Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 12, 2025 7:05

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
 Wpływ ujawnianych dokumentów w Wikileaks na władzę w Polsce 
Autor Wiadomość
Post Wpływ ujawnianych dokumentów w Wikileaks na władzę w Polsce
Uprzedzając dywersyjną działalność fanów PO na innych wątkach otwieram ten aby sobie tutaj dali upust swoim teoriom.
Moja teoria jest taka............ . ale o tym za chwilę bo może wcześniej to:
Cytuj:
że "w MSZ są przerażeni tymi polskimi depeszami i tym, co się w nich mogło znaleźć". - One mogą wywołać burzę w Polsce - dodał.

Moim zdaniem ministerstwo nie jest przerażone tym co teraz będzie upublicznione tylko co zostanie ujawnione niedługo.
Wtedy rosyjscy przyjaciele już nie pomogą.
Ja się bardzo cieszę że istnieje taki portal który ujawnia te smrodliwe kulisy dyplomacji i pokazuje w całej okazałości jaka brudna jest polityka.

Ostatnio edytowano Pn lis 29, 2010 14:22 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

Pn lis 29, 2010 14:16
Post Re: Wpływ ujawnianych dokumentów na władzę w Polsce
Ja tez. Mam nadzieje, ze wreszcie dowiemy sie wiecej o kulisach IV RP.

A tak naprawde, to straca na tym wszyscy, poza prasa brukowa i terrorystami. Ale co tam, niech sie gawiedz nacieszy.

Pn lis 29, 2010 14:22
Post Re: Wpływ ujawnianych dokumentów na władzę w Polsce
Kamala napisał(a):
Ja tez. Mam nadzieje, ze wreszcie dowiemy sie wiecej o kulisach IV RP.

.......................

Nie liczyłbym na to, ale jak zawsze na złodzieju czapka gore.
Już zacieram ręce.
Jeżeli MSZ jest przerażono to nie z powodu ujawnienia brudów IV RP, bo z tego raczej powinni się cieszyć.
Wystarczy trochę logicznie pomyśleć.

Pn lis 29, 2010 14:23

Post Re: Wpływ ujawnianych dokumentów w Wikileaks na władzę w Pol
Nie wiem czy jest tu powód aby się cieszyć. Ja rozumiem że polityka jest brudna, że za kulisami mówi się ciekawsze rzeczy niż w tv, tylko czy na prawdę to dobrze że te informacji wypłynęły? Co daje temu człowiekowi prawo do decydowania jak postępować z tajnymi informacjami?

Ilu z nas tak naprawdę zna i rozumie ten świat polityki, aby oceniać co jest zachowaniem obraźliwym, napawającym lękiem, a co jest normą, choć niepisaną. Putin Merkel czy inni może po prostu wzruszają rękoma bo oni to znają, sami może operują takimi twierdzeniami. Nie osądzamy człowieka za to co myśli, ale za to co mówi. I w polityce może powinno być tak samo, bo co innego robić analizy, wydawać opinie dla wewnętrznej oceny,a co innego wypowiadać się na zewnątrz. Zapewne każdy z nas ma ciekawe myśli na co dzień, ale ta sfera jednak zostaje dla nas.

Pn lis 29, 2010 14:43
Facet chce zaistnieć jako współczesny Herostratos....a jeśli nawet coś podpali, padną ofiary....ważne, że on zaistnieje - celebryta idiota.

Pn lis 29, 2010 15:21
zbanowany na stałe

"Kazdy kij ma dwa konce". Ja tez uwazam, ze WikiLeaks posunelo sie za daleko, jednak i widze plus w tych publikacjqch. Chodzi szczegolnie o srodowiska amerykanskie. Wielu amerykanow do tej pory wierzy w "przewodnia role" stanow. To ich troche ochlodzi.
Okazuje sie, ze al-Qaide utrzymuja bogaci obywatele Arabii Saudow. Rzad USA w nich nie uderza, sprzymierzency, ale wiezienia w Polsce do prania wlasnych brudow to i owszem. Tutaj wachania nie ma.
W naszym kraju tez mamy ludzi o skrajnych pogladach, osirisomania ( :P ) sie szerzy. Moze atmosfera choc troche sie poprawi?
W wieczor wigilijny zwierzeta mowia ludzkim glosem. Kazda(y) posiadacz kota powinna sie wsluchac, a wynik do wiki lub na forum, bedzie nowy temat "Kaczynski o wspolpracownikach". :)

Pn lis 29, 2010 16:00

Podobno ,,wycieki"kończą sie na lutym 2010 a szkoda.

