Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 24, 2025 23:41

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 klaps i do więzienia:D 
Autor Wiadomość

Post klaps i do więzienia:D
http://www.tvn24.pl/-1,1715751,0,1,dal- ... omosc.html

Jak dla mnie to czysta głupota i abstrakcja takie prawo mieć:D

Wt sie 30, 2011 23:21
Post Re: klaps i do więzienia:D
cos mi tu nie pasuje.Dzisiejsi 12latkowie to wyrosnięte" chłopy" po 160cm.Jak sie takiemu"daje klapsa"?

Śr sie 31, 2011 8:44

Przecież w Polsce posłowie uchwalili ustawę o przeciwdziałaniu przemocy w rodzinie. Ustawa wprowadza zakaz stosowania kar cielesnych wobec dzieci, wzmacnia ochronę ofiar przemocy, kładzie nacisk na profilaktykę. Przynajmniej tak brzmi z definicji a w rzeczywistości jest to ustawa "antyklapsowa" czyli zwyczajny bubel prawny. To jest ingerencja w rodzinę naszych kochanych posłów na których 80% społeczeństwa głosuje, pogratulować.

"Jeżeli państwo macie odrobinę zdrowego rozsądku, to przede wszystkim głosujcie na wszystkich, (…) tylko nie na tych łajdaków.(…) Jeżeli zagłosujecie na te trzy partie [PiS, PO, SLD], to jest tak samo jak za komuny – głosowaliście na PZPR."

Śr sie 31, 2011 12:48

Eee… tylko po co taka ustawa…normalny rodzic nie bije dziecka za byle co a jak bije to po tyłku a nie wszędzie gdzie popadnie, ja dostałem w życiu może 3 razy tak konkretnie ale pamiętam to do tej pory i nie zrobię tego co wtedy znowu, zresztą pamiętam do teraz za co dostałem :DUważam że dziecko czasami musi dostać aby zapamiętało niektóre rzeczy.

Ale zgadzam się bubel prawny i niedługo coś takiego będzie obserwowalne w Polsce.

Śr sie 31, 2011 13:02

Kiedy w Polsce wchodziła "ustawa antyklapsowa", to Lech Kaczyński powiedział, że równie dobrze można ustawowo zakazać Wiśle płynąć. Praktyka szwedzka pokazuje, że się mylił, niestety.

Śr sie 31, 2011 16:48
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 5 ]