| Autor |
Wiadomość |
|
andreaszek
|
Słuchajcie, nie mogę wysłać odpowiedzi na adres biblia@wiara.pl! Wracają! Czy Wam też się coś takiego zdarzyło??
|
| Wt lut 28, 2006 19:05 |
|
|
|
 |
|
iudaszek
|
Cytuj: Jakie trzy nazwy miało jezioro (nazywane też morzem), do którego wpadło stado świń? Jakie cuda się na nim dokonały? (należy wymienić trzy).
Czy ma być "na nim" czy "nad nim"?
_________________ Lepiej jest nie być, niźli źle być
|
| Wt lut 28, 2006 19:14 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
andreaszek napisał(a): Słuchajcie, nie mogę wysłać odpowiedzi na adres biblia@wiara.pl! Wracają! Czy Wam też się coś takiego zdarzyło??
Ja wysłałam przed chwilą i dostałam potwierdzenie przeczytania 
|
| Wt lut 28, 2006 19:17 |
|
|
|
 |
|
w.tomcio
|
Witam wszystkich!
Mam małe pytanko, większośc z was a myśle ze wszyscy wysłali juz odpowiedzi o zwierzątakch. Ja mam małe pytanko bo nie daje mi spokoju notka Ojca Prowadzącego:
Proszę podać o jakie zwierzę (w niektórych przypadkach było ich więcej – lecz tego samego gatunku) chodzi w każdym pytaniu oraz wskazać fragment Pisma Świętego, który mówi o danym wydarzeniu.
Chodzi mi o słowa w nawiasie, bo się zastanawima czy to chodzi oto ze w którymś pytaniu jest kilka róznych zwierzat?? Chyba sobie utrudnaim i komplikuję zycie
Pozdrowionka 
|
| Wt lut 28, 2006 19:44 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
w.tomcio napisał(a): Cytuj: Proszę podać o jakie zwierzę (w niektórych przypadkach było ich więcej – lecz tego samego gatunku) chodzi w każdym pytaniu oraz wskazać fragment Pisma Świętego, który mówi o danym wydarzeniu. Chodzi mi o słowa w nawiasie, bo się zastanawima czy to chodzi oto ze w którymś pytaniu jest kilka róznych zwierzat?? Chyba sobie utrudnaim i komplikuję zycie Pozdrowionka 
tomcio ... skoro tego samego gatunku, to nie mogły to być różne zwierzaki.  Mogło ich być najwyżej kilka, zamiast jednego, ale takich samych.
|
| Wt lut 28, 2006 19:54 |
|
|
|
 |
|
w.tomcio
|
Dziekuje bardzo! Tez tak przypuszczałem ale wolałem sie upewnić!  Zycze spokojnego wieczorku 
|
| Wt lut 28, 2006 19:59 |
|
 |
|
rahelix
|
Cytuj: Tyle jest możliwości i tyle dróg do Boga, ile jest ludzi. Bo Bóg ma inną drogę dla każdego człowieka
tomciu wybacz ze napisze nie na temat ale zaintrygowala mnie twoja sygnatura
otoz biblia mowi ze droga do Boga jest jedna a nia jest Jezus Chrystus
Jan. 14:6
6. Odpowiedział mu Jezus: Ja jestem droga i prawda, i żywot, nikt nie przychodzi do Ojca, tylko przeze mnie.
(BW)
zastanow sie nad tym
_________________ Efez. 2:8-9
8. Albowiem łaską zbawieni jesteście przez wiarę, i to nie z was: Boży to dar;
9. Nie z uczynków, aby się kto nie chlubił.
|
| Wt lut 28, 2006 21:53 |
|
 |
|
saxon
|
ale skoro Jezus Chrystus = Bóg - to ile jest dróg do Jezusa Chrystusa ? 
