Nowe wybory w Polsce? Jak zachowają się obywatele?
Nowe wybory w Polsce? Jak zachowają się obywatele?
| Autor |
Wiadomość |
|
meritus
|
Pożyjemy zobaczymy... Sondaże jak sondaże - jedne się sprawdzają, inne nie. Np. sondaż GfKPolonia z wyborów prezydenckich przed drugą turą dawał Tuskowi 62%... A w 2001 roku LPR, które dostało 8% w sondażach miało 1-3% i tylko w ostatnim OBOP-u zdaje się w piątek przed głosowaniem dostało 5%.
Ja nie głosuję sondażami, chyba że ktoś ma 0% poparcia i żadnych szans na wejście do Sejmu.
|
| Pt paź 19, 2007 9:29 |
|
|
|
 |
|
goździk
|
I dlatego te wszystkie linki:) aby doinformowac ludzi , aby mogli sie przyjżec LPR i mogli ,jesli sie im spodoba , zagłosować na Alternatywe dla Polski. Najwaznijejsza jest świadomość że kazdy głos sie liczy oraz Odwaga wyboru według swego serca
|
| Pt paź 19, 2007 9:48 |
|
 |
|
godunow
|
Black-White Sheep napisał(a): http://www.pilnuj.pl/zycie/
Odwiedź zanim zagłosujesz!
Mam nadzieje że Was w sejmie zabraknie skończycie uprawiać hipokryzję!!
Czyli ochronę życia od momentu poczęcia aż do samej śmierci.. 
|
| Pt paź 19, 2007 9:52 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Skradzione z forum TVN24 Szkło kontaktowe
http://www.tvn24.pl/1,251,24,35997366,9 ... forum.html
Uważam, że w obecnej sytuacji wszyscy Polacy powinni jednomyślnie poprzeć naszą Partię Prawie jak Sprawiedliwość albowiem wygrana oPOzycji mogłaby doprowadzić do permanentnej dyspepsji Brata Bliźniaka Największego z Braci Bliźniaków. Jedynym alternatywnym wyjściem jest znalezienie brata bliźniaka Donalda Tuska.
19.10.2007 11:21 ~Słuchacz RM i TV Trwam
|
| Pt paź 19, 2007 10:38 |
|
 |
|
SweetChild
|
meritus napisał(a): Sondaże jak sondaże - jedne się sprawdzają, inne nie. Np. sondaż GfKPolonia z wyborów prezydenckich przed drugą turą dawał Tuskowi 62%... A w 2001 roku LPR, które dostało 8% w sondażach miało 1-3% i tylko w ostatnim OBOP-u zdaje się w piątek przed głosowaniem dostało 5%.
Zgadza się. Dlatego cieszy mnie, że GfKPolonia daje PO 34%, a OBOP 44% 
|
| Pt paź 19, 2007 10:43 |
|
|
|
 |
|
SweetChild
|
I jeszcze najnowszy, nieoficjalny sondaż TNS OBOP dla TVP: 47:30 dla PO
|
| Pt paź 19, 2007 17:09 |
|
 |
|
Kamyk
|
Zgodnie z zapowiedzią, temat ten zostaje zamknięty na czas ciszy wyborczej
|
| Pt paź 19, 2007 23:15 |
|
 |
|
Paschalis
|
No,o takim pogromie to ja nawet nie marzyłem. I pomyśleć, że PiS jeszcze 3 tygodnie temu już witał się z gąską. PO stworzy teraz rząd z PSL-em i wreszcie będzie można uniknąć wyboru między dwoma rodzajami zła (koalicja z PiS-em lub LiD-em).
Jest też dodatkowy plus takiej sytuacji, że prezydent nie będzie mógł tak łatwo wetować ustaw tworzonych przez ten rząd, bo nie ma już zagrożenia koalicji "liberalno-lewicowej" czym co rusz straszył swój elektorat.
A może przy odrobinę szczęścia z takimi wynikami platformersi będą jeszcze w stanie rządzić sami? Mądrzejsi będziemy jutro, jak się pojawią oficjalne wyniki. Tak, czy inaczej zwycięstwo PO jest druzgocące. Wyborcy ukarali Kaczyńskiego za brudne chwyty i wykorzystywanie CBA do kampanii wyborczej.
