Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn paź 06, 2025 18:06

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3503 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 234  Następna strona
 KONKURS BIBLIJNY 
Autor Wiadomość
1.Często pojawiają się pytania, czy trzeba podać współrzędne. Ja także się nad tym czasami zastanawiam. Przyjęłam jednak, że konieczne jest to tylko wówczas, jeżeli pisze " gdzie w PŚ jest podane " itp. ( czyli np. w tej turze myślę, że namiary trzeba podać do pyt. 1 i 6 - do pozostałych nie. Tak ja to odczytuję- jeżeli się mylę, proszę o poprawienie. I gorąca prośba , żeby uniknąć podobnych pytań w przyszłości- może warto przyjąć zasadę, że w zadaniach , w których trzeba podać namiary będą pojawiać się pytania " gdzie " , " w którym miejscu" ?
Czyli jeżeli pytanie brzmi : Jakie prawo ST ..itd - nie wymaga to podania namiarów , a jedynie treści prawa, w przeciwnieństwie do: W którym miejscu ST jest opisane prawo ... itd.

2. Troszkę kłopotliwe to będzie ;) Ale również chciałabym wiedzieć, czy maile dochodzą. biorąc pod uwagę ilość uczestników, trudno każdemu odp. indywidualnie ( liczba maili mogłaby być wtedy 2 razy większa ...). Może warto ( powtarzam się ;) ) pod koniec każdej tury ( w sobotę koło 22 np. ) umieszczać listę dotychczasowych uczestników, których maile nie dotarły ? Powiedzmy, że wtedy zamiast pytać, poczekalibyśmy cierpliwie na tą listę :) Wiem, brzmi strasznie .. ale dużo tego nie powinno być.

So gru 17, 2005 18:08

Narnia napisał(a):
Witam serdecznie wszystkich uczestników konkursu!
Konkurs jest po prostu rewelacyjny!!! Przeczytałam, że dyskutujecie nad możliwością zmiany terminu odsyłania odpowiedzi :cry: , proszę - niech zostanie sobota wieczór. Najwyżej poczekamy dłużej na wyniki...
Pozdrawiam ciepło!

So gru 17, 2005 18:19

Spokojnie :)
Tamta dyskusja jest juz nieaktualna...saxon locuta, causa finita est :D

Wysyłamy wiec do soboty :)

pozdrówka

P.S.
Baranku.......na pytanie pierwsze należało podac odnośniki...sztuk 7, bo jest za to 7 punktów. Jeżeli ktos podał 8 i więcej, "to mu sie dołoży plag zapisanych w regulaminie konkursowym", a jeżeli mniej "to mu sie odejmie jego udział w nagrodach konkursowych"

:hahaha: :hahaha: :hahaha:

So gru 17, 2005 18:37

c) podać z jakich wizji zawartych w Piśmie Świętym pochodzą (i są w nich wszystkie wymienione)

myśle, że nie zaszkodzi podać namiary też w pytaniu 2

lepiej za dużo, niż za mało ;) że nie wspomnę, że chyba o to chodzi, by poczytać Pismo Święte przy okazji szukania czy sprawdzania podawanych namiarów na dany tekst :)

So gru 17, 2005 19:35

Post ...
...a ja myślę,że jeśli trzeba podać sigla biblijne to jest to w pytaniu jasno zaznaczone...ale o czym byśmy tu gaworzyli...i co jak wam idzie zgłębianie treści Tej swiętej Księgi...?? :)

So gru 17, 2005 19:53

Baranku.......na pytanie pierwsze należało podac odnośniki...sztuk 7, bo jest za to 7 punktów.

siedem odnosnikow do Pima, w ktorych wystepuja te przedmioty?!

Naprawde jest to konieczne? Przeciez to czysto mechaniczna praca wyszukiwania cytatow! Nie wystarczy ogolnie napisac do czego te przedmioty sluzyly i podac jeden czy dwa przykladowe odnosniki?
Nie ma w pytaniu nic na ten temat, ze odnosnikow ma byc 7.

Saxon! Jesli trzeba podac 7 odnosnikow, to daj znac, a doslę, OK?

Pozdrawiam

direta

So gru 17, 2005 20:55
direta, saxon już wcześniej pisał, że wystarczy 1 ( jeden ) odnośnik ... ja znalazłam trochę więcej, zanim to napisał .. uwaga Belego jest tylko do mnie :D

So gru 17, 2005 21:01

direta, saxon już wcześniej pisał, że wystarczy 1 ( jeden ) odnośnik ... ja znalazłam trochę więcej, zanim to napisał .. uwaga Belego jest tylko do mnie :D

Aha... widać gdzies przeoczyłam, ze ma być jeden. No i Beli zbił mnie z tropu. Wracam Ci ja sobie do domu ze spotkania, zaglądam na forum a tu widzę takie dictum. Cóż - wpadłam w panikę ;)

So gru 17, 2005 21:07
Moja "uwaga" nie byłą uwaga...a jedynie "przymrużeniem oka" :D

...na drugi raz jednak bede uważał by nie wprowadzic nikogo w błąd i bedę zaznaczał, że to tylko żart :D

So gru 17, 2005 21:42

Post ...
Tak czytam te wszystkie "wielkie" rozmowy na tym fourum. Zastanawiam się nad jednym...nad rolą Belizariusza. Może ma wprowadzać troszkę zamętu...:) Zauważyłam jedną prawidłowość że po słowach przez Niego napisanych zaraz jest jakiś szum, "panika" etc....może to Jego rola... ;)

So gru 17, 2005 22:40

Dopiero teraz dołączyłem się do konkursu. Zacząłem pisać odpowiedzi i nawet nie zauważłem, że już prawie 23. Wysłałem odpowiedzi na pytania 2-7. Później jeszcze spróbowałem częściowo wysłaćodpowiedź na 1 ale poszło o 23:01. :cry:

So gru 17, 2005 23:07

Witam wszystkich po raz pierwszy :) Szczególnie Saxona

Tak od dłuższego czasu się przyglądam komentarzom i czasami czuję się zażenowany.... przechwalanie nie jest na miejscu drodzy konkursowicze jeżeli ktoś posiada wiedzę zawartą w pytaniach i umieją wiele więcej niech zostawią to dla siebie a nie " gówniarsko manifestują" swą znajomość Biblii. Ten konkurs ma za zadanie nas dokształcić i utwierdzić w tym, że godni jesteśmy naszej wiary bo: " Nie znajomość biblii, to nieznajomość Chrystusa!" - drodzy Państwo. Dodają komentarze osoby , które mówią, że pytania są proste i żadna trudność na nie odpowiedzieć. Skora tak to cieszę się i myśle że organizator także, pomyślcie jednak o tym, że przez takie " szczeniackie zachowanie"[ nie obrażająć szczeniaczków :-) możecie kogoś urazić!!.

pozdrawiam bart_bedi

So gru 17, 2005 23:12

Post odpowiedz do 1 postu
Może troszkę za ostro ale tak sądzę nic nie odwołam!
Brońcie się Konkursowicze!
Widzę las postów... :D

So gru 17, 2005 23:19

Bart_bedi - ja myślę, że (przynajmniej ostatnio) nie o przechwalanie chodziło. Po prostu w poprzedniej turze jedno pytanie było dość nieprecyzyjne, czemu daliśmy wyraz. No i jak się pojawiło pierwsze pytanie tej tury tośmy się po prostu wszyscy ucieszyli, że takie jasne, precyzyjne i jednoznaczne. I chcieliśmy wyrazić Saxonowi naszą wdzięczność, a zarazem przekazać komunikat "tak trzymać"
A przynajmniej tak to wyglądało z mojej strony.
Tyle.
Pozdrawiam

direta

So gru 17, 2005 23:41

i witaj bart :)

So gru 17, 2005 23:41
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 3503 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 234  Następna strona