Pn lis 29, 2010 18:33

Cytuj:
Ja się bardzo cieszę że istnieje taki portal który ujawnia te smrodliwe kulisy dyplomacji i pokazuje w całej okazałości jaka brudna jest polityka.

a ja się nie cieszę, gdy widzę, że ludzie wierzą, że to jest "prawdziwy wyciek". jest to dość naiwne, ale jak widać media robią swoje.

Pn lis 29, 2010 18:44
zbanowany na stałe

Ja jestem sklonny wierzyc, ze bardzo prawdziwy. Dzisiaj z ciekawosci czytalem rozne komentarze na swiecie i wydaje sie, ze "burza" jest olbrzymia. Podobno USA chce podciagnac WL pod miano organizacji terrorystycznej, a wiemy co to znaczy. Tak czy siak, nastepnym razem kiedy zginie polityk nalezy walczyc o 2 pomniki. Jeden za to, ze zginal. Drugi, ze wyniosl z domu dobre wychowanie i nie klamal. :D
Cytuj:

Do WL caly czas naplywaja nowe materialy. Moze zdazymy dowiedziec sie czegos o Decyzji Zapadajacej i prochu wulkanicznym zatrzymujacym delegacje na pogrzeb jednego z "prawdomownych". :)

Pn lis 29, 2010 19:14

Pozdrawiam :-)
Cala ta gadka o tajemnicach , to pusty smiech , dobrze ze byli tacy co doszli do tych "tajemniczych dokumentöw " i opublikowali
Widac czym sie zajmujä politycy i co o sobie myslä , jeden grajdolek szamba , klamstw , arogancj amerykanöw ,
To kon trojanski nafaszerowany klamstwem , intrygami , podlosciä itd , na glinianych nogach ktöry moze w kazdej chwili runäc , i to majä byc przyjaciele?
Wole juz wrogöw zamiast takich" przyjaciöl"

Pn lis 29, 2010 19:35
Awa napisał(a):

Spokojnie, za kilka miesięcy będziemy mieli dalszy spektakl od marca 2010 zaczynając i chyba to jest ten ból polskiego MSZ-u.

Pn lis 29, 2010 19:52

Uwazam, ze niepotrzebnie zostaly opublikowane te materialy. Powinny byc ujawniane te, ktore maja znaczenie dla bezpieczenstwa i pokoju, jakies przekrety, afery, lewe interesy. A drukowanie depeszy, to szukanie taniej sensacji. Co komus po tym jak mowia na Berlusconiego? Ktos sie niezle bawi i robi szybka kase.

A uprzedzenia polityczne i aluzje osirisa sa juz tak nudne jak flaki z olejem. W ogole te wszytskie polityczne watki to jeden smietnik.

Pn lis 29, 2010 22:12

Oni nawet nie wiedzą że były przecieki...

Wt lis 30, 2010 8:33

Pokrzyczą, media mają pożywkę na kilka dni (na przemian z atakiem zimy), i wszystko wróci do normy. Umoczonych w to jest zbyt wiele osób, żeby ktokolwiek zrobił z tym porządek.

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Wt lis 30, 2010 12:39
Zobacz profil WWW
zbanowany na stałe

Czytalem wypowiedz Sikorskiego na temat przeciekow. Co za typek. Osmiesza, kpi z tych depesz jakby byly pierwsza lepsza kaczka dziennikarska i pewno mysli, ze ludzie mu uwierza. Za madry to on nie jest.

Wt lis 30, 2010 13:12
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona