Brak zgody na reklamowanie prezerwatyw.
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Brak zgody na reklamowanie prezerwatyw.
http://wiadomosci.wp.pl/kat,41794,wid,8 ... omosc.html
Nie bede cytowal, bo to sie mija z celem.
Uderza mnie tylko jedno - brak jakichkolwiek dzialan. Oczywisice, ze samo reklamowanie prezerwatyw jest nie wystarczajace. Trzeba jeszcze promowac okreslony styl zycia itd. Ale pomimo tego sadze, ze nie kazdy musi cos takiego wybrac. Sadzac z faktow, abstynencje czy tez jednego partnera seksualnego przez cale zycie wybiera mniejszosc mlodych ludzi. Co z pozostalymi? Wg mnie nalezy ich uswiadamiac, powiedziec im, ze jesli juz podejmujecie wspolzycie, to zawsze uzywajcie prezerwatywy. Czesto zapominaja oni, ze zabezpieczac nalezy sie nie tylko przed ciaza.
Crosis
|
Pt lip 21, 2006 0:09 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Mi się akurat udało zatrzymać na jednejm partnerce pomimo młodego wieku (i ona jest ze mną do dzisiaj  ).
To tak na marginesie, a teraz do rzeczy. Uważam, że brak jakichkolwiek działań ze strony rządu jest głupotą. Nabranie wody w usta nic nie da. Co z tego, że nie będziemy mówić o problemie, skoro on i tak będzie? Gorzej nawet: nie mówienie i nic nie robienie w tej sprawie może jedynie spowodować zwiększenie się ilości osób chorych na HIV i AIDS.
|
N lip 23, 2006 22:40 |
|
 |
Stanisław Adam
|
Zastanawiam się który minister winien się zająć promocją prezerwatyw.
Może edukacji ?
Może zdrowia ?
Prezerwatywa to bezpieczeństwo, więc chyba Koordynator bezpieczeństwa.
N lip 23, 2006 23:14 |
|
|
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Może pomysłowy minister edukacji
Albo człowiek od wszystkiego - premier 
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
Pn lip 24, 2006 7:33 |
|
 |
Mieszek
|
Nie ToMu trzeba stworzyć nowe ministerstwo
ministerstwo ciągatek seksualnych
za cel wytyczyć sobie propagowanie urzadzeń humanitarno sanitarnych oraz moralności liberalnej
_________________ Niech żyje cywilizacja łacińska !!!
więc śpiewaj duszo ma... BÓG JEST MIŁOŚCIĄ...
|
Pn lip 24, 2006 19:32 |
|
|
|
 |
wiktor83
|
Używanie prezerwatyw to grzech, tak nauczał nas Jan Paweł II, tak miłowany przez wszystkich... A grzech jest najgorszą rzeczą jaka może nam się w naszym życiu, o tym natomiast wspominał nie raz Pan Jezus.
Wobec powyższych faktów - jak możemy pozytywnie wypowiadać się o stosowaniu kondomów?
_________________ "(...) Wierzę w jeden, święty, powszechny, apostolski Kościół (...)"
|
Śr sie 09, 2006 20:11 |
|
 |
Incognito
|
Ano np. dlatego, że nie jesteśmy katolikami?
_________________ Opuściłem forum wiara.pl i mój profil czeka na usunięcie.
Pożegnanie jest tutaj
|
Śr sie 09, 2006 20:18 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
I nauczanie KK lub JPII nie dla kazdego musi stanowic wykladnie?
Crosis
|
Śr sie 09, 2006 20:40 |
|
 |
Mieszek
|
a czym jest nauczanie Crosis jesli nie pochodną szukania prawdy?
jesli ktoś szuka prawdy to dąży do jednej prawdy
nie ma wielu prawd
a skoro tak, to 'nauczanie' które jest niezgodne z 'nauczaniem' oznacza, iż któreś z nich jest fałszywe i prowadzi na manowce
ciekawe które  ?
hmmm
mam zgadywac?
_________________ Niech żyje cywilizacja łacińska !!!
więc śpiewaj duszo ma... BÓG JEST MIŁOŚCIĄ...
|
Śr sie 09, 2006 21:32 |
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Mieszku - dla Ciebie: tak.
Ale dla Crosisa prawda nie musi być w Kościele katolickim.
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
Cz sie 10, 2006 7:55 |
|
 |
PaganCraft
|
wiktor83 napisał(a): Używanie prezerwatyw to grzech, tak nauczał nas Jan Paweł II, tak miłowany przez wszystkich... A grzech jest najgorszą rzeczą jaka może nam się w naszym życiu, o tym natomiast wspominał nie raz Pan Jezus. Wobec powyższych faktów - jak możemy pozytywnie wypowiadać się o stosowaniu kondomów?
Ani Jan P. II ani Jezus nie są w stanie zapobiec chorobom. Gumy - tak, więc sądzę, że w tej kwesti nie ma co być ekstremistą. Trzeba spojrzeć na problem racjonalnie. Spojrzenie katolickie nie będzie tu podporą.
|
So sie 12, 2006 10:48 |
|
 |
Incognito
|
Tylko, że w przeciwieństwie do prezerwatywy, która bywa zawodna, katolicka nauka o wstrzemięźliwości - jeśli jest przyjęta - gwarantuje zapobiegnięcie rozprzestrzenianiu się choroby. Jest też darmowa i uczy samokontroli.
Potrafisz to przebić? 
Pożegnanie jest tutaj
|
So sie 12, 2006 11:26 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie sztuka jest nie ruszac sie, zeby sie nie polamac. Sztuka jest ruszac sie tak, zeby sie nie polamac.
Oczywiscie nie neguje wstrzemiezliwosci - jest to opcja. Ale nie kazdy musi sie na nia decydowac, w reszcie przypadkow nic lepszego niz prezerwatywa nie ma.
Crosis
|
So sie 12, 2006 11:35 |
|
 |
PaganCraft
|
Incognito napisał(a): jeśli jest przyjęta
Ale nie jest. Wstrzemięźliwość - to chyba ostatnia rzecz której nam brakuje w tym kraju. Nie odbierajmy sobie ostatniej przyjemności jaka została.
|
So sie 12, 2006 12:20 |
|
 |
Incognito
|
Jeśli w Twoim życiu seks jest jedyną, ostatnią przyjemnością to Ci współczuję. Naprawdę.
Pożegnanie jest tutaj
|
So sie 12, 2006 12:41 |
|
|
|