Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr lis 12, 2025 7:47

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 NIE POPIERAM MINISTRA GIERTYCHA 
Autor Wiadomość
Post NIE POPIERAM MINISTRA GIERTYCHA
Czas najwyższy otworzyć altenatywę wątku: "Popieram ministra Giertycha". W tymże wątku nawet jak ktoś pisze, że jest sprzeciw to
Cytuj:
Każdy wpis w tym watku jest traktowany jako wpis na listę poparcia
a więc czas najwyższy wprowadzić nowy wątek, w którym każdy kto nie popiera ministra Giertycha będzie mógł się wpisać, bez obawy, że jego głos będzie uznany, za "tak".
Jako pierwsza wpisuje NIE POPIERAM. Nie podoba mi się to, co robi ów minister w sprawie matur.Mój rocznik, zdający "starą" maturę miał znacznie ciężej w przypadku języka polskiego: na pisemnej części pisaliśmy wypracowanie, którego ocena zależała od osoby, jak ona sobie uzna tą pracę; a na ustnej części musieliśmy umieć na pamięć cały program nauczania z języka polskiego + czasy współczesne tzn. o serialach, o kulturze ect.

[Proszę moderatora o przesunięcie wpisów nie popierających misnistra Giertycha z wyżej wymienionego wątku. Dziękuje.]

Pn sie 14, 2006 11:50

I nie popieram starych matur, gdzie nauczyciele zawyżali oceny swoim uczniom 8)

But you never let me know just what they mean
so oh oh so shame on the night alright
And shame on you

Pn sie 14, 2006 12:26

Pn sie 14, 2006 12:38
tych gier
to znaczy: tylko matur czy czegoś jeszcze?

Pn sie 14, 2006 13:09
Nie popieram go jako postaci, nie popieram go jako ministra, nie popieram LPR, mierzi mnie MW.

Crosis

Pn sie 14, 2006 13:15

Cytuj:
tych gier
to znaczy: tylko matur czy czegoś jeszcze?

matur oraz wyssanego z palca programu poprawy warunków bezpieczeństwa w szkołach, wprowadzenia wych. patriotycznego zamiast WFu ...itp ...itd

tych-gier = gier-tych 8)

Pn sie 14, 2006 13:29
tych-gier = gier-tych
świetne poprzestawianie słów :biggrin:

Pn sie 14, 2006 13:31
Jednak Giertch ma znacznie większe poparcie niż sie wydawało, niż ludzie deklarują, zresztą jak można go nie lubić skoro nie wymaga za dużego wkladu szarych komórek w życiu?pokazała to jego decyzja w sprawie matur, oj ludzie, ludzie,oby albo on się zmienił albo, żebyście wy przejrzeli na oczy.

Cz sie 17, 2006 7:35

Jak ci ktoś oferuje - no może nie Mercedesa - ale jakąś Hondę czy Forda za darmo i bez zobowiązań - to mając jako alternatywę ciężką pracę by na takowe auto zarobić - kto by nie wziął?

Giertych jest niemoralny - i tyle.

Cz sie 17, 2006 9:32

Bo sie okaze, ze przez maturalne wynalazki ministra wprowadza znow egzaminy wstepne, i jak bym chcial np. zmienic za rok kierunek (a nuz mi sie nie spodobal;) ), to moga byc ceregiele ;)

Cz sie 24, 2006 14:29

Po prostu wczoraj śmiać mi się chciało, jak na koncercie "Lata z Radiem" Chajzer wyśmiewał właśnie pomysły maturalne Giertycha :D

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Pt sie 25, 2006 7:46
Zobacz profil WWW

A co sądzicie o takim pomyśle Giertycha :?:

Gombrowicz out, a obowiązkowa lektura dzieł Jana Pawła II :?: Bez przesady... Uważam, że to sie mija z celem. Młody człowiek bardzo czesto jest na "nie" wobec Kościoła w tym wieku - więc co da na siłę zmuszanie do czytania, nie da się ukryć (sam próbowałem - czytam sporo papieża, ale przez "P i T" się nie przebiłem, za ciężkie dla mnie) trudnej "Pamięć i tożsamość".

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Śr wrz 27, 2006 9:38
Zobacz profil WWW
na szczęście tylko na pomysłach się kończy i mam nadzieje, że żadne jego pomysły nie zostaną wprowadzone w życie; nawet to, ponieważ jak napisał ToMu - na siłę nic się nie da zrobić, zresztą nie wszyscy są wierzący więc to by już było chyba łamanie konstytucji

Śr wrz 27, 2006 9:46

Jeżeli jego celem jest zrazić młodzież do JPII, to lepszego sposobu nie znajdzie.
Gombrowicza nie lubię, ale wchodzi jest częścią współczesnej literatury. A czy to, co napisał JPII poza dramatami, poematami i wierszami można zaliczyć do literatury, takiej jaką omawia się na j. polskim?

Lepszym wyjściem byłoby omawianie fragmentów jego książek lub homilii na lekcjach religii.

"Pamięć i tożsamość" i tak była dla mnie łatwiejsza w odbiorze niż "Miłość i odpowedzialność", ale może dlatego, że nie przepadam za filozofią.

Śr wrz 27, 2006 9:49

Pan G. wymyśla sobie różne pomysły, a jego córka chodzi do prywatnej szkoły, i jej one nie grożą

Śr wrz 27, 2006 10:19
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona