Nowe wybory w Polsce? Jak zachowają się obywatele?
Nowe wybory w Polsce? Jak zachowają się obywatele?
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Obywatelski zryw, jaki wykonaliśmy, to polska specjalność. Gratulując Platformie, nie możemy pokładać nadziei w politykach -musimy budować społeczeństwo obywatelskie. Otwierać się na Europę, cierpliwie polemizować z polską zaściankowością, a nade wszystko pomagać ludziom organizować się wokół spraw ojczyzny - od tej maleńkiej, wokół domu i szkoły, do tej największej, najświętszej.
Takiej esencji banałów na metr kwadratowy, to w życiu nie słyszałem.
Mniej patosu, więcej konkretów, bo mnie zemdli.
Miało być inaczej, a dalej jest słodko-pierdząco-patriotycznie.
Najlepiej na to plandekę milczenia spuścić.
|
Pn paź 22, 2007 16:35 |
|
|
|
 |
Mark Zubek
|
Niemiecki socjalista wyraził zadowolenie z "porażki sił skrajnie prawicowych".
- Polska może teraz zająć należne jej miejsce w UE, gdzie spotka ją dobra wola ze wszystkich stron. Prosperująca i otwarta Polska jest dobra dla całej Europy. My w Parlamencie Europejskim z niecierpliwością czekamy na zacieśnienie więzi z Polską i nowym polskim rządem - dodał Schulz.
PROLETARIAT POŁĄCZONY, Lenin wiecznie żywy !!!
Pieniądze banku światowego robią swoje.
|
Pn paź 22, 2007 16:47 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ziobro wygrał z Gowinem, a więc uchowały się enklawy normalności w naszym kraiku.
Nie bez przyczyny napisałem ironicznie kraiku, bo wmawia się nam, że jesteśmy jakowąś potęgą, mocarstwem, które uciśnione pod butem bliźniaków, nie mogło rozwinąć skrzydeł.
Ludzie obudźcie się i weźcie pierwszy, lepszy atlas.
Jakie jest nasze terytorium państwa. Nie powala.
O potędze gospodarczej nie wspomnę, bo żadnym tygrysem nie jesteśmy.
Tusk nie wybuduje 2 Irlandii, bo z g........... bata nie ukręcisz i za dużo hochsztaplerów do spijania śmietanki.
Jesteśmy przyczułkiem dla Busha. Bliskość Rosji powoduje, że jesteśmy oczkiem w głowie amerykanów ze względu na bliskość Rosji.
Gdyby nie amerykanie, Niemcy i Rosja dawno by nas wdeptali w ziemię.
Tusk będzie jadł pierwszy z ręki Busha, więc jego śmiechy z Kaczyńskich były kompletnie nie na miejscu.
|
Pn paź 22, 2007 16:49 |
|
|
|
 |
kefas_piotr
|
Widzę iż jak zwykle temat pozostał na uboczu, a rozmowy poszły w kierunku polityki...
Wracając to tematu głównego, uważam, że Polacy zachowali się wyjątkowo odpowiedzialnie, wprawdzie wielu glosowało nie tyle za nową rzeczywistością, lecz przeciw starej, ale ogólnie rzecz biorąc pokazali typowo polską mobilizację. Wybory od 1991 roku nie były tak licznie reprezentowane przez nas jak w tym roku, 53,8 % to więcej niż połowa uprawnionych. ZACHOWALIŚMY SIĘ GODNIE I OBOWIĄZKOWO.
Co do drugiej Irlandii, Japonii, czy jakiegokolwiek wzoru... lepiej pozostańmy: "Najjaśniejszą Rzeczypospolitą", w której żyć będziemy godnie, spokojnie i miło.
Pn paź 22, 2007 16:59 |
|
 |
Mark Zubek
|
osiris nie badz naiwny, nawet Putin odwraca głowę na widok
"nowego" proletariatu który zagniezdził sie w europie.
NIE MA już oparcia w ameryce, kilka miliardów dolarów wydano na
elektorskie wybiegi dla międzynarodówki amerykańskiej.
Proletariat sie łączy szybko tak, jak szybko zalewa świat globalnym kłamstwem.
Busha juz nie ma, koń zrobił swoje wysyłając tysiące chrześcijan na wojnę
która o mały włos nie zamieniła sie w wojnę chrześcijan i muzułmanów.
Bo takie były plany miedzynarodówki, które Bóg jeden uniemożliwił.
Za chwile na polskiej ziemi będą jeszcze rakiety, i ekspresowe kliniki
do aborcji i eutanazji, aby "żyło" sie nam lepiej :/
|
Pn paź 22, 2007 17:07 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: wprawdzie wielu glosowało nie tyle za nową rzeczywistością, lecz przeciw starej
To zaiste ciekawe i "rozumne" podejście.
Zamiast naprawiać stare i sprawdzone, zainwestowane w niewiadome nowe.
Polacy lubią bawić się w rosyjską ruletkę i uprawiać tańce na beczce prochu.
Najlepsze jest to, że zachodni socjaliści są najbardziej ukontentowani.
Chyba to wszyscy polacy powinni być zadowoleni za swojego wyboru, a nie nasi niemieccy sąsiędzi.
To chyba za dobrze nie wróży przyszłości.
|
Pn paź 22, 2007 17:09 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Za chwile na polskiej ziemi będą jeszcze rakiety, i ekspresowe kliniki do aborcji i eutanazji, aby "żyło" sie nam lepiej :/
Może nie będzie lepiej, ale na pewno śmieszniej. 
|
Pn paź 22, 2007 17:12 |
|
 |
BioZ
|
Mark Zubek napisał(a): ekspresowe kliniki do aborcji i eutanazji, aby "żyło" sie nam lepiej :/
A teraz śmieszny jesteś.
PO nie zamierza zmieniać ustawy aborcyjnej i jest przeciwna eutanazji.
Polecam wiedzę nabywać w niezależnych źródłach.
|
Pn paź 22, 2007 17:18 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Polecam wiedzę nabywać w niezależnych źródłach.
Teraz to dopiero będzie problem.
Kiedyś chociaż TVP pisało co innego, niż pozostałe media, a teraz wszyscy będą (jak za komuny) piali z zachwytu na jedną nutę.
Zostanie tylko - tak jak kiedyś "Wolna Europa" - jedyna niezależna TV Trwam.
|
Pn paź 22, 2007 17:23 |
|
 |
BioZ
|
osiris napisał(a): Cytuj: Polecam wiedzę nabywać w niezależnych źródłach. Teraz to dopiero będzie problem. Kiedyś chociaż TVP pisało co innego, niż pozostałe media, a teraz wszyscy będą (jak za komuny) piali z zachwytu na jedną nutę. Zostanie tylko - tak jak kiedyś "Wolna Europa" - jedyna niezależna TV Trwam.
Czekam na odpowiedź Zubka nt aborcji i eutanazji;].
A e... Trwam? Przepraszam... powtórzysz?
Bo tam nic innego jak wychwalanie PiSu i gadanie na PO nie słyszałem i na stronie RM nie czytałem.
Wybacz, może nie zauważam tej niezależności, nie licząc perfidnej stronniczości tych mediów..
|
Pn paź 22, 2007 17:25 |
|
 |
Mark Zubek
|
BioZ
Tak śmieszny jak Ty naiwny.
Czy ja pisałem że to PO zmieni ustawy ???
Dyrektywy unijne zmienią, a PO L's , bedą klaskać w łapki
razem ze swoim patronem, patronem unijnych zmian drrr. Mengele.
|
Pn paź 22, 2007 17:27 |
|
 |
BioZ
|
Mark Zubek napisał(a): BioZ Tak śmieszny jak Ty naiwny. Czy ja pisałem że to PO zmieni ustawy  ? Dyrektywy unijne zmienią, a PO L's , bedą klaskać w łapki razem ze swoim patronem, patronem unijnych zmian drrr. Mengele.
Hmm... Nie zarzucaj mi naiwności. Czas na zmiany, szansa dla PO, jak PO sobie też nie poradzi to zostaję czymś w rodzaju anarchisty.
Hmm... myślisz, że będą tak samo klaskać w łapki jak PiS przy pierwiastku i przy joaninie? Bo to było genialne. Rozmowy, walka.. jedna z pierwszych wiadomości - udało się przekonać polski rząd do słuszności opinii innych członków UE.
Nie wiem skąd żeś dr'a Mengele wytrzaskał ale pomyśl przez chwilę kim on był bo przekoloryzowujesz.
Jedno pytanie - jesteś Katolikiem?
|
Pn paź 22, 2007 17:36 |
|
 |
goździk
|
a mi było smutno....liczyłam na LPR , na UPR ale tak dziwnie jest skonsruowany ten swiat ze oni musza istniec gdzies na boku....ale i tak dobrze ze sa tacy ludzie
Tusk, Olejniczak, Kalinowski czy Kaczynski ---wsio to samo...
Ale chociaz tyle ze moge napisac to na forum 
|
Pn paź 22, 2007 17:39 |
|
 |
SweetChild
|
osiris napisał(a): Najlepsze jest to, że zachodni socjaliści są najbardziej ukontentowani. Chyba to wszyscy polacy powinni być zadowoleni za swojego wyboru, a nie nasi niemieccy sąsiędzi. To chyba za dobrze nie wróży przyszłości.
Polacy nie muszą kierować się zdaniem Niemców i jak anty-papuga być zadowoleni tylko wówczas, gdy Niemcy nie są "ukontentowani". Polacy wybrali jak wybrali i zdanie Niemców na ten temat nie jest wystarczającym powodem, aby słuszność naszego wyboru kwestionować.
|
Pn paź 22, 2007 17:41 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
osiris napisał(a): Ziobro wygrał z Gowinem, a więc uchowały się enklawy normalności w naszym kraiku.
W Krakowie wygrał Gowin.
Ziobro wygrał dzięki głosom z okolicznych miasteczek i wiosek (powiaty: krakowski, miechowski i olkuski) - gdzie tradycyjnie większe poparcie ma PiS.
Szczęśliwie jednak niewiele to zmienia w ogólnym wyniku wyborów i epoka PiS-u i Kaczyńskiego odchodzi w przeszłość 
|
Pn paź 22, 2007 17:45 |
|
|
|