Autor |
Wiadomość |
szyszkownik
|
 expose premiera
Ekspert od mowy ciała analizuje expose premiera. Sprawa o tyle ciekawa, że jet to próba wniknięcia w to co premier niekoniecznie chciał przekazać słowem, a co przekazał gestem. Ciekaw jestem co myślicie. http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... _rece.html
|
Pt lis 18, 2011 21:26 |
|
|
|
 |
Soul33
Moderator
|
 Re: expose premiera
Cytat z artykułu: "To jeden z dowodów, że Donald Tusk jest przywódcą wielkiego formatu. Myślę, że europejskiego, może i światowego".
szyszkownik napisał(a): Ciekaw jestem co myślicie. Nie wiem, jak inni ale ja myślę, że to (censored) 
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
Pt lis 18, 2011 22:22 |
|
 |
Johnny99
|
W trakcie narastającego kryzysu na pewno dobrze jest się pocieszyć, że wprawdzie jest jak jest, ale za to przywódcę.. przepraszam, Wodza, to mamy światowego formatu. Mentalność trochę przypominająca rosyjską.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pt lis 18, 2011 22:48 |
|
|
|
 |
szyszkownik
|
Johnny99 napisał(a): W trakcie narastającego kryzysu na pewno dobrze jest się pocieszyć, że wprawdzie jest jak jest, ale za to przywódcę.. przepraszam, Wodza, to mamy światowego formatu. Mentalność trochę przypominająca rosyjską. Kiedyś słyszałem, że Tusk ma mentalność niemiecką (przed katastrofą smoleńską)... Czym charakteryzuje się mentalność rosyjska?
|
So lis 19, 2011 13:59 |
|
 |
Johnny99
|
Tym, że nieważne, iż nie ma co do gara włożyć - ważne, że jesteśmy Mocarstwem i wszyscy się nas boją.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
So lis 19, 2011 14:05 |
|
|
|
 |
Elbrus
|
Johnny99 napisał(a): W trakcie narastającego kryzysu na pewno dobrze jest się pocieszyć, że wprawdzie jest jak jest, ale za to przywódcę.. przepraszam, Wodza, to mamy światowego formatu. Mentalność trochę przypominająca rosyjską. Johnny99 napisał(a): nieważne, iż nie ma co do gara włożyć - ważne, że jesteśmy Mocarstwem i wszyscy się nas boją. Czy to nie ty powiedziałeś, że: Pieniądze i dobra materialne to nie wszystko, nawet nie połowa. Sam zresztą powinieneś to rozumieć, bo wy, elitarni geje, pieniądze i dobra materialne macie w nadmiarze; i jakoś wam to nie wystarcza. Szwecja ma również jeden z największych wskaźników samobójstw i depresji. Często wyszydzane hasło: "Polska może być biedna, ale musi być katolicka" jest, moim zdaniem, częściowo słuszne. Zamieniając więc mocarstwo ekonomiczne na "mocarstwo duchowe" powinniśmy uznać zadłużanie państwa na potęgę przez ekipę Tuska za mentalność chrześcijańską (już nie rosyjską), jeśliby tylko dbali o odnowę i utrzymanie rzymskiego katolicyzmu w Polsce, zgadza się?
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
So lis 19, 2011 14:37 |
|
 |
Johnny99
|
Nie wiem, co ma zadłużanie państwa na potęgę wspólnego z mentalnością chrześcijańską.
|
So lis 19, 2011 14:43 |
|
 |
Elbrus
|
Johnny99 napisał(a): Nie wiem, co ma zadłużanie państwa na potęgę wspólnego z mentalnością chrześcijańską. Właśnie podobno nic. Dlaczego? Czy nie powinno być to raczej w konflikcie z "mentalnością chrześcijańską"?
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
|
So lis 19, 2011 15:57 |
|
 |
Johnny99
|
Ale co ja mam do jakiejś "mentalności chrześcijańskiej"? Nigdy o czymś takim nie wspomniałem.
|
So lis 19, 2011 16:16 |
|
 |
Elbrus
|
Johnny99 napisał(a): Ale co ja mam do jakiejś "mentalności chrześcijańskiej"? Polska może być biedna, ale musi być katolickaSzczere dążenie do "podniesienia poziomu katolickości" Polski usprawiedliwia przyczynianie się do jej ekonomicznego upadku, ale dążenie do "podniesienia znaczenia Polski na arenie międzynarodowej" usprawiedliwione być nie może, bo przejawia się w tym mentalność rosyjska, czy nie tak?
|
So lis 19, 2011 16:31 |
|
 |
Johnny99
|
Nigdy nie twierdziłem, że cokolwiek usprawiedliwia przyczynianie się do upadku Polski.
Nie widzę też żadnego "dążenia do podniesienia znaczenia Polski na arenie międzynarodowej". Społeczeństwo może się nabierać na sztuczki Tuska, ale zapewniam, że europejscy politycy to ludzie poważni.
|
So lis 19, 2011 17:38 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
Johnny99 napisał(a): zapewniam, że europejscy politycy to ludzie poważni. Johnny, niektórzy chyba zaczynają się już Ciebie bać  Ale Ty tak serio?! Tacy bardziej znani, np. Berlusconi, Zapatero, ten francuzik jak mu tam?
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
So lis 19, 2011 18:28 |
|
 |
mareta
|
Johnny99 napisał(a): Nie wiem, co ma zadłużanie państwa na potęgę wspólnego z mentalnością chrześcijańską. To jest mentalność chrześcijańska? oszczędzanie kosztem najbiedniejszych? Chyba raczej to mentalność judaszowa!!!!
_________________ "Jesteśmy stworzeni na miarę Słowa, które stało się człowiekiem"
|
Pn lis 21, 2011 18:07 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
mareta a moze jakis przyklad? gdzie to oszczedzanie na najbiedniejszych?
btw, wiesz ze kryzys sie zbliza? i kazda złotowka sie liczy?
|
Pn lis 21, 2011 18:26 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Margaret_ka napisał(a): mareta a moze jakis przyklad? gdzie to oszczedzanie na najbiedniejszych?
btw, wiesz ze kryzys sie zbliza? i kazda złotowka sie liczy? Gdy ktoś obczyta sie takich "wynalazków" to nie dziw, że mówi o oszczędzaniu na najbiedniejszych...podatek pogłowny http://www.bibula.com/?p=47196Nawet B. Kempę zatkała ta "informacja" wczoraj w programie "młodzież kontra" 
|
Pn lis 21, 2011 19:07 |
|
|
|