Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 23, 2025 21:21

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Koniec religia.tv? 
Autor Wiadomość
Post Koniec religia.tv?
Katolicy sami sobie dokładają :( - biskupi odetchną z ulgą bo już TVReligia nie "będzie niszczyła Kosciół atakująć ojca Rydzyka".
http://religia.tv/wpis,280-piec_dobrych_lat.html

Pt wrz 28, 2012 14:28

Post Re: Koniec religia.tv?
To Rydzyk i Kościół to jedno? Zawsze myślałem, że Tadeusz to odstępczy człowiek tworzący coś w rodzaju sekty podobnie jak Natanek.

Pt wrz 28, 2012 15:13
Jaśniej już nie można:

Cytuj:
W ciągu tych pięciu lat wielu ludziom wydawało się oczywiste, że skoro widzą w telewizji religijne treści, musi być to przedsięwzięcie jakoś wspierane przez kościelną instytucję. [...]
Pięć lat to jak okazuje się za mało, by polski instytucjonalny Kościół dostrzegł, że nie będzie drugiej takiej szansy, gdy ktoś wykłada swoje prywatne ciężkie miliony na to, by przypominać Polakom, że mają jeszcze duszę.
[...]
przez cały czas naszego istnienia jeden (słownie: jeden) biskup publicznie bąknął coś o pożytecznej roli religia.tv w medialnym krajobrazie. Na porządku dziennym mieliśmy hece z biskupami, którzy zabraniali księżom przychodzić do naszych programów, bo my "niszczymy Kościół atakując ojca Rydzyka".

Pt wrz 28, 2012 15:27

Ano tak, heretyk Hołownia...

Pt wrz 28, 2012 19:05

SZKODA!!! :cry:

Pt wrz 28, 2012 20:57
Wielka szkoda, jeśli już dorwałam się jakimś cudem
do zarządzania w telewizorni to włączałam właśnie religia.tv.

Pt wrz 28, 2012 20:58
Ogromna szkoda -mnóstwo czasu poświęcałam na oglądanie świetnych programów, filmów dokumentalnych i "rozmównicy" programu interaktywnego prowadzonego przez wpaniałych duchownych, siostry zakonne.
Będzie mi baaaaaaaaaaaardzo brakowało :( :(
Dziś w "Rozmównicy" temat "Czy Jezus miał żonę" prowadzi S.Hołowania i s. judyta Pudełko.

Pt wrz 28, 2012 21:07

szkoda, że to koniec tej telewizji....

Pt wrz 28, 2012 21:17
Alus napisał(a):
Dziś w "Rozmównicy" temat "Czy Jezus miał żonę" prowadzi S.Hołowania i s. judyta Pudełko.

Patrzcie państwo...ale to to już spapugowali od nas ;[ :D

Pt wrz 28, 2012 21:25
Szkoda aby TV Religia miała zakończyć emisję. Ucieszą się jedynie radykalni katolicy ,łacznie z toruńskim odłamem KK

Pt wrz 28, 2012 22:15
alus
Cytuj:

Faktycznie - ciekawy temat tylko dla kogo - katolik już wie , a rozdmuchiwanie bzdury jaki ma sens ?
alus
Cytuj:
Katolicy sami sobie dokładają - biskupi odetchną z ulgą bo już TVReligia nie "będzie niszczyła Kosciół atakująć ojca Rydzyka".

Nie muszą , dobrze robi to ekipa tuska za pomocą tvn-u .
Ewidentnym przykładem tego typu rzeczy jest to co było wyżej .
mykitos
Cytuj:
Szkoda aby TV Religia miała zakończyć emisję. Ucieszą się jedynie radykalni katolicy ,łacznie z toruńskim odłamem KK

Radykalni to znaczy jacy ? O i le mi wiadomo , nie ma w kościele katolickim w polsce odłamów . :piwko:

So wrz 29, 2012 4:42
Nie ma w polskim Kościele odłamów :o :o ..... pobożne życzenie, albo nieświadomość.
Katolik już wie - skoro katolik taki wyedukowany, to po co wszelkie media katolickie?

So wrz 29, 2012 8:24
Cytuj:
O i le mi wiadomo , nie ma w kościele katolickim w polsce odłamów

Tak jak napisała Alus....pobożne życzenie i asekuracyjne wypowiedzi hierarchów tworza błedne wrażenie, ze polski Kosciół katolicki jest jednościa w sprawach społecznych i politycznych. Jak na razie (na szczęście) w sprawach wiary jest OK...ale jak długo jeszcze?

So wrz 29, 2012 9:02
zbanowany na stałe

trup napisał(a):
Radykalni to znaczy jacy ? O i le mi wiadomo , nie ma w kościele katolickim w polsce odłamów . :piwko:

Oczywiście, ze nie ma u nas żadnych odłamów.
O rozłamaniu polskiego Kościoła i odcięciu go od Papieża marzą od kilkudziesięciu lat wrogowie Kościoła. Pamiętam ich dyszące nienawiścią słowa, straszne działania od czasów stalinowskich, potem w czasach gomułkowskich, w stanie wojennym i po roku 1988.
Na szczęście, mimo różnic poglądów u biskupów, nie ma mowy o podzieleniu Kościoła.
Niedoczekanie!!

trup, widzę, że mimo używania trunków, masz bardzo trzeźwe spojrzenie i widzenie spraw współczesnych. Bardzo mnie to cieszy.
Pozdrawiam i na zdrowie :drink:

So wrz 29, 2012 18:44

Cytuj:
Na szczęście, mimo różnic poglądów u biskupów, nie ma mowy o podzieleniu Kościoła.

A Kościół toruński pod wodzą Rydzyka to już dawno oddzielił się od głównego Kościoła.

So wrz 29, 2012 18:52
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona