Ks.Abp Skworc: zachowajcie miejsca pracy
Autor |
Wiadomość |
anna_marta
|
 Ks.Abp Skworc: zachowajcie miejsca pracy
|
N sty 20, 2013 16:44 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Ks.Abp Skworc: zachowajcie miejsca pracy
|
N sty 20, 2013 16:53 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Linkownia? 
|
N sty 20, 2013 16:59 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Od czasu gdy poznałam jak instytucje kościelne traktują prawa pracownicze zatrudnionych w nich świeckich, nie wierzę w żadne apele.
|
N sty 20, 2013 17:24 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
MARIEL napisał(a): Linkownia?  Ach, nie. Nakierowanie na Goscia, ktory juz tez sie o tej wypowiedzi dowiedzial Troche nieszczegolnie wyszlo... Ale niestety, zgadzam sie z opinia Alus. Proponuje, zeby reforme rynku pracy Kosciol jednak zaczal od siebie. Ze szczegolnym uwzglednieniem placy odpowiedniej do wyksztalcenia, odpowiedzialnosci, stazu pracy i plac w normalnej gospodarce rynkowej. Jak to zrealizuje, to moze zrozumie, ze nie zawsze mozna utrzymywac poziom zatrudnienia tylko dobra wola.
|
N sty 20, 2013 17:55 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jakto zwykle w przypadku biskupów......gadka-szmatka, a konkretów to z lupą szukać.
Alus ma rację. Nie wiem jak to wyglada gdzie indziej, ale na Sląsku to najlepiej na kościelnego zatrudnic górniczego emeryta. Nie dosyć, ze to młode pachole to nie trza płacic całego ZuS-u....a najlepiej to dać mu jakąś umowę o dzieło. Dużo też taki nie potrzebuje, emeryture cała daje żonie, a on se dorobi na fajki i jakieś piwko.
|
N sty 20, 2013 18:51 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: - “Bezrobocie ma zawsze konkretną twarz. Stąd prośba i apel do pracodawców o zachowanie miejsc pracy. O więcej nie mam odwagi prosić, bo wiem ile w Polsce kosztuje praca i jakimi obłożona jest obciążeniami” – - bardzo dobre słowa - można zwrócić uwagę na te obciążenia jakimi jest obciążona praca .Konkretnie to rząd (tusk i cała jego grupa)odpowiadają za te obciążenia . Może o to i szło w tej wypowiedzi aby konkretnie ktoś zdał sobie sprawę z tych nadmiernych obciążeń . 
|
Śr sty 23, 2013 1:41 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
trup napisał(a): Cytuj: - “Bezrobocie ma zawsze konkretną twarz. Stąd prośba i apel do pracodawców o zachowanie miejsc pracy. O więcej nie mam odwagi prosić, bo wiem ile w Polsce kosztuje praca i jakimi obłożona jest obciążeniami” – - bardzo dobre słowa - można zwrócić uwagę na te obciążenia jakimi jest obciążona praca .Konkretnie to rząd (tusk i cała jego grupa)odpowiadają za te obciążenia . Może o to i szło w tej wypowiedzi aby konkretnie ktoś zdał sobie sprawę z tych nadmiernych obciążeń .  Czy Ty aby nie przypisujesz Tuskowi walorów przynależnych Bogu?.....jeszcze Tusk nawet nie marzył o funkcji premiera gdy 20 lat temu wprowadzono te obciążenia.....wszechmocny Tusk 
|
Śr sty 23, 2013 9:20 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Czy Ty aby nie przypisujesz Tuskowi walorów przynależnych Bogu?.....jeszcze Tusk nawet nie marzył o funkcji premiera gdy 20 lat temu wprowadzono te obciążenia....jeszcze Tusk nawet nie marzył o funkcji premiera gdy 20 lat temu wprowadzono te obciążenia.....wszechmocny Tusk - obciążenia te rosły każdego roku i nadal rosną .Dlatego mówię o czasach jak najbardziej nam obecnych i te obciążenia dokładnie obarczają tuska . Cytuj: Czy Ty aby nie przypisujesz Tuskowi walorów przynależnych Bogu? - Bogu nie , raczej temu drugiemu . 
