Autor |
Wiadomość |
Luiza
|
Jezu ufam Tobie
"A kim Ty jesteś człowieku, że mocne są Twe słowa, że moc jest w Twoich słowach, że idziesz w imię Boga."
św. Janie Pawle II - módl się za nami...
|
N kwi 03, 2005 7:34 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Góralu, czy ci nie żal........nie, nie żal, bo powróciłem do swoich hal......
Niosłeś swój krzyż do końca.......wypaliłeś się do końca..... dla Chrystusa. Totus Tuus....
Człowiek żyje tak długo, dopóki żyje pamięć o nim..........będę o Tobie pamiętać.
Spoczywaj w Pokoju.......DZIĘKUJĘ za wszystko..... za łzy także
|
N kwi 03, 2005 7:42 |
|
 |
jo_tka
|
2 Tm 4:7-8 W dobrych zawodach wystąpiłem, bieg ukończyłem, wiarę ustrzegłem. Na ostatek odłożono dla mnie wieniec sprawiedliwości, który mi w owym dniu odda Pan, sprawiedliwy Sędzia, a nie tylko mnie, ale i wszystkich, którzy umiłowali pojawienie się Jego.
_________________ Aby we wszystkim był Bóg uwielbiony
|
N kwi 03, 2005 7:48 |
|
|
|
 |
jo_tka
|
Cytuj: Teraz jest czas na realizację testamentu, jaki zostawił nam Jan Paweł II w swoim nauczaniu. To my jesteśmy jego wykonawcami.
Zostawił nam do wykonania ten testament, który przewijał się wielokrotnie w jego przesłaniu, gdy mówił, żebyśmy nie podcinali korzeni, z których wyrastamy, żebyśmy troszczyli się o naszą pamięć i naszą tożsamość
Teraz jest czas na nowe wyzwania, na realizację testamentu papieskiego. Pochylać nam się trzeba nad konkretnymi sformułowaniami, pytać, na ile już wprowadziliśmy je w życie, i uświadamiać sobie, że ta misja, cały pontyfikat Jana Pawła II nie miał służyć temu, by stworzyć wspólnotę uczuć czy wzruszeń, ale byśmy stawali się wspólnotą wiary ożywianą papieską dewizą "Cały Twój".
Teraz trzeba nam postawić pytanie, co należy zrobić, aby być pełniej Bożym, całkowicie Bożym, i to jest ten testament, którego my jesteśmy wykonawcami. Dlatego już teraz musimy współuczestniczyć w papieskiej dewizie »Totus Tuus«, Cały Twój.
Abp Józef Życiński, na podstawie onetu...
http://info.onet.pl/1076706,11,item.html
_________________ Aby we wszystkim był Bóg uwielbiony
|
N kwi 03, 2005 8:57 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
"Niech zstąpi Duch Twój i odnowi oblicze ziemi ... Tej ziemi "
Jan Paweł II odnowił oblicze tej ziemi - wprowadzając w życie idee Miłości i Pojednania między narodami i religiami.
Odszedł jeden z największych autorytetów moralnych wszechczasów . 
|
N kwi 03, 2005 9:05 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
"Na spotkanie niech ci wyjdzie litościwa Matka"....
I wyszła....
- I-sza sobota miesiąca - dzień poświęcony Maryji; mówiła, prosiła o to objawiając się w Fatimie w 13 dniu miesiąca.... i w tej symbolice "13" Jan Paweł II przeszedł do życia wiecznego.
data:2.04.2005....2+4+2+5=13
godzina:21,37...2+1+3+7 = 13
W wigilię Święta Miłosierdzia Bożego.
Odszedł do Ojca....ale On żyje, stale będzie z nami w naszych sercach.
|
N kwi 03, 2005 9:31 |
|
 |
kefas_piotr
|
A jeszcze miałeś plany...
Wiele miejsc na Ciebie czekało
Byłeś, jesteś i będziesz kochany
Ale my, mamy Ciebie za mało....
Idźmy za tobą, twoim śladem
Bądźmy twoim cieniem
Będziemy realizować Twój Testament
A przede wszystkiem Dalej Cię KOCHAMY
N kwi 03, 2005 11:12 |
|
 |
unicorn
|
Módlmy się nie tylko za papieża (on na 100% jest u Boga w Niebie), módlmy się przede wszystkim za nas, oraz za to aby ten wielki płomień wiary jaki teraz goreje (nie oparły mu się nawet komunistyczne Chiny i Kuba) trwał dalej. Aby ta wiara która obudziła się w wielu sercach na całym świecie trwała i nie zagasła. Módlmy się za to aby dzieło papieża nie gasło a trwało dalej. I uczyńmy swoje życie wedle nauk Chrystusa, które papież tak doskonale wprowadzał w swoje życie.
|
N kwi 03, 2005 11:21 |
|
 |
bobo
|
"Czyjeś ręce należą do pracy, czyjeś ręce należą do krzyża."
Cytuję Cię, kochany śp. Ojcze św. Nic innego nie potrafie......................
Dzis nie.
_________________ Miłować Go całym sercem, całym umysłem i całą mocą i miłować bliźniego, jak siebie samego daleko więcej znaczy niż wszystkie całopalenia i ofiary. Mk12,33
|
N kwi 03, 2005 12:11 |
|
 |
Metalik
|
Polska dostąpiła ogromnego przywileju mając papieża słowianina.
Wielka strata dla Polski i Kościoła.
R.I.P.
|
N kwi 03, 2005 12:31 |
|
 |
Nutka
|
glizta napisał(a): ON żyje - tylko juz zupełnie inaczej!!!
Zatem Chwała Panu.
Ojcze Święty wstaw się za nami
N kwi 03, 2005 12:48 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Śmiercią papieża Jana Pawła drugiego zakończył się wyjątkowy okres w dziejach papiestwa i świata. Jaki będzie następny pontyfikat? Czy choć trochę będzie tak piękny? Co o tym myślicie?
Adam
|
N kwi 03, 2005 13:04 |
|
 |
Wojtek37
|
Dz 10: 38 BT "Znacie sprawę Jezusa z Nazaretu, którego Bóg namaścił Duchem Świętym i mocą. Dlatego że Bóg był z Nim, przeszedł On dobrze czyniąc i uzdrawiając wszystkich, którzy byli pod władzą diabła."
A znacie sprawe Jana Pawła II - Wielkiego, który przeszedł przez życie dobrze czyniąc?. Jogo to namaścił Bóg do wielkich czynów i nie zawiódł. Borykał się z chorobą, niezrozumieniem - ale wytrwał do końca.
Teraz orędyje za nami, którzy uwikłani jesteśmy w sprawy "tego świata" byśmy brali wzór z Jezusa. I to On właśnie pokazał nam i światu, że naśladowanie Pana jest możliwe. Dlatego kroczmy tyli szlakami które On nam pokazał.
Papież żyje teraz naprawdę pełnią życia, ja wierze i ufam, że w Niebie jest wielka feta z racji powiększenia świętych w otoczeniu Boskiego Majestatu.
_________________ Bardzo mało modli się ten, co przywykł modlić się tylko wtedy, gdy klęczy
św. Jan Kasjan
|
N kwi 03, 2005 13:27 |
|
 |
Zoe
|
"Jestem zadowolony, wy też bądźcie" ..... - jakze trudno nam byc zadowolonymi Ojcze 
_________________ Życie jest walką, z której nie możemy się wycofać, ale w której musimy odnieść zwycięstwo.
|
N kwi 03, 2005 14:24 |
|
 |
Nutka
|
Adamie
jakikolwiek on będzie, Jan Paweł II będzie zawsze pamiętany i kochany.
N kwi 03, 2005 16:35 |
|
|
|