| Autor |
Wiadomość |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Jesteście rewelacyjni
Szkoda tylko, ze mnie nie znacie
Mój post był po prostu zamierzonym zartem  W żadnym wypadku prowokacja!!!!
Ciesze sie jednak, ze tak wiele osób nie gra tylko po to by wygrac..ale po to by GRAĆ
Tak wogóle to padła propozycja poznania sie (bliższego)... zadna tam konkurencja dla Ojca Prowadzącego  ). Po prostu chodzi o jakis grill...taki luźny grill na wiosne
Jak na razie to na rekolekcje mam zamiar sie wpisac jako daleki rezerwista
Zbyt długa odległośc czasowa...no i kilka innych spraw 
|
| N lut 12, 2006 20:49 |
|
|
|
 |
|
av
|
saxon napisał(a): Skrystalizowało się nieco miejsce i plan wakacyjnego spotkania biblijno-modlitewno-towarzyskiego pod roboczą nazwą:"Spotkania ze Słowem" Miejsce - Biechowo ciekawe linki: o Biechowie: http://archidiecezja.pl/php/index.php?s=73&l=pl
Może zróbcie kiedyś spotkanie z wiary.pl gdzieś bliżej Katowic, to chętnie bym się wybrała,bo zawsze te spotkania są dla mnie trochę za daleko 
_________________ Mój Panie i Boże, zabierz mi wszystko, co oddala mnie od Ciebie. Mój Panie i Boże, daj mi to wszystko co zbliża mnie do Ciebie.
|
| N lut 12, 2006 21:01 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Belizariusz napisał(a): Szkoda tylko, ze mnie nie znacie  Mój post był po prostu zamierzonym zartem  W żadnym wypadku prowokacja!!!! Hi, hi, hi... a może jednak Cię znamy?  W pierwszej chwili przyszło mi do głowy, że to jest kompletnie niemożliwe żebyś Ty nie mógł czegoś znależć, ale potem pomyślałam że różne wypadki i przypadki po ludziach chodzą, więc może, może....  Belizariusz napisał(a): Tak wogóle to padła propozycja poznania sie (bliższego)... zadna tam konkurencja dla Ojca Prowadzącego  ). Po prostu chodzi o jakis grill...taki luźny grill na wiosne 
A kiedy padła taka propozycja?
Ja na rekolekcje nie mogę się zapisać nawet na setnym miejscu listy rezerwowej, bo w moim zawodzie urlop w takim terminie jest całkowicie wykluczony
Ale w jakims innym..... czemu nie?
A w ogóle to pozdrowienia dla wszystkich na nowy tydzień 
|
| N lut 12, 2006 21:05 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
av napisał(a): Może zróbcie kiedyś spotkanie z wiary.pl gdzieś bliżej Katowic, to chętnie bym się wybrała,bo zawsze te spotkania są dla mnie trochę za daleko 
Ooooo... to bywają częściej takie rekolekcje?
|
| N lut 12, 2006 21:07 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Pisząc o grillu...własnie to miałem na mysli
Z tym , ze nie wykluczam osób spoza Sląska....wszyscy chetni na grilla sa mile widziani
Wazne by to nie kolidowało z rekolekcjami.....a szczegóły zawsze mozna dogadac na PW  By nie zaśmiecac tego topicu:
No chyba, ze załozymy osobny....bo ten do tego naprawde nie jest przeznaczony 
|
| N lut 12, 2006 21:13 |
|
|
|
 |
|
Halszka
|
Belizariusz napisał(a): Mój post był po prostu zamierzonym zartem  W żadnym wypadku prowokacja!!!
OK! Nie będę już reagować ani na Twoje żarty, ani na prowokacje.
|
| N lut 12, 2006 21:15 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: OK! Nie będę już reagować ani na Twoje żarty, ani na prowokacje.
Halszko...usmiechnij sie  Wiecej optymizmu
Sory jak kogos uraziłem......nie taki był zamiar tego zartu...ale SORYYY!
|
| N lut 12, 2006 21:55 |
|
 |
|
Halszka
|
BELI, obrażać się nie myślę. To wyczerpujące zajęcie, a ja nie lubię  się męczyć. A propos Twojego żartu przypomniała mi sie historia pewnego juhasa, który wołał:  , wilk napadł na moje stado!!! Śmiał sie z pasterzy, którzy biegli mu na pomoc. Wreszcie, gdy wilk naprawdę sie pojawił, nikt nie reagował na wołanie żartownisia. 
|
| N lut 12, 2006 22:18 |
|
 |
|
goostaf
|
Piękne exemplum, Halszko.
Pamiętam że pierwszy raz słyszałem to opowiadanie na religii przed I komunią przy okazji omawiania 8 przykazania.
