Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt gru 12, 2025 16:11

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3503 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86 ... 234  Następna strona
 KONKURS BIBLIJNY 
Autor Wiadomość

eeeeeeeee - no oczywiście 1 Krl 13,11-24 :mad:

już poprawiłem - dzięki :)

Śr mar 01, 2006 23:42

A już myślałam, że źle odpowiedziałam...ufff odetchnęłam z ulgą
A Tobie Księże potrzebny odpoczynek

Śr mar 01, 2006 23:45

A Tobie Księże potrzebny odpoczynek

Zgadza się - właśnie się wybieram :)

A w tym pytaniu akurat wystarczyło podać prawidłowe zwierzę - cytaty były mniej istotne, gdyż raczej trudno było sobie to wymyśleć - stąd założenie, że odpowiadający czytał odpowiedni fragment.

Dobrej nocy życzę :)

Cz mar 02, 2006 0:05

Post Re: holokaust
andreaszek napisał(a):
Odnośnie wskrzeszania: mam coś: ktoś mocą Jezusa umarłą osobę PRZYWRÓCIŁ do życia. Dzięki Goostafowi za mobilizację. Może jeszcze coś znajdę....

Tym razem to Ty mnie naprowadziłeś i zmobilizowałeś. Nie ma to jak owocna "rozmowa". :)
Ostatnio jestem na etapie ksiąg historycznych ST. NT czytałem kawałek czasu temu. Coś tam mi dzwoniło, ale nie miałem pojęcia w którym kościele. Jednak trzeba cały czas wracać do przeczytanych tekstów, przypominać sobie.
Trudna jest ta tura. Saxon nie dał mi się nudzić. :)

Cz mar 02, 2006 8:50

A ja mam problem z wskrzeszeniami. Takich, które odpowiadają mojemu rozumieniu wskrzeszenia, znalazłam bardzo niewiele. Tylko w jednej księdze. Czy idę właściwym tropem? Czy może niepotrzebnie założyłam klapki na oczy i ograniczyłam teren badawczy do tej jednej księgi. Proszę o wskazówki. :help:

Cz mar 02, 2006 11:25

A ja mam problem z wskrzeszeniami. Takich, które odpowiadają mojemu rozumieniu wskrzeszenia, znalazłam bardzo niewiele. Tylko w jednej księdze. Czy idę właściwym tropem? Czy może niepotrzebnie założyłam klapki na oczy i ograniczyłam teren badawczy do tej jednej księgi. Proszę o wskazówki. :help:

Otóż to właśnie... Ja też mam w jednej tylko księdze, więc się pocieszam, że to może być to, o co chodziło :)

goostaf napisał(a):
Tym razem to Ty mnie naprowadziłeś i zmobilizowałeś:

...łaś, ;) cieszę się, że pomogłam :shock:

Cz mar 02, 2006 13:01

Ja też mam niewiele i tylko w jednej księdze... jak błądzić, to przynajmniej razem :-D

Cz mar 02, 2006 13:16

W Czechach jest taka ustawa, że nazwisko kobiety musi mieć końcówkę –owa, np. Martina Karlowa, Helena Wondraczkowa, Pamela Andersonowa, Bridget Jonesonowa, Ally McBealowa.

Ciekawe jak by to brzmiało: sachmettowa, andreaszkowa;)
Mam mętlik w głowie. :sciana: Już nie wiem czy Kopernik był kobietą, czy nie… :glupek2:
Boję się, że (jako ostatni) dowiem się, że nawet Beli to kobiece imię...

Mam chociaż tę pewność, że Saxon nie jest kobietą :!: (I hope…:?)

Cz mar 02, 2006 14:27

Według zwyczajów staropolskich byłabym sachmettówna :D

Cytuj:
Mam mętlik w głowie. Ściana Już nie wiem czy Kopernik był kobietą, czy nie…
Boję się, że (jako ostatni) dowiem się, że nawet Beli to kobiece imię...

Jasne, i może Skłodowska-Curie też była kobietą? :o Nie przesadzasz? :biggrin:

Pt mar 03, 2006 5:25

Witajcie! Mam takie małe pytanko co do pytania 5. Mamy wymienic wszsytkie wskrzeszenia z Nowego Testamentu, może mi ktos podać ile ich ma byc?? Czy raczej to jest tajemnica konkursu?? :-) Bo tak sobie mysle ze jesli podamy liczbe tych wydarzeń to przeciez to nie jest zadna odpowiedz na to pytanie tylko pomoc czy szukac wiecej czy sie juz ma wszsytkie :) Zyczę wszystkim spokojnej nocy i miłej soboty.

Pt mar 03, 2006 23:20

So mar 04, 2006 15:28

:x Cisza w eterze tuż przed ostatecznym terminem wysyłania rozwiązań świadczy o naszym poważnym podejściu do konkursu. Bardzo mnie to cieszy i tak jest od początku. Jesteśmy zdyscyplinowani i nie tracimy czasu na czcze pisanie. Prawdą jest również, że brakuje mi nowych postów. Długie terminy rozluźniały i plotki na forum były bardzo częste. Od jutra znów ruszymy pełną parą ... Pozdrawiam wszytkich wiernych konkursowiczów a zwłaszcza X Adama :nauka:

So mar 04, 2006 16:08

Cisza ciszą, ale ponad 71300 wyświetleń tematu o czymś świadczy ;) Ja już przestałem sugerować się "podpowiedziami" z forum - najpierw odpowiadam i wysyłam, a potem dopiero czytam o innym punkcie widzenia i czasami to... :o

So mar 04, 2006 16:26

Wiesz rastakayakwanna przed kilkoma minutami też patrzyłam ile wyświetleń ma ten tamat. Wiedziałam, że był dużo razy wyświetlany ale nie sądziłam że aż tyle. :o

So mar 04, 2006 16:39

Witajcie! Mam takie małe pytanko co do pytania 5. Mamy wymienic wszsytkie wskrzeszenia z Nowego Testamentu...

Chciałam zauważyć, że tym razem pytania były bardziej precyzyjnie sformułowane (choćby to "wszystkie" lub "księga, rozdział, werset"). Tak sobie myślę, że to może reakcja na m.in. mój postulat... Jeśli tak, to dzięki, Saxonie. Mnie to pomogło. :-D

So mar 04, 2006 20:11
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 3503 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86 ... 234  Następna strona