_________________ www.onephoto.net
|
| N paź 21, 2007 22:20 |
|
 |
|
Bartas
Dołączył(a): N wrz 24, 2006 18:13 Posty: 2267 Lokalizacja: Poznań
|
No, i co? Zatkało kakało  :D:D Kto tu rządzi?????
_________________ [i]Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś sam[/i] :)
|
| N paź 21, 2007 22:35 |
|
 |
|
Kamyk
|
Cytuj: PO stworzy teraz rząd z PSL-em
Jeśli nie będą w stanie rządzić sami, to szczerze mam nadzieję, że stworzą z PSLem silną i trwałą koalicję
Dobrze, że PO nie jest skazane na PiS ani na LiD. Szkoda, że PiS zdobył tak dużo głosów
Swoją drogą dziwny będzie rząd bez takich osób jak Giertych, Lepper, Beger czy Wierzejski
Druzgocącym zwycięstwem może bym tego nie nazwał, ale nie spodziewałem się, że zwycięstwo będzie tak wysokie 
|
| N paź 21, 2007 22:35 |
|
 |
|
Ukyo
|
Gratuluję Platformie, ale chciałabym zauważyć, że to będzie raczej gorzkie zwycięstwo. Teraz dopiero będzie awantura w Sejmie. :/
Mimo wszystko dzis się cieszę. 
|
| N paź 21, 2007 22:44 |
|
 |
|
Kamyk
|
Nasunęła mi się jeszcze jedna refleksja, mianowicie - mamy ciekawą sytuację w opozycji. PiS i LiD - 2 partie z prawie że przeciwstawnych biegunów - mają działać ramię w ramię? Myślę, że ta opozycja się nie dogada ze sobą
|
| N paź 21, 2007 22:50 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
A propos wypowiedzi Kwaśniewskiego (chyba znów ma filipińską grypę  ):
"21 października skończyła się IV RP" - nie było nigdy czegoś takiego jak IV RP, chyba tylko w chorej wyobraźni Pisjanistycznej.
Prawdą jest jednak, że 21 października skończył się w Polsce Kaczyzm.
Warszawa:
Tusk - 47
Kaczyński - 21
Kraków:
Gowin - 32
Ziobro - 23 (hehe to mnie najbardziej cieszy, że ten facet już nie będzie odstawiał szopek)
Katowice:
Kutz - 24
Polaczek - 10
Przewagę to PiS miało na ścianie wschodniej. Reszta Polski to zwolennicy PO
|
| N paź 21, 2007 22:56 |
|
 |
|
Bartas
Dołączył(a): N wrz 24, 2006 18:13 Posty: 2267 Lokalizacja: Poznań
|
Ukyo napisał(a): Mimo wszystko dzis się cieszę. 
No, to możemy sobie podać ręce! Choć jeden mądry użytkownik forum.
Mam taką cichą nadzieję, że jeszcze będzie w Polsce normalnie, choć ... nie wiadomo. Kaczki się mogą odegrać w różny sposób!!!!
_________________ [i]Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś sam[/i] :)
|
| N paź 21, 2007 22:57 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Kamyk napisał(a): Nasunęła mi się jeszcze jedna refleksja, mianowicie - mamy ciekawą sytuację w opozycji. PiS i LiD - 2 partie z prawie że przeciwstawnych biegunów - mają działać ramię w ramię? Myślę, że ta opozycja się nie dogada ze sobą
Też mam taką nadzieję, chociaż znając PiS jest on zdolny dogadać się z każdym. Skoro do rządu wzięli kryminalistów to czemu by nie mogli się dogadać z komuchami w opozycji? Ta partia jest znana z niedotrzymywania obietnic.
Jeżeli do tego dojdzie to jest nadzieja, że mądrzy ludzie z PiS-u (tacy tam też są, oczywiście poza sztandarowymi gwardzistami!), przejdą na stronę PO.
|
| N paź 21, 2007 23:01 |
|
|
|