|
| Wt lut 28, 2006 21:59 |
|
 |
|
saxon
|
I dla przypomnienia:
saxon napisał(a): Niniejszy temat swoim charakterem odbiega nieco od dotychczasowych na Forum. Jego założeniem bowiem jest stworzenie płaszczyzny dla rozmów, wymiany myśli, wyjaśniania wątpliwości, czy też wzajemnego poznania się Uczestników konkursu biblijnegoNie jest to natomiast miejsce polemik, sporów czy dyskusji z katolickim podejściem do Pisma Świętego. Jest to możliwe w wielu innych tematach na Forum. Dlatego też bardzo proszę, aby pamiętać o specyfice tego tematu.
|
| Wt lut 28, 2006 22:14 |
|
 |
|
w.tomcio
|
Zgadzam sie z Tobą rahelix, choć tego tekstu użyłem w innym znaczeniu, chodziło mi o powołanie czlowieka. Że kazde pójscie droga która nam Pan wyznaczył, prowadzi do szczescia - do Boga!
|
| Śr mar 01, 2006 6:22 |
|
 |
|
goostaf
|
Jaka jest różnica między zmartwychwstaniem a wskrzeszeniem?
Wiem o co chodzi, ale potrzebuję definicji, bo mam kilka fragmentów które (jeśli się przymknie jedno oko) możnaby podciągnąć pod pytanie 5.
_________________ Powiedziano ci, człowiecze, co jest dobre. I czegoż żąda Pan od ciebie, jeśli nie pełnienia sprawiedliwości, umiłowania życzliwości i pokornego obcowania z Bogiem twoim Micheasz 6:8
|
| Śr mar 01, 2006 7:37 |
|
 |
|
goostaf
|
iudaszek napisał(a): Cytuj: Jakie trzy nazwy miało jezioro (nazywane też morzem), do którego wpadło stado świń? Jakie cuda się na nim dokonały? (należy wymienić trzy). Czy ma być "na nim" czy "nad nim"?
Po co kombinować i ryzykować? Bez problemu znajdziesz trzy cuda na jeziorze. 
_________________ Powiedziano ci, człowiecze, co jest dobre. I czegoż żąda Pan od ciebie, jeśli nie pełnienia sprawiedliwości, umiłowania życzliwości i pokornego obcowania z Bogiem twoim Micheasz 6:8
|
| Śr mar 01, 2006 8:08 |
|
 |
|
andreaszek
|
goostaf napisał(a): Jaka jest różnica między zmartwychwstaniem a wskrzeszeniem? Wiem o co chodzi, ale potrzebuję definicji, bo mam kilka fragmentów które (jeśli się przymknie jedno oko) możnaby podciągnąć pod pytanie 5.
A ja myślałam, że to pytanie tego typu, co o Salome i Marii Magdalenie...
Wskrzesza ktoś, a zmartwychwstania dokonuje się samodzielnie. Mam nadzieję, że to pytanie dotyczy ludzi...
|
| Śr mar 01, 2006 9:08 |
|
 |
|
goostaf
|
Trochę Wam namieszałem? Bez obaw! Trochę podpuszczałem. Chciałem wiedzieć jak idzie innym.
Coś znalazłem, tylko nie mam pewności czy można to podciągnąć pod to pytanie. A zazwyczaj jak się miało dobry fragment, to nie było żadnych wątpliwości że pytanie tego dotyczy. Co innego gdy się ma fragment i nie wiadomo, czy pasuje, czy jednak Padre pytał o coś innego. To wskazuje że jednak mam niewłaściwy fragment. Ale kto wie?
Teraz to już chyba całkiem Wam zaciemniłem 
|
| Śr mar 01, 2006 10:15 |
|
 |
|
Stan
|
 kłopoty z pocztą
andreaszek napisał(a): Słuchajcie, nie mogę wysłać odpowiedzi na adres biblia@wiara.pl! Wracają! Czy Wam też się coś takiego zdarzyło??
Mam ten sam problem, wysyłałem wczoraj i dzisiaj z konta na interii, oba listy wróciły. Dzisiaj wysłałem z innego konta i czekam.
|
| Śr mar 01, 2006 10:36 |
|
|
|