Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N gru 14, 2025 22:02

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 Znany prezenter naciąga Polaków? 
Autor Wiadomość
Post Znany prezenter naciąga Polaków?
.....czyli jak się robi wodę z mózgu!

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Znany-prezenter-naciaga-Polakow,wid,13015280,wiadomosc_prasa.html

Czyli sposoby psychomanipulacji.

N sty 09, 2011 11:06

Post Re: Znany prezenter naciąga Polaków?
A ja z kolei czytałem, że ludzie wysyłają tyle SMSów na te loterie z samochodami, że 1/2 wszystkich wiadomości, które przychodzą są z jednej "grupy". Wydają na to wiele tysięcy, ale później sprzedają samochody i sporo na tym zyskują.

N sty 09, 2011 11:56
Sms-y na samochody to całkiem inna bajka i rzeczywiście są "spółdzielnie" gdzie tysiące sms-ów wysyłają a potem wygrywają.
Osoba która wyśle na taki konkurs nawet za 1000 zł nie ma żadnych szans na wygraną a co dopiero taki który wyśle kilka.
Ale temat nie jest o tego typu konkursach tylko konkretnie o tym o czym pisze w linku.

N sty 09, 2011 14:33

To jest po prostu żerowanie na ludzkiej naiwności i głupocie. Czyli, na dobrą sprawę jedyna przynosząca jakieś korzyści rzecz, jaką można zrobić z wymienionymi cechami, mimo ich aż nadto powszechnego występowania w populacji.

Ja sam wygrałem już ze 20 BMW i kilka Audi. Nie mam już gdzie tego wszystkiego trzymać, więc nie odpisuję na SMSy.

Dawniej krążyły, wtedy jeszcze pocztą, takie listy, które dostawali głównie emeryci. Z tych listów dowiadywali się, że wygrali 40 tysięcy złotych, które dostaną jak tylko pokryją "opłaty manipulacyjne" w wysokości kilkudziesięciu złotych. Dziś pewnie szybciej i skuteczniej jest załatwiać tego typu interesy przez SMSy.

N sty 09, 2011 15:20
Do tego dochodzą wszelakiego rodzaju konkursy...."wylosowałeś" ...i tu jakiś bajer..a jeszcze odpowiesz na 5-10 pytań, to podwoisz/potroisz wygraną.....a każdy SMS kosztuje 4/5 zł + VAT, o czym oczywiście amator wygranej nie ma pojęcia.

N sty 09, 2011 17:56
Jest to zwykłe naciąganie wykorzystujące pazerność ludzi na kasę która to przypadłość usypia rozum.
Różnego rodzaju firmy nie będą ustawać w wymyślaniu coraz przemyślniejszych form wyciągania kasy z naszych kieszeni.
SMS jest jednym z najlepszych i najszybszych sposobów na szybką penetrację naszych kieszeni.
Ja się raz nabrałem ale tylko w tzw. głosowaniach i szlag mnie trafiał kiedy okazało się że jeszcze muszę wysłać dodatkowe sms-y aby w ogóle brać udział w losowaniu nagród wtedy było moje ostatnie głosowanie i wysyłanie

N sty 09, 2011 18:05

Czyn Pana Hajzer jest godny potepienia .
Dzisiaj panuje moda (szatańska) , żeby zarobić i się nie narobić . A źli ludzie to wykorzystują .
Mamona rujnuje życie wielu . Jezus mówił biada wam bogacze. Ja chociaz jestem biedny, biore te słowa również do siebie .
Wiele z tych konkursów oszukuje wprost. Ja co tydzień dostaje wiadomość , że wygrałem BMW .

N sty 09, 2011 19:17
Cytuj:
Czyn Pana Hajzer jest godny potepienia .

Ja go nie potępiam bo to jego robota.
Jakby kierował się uczciwością to by umarł z głodu.
On przecież gra a nie uczciwie komunikuje choć nie wyrobiony odbiorca odczytuje to drugie.
Gdyby wszyscy aktorzy i celebryci kierowali się uczciwością to do reklam musiano by brać z łapanki.
Już tyle lat istnieje reklama a ludzie do dzisiaj nie zrozumieli że to czubek góry lodowej (polukrowany) gdzie ukryta prawda o produkcie schowana jest pod wodą.

Pn sty 10, 2011 10:45
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 8 ]