Nowe wybory w Polsce? Jak zachowają się obywatele?
Nowe wybory w Polsce? Jak zachowają się obywatele?
Autor |
Wiadomość |
Mark Zubek
|
BioZ
Fakty nie wymagją koloryzowania, wystarczajaco są czerwone od krwi
niewinnych.
A to czy jestem katolikiem w naszej rozmowie o polityce nie ma znaczenia.
Np.w USA każdy polityk im bardziej niemoralny tym bardziej przedstawia sie jako katolik, choćby nawet wierzył tylko w złotego cielca.
Dla tego pozwolisz, .....ale tą wiedzą sie z Tobą nie podzielę.
|
Pn paź 22, 2007 17:48 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Już...PO..Polsce.
Gratulacje dla przegranych.
Ale,ale......Jeszcze polska nie zgineła......aż do 13-go grudnia!!!
Amen.
Nie wiem czy "po" Polsce, ale wiem, że ty ją już dawno sprzedałeś za dolary.
Tak więc sprzedawczyku miej ten honor (o ile wiesz co to znaczy) i MILCZ! Nędzny emigrancie dolarowy.
|
Pn paź 22, 2007 17:49 |
|
 |
Mark Zubek
|
Nie zniżę sie do odpowiedzi bo nie mam takich chodów u moderacji
tak jak sprzedawczyk "profos20".
|
Pn paź 22, 2007 17:52 |
|
|
|
 |
BioZ
|
Mark Zubek napisał(a): Fakty nie wymagją koloryzowania, wystarczajaco są czerwone od krwi niewinnych. Porównywanie w zasadzie nie wiem kogo/czego do dra Mengele jest tutaj jak porównywanie przez Świadków Jehowy wszystkich spoza ich światka do Babilonu Wielkiego. Cytuj: A to czy jestem katolikiem w naszej rozmowie o polityce nie ma znaczenia. Otóż ma. Wnioskuję, że "kibicujesz" PiSowi. Pozwól przedstawić im kilka zarzutów: Kaczyńscy są antyautorytetem moralnym dla ludzi o zdrowym sumieniu. Wiesz dlaczego? Czy nie masz zamiaru się zastanawiać? Jeśli jesteś Katolikiem, to te rzeczy które mam na myśli powinny Cię jeszcze bardziej do nich zniechęcić. A jak się nie zastanawiasz, to proszę... Upartość, megalomania, traktowanie opozycji jak wrogów, brak szacunku dla wrogów, jeszcze parę rzeczy i rzecz najważniejsza, wycieranie sobie ust wartościami Katolickimi/Chrześcijańskimi, ale z wcielaniem ich w życie nijak. Cytuj: Np.w USA każdy polityk im bardziej niemoralny tym bardziej przedstawia sie jako katolik, choćby nawet wierzył tylko w złotego cielca.
To akurat jest żałosne.
|
Pn paź 22, 2007 17:56 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Monika75 napisał(a): osiris napisał(a): Ziobro wygrał z Gowinem, a więc uchowały się enklawy normalności w naszym kraiku. W Krakowie wygrał Gowin. Ziobro wygrał dzięki głosom z okolicznych miasteczek i wiosek (powiaty: krakowski, miechowski i olkuski) - gdzie tradycyjnie większe poparcie ma PiS. Szczęśliwie jednak niewiele to zmienia w ogólnym wyniku wyborów i epoka PiS-u i Kaczyńskiego odchodzi w przeszłość 
Moniko
To norma. Kraków jako stare miasto ludzi wykształconych wybrał przyszłość. Na Ziobrę głosowało słabo lub w ogóle niewykształcone społeczeństwo małych miasteczek i wsi.
To było widać w rankingach - Na PiS głosowali głównie ludzie z wykształceniem podstawowym lub zawodowym, co potwierdza słowa bulteriera Kurskiego - "ciemny lud to kupi".
Taka niestety jest prawda! Gdyby nie wieloletnie zaszłości edukacyjne spowodowane ponad 40-letnim komunizmem. Coś takiego jak PiS nie miałoby prawa istnienia
|
Pn paź 22, 2007 17:57 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Mark Zubek napisał(a): Nie zniżę sie do odpowiedzi bo nie mam takich chodów u moderacji tak jak sprzedawczyk "profos20".
Nie zniżaj się!
W końcu to profos pozostał tutaj i żyje złotówki i płaci podatki, a ty wolałeś dolary i poza pyszczeniem na Forum niczym dla Polski się nie zasłużyłeś.
