|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|
Nasz rzad, ekipa rzadzaca - ocena MERYTORYCZNA
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Nasz rzad, ekipa rzadzaca - ocena MERYTORYCZNA
Jak w temacie. Ale mam prosbe do moderacji - wszelkie wypowiedzi dotyczace wychowania patriotycznego, rozwiazania SLD, walki z komuchami, albo uleglosci wobec ksiezy prosze kasowac.
Chce poddac merytorycznej ocenie dzialania rzadu, ktore dla kraju sa najwazniejsze - a wiec dzialania do utrzymania naszego wzrostu gospodarczego, ewentualnia zahamowania procesu spadku tegoz wskaznika.
Nie chce aby padaly tutaj stwierdzenia na zasadzie - robia dobrze, bo to prawica. Ja chce konkretne dzialanie i konkretna ocene.
Powtarzam - dzialania maja dotyczyc tylko i wylacznie decyzji gospodarczych.
Crosis
dopisek do tytułu tematu ("MERYTORYCZNA") mój - jo_tka
|
So cze 17, 2006 16:20 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
I na poczatek ja. Pod wzgledem gospodarczym ciezko mi powiedziec czy rzad jest dobry czy zly. Jest za to bez watpienia bierny. koncentrujac sie na dzialanich, o ktorych wlasnie nie chcemy tutaj mowic, zapomnial calkowicie o tym, co stanowi podstawe panstwa - pieniadzach.
Mam pretensje o zaniebanie budowy autostrad, szczegolnie tych, ktore wiaza sie z paneuropejskimi koryatrzami transportowymi, ktore maja przez Polske przebiegac. Powinno to byc potraktowane jako inwestycja strategiczna, a tymczasem autostrady buduje sie w zolwim tempie, a rok biezacy bedzie pod tym wzgledem gorszy niz lata poprzednie.
Druga sprawa to to, ze ani rzad, ani opozycja nie kwapia sie do ruszenia ciezkiego tematu - czyli polepszenia prawa podatkowego, ktore uniemozliwi wyprowadzanie dochodu za granice. Ktore uniemozliwi korzystanie zachodnim inwestorom z tych ulg wiele lat po tym, jak juz im nie powinny przyslugiwac (stary numer ze zmiana nazwy).
Koszmarne, ale to koszmarne pretensje mam do naszego rzadu o zerowa kwote przeznaczona na zegluge srodladowa i o to, ze opozycja nic w tym momencie nie robi. To raczej wynika z profilu jakim sie zajmuje, ale de facto w swietle Bialej Ksiegi UE dotyczacej transportu, nie powinno to zostac az tak koszmarnie potraktowane.
Ogolnie, moje wrazenie, dotyczace rzadu i opozycji - biernosc. Koszmarna biernocs gospodarcza, branie sie za lby o idiotyczne sprawy, kupa szumu wokol innych rzeczy. A zapominamy o jednym - na te wszystkie inne rzeczy potrzebne sa przede wszystkim pieniadze. Pieniadze zas daje gospodarka.
Od wielu lat nie pamietam az tak biernego rzadu.
Crosis
|
So cze 17, 2006 16:26 |
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Jako decyzję gospodarczą - skoro napisałe o infrastrukturze - można nazwać 20 mln dane na Świątynię Opatrzności. Co wg mnie jest głupotą - i czego na pewno nie byłoby w poprzednim rządzei.
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
So cze 17, 2006 22:03 |
|
|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|