|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 8 ] |
|
Rosyjski fizyk tłumaczu Boga, duszę, myśl...świat.
| Autor |
Wiadomość |
|
Anonim (konto usunięte)
|
 Rosyjski fizyk tłumaczu Boga, duszę, myśl...świat.
http://rozne.servis.pl/teoria.php
http://wiadomosci.onet.pl/1,15,11,15430 ... forum.html
Prawie to samo w obu linkach ale innymi słowami.
Niezywkłe teorie rosyjskiego naukowca Giennadija Szypowa. Tłumaczą istotę Boga, Duszy, (dla wierzących w przestrzeń stralną) astral, psyxhotrobikę, myśli. Radzę przeczytać bo bardzo daje do myślenie. Jeśli trochę popracować nad tymi badaniami to wkrótce atezim może stracić wielu zwolenników.
|
| Cz sty 19, 2006 17:04 |
|
|
|
 |
|
SweetChild
|
 Re: Rosyjski fizyk tłumaczu Boga, duszę, myśl...świat.
Chaota napisał(a): Niezywkłe teorie rosyjskiego naukowca Giennadija Szypowa. Tłumaczą istotę Boga, Duszy, (dla wierzących w przestrzeń stralną) astral, psyxhotrobikę, myśli. Radzę przeczytać bo bardzo daje do myślenie. Dotarłem do następującego fragmentu Cytuj: Jego teoria jak najbardziej sprawdza się w praktyce i służy m.in. do konstrukcji różnego rodzaju urządzeń (w tym latających, bądź pokonujących grawitację), wiele z nich, jeśli nie wszystkie, zaprzecza znanym nam obecnie prawom fizyki. Współczynnik sprawności takich urządzeń ma wynosić, jak się podaje, nawet 300 i więcej procent (jak np. grzejniki domowe pobierające 1 kilowat energii elektrycznej a wydające 4 kilowaty energii cieplnej).
i brzmi mi to jak żart na prima aprilis, zamieszczony w jakiejś lokalnej gazecie. Ale może jestem zbyt mocno przywiązany do fizyki konwencjonalej 
|
| Cz sty 19, 2006 17:23 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Czytaj dalej 
|
| Cz sty 19, 2006 17:35 |
|
|
|
 |
|
SweetChild
|
Chaota napisał(a): Czytaj dalej 
Dalej to dla mnie "fizyka spekulacyjna" czy też "science fiction". Mi potrzeba jakiś wiarygodnych wyników eksperymentalnych dla poparcia takich teorii. Pomijam fakt, że brak w tym wszystkim tzw. "urzekającej prostoty".
|
| Cz sty 19, 2006 17:50 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Jest powiedziane o eksperymentach tylko trzeba naprawdę przeczytać cały artykuł.
|
| Cz sty 19, 2006 18:08 |
|
|
|
 |
|
SweetChild
|
Chaota napisał(a): Jest powiedziane o eksperymentach tylko trzeba naprawdę przeczytać cały artykuł.
Same eksperymenty jeszcze niczego nie załatwiają, potrzebne są (przynajmniej mi) wiarygodne wyniki. Warunkiem koniecznym wiarygodności wyników jest przeprowadzenie eksperymentu przez wiarygodnego badacza. A warunkiem wystarczającym - przeprowadzenie tego samego eksperymentu z tym samym wynikiem przez kilku niezależnych, wiarygodnych badaczy.
|
| Cz sty 19, 2006 18:16 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
No i tu jest problem. Badania są przeprowadzane przez Rosjan, a to oznacza, że z publikacją przebiegu i wyników badań może być problem. Jeżeli miałby takie eksperyment przeprowadzić badacz niezależny to spoza Rosji, a oi jak da się wyczytać z pierwszego artu są kilkanaście lat za Rosją w tej dziedzinie fizyki.[/b]
|
| Pt sty 20, 2006 8:10 |
|
 |
|
Magnus noX
|
W chwili obecnej obowiązującym paradygmatem jest materializm. Czyli teorie naukowe nie przyjmują istnienia żadnych dusz, duchów itp. a także zakłada się pełną przyczynowość i przewidywalność zjawisk. I co byśmy nie mówili, to właśnie taki pogląd obecnie jest obowiązujący.
Ale widać już na horyzoncie zmianę - Niels Bohr jest twórcą fizyki kwantowej, na którą większość fizyków patrzy krzywo, a która właśnie wprowadza do przewidywalnego dotąd świata element chaosu, gdzie zjawiska rozpatruje się w kategorii prawdopodobieństwa.
W fizyce klasycznej np. można obliczyć pod jakim kątem odbiją się od siebie 2 obiekty a w fizyce kwantowej: w wyniku zderzenia cząstki A z cząstką B MOŻE powstać cząstka C, ale MOZE też powstać para cząstek D i E i nikt nie jest w stanie tego przewidzieć
O wielu takich wynalazcach i ich dziełach czytałem i z reguły podchodze sceptycznie do takich doniesień... ale jednak należy mieć otwarty umysł, bo wiele z wynalazków, których używamy na co dzień jeszcze 100 lat temu byłoby uznanych za "niemożliwe" 
|
| Pn sty 23, 2006 15:38 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 8 ] |
|
|