|
Śr sty 23, 2013 18:22 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: - obciążenia te rosły każdego roku i nadal rosną .Dlatego mówię o czasach jak najbardziej nam obecnych i te obciążenia dokładnie obarczają tuska . Guzik prawda  ....jednak święta niewiedza ma się dobrze, a wystarczy tylko sięgnąć do google http://zus.pox.pl/skladki-zus-2013.htm(trzecia rubryczka) Cytuj: Czy Ty aby nie przypisujesz Tuskowi walorów przynależnych Bogu? - Bogu nie , raczej temu drugiemu .  Nic dziwnego przy wiedzy podobnej jak w kwestiach składek 
|
Śr sty 23, 2013 19:07 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
- może guzik z pętelką - poczytaj o tej wypowiedzi arcybiskupa i zestaw to z obciążeniami pracy - obciążenia to nie tylko zus . Cytuj: Nic dziwnego przy wiedzy podobnej jak w kwestiach składek - prawdopodobnie gdybym tak jak ty patrzył z uwielbieniem na tuska mógłbym mu przydać jakieś walory dodatnie , ale że widzę i żyje w tym kraju to jedynie mogę go przyrównać jednak do tego drugiego - ale coby cię pocieszyć to dołożył bym mu nos pinokia (przynajmniej jakiś stolarz miałby ciągle pracę ) 
|
Śr sty 23, 2013 19:54 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: może guzik z pętelką - poczytaj o tej wypowiedzi arcybiskupa i zestaw to z obciążeniami pracy - obciążenia to nie tylko zus . Czytałam i znam z autopsji jak traktowani są cywilni pracownicy instytucji koscielnych. Cytuj: - prawdopodobnie gdybym tak jak ty patrzył z uwielbieniem na tuska mógłbym mu przydać jakieś walory dodatnie , ale że widzę i żyje w tym kraju to jedynie mogę go przyrównać jednak do tego drugiego - ale coby cię pocieszyć to dołożył bym mu nos pinokia (przynajmniej jakiś stolarz miałby ciągle pracę )  Nie potrzeba uwielbienia, wystarczy prawda - udowodniłam, że składki nie rosły, ale spadły za rządów Tuska, ale Ty i tak widzisz, co chcesz widzieć. Wypada życzyć dobrego samopoczucia w tym malkontenctwie.
|
Śr sty 23, 2013 20:19 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: W przyszłym roku składki ZUS prowadzących działalność gospodarczą wzrosną przynajmniej o 5,3 proc. - tyle prawdopodobnie wyniesie podwyżka składek na ubezpieczenia społeczne i Fundusz Pracy. Oznacza to wzrost miesięcznego obciążenia z tego tytułu z obecnych 726,71 zł, do 765,25 zł, czyli o prawie 39 złotych. W styczniu dowiemy się także, o ile wzrośnie składka zdrowotna. Cytuj: 30.01 Od 1 lutego 2012 wzrost składki rentowej o 2 punkty procentowe Pracodawco, pamiętaj, że 1 lutego 2012 roku rośnie o 2 punkty procentowe składka rentowa po Twojej stronie. Koszty wzrostu składki z poziomu 6 do 8 proc. poniosą pracodawcy. Pisaliśmy już o tym w grudniu, gdy prezydent podpisał ustawę o zmianie ustawy o systemie ubezpieczeń społecznych. Podwyżki nie odczują pracownicy, gdyż oni nadal będą płacić 1,5% z tytułu ubezpieczenie rentowego. To pracodawcy sfinansują 2-procentową podwyżkę i za luty zapłacą 6,5% na ubezpieczenie rentowe pracownika. Do tej pory płacili 4,5%. Warto przypomnieć, jak w ostatnich latach wyglądał rozkład obciążeń składką rentową po stronie pracownika i pracodawcy. Ubezpieczenie rentowe Okres Stawka Pracownik Pracodawca od 01.02.2012 8 % 1,5 % 6,5 % 01.01.2008 - 31.01.2012 6 % 1,5 % 4,5 % 01.01.2007 - 31.12.2007 10 % 3,5 % 6,5 % 01.01.1999 - 31.12.2006 13 % 6,5 % 6,5 % - to wystarczy chyba . 
|
Śr sty 23, 2013 21:33 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Czego to dowodzi ponad dane zaprezentowane w podanym linku?....chyba, że chcesz dowieść iż 8% stanowi więcej niż 13% 
|
Śr sty 23, 2013 21:53 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
wzrost obciążeń związanych z pracą - myślenie nie boli 
|
Śr sty 23, 2013 21:57 |
|
|