Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 23, 2025 20:36

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
 List z Polski 
Autor Wiadomość

Post List z Polski
Dobrze dziękuje za odpowiedzi.

Teraz, chciałbym wam przekazać link z filmem może kojarzycie ,,List z Polski,,. Podobno wyemitowanie tego filmu zabroniło TVP - przeczytałem to tylko nie wiem czy top prawda. Dzięki Polskim internautom film został przetłumaczony i można już go obejrzeć o to link: http://brzytwakwietniowa.wordpress.com/

[i]Mam nadzieje ze przekazywanie tego filmu na rożnych stronach nie jest grzechem. [/i]

N paź 31, 2010 19:58

Post Re: List z Polski
,, Wywiad z reżyserem Mariuszem Pilisem

http://www.naszdziennik.pl/index.php?da ... d=sw11.txt

fragment

"- Jestem pozytywnie zaskoczony tym, co spotyka mój film w internecie. Liczba jego wyświetleń rośnie w sposób nieprawdopodobny, wręcz lawinowo. To nastraja bardzo pozytywnie. To trudny temat, drażliwy. Popularność filmu w internecie pokazuje, jak bardzo ludzie chcą wiedzieć, a przede wszystkim uczestniczyć w publicznym mówieniu prawdy. Głównym celem twórcy filmu jest zawsze to, aby jego dzieło obejrzało jak najwięcej osób. Dziś nie muszę rozmawiać z polską telewizją, aby ten film obejrzeli Polacy. Do tej pory nie zastanawiałem się nad tym, jakie możliwości ma sieć, a ten film pokazuje mi, że jest to zupełnie odrębny, bardzo szeroki obieg informacji. Niemniej ważny, a często dużo bardziej prawdziwy. Cieszę się więc, że Polacy mają do niego niemal nieograniczony dostęp. Wiem wprawdzie, że pewną barierę może stanowić język, gdyż część bohaterów filmu wypowiada się po angielsku, rosyjsku czy ukraińsku, ale z tego, co wiem, internauci już uporali się z tym problemem. "

:) ,,

N paź 31, 2010 20:25
zbanowany na stałe

Dzieki za link. Dowiedzialem sie wielu ciekawych rzeczy. Wspanialy dokument! Tylko jedno mi sie w nim nie podoba. Uleganie tej tradycyjnej "manierze" nazywanej rzetelnoscia dziennikarska. Po co bylo zalaczac wypowiedzi prokuratora, osob wyznaczonych do prowadzenia sledztwa czy wreszcie przedstawicieli rzadu? Ja bym wzial wylacznie "bylych". Bylego przedstawiciela, bylego konsultanta, bylego eksperta. Jak wiadomo "byly" wie lepiej no i nie bruzdzi.
Bo pytan jest wiele. Na przyklad, kto wydal rozkaz pozostawienia w domu broni przez ochrone by uniemozliwic odstrzeliwanie sie atakujacym "ruskom". Kto podrzucil jej odnalezione szczatki. W jakim celu oddano samolot do naprawy, akurat tuz przed wypadkiem? No i czemu Polska nie zakupi maszyny do wytwarzania mgly w celu sprawdzenia jak gesta moze byc?
Proponuje powolanie nowej komisji sejmowej. Oczywiscie w calosci reprezentowanej przez "bylych".
Poniewaz dokument wstrzasna mna niepomiernie i slyszalem o klopotach z polska TV, odwdzieczam sie adresem emailowym. Przypuszczam, ze moga byc zainteresowani kupnem.
james.smith@disney.com

Pn lis 01, 2010 15:23

Film stawia ciekawa tezę:Czy Polska znajduje się w strefie wpływów Rosji ?Scenariusz wcale niekoniecznie disnejowski:(

Pn lis 01, 2010 18:42
Awa napisał(a):
Film stawia ciekawa tezę:Czy Polska znajduje się w strefie wpływów Rosji ?Scenariusz wcale niekoniecznie disnejowski:(

Przecież RP to kondominium Rosyjsko Niemieckie....z przerwą tylko na okres IVRP.

Pn lis 01, 2010 18:47
zbanowany na stałe

Alus napisał(a):
Przecież RP to kondominium Rosyjsko Niemieckie....z przerwą tylko na okres IVRP.

Takie szyderstwo z naszej Ojczyzny wydaje mi się mocno nie na miejscu.
Zwłaszcza, gdy płynie od osoby dojrzałej ...

Pn lis 01, 2010 19:33

Zgadzam się z Malym kwiatkiem i liczę na to, że zwróci uwagę autorowi słów, które Alus zacytowała...

Pn lis 01, 2010 21:18
zbanowany na stałe

Cytuj:

W pewnym stopniu z tym sie zgodze. Jednak ja widze w pierwszej kolejnosci paszkwil na obecny rzad i podkreslenie wielkosci prezydenta tak wielkiego, ze juz nigdy wiekszego miec nie bedziemy.
O klamstwach i namacalnym braku rzetelnosci nie wspomne.

Wt lis 02, 2010 16:33

Podobno (pisze podobno bo polski rząd jest zdziwiony)podpisaliśmy umowę dotycząca gazu na okres 45 lat :o

Wt lis 02, 2010 20:32

Awa napisał(a):
Podobno (pisze podobno bo polski rząd jest zdziwiony)
A dlaczego nie ma być zdziwiony?
Awa napisał(a):
podpisaliśmy umowę dotycząca gazu na okres 45 lat :o
Kiedy, jak, skąd o tym wiesz (podobno, gdzieś tam mówili)?

Czy to ma być kolejny temat o POlityce?

(Proverbs 18:17)

Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna.
(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.
(Bardzo Wielki Elektronik)

Wt lis 02, 2010 23:32
Awa napisał(a):
Podobno (pisze podobno bo polski rząd jest zdziwiony)podpisaliśmy umowę dotycząca gazu na okres 45 lat :o

Ale tylko "podobno", bo autentycznie umowa podpisana jest do 2022r - czyli na 12 lat.
Umowa zwiększa ilośc dostarczonego gazu z 7,5 do 10 miliardów metrów szesciennych.
Tak to zawsze bywa z informacjami kategorii "podobno" :D

Śr lis 03, 2010 8:58

Nie można stawiać żadnych tez zakładających, że Polska znajduje się pod czyimś wpływem, że rząd robi cokolwiek nie tak, że Rosja ma jakikolwiek interes w działaniu na szkodę Polski itp. Nie można, bo od razu staje się "pisowcem", "oszołomem" i atakuje się rząd (a przecież mamy demokrację, więc rządu NIE WOLNO atakować).

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Śr lis 03, 2010 9:05
Johnny99 napisał(a):
Nie można stawiać żadnych tez zakładających, że Polska znajduje się pod czyimś wpływem, że rząd robi cokolwiek nie tak, że Rosja ma jakikolwiek interes w działaniu na szkodę Polski itp. Nie można, bo od razu staje się "pisowcem", "oszołomem" i atakuje się rząd (a przecież mamy demokrację, więc rządu NIE WOLNO atakować).

Rząd należy zawsze nieustannie kontrolować, atakować gdy postępuje głupio wbrew interesom społecznym i narodowym.
Ale musi to być merytoryczna krytyka oparta na faktach, nie na insynuacjach, pomówieniach.

Śr lis 03, 2010 9:36

Czy również i ten wątek ma się przerodzić w polityczny śmietnik? :?

Śr lis 03, 2010 9:59
Kamyk napisał(a):
Czy również i ten wątek ma się przerodzić w polityczny śmietnik? :?

Ów "List z Polski" jest apolityczny?

Śr lis 03, 2010 10:45
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona