Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 14, 2025 12:35

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 Aborcja ze względu na... płeć. 
Autor Wiadomość
Post Aborcja ze względu na... płeć.
http://wiadomosci.dziennik.pl/swiat/art ... iecka.html

Coraz częściej brytyjscy rodzice decydują o aborcji, ponieważ nie odpowiada im płeć dziecka. Dodatkowo oburzenie budzi fakt, że lekarze na Wyspach wykonują ten zabieg "bez zadawania pytań" - pisze "The Daily Telegraph".

So lut 25, 2012 19:23
Post Re: Aborcja ze względu na... płeć.
Obejrzałem o tym w wiadomościach. To juz patologia i dno !

So lut 25, 2012 20:49

mykitos napisał(a):
To juz patologia i dno !

Myślę, że te słowa idealnie opisują zaistniałą sytuację i dalsza dyskusja nie ma sensu. Bo nie wierzę, że znajdzie się człowiek, który takie działania poprze.

N lut 26, 2012 10:04
Mroczny Pasażer napisał(a):
mykitos napisał(a):
To juz patologia i dno !

Myślę, że te słowa idealnie opisują zaistniałą sytuację i dalsza dyskusja nie ma sensu. Bo nie wierzę, że znajdzie się człowiek, który takie działania poprze.

Ja generalnie aborcje uważam za zło,za złe rozwiązanie (mimo że nie jestem katolikiem)

N lut 26, 2012 12:29

My dowiadujemy się o tym co dzieje się na wyspach brytyjskich, a ile jest dokonywanych aborcji związanych z tematem w innych krajach?

N lut 26, 2012 16:30

Jak mawiał klasyk: to nie kryzys, to rezultat. Pod płaszczykiem "legalnej aborcji" i "legalnego in vitro" powraca eugenika. Tak musiało się to skończyć. A będzie jeszcze gorzej.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pn lut 27, 2012 11:14

mykitos napisał(a):
Ja generalnie aborcje uważam za zło,za złe rozwiązanie (mimo że nie jestem katolikiem)

Ja tak samo, a zabicie przyszłego człowieka tylko dlatego, że jego płeć komuś nie pasuje, to jakiś koszmar, dno, upadek.

Pn lut 27, 2012 12:30
Dlatego nigdy nie poprę żadnej ustawy pro invitro czy aborcyjnej w POlsce które za rządów Platformy próbowano przeforsować. UK to przykład do jakiej degeneracji społeczęństwa prowadzą takie ustawy i to jest rządany efekt i prawdziwy cel rządzących którzy takie zdegenrowane usatwy wprowadzają w swoich krajach, pocztkowo zaślepiają oczy ścisła kontrolą a po czasie dzieci zabija się już z powodu płci. Im społeczństwo mniej wykształcone i im bardziej zdegenerowane tym łatwiejsze w kontroli, więc pracować do grobowej deski, na emertury nie liczcie bo mamy kryzys, leków już tak łatwo nie dostaniecie, szkoły zamykać bo mniej dzieci, a jak was nie stać na dziecko to tym lepiej, a jak już się trafi to go nie utrzymacie, więc zawsze można wybrać aborcje, przecież rząd by chętnie w tym pomagał, a młodzieży to już historii, matematyki, fizyki nie trzeba będzie uczyć, niech się rozwijają tylko w jednym kierunku bo po co matematykowi znajomość polskiej histori, im głupsza młodzież tym lepiej panie Tusk, lepiej uczyć o seksie zmaiast relgii, rozdawać prezerwtywy, i młodych faszerować w mediach rozpustą, niech se jointa spalą na zdrowie albo łykną dopalacza i po krzakach biegają, a jak sprzedamy już pół Polski to zawsze mamy Palikota i jakby było za dużo smrodu to on jest niezawodny i dobrze spawdzony, won z krzyżem, to zawsze działa w takich sytuacjach panie Tusk.

Wt lut 28, 2012 14:58

Idzie nowe - wielkimi krokami!

Lekarze powinni mieć prawo do zabijania noworodka - takie szokujące stanowisko opublikowało dwoje naukowców ze znanych na świecie uczelni. Według nich pozbawić dziecka życia można nie tylko wtedy, gdy urodzi się ono np. niepełnosprawne. Również wtedy, gdy rodzice nie są w stanie zapewnić dziecku opieki lub prostu go nie chcą. Nazwali to aborcją po urodzeniu.

Alberto Giubilini i Francesca Minerva, włoscy naukowcy związani z uniwersytetami w Oksfordzie, Mediolanie i Melbourne, uważają, że noworodki nie mają jeszcze, podobnie do płodu, osobowości, a jedynie "potencjalną osobowość". Jako takie nie posiadają "moralnego prawa do życia". "Noworodek nie jest osobą, ponieważ nie ma świadomości własnej egzystencji. Nie ma, podobnie jak dziecko jeszcze nienarodzone, wykształconego poczucia nadziei, marzeń i celów życiowych " - napisali w periodyku "Journal of Medical Ethic".

"Potencjał, by stać się osobą"

Dlatego, według nich, ważniejszy powinien być interes rodziców, którzy, jeśli nie mogą lub po prostu nie chcą wychowywać dziecka, mogą dać lekarzowi zielone światło do zabicia noworodka. Nazywają to "aborcją po urodzeniu".

"Wychowanie niechcianego dziecka może być zbyt dużym brzemieniem dla rodziny i społeczeństwa. Nie możemy zakazać aborcji, tylko dlatego, że płód, a potem urodzone dziecko, mają jedynie potencjał, by stać się osobą" - argumentują naukowcy, którzy mają tytuły doktorskie z filozofii i etyki medycznej. Cytują też dane, według których w Europie podczas badań prenatalnych wykrywa się jedynie 64 proc. dzieci z zespołem Downa.

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... owcow.html

"Szokujący"?? Jaki szokujący?? Dlaczego?? To tylko konsekwentne wyciągnięcie wniosków z waszych argumentów, drodzy aborcjoniści. Było tylko kwestią czasu, aż ktoś na to wpadnie. Cofamy się w rozwoju coraz dalej, do czasów, kiedy zabijało się noworodki "nieprzydatne" dla społeczności. Brawo lewacy, brawo ateiści, brawo postępowcy.

Tak samo jest z eutanazją, tak samo jest z in vitro - konsekwentne wyciąganie wniosków z raz udzielonego przyzwolenia na barbarzyńskie mordowanie "niepotrzebnych" i "niechcianych" ludzi. Uwielbiacie krzyczeć, ile ludzi zginęło w historii z powodu religii - ateizm obecnie zabija 30 MILIONÓW ludzi ROCZNIE, to jest PIĘTNAŚCIE razy więcej niż wg waszych zabawnych wyliczeń zabił Bóg w całej Biblii. I to tylko według oficjalnych danych, więc liczba ta jest drastycznie zaniżona. A, jak widać, będzie jeszcze lepiej. Cieszcie się, rżyjcie z radości i zapluwajcie się z zachwytu nad sobą - wy jeszcze mieliście szczęście, że dano wam prawo do przyjścia na świat i opluwania tych, którzy chcą je dać także waszym bliźnim. Jesteście godni najwyższego szacunku.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pt mar 02, 2012 14:23
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 9 ]