_________________ Powiedziano ci, człowiecze, co jest dobre. I czegoż żąda Pan od ciebie, jeśli nie pełnienia sprawiedliwości, umiłowania życzliwości i pokornego obcowania z Bogiem twoim Micheasz 6:8
|
| Pn lut 13, 2006 10:44 |
|
 |
|
andreaszek
|
Belizariusz napisał(a): Jesteście rewelacyjni  Mój post był po prostu zamierzonym zartem  W żadnym wypadku prowokacja!!!! Ciesze sie jednak, ze tak wiele osób nie gra tylko po to by wygrac..ale po to by GRAĆ 
Skoro tyle osób "wspomogło" Belizariusza, to może choć jeden ktoś mnie naprowadzi na pytanie 2. Miało nie być informacji, co było powodem tej dziwnej sytuacji, u mnie nie ma w tekście biblijnym, ale jest przypisie. Czy u Was też tak? 
|
| Pn lut 13, 2006 11:11 |
|
 |
|
rastakayakwanna
|
andreaszek napisał(a): Skoro tyle osób "wspomogło" Belizariusza, to może choć jeden ktoś mnie naprowadzi na pytanie 2. Miało nie być informacji, co było powodem tej dziwnej sytuacji, u mnie nie ma w tekście biblijnym, ale jest przypisie. Czy u Was też tak?
Najprawdopodobniej chodzi Ci o pyt 1. (ale można odnieść do innych pytań) zatem:
1. Pytanie dotyczy fragmentu Pisma Św a nie przypisów
2. Przypisy nie są integralną częścią Pisma Św, więc jeśli jest coś w przypisach to tylko jako wyjaśnienie
3. Nie zawsze przypisy tłumaczą zaistniałą sytuację: Biblia Tysiąclecia mówi o różnych tłumaczeniach, Biblia Poznańska o ciężkiej chorobie, a Matthew's Hemry Commentary przypuszcza, że Bóg chciał zesłać nagłą śmierć lub ciężką chorobę - dlatego opieranie się na przypisach jest trochę niestabilne
_________________ Sol lucet omnibus
|
| Pn lut 13, 2006 11:31 |
|
 |
|
andreaszek
|
rastakayakwanna napisał(a): andreaszek napisał(a): Skoro tyle osób "wspomogło" Belizariusza, to może choć jeden ktoś mnie naprowadzi na pytanie 2. Miało nie być informacji, co było powodem tej dziwnej sytuacji, u mnie nie ma w tekście biblijnym, ale jest przypisie. Czy u Was też tak? Najprawdopodobniej chodzi Ci o pyt 1. (ale można odnieść do innych pytań) zatem: 1. Pytanie dotyczy fragmentu Pisma Św a nie przypisów 2. Przypisy nie są integralną częścią Pisma Św, więc jeśli jest coś w przypisach to tylko jako wyjaśnienie 3. Nie zawsze przypisy tłumaczą zaistniałą sytuację: Biblia Tysiąclecia mówi o różnych tłumaczeniach, Biblia Poznańska o ciężkiej chorobie, a Matthew's Hemry Commentary przypuszcza, że Bóg chciał zesłać nagłą śmierć lub ciężką chorobę - dlatego opieranie się na przypisach jest trochę niestabilne
Dzięki. Fakt, chodziło o pytanie 1. Powtarzam moje pytanie: czy u Was też tak, jak u mnie, nie ma wyjaśnienia w tekście, ale jest w przypisie? (dla upewnienia się, że znalazłam to, o o chodziło?)
|
| Pn lut 13, 2006 12:08 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Przecież saxon nie pyta o wyjaśnienie..... a wręcz sam pisze, że
Cytuj: Nie ma przy tym żadnej informacji co było tego powodem.
|
| Pn lut 13, 2006 12:19 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
andreaszek napisał(a): Dzięki. Fakt, chodziło o pytanie 1. Powtarzam moje pytanie: czy u Was też tak, jak u mnie, nie ma wyjaśnienia w tekście, ale jest w przypisie? (dla upewnienia się, że znalazłam to, o o chodziło?)
O ile to co znalazłam jest prawidłową odpowiedzią  to potwierdzam: nie ma wyjaśnienia w tekście. Jest w przypisach (ale przypisy to nie jest Pismo Święte).
|
| Pn lut 13, 2006 12:37 |
|
 |
|
goostaf
|
Ejże, baranku, co to za podpowiadanie? [szatańsko::cojest:}
_________________ Powiedziano ci, człowiecze, co jest dobre. I czegoż żąda Pan od ciebie, jeśli nie pełnienia sprawiedliwości, umiłowania życzliwości i pokornego obcowania z Bogiem twoim Micheasz 6:8
|
| Pn lut 13, 2006 13:10 |
|
|
|