Siedź więc w tym swoim USA i zamknij się
|
Pn paź 22, 2007 18:00 |
|
 |
Mark Zubek
|
tak,tak profos ty czeszesz kasę, już to kiedyś pisałeś...
|
Pn paź 22, 2007 18:07 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ktos napisał, że wspaniała rzeczą jaka dokonał PiS, jest pozbawienie mandatów SO i LPR
Tak to jedyne czego dokonali PiSuarowcy - pogrążyli swoich kumpli - faszyzujących kretynów plus postpezetpeerowskich kryminalistów.
Super była szybka wypowiedż Renaty "królowej Brony" Beger - "Przypuszczam, ze wybory były sfałszowane" - hehehehehhe chyba tak jak jej listy poparcia, ona w końcu wie jak fałszować
Jeżeli zaś chodzi o to co Komorowski powiedział o KŚ - to samo mówiono już przed wyborami - o konieczności powstania takowych. Nie będzie to więc zemsta, ale konsekwentne postępowanie wobec niejasnych działań PiSuarowców.
To, że Kaczorkom bezkarnie udała się próba zawłaszczenia Księżyca, nie oznacza, że próba zawłaszczenia Polski ma skutkować taką samą bezkarnością. W końcu w tym kraju ma obowiązywać prawo i sprawiedliwość - a nie tylko nazwa partii oszustów mijających sie na codzień z prawdą.
|
Pn paź 22, 2007 18:24 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Mark Zubek napisał(a): tak,tak profos ty czeszesz kasę, już to kiedyś pisałeś...
Rozumiem co napisałeś - jako "amerykański półgłówek" nie zrozumiałeś co wtedy napisałem. Przeto ci wybaczam, boś nie ty winien, ale twój niewykształcony umysł.
|
Pn paź 22, 2007 18:27 |
|
 |
Mark Zubek
|
BioZ
To czy kibicuję PiS-owi, napisałem już w temacie Nella oraz 13-go,Piątek.
Kibicuję panu Ziobro, to z pewnością.
A szanuję pana Marka Jurka ( prawica) za odwagę odejścia z ciepłej posadki PiS-u w imię swoich przekonań.
Inną sprawą jest że aby skutecznie rządzić potrzeba pieniędzy a nie tylko
chęci. A pieniądze.......o tym nie będę pisał bo znowu wydam się Tobie.....żałosnym.
PS.
Wiem kim był "dobry wójek Mengele", wiem też jak wielu "dobrych wójków" oczekuje z garścią cukierków na odpowiednią liberalizację przepisów dotyczących badań i eksperymentów na człowieku.
Zgoda rządu Anglii na eksperymenty z hybrydami ludzko-zwierzęcymi
to dopiero początek.
Wobec takiego poczatku.....koniec będzie tragiczny,
Polska nie tylko mogła to powstrzymać ale mogła ZMIENIĆ nieuchronny
bieg wydarzeń, lecz masowa dezinformacja medialna
którą finansuje.....ktoś, skutecznie pcha nas wszystkich na granicę przepaści.
W tym wszystkim PO L's nie bardzo wydaja sie zainteresowani tym zagadnieniem.
ALE JEŚLI SIĘ MYLĘ i stanie się cud, Platforma ochroni swiat przed katastrofą, skutecznie blokując W UE krwawe zakusy lewicy,
będę osobiście piał hymny na cześć Tuska i jego ludzi.
|
Pn paź 22, 2007 18:27 |
|
 |
Mark Zubek
|
Przeto ci wybaczam, boś nie ty winien, ale twój niewykształcony umysł.
he,he,he
Poznać miłosierdzie u wykształciucha ...
|
Pn paź 22, 2007 18:32 |
|
 |
BioZ
|
Mark Zubek napisał(a): Inną sprawą jest że aby skutecznie rządzić potrzeba pieniędzy a nie tylko chęci. A pieniądze.......o tym nie będę pisał bo znowu wydam się Tobie.....żałosnym. Nie no, dlaczego... Pisząc nacechowane jakoś wyrazy ale nie mam do Ciebie, ani do innych ludzi urazy. Staram się w rdzeniu zachować dystans do wszystkiego. A pieniądze... No jak? PiS miał, PO też będzie miało. Też z podatków. Chyba że PiS jeszcze inaczej zarabiał, może i PO jakoś dorobi... nieważne. Cytuj: Wiem kim był "dobry wójek Mengele", wiem też jak wielu "dobrych wójków" oczekuje z garścią cukierków na odpowiednią liberalizację przepisów dotyczących badań i eksperymentów na człowieku. Wiesz? Większość Polaków, w tym i większość posłów polskich się nie zgadza z takimi rzeczami jak tworzenie zarodków ludzko-zwierzęcych, co wyczyniają ostatnio w Wlk. Brytanii. Więc na razie nie musimy się bać tego czegoś. Jak(tu: PO) poprą tego typu eksperymenty, biorę się za walkę. Cytuj: ALE JEŚLI SIĘ MYLĘ i stanie się cud, Platforma ochroni swiat przed katastrofą, skutecznie blokując W UE krwawe zakusy lewicy, będę osobiście piał hymny na cześć Tuska i jego ludzi.
Jak mówisz, dajmy Tuskom szansę, nie podołają i nic nie poprawią - zostaną rozliczeni w następnych wyborach.
Wracam do moich słów prosząc Cię o opinię...
"Upartość, megalomania, traktowanie opozycji jak wrogów, brak szacunku dla wrogów, jeszcze parę rzeczy i rzecz najważniejsza, wycieranie sobie ust wartościami Katolickimi/Chrześcijańskimi, ale z wcielaniem ich w życie nijak. "
To się nie godzi z etosem chrześcijańskim. Dlatego nie głosowałem na PiS.
|
Pn paź 22, 2007 18:34 |
|
 |
BioZ
|
Mark Zubek napisał(a): Przeto ci wybaczam, boś nie ty winien, ale twój niewykształcony umysł.
he,he,he
Poznać miłosierdzie u wykształciucha ...
Nie obchodzi mnie jak wykształcony. PiS nie zasługuje na władzę jeśli ma ją sprawować jak sprawował. Nie trzeba tu patrzeć inteligencją, wystarczą oczy i nieco wiedzy.
|
Pn paź 22, 2007 18:35 |
|
 |
Mark Zubek
|
BioZ
Ja rozumiem że miłość jest łatwo pomylić z naiwnością,
w końcu... wszystkiemu wierzy i we wszystkim pokłada nadzieję.
Ale to jest właśnie orężem do walki z miłoscią.
W końcu walka z nieprzyjacielem jego własna bronią to nauka prosto
ze Starego Testamentu.
Gdyby nie kłamstwa o "demokracji" gdyby nie połączenie
rządów w jeden organizm który żyje z tzw. globalnego biznezu,
gdyby w końcu nie to uparte zaparcie się w sprawie objęcia
prawem każdej osoby ludzkiej, to....mógłym uwierzyć w intencje
o których piszesz.
Wiedzę swoją możesz nabyć choćby regularnie zaglądając na
www.LifeSite, gdzie sporo jest przykładów z życia.
Bez owijania w ideologiczne bajania.
A w to że PO L,s będą chcieli ratować niewinnych ludzi przed śmiercią
w szklannych probówkach kosztem niechęci ze strony
finasjery unijnej.... w to nie wierzę.
Autostrady i stadiony są ważniejsze bo PO L's lubią igrzyska,
a że ktoś kiedyś i kogoś...za sto lat ....kogo to dzisiaj interesuje.
|
Pn paź 22, 2007 18:54 |
|
 |
BioZ
|
Co do tego oręża spokojnie.
Możesz spokojnie w te intencje uwierzyć.
Co do jak mówisz PO L's(.), nie przesądzajmy, zobaczymy jak sobie poradzą. Jak będą się miotać jak Kaczyńscy to won. Poselstwo to służba a nie królowanie.
Ale nie to było głównym i jedynym wątkiem, jaki chciałem podjąć.
Proszę odpowiedz jakoś, jako osoba nienegatywnie nastawiona do PiSu, na część moich zarzutów, które ukazują ich defekt w kwestii Katolicyzmu a który tak pochwala o. Rydzyk.
Punkt po punkcie, najlepiej..
-upór w negatywnym sensie,
-megalomania,
-traktowanie opozycji i wszystkich co nie są zupełnie "za" jak wrogów,
-brak szacunku dla domniemanych wrogów,
-(rzecz dla mnie najważniejsza wypływająca z reszty)wycieranie sobie ust wartościami Katolickimi/Chrześcijańskimi
|
Pn paź 22, 2007 19:02 |
|
|
|