okazało się,że pacjent na sali operacyjnej został zarażony gronkowcem, 2 tygodnie w szpitalu, potem
odjazd do domu,potem wyciek ropy i znowu 2 tygodnie w szpitalu,
od 3 lat chodzenie o kulach, noga nie zrosła się ani trochę,okazało
się,że operacja została spartaczona kolokwialnie mówiąc.
Po tak długim czasie pojechaliśmy do prywatnego specjalisty:
i tak trwa leczenie już drugi rok, lekarz mówi,że gdyby przyjść od razu
to nie byłoby źle . Natomiast na razie po rehabilitacji, po wielu próbach,leczeniach,lekach stan wciąż jest bez zmiany , noga dalej złamana, sina ,brzydka, kość się nie zrasta, noga w dodatku jest krótsza i wykrzywiona. Jeżdżenie do tego prywatnego kosztuje 2 dni jazdy samochodem,często męczącej, potem czekanie pół dnia w kolejce. Czy naprawdę ,żeby być zdrowym trzeba wyłożyć grubą kasę na stół ,albo jechać niebotyczne kilometry,by odzyskać zdrowie?
Eh.
Jak zapatrujecie się na kwestię stanu obecnej służby zdrowia?
a może ktoś popiera prywatyzację proponowaną przez obecny rząd?
kiedyś usłyszałam argument od pewnej Pani popierającej ten pomysł.
Jej argument: " bo w publicznej placówce to zawsze trzeba czekać".
Tak jakby u prywatnego się nie czekało. Tylko li dzięki znajomościom osoba z mojej rodziny nie czekała 4 lata na podjęcie leczenia u lekarza prywatnego. Tak,więc prywatyzację uważam za kompletną bzdurę.
Publiczna placówka nie jest może najcudowniejsza, nie leczy super,ale
co mają zrobić ludzie ,których nie stać na nic innego?
Dodatkowy tekst doklejony nam moją prośbę. Kamyk