Nowe wybory w Polsce? Jak zachowają się obywatele?
Nowe wybory w Polsce? Jak zachowają się obywatele?
Autor |
Wiadomość |
BioZ
|
Mark Zubek napisał(a): Gdyby nie kłamstwa o "demokracji" gdyby nie połączenie rządów w jeden organizm który żyje z tzw. globalnego biznezu, gdyby w końcu nie to uparte zaparcie się w sprawie objęcia prawem każdej osoby ludzkiej, to....mógłym uwierzyć w intencje o których piszesz.
Patrząc na Twoje posty tracę wiarę.
Na szczęście tylko trochę, mam swoje autorytety które mi pomagają wytrwać w każdej sytuacji.
|
Pn paź 22, 2007 19:03 |
|
|
|
 |
Mark Zubek
|
BioZ
"Co do jak mówisz PO L's(.), nie przesądzajmy, zobaczymy jak sobie poradzą. Jak będą się miotać jak Kaczyńscy to won. Poselstwo to służba a nie królowanie."
Nie.
To będzie za pózno, już jest za pózno....13-kwietnia była ostatnia
szansa, aby coś na świecie zmienić.
Jutro Hilary w ameryce i międzynarodówka w europie pokażą
wszystkim na co ich stać.
Ale,
Widząc ilu amerykanów się nawraca na wiarę w Chrystusa tylko przez to
że banki odebrały im domy, że nie maja na paliwo aby dojechać do pracy,
że nie maja pienniędzy na szkoły dla dzieci a często na podstawowe środki do życia.
Dochodze do wniosku że....jak trwoga to do Boga.
Byc może ta pycha ogłupionych ludzi wypali się gdy dostana wreszcie
swoje upragnione igrzyska., gdy uszami im wyjdzie dobrobyt spływający
z kart kredytowych.
Byc może nie ma innej drogi .....jak przez ból i łzy.
Niech tylko Bogu nie wyklinają tego, co sobie sami wybrali.
|
Pn paź 22, 2007 19:15 |
|
 |
BioZ
|
Mark Zubek napisał(a): BioZ
"Co do jak mówisz PO L's(.), nie przesądzajmy, zobaczymy jak sobie poradzą. Jak będą się miotać jak Kaczyńscy to won. Poselstwo to służba a nie królowanie."
Nie.
To będzie za pózno, już jest za pózno....13-kwietnia była ostatnia szansa, aby coś na świecie zmienić. Jutro Hilary w ameryce i międzynarodówka w europie pokażą wszystkim na co ich stać.
Ale,
Widząc ilu amerykanów się nawraca na wiarę w Chrystusa tylko przez to że banki odebrały im domy, że nie maja na paliwo aby dojechać do pracy, że nie maja pienniędzy na szkoły dla dzieci a często na podstawowe środki do życia. Dochodze do wniosku że....jak trwoga to do Boga.
Byc może ta pycha ogłupionych ludzi wypali się gdy dostana wreszcie swoje upragnione igrzyska., gdy uszami im wyjdzie dobrobyt spływający z kart kredytowych.
Byc może nie ma innej drogi .....jak przez ból i łzy.
Niech tylko Bogu nie wyklinają tego, co sobie sami wybrali.
Za późno? Zatem już dawno było za późno. W czasach jak powstał kapitalizm. W ogóle jak ludzie wynaleźli pieniądze.
Ta, trwoga to do Boga. Żałosna postawa.
Ale nie lepsza niż "jak trwoga to nie ma Boga".
Po prostu zaślepieni dobrobytem, ot tyle.
No, nie ma innej drogi, jak przez ból i łzy. Dzisiaj nie ma.
Proszę jakiegoś wierzącego głosującego na PiS o ustosunkowanie się do poniższych zarzutów wobec liderów partii, głównie byłego premiera i obecnego nadal prezydenta:
-upór w negatywnym sensie,
-megalomania,
-traktowanie opozycji i wszystkich co nie są zupełnie "za" jak wrogów,
-brak szacunku dla domniemanych wrogów,
-(rzecz dla mnie najważniejsza wypływająca z reszty)wycieranie sobie ust wartościami Katolickimi/Chrześcijańskimi
|
Pn paź 22, 2007 19:26 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
profos20 napisał(a): Monika75 napisał(a): osiris napisał(a): Ziobro wygrał z Gowinem, a więc uchowały się enklawy normalności w naszym kraiku. W Krakowie wygrał Gowin. Ziobro wygrał dzięki głosom z okolicznych miasteczek i wiosek (powiaty: krakowski, miechowski i olkuski) - gdzie tradycyjnie większe poparcie ma PiS. Moniko To norma.
Napisałam to specjalnie, żeby przypadkiem ktoś nie myślał, że my tu w Krakowie wybraliśