Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 07, 2025 8:48

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3503 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 234  Następna strona
 KONKURS BIBLIJNY 
Autor Wiadomość

Post Propozycja odnośnie pytania 4 II tury
Czytając wypowiedzi na FORUM jak również po zapoznaniu się z odpowiedzią Saxona na 4 pytanie II tury muszę stwierdzić obiektywnie, że odpowiedź jest zawiła i nie wystarczająca na tak skonstruowane pytanie. Proponuję zatem aby nie przyznawać za odpowiedzi za to pytanie żadnego punktu - cel i tak został osiągnięty bo zmusił Uczesników konkursu do poszukiwań a tym samym do pogłębiania biblijnej wiedzy. Takie rozwiązanie wyeliminuje niepotrzebne "zgrzyty" i niesnaski. Wydaje mi się że byłoby to rozwiązanie Salomonowe.
Z wielkim szacunkiem i wyrazami uznania za inicjatywę organizacji Konkursu oraz za trud jego prowadzenia.
Szczęść Boże!
OBSERVATOR

Pn gru 12, 2005 12:55

Drogi Saxonie! W pytaniu 3 (17) jest literówka :)

Pn gru 12, 2005 13:09
TAK TYLKO NA MARGINESIE
Na głównej stronie wiary jest odnośnik do naszego konkursu - jest tam ciągle I tura. Może byłoby fajnie zmienić na trzecią?

Tak tylko na marginesie......z takimi uwagami należy sie zwracac bezpośrednio do osób zaqrządzajacych portalem wiara.pl...a nie do saxona, który i tak ma dosyc roboty, by jeszcze sie przejmowac czyms co należy do innych.

Tak czytajac te pretensje odnosze wrażenie, ze co niektórzy napalili się na wycieczka do Izraela jak kury na ziarno...ciekawe czy wszyscy dotrwaja do końca.

Celem konkursu jest głównie pogłebianie swojej wiedzy...a nie zdobywanie korzysci materialnych. Dobrze, ze pytanie sa skomplikowane i stwarzaja problemy...o to w tym chodzi. To nie szkółka niedzielna, ani nie katecheza szkolna, gdzie wszystko musi byc podane na tacy przy uwzględnieniu spokoju umysłowego uczniów.

Dajcie sobie na luz drodzy konkursowicze i przestancie sie zachowywac jak własciciele "wełnianych" nakryć głowy...bo w końcu saxona szlag trafi...a z nim i cały konkurs...a przed nami jeszcze wiele etapów :D

Pn gru 12, 2005 13:58

W pytaniu 3 (17) powinno być Boanerges :-)

Pn gru 12, 2005 14:34

Tak to jest jak się pisze na szybko - przed wyjsciem do szkoły :?

Pn gru 12, 2005 14:40

Kurcze coraz bardziej mi się podoba ten konkursik... Saxon jesteś wielki! :D

Pn gru 12, 2005 14:50
Zobacz profil WWW

Nic nie szkodzi, drogi saxonie, że wyniki trochę później ;-)
Cierpliowść jest cnotą ;-)

Ważne, żeby konkurs posuwał się do przodu.

Pn gru 12, 2005 14:52

Post w kwestii technicznej
Mam pytanie "techniczne"
Swoje listy (do saxona) wysyłam w formacie HTML wyróżniając odpowiedzi inną czcionką.
Wiem jednak, ze niektóre programy pocztowe konwertują HTML do zwykłego tekstu i wtedy nie widać różnicy miedzy pytaniem a odpowiedzia, nie mowiac juz o tym, ze calkiem niepotrzebnie trace czas formatujac czcionkę

Stąd moje pytanie do Saxona:
W jakim formacie najlepiej przesyłac odpowiedzi?

Czy wyróżnianie ich innym kolorem czy krojem jest wygodne, czy lepiej by było np odgraniczać jakimś znakiem graficznym?

direta

Pn gru 12, 2005 17:56

Post Re: Propozycja odnośnie pytania 4 II tury
observator napisał(a):
Czytając wypowiedzi na FORUM jak również po zapoznaniu się z odpowiedzią Saxona na 4 pytanie II tury muszę stwierdzić obiektywnie, że odpowiedź jest zawiła i nie wystarczająca na tak skonstruowane pytanie. Proponuję zatem aby nie przyznawać za odpowiedzi za to pytanie żadnego punktu - cel i tak został osiągnięty bo zmusił Uczesników konkursu do poszukiwań a tym samym do pogłębiania biblijnej wiedzy. Takie rozwiązanie wyeliminuje niepotrzebne "zgrzyty" i niesnaski. Wydaje mi się że byłoby to rozwiązanie Salomonowe.

OBSERVATOR

Popieram stanowisko Obserwatora. Myślę, że byłoby to najbardziej sensowne rozwiązanie. Ale nie wiem jak to wygląda patrząc z drugiej strony (czyli ze strony Saxona). Pozdrawiam i wszystkim życzę pwodzenia! Espera :-D

Pn gru 12, 2005 18:59
Zobacz profil WWW

direta - bardzo ułatwia pracę: wyróżnienie w odpowiedziach słów kluczowych (pogrubienie, inny kolor itp) oraz stosowanie odstępów między poszczególnymi pytaniami (raz czy dwa przegapiłem odpowiedź bo się "zlewały")

obserwator i espera - brałem taką opcję pod uwagę ale uznałem to za niesprawiedliwe jednak, ze względu na wkład pracy tych, którzy szukali odpowiedzi (niektórzy bowiem nie odpowiedzieli wogóle). W związku z tym postanowiłem za każdą sensowną odpowiedź (tzn. jedną z wielu możliwych i spotykanych wersji) przyznać 4 punkty.

Pozdrawiam i wracam do sprawdzania maili :? :-D

Pn gru 12, 2005 19:11

Post Co racja to racja:D
saxon napisał(a):
brałem taką opcję pod uwagę ale uznałem to za niesprawiedliwe jednak, ze względu na wkład pracy tych, którzy szukali odpowiedzi (niektórzy bowiem nie odpowiedzieli wogóle). W związku z tym postanowiłem za każdą sensowną odpowiedź (tzn. jedną z wielu możliwych i spotykanych wersji) przyznać 4 punkty.

Co racja to racja. Ja też intensywnie przeszukiwałem w internecie i dostępnej literaturze, a nawet z biblistą rozmawiałem o tym. Prawdopodobnie takie rozwiązanie jest rzeczywiście bardziej sprawiedliwe, może jednak pociągać za soba pewnien niesmak u niektórych. Ale Ty tu rządzisz:)

Pn gru 12, 2005 19:28
Zobacz profil WWW

a ja jeszcze mam jedno pytanie co do tego pierwszego...
co do objawien, ktore brane były pod uwagę .. tzn wlaściwe?
bo jako przykład zostaly podane tylko trzy...
a jak to sie ma do roku 43 ? bo chyba należało wymienić te które miały miejsce w latach wczesniejszych, tak?
(tak wskazywały przypisy w PŚ)

Pn gru 12, 2005 23:25
Zobacz profil WWW
viewtopic.php?t=5806&postdays=0&postorder=asc&start=45
Tam chyba jest odpowiedź - saxon pisał o " dowolnych" ;)

Pn gru 12, 2005 23:48

chodzi mi o to,że w przypisie w PŚ było napisane (tj około 43 roku)
wiec dltego te po 43 .... raczejw grę nie wchodzą...

Wt gru 13, 2005 7:38
Zobacz profil WWW

Wt gru 13, 2005 8:52
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 3503 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 234  Następna strona