Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn gru 08, 2025 22:22

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3503 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75 ... 234  Następna strona
 KONKURS BIBLIJNY 
Autor Wiadomość
Szkoda tylko, ze mnie nie znacie :D
Mój post był po prostu zamierzonym zartem :D W żadnym wypadku prowokacja!!!!

Ciesze sie jednak, ze tak wiele osób nie gra tylko po to by wygrac..ale po to by GRAĆ :)

Tak wogóle to padła propozycja poznania sie (bliższego)... zadna tam konkurencja dla Ojca Prowadzącego :D ). Po prostu chodzi o jakis grill...taki luźny grill na wiosne :)

Jak na razie to na rekolekcje mam zamiar sie wpisac jako daleki rezerwista :D
Zbyt długa odległośc czasowa...no i kilka innych spraw :D

N lut 12, 2006 20:49

Skrystalizowało się nieco miejsce i plan wakacyjnego spotkania biblijno-modlitewno-towarzyskiego pod roboczą nazwą:"Spotkania ze Słowem"

Miejsce - Biechowo
ciekawe linki:
o Biechowie: http://archidiecezja.pl/php/index.php?s=73&l=pl

Może zróbcie kiedyś spotkanie z wiary.pl gdzieś bliżej Katowic, to chętnie bym się wybrała,bo zawsze te spotkania są dla mnie trochę za daleko :oops:

N lut 12, 2006 21:01
Szkoda tylko, ze mnie nie znacie :D

Hi, hi, hi... a może jednak Cię znamy? ;) W pierwszej chwili przyszło mi do głowy, że to jest kompletnie niemożliwe żebyś Ty nie mógł czegoś znależć, ale potem pomyślałam że różne wypadki i przypadki po ludziach chodzą, więc może, może.... ;)

Belizariusz napisał(a):
Tak wogóle to padła propozycja poznania sie (bliższego)... zadna tam konkurencja dla Ojca Prowadzącego :D ). Po prostu chodzi o jakis grill...taki luźny grill na wiosne :)

A kiedy padła taka propozycja?
Ja na rekolekcje nie mogę się zapisać nawet na setnym miejscu listy rezerwowej, bo w moim zawodzie urlop w takim terminie jest całkowicie wykluczony :(
Ale w jakims innym..... czemu nie? :)

A w ogóle to pozdrowienia dla wszystkich na nowy tydzień :)

N lut 12, 2006 21:05
Może zróbcie kiedyś spotkanie z wiary.pl gdzieś bliżej Katowic, to chętnie bym się wybrała,bo zawsze te spotkania są dla mnie trochę za daleko :oops:

Ooooo... to bywają częściej takie rekolekcje?

N lut 12, 2006 21:07
Pisząc o grillu...własnie to miałem na mysli :D
Z tym , ze nie wykluczam osób spoza Sląska....wszyscy chetni na grilla sa mile widziani :)
Wazne by to nie kolidowało z rekolekcjami.....a szczegóły zawsze mozna dogadac na PW :) By nie zaśmiecac tego topicu: :)
No chyba, ze załozymy osobny....bo ten do tego naprawde nie jest przeznaczony :)

N lut 12, 2006 21:13

Mój post był po prostu zamierzonym zartem :D W żadnym wypadku prowokacja!!!

OK! Nie będę już reagować ani na Twoje żarty, ani na prowokacje.

N lut 12, 2006 21:15
OK! Nie będę już reagować ani na Twoje żarty, ani na prowokacje.

Halszko...usmiechnij sie :D Wiecej optymizmu :D

Sory jak kogos uraziłem......nie taki był zamiar tego zartu...ale SORYYY!

N lut 12, 2006 21:55

BELI, obrażać się nie myślę. To wyczerpujące zajęcie, a ja nie lubię :-D się męczyć. A propos Twojego żartu przypomniała mi sie historia pewnego juhasa, który wołał: :help: :help: , wilk napadł na moje stado!!! Śmiał sie z pasterzy, którzy biegli mu na pomoc. Wreszcie, gdy wilk naprawdę sie pojawił, nikt nie reagował na wołanie żartownisia. :lol:

N lut 12, 2006 22:18

Pamiętam że pierwszy raz słyszałem to opowiadanie na religii przed I komunią przy okazji omawiania 8 przykazania.

Pn lut 13, 2006 10:44

Jesteście rewelacyjni :)

Ciesze sie jednak, ze tak wiele osób nie gra tylko po to by wygrac..ale po to by GRAĆ :)

Skoro tyle osób "wspomogło" Belizariusza, to może choć jeden ktoś mnie naprowadzi na pytanie 2. Miało nie być informacji, co było powodem tej dziwnej sytuacji, u mnie nie ma w tekście biblijnym, ale jest przypisie. Czy u Was też tak? :sciana:

Pn lut 13, 2006 11:11

Skoro tyle osób "wspomogło" Belizariusza, to może choć jeden ktoś mnie naprowadzi na pytanie 2. Miało nie być informacji, co było powodem tej dziwnej sytuacji, u mnie nie ma w tekście biblijnym, ale jest przypisie. Czy u Was też tak? :sciana:

Najprawdopodobniej chodzi Ci o pyt 1. (ale można odnieść do innych pytań) zatem:
1. Pytanie dotyczy fragmentu Pisma Św a nie przypisów
2. Przypisy nie są integralną częścią Pisma Św, więc jeśli jest coś w przypisach to tylko jako wyjaśnienie
3. Nie zawsze przypisy tłumaczą zaistniałą sytuację: Biblia Tysiąclecia mówi o różnych tłumaczeniach, Biblia Poznańska o ciężkiej chorobie, a Matthew's Hemry Commentary przypuszcza, że Bóg chciał zesłać nagłą śmierć lub ciężką chorobę - dlatego opieranie się na przypisach jest trochę niestabilne

Pn lut 13, 2006 11:31

andreaszek napisał(a):

Najprawdopodobniej chodzi Ci o pyt 1. (ale można odnieść do innych pytań) zatem:
1. Pytanie dotyczy fragmentu Pisma Św a nie przypisów
2. Przypisy nie są integralną częścią Pisma Św, więc jeśli jest coś w przypisach to tylko jako wyjaśnienie
3. Nie zawsze przypisy tłumaczą zaistniałą sytuację: Biblia Tysiąclecia mówi o różnych tłumaczeniach, Biblia Poznańska o ciężkiej chorobie, a Matthew's Hemry Commentary przypuszcza, że Bóg chciał zesłać nagłą śmierć lub ciężką chorobę - dlatego opieranie się na przypisach jest trochę niestabilne

Dzięki. Fakt, chodziło o pytanie 1. Powtarzam moje pytanie: czy u Was też tak, jak u mnie, nie ma wyjaśnienia w tekście, ale jest w przypisie? (dla upewnienia się, że znalazłam to, o o chodziło?)

Pn lut 13, 2006 12:08
Przecież saxon nie pyta o wyjaśnienie..... a wręcz sam pisze, że
Cytuj:
Nie ma przy tym żadnej informacji co było tego powodem.

Pn lut 13, 2006 12:19
Dzięki. Fakt, chodziło o pytanie 1. Powtarzam moje pytanie: czy u Was też tak, jak u mnie, nie ma wyjaśnienia w tekście, ale jest w przypisie? (dla upewnienia się, że znalazłam to, o o chodziło?)

O ile to co znalazłam jest prawidłową odpowiedzią ;) to potwierdzam: nie ma wyjaśnienia w tekście. Jest w przypisach (ale przypisy to nie jest Pismo Święte).

Pn lut 13, 2006 12:37

Ejże, baranku, co to za podpowiadanie? [szatańsko::cojest:}

Pn lut 13, 2006 13:10
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 3503 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75 ... 234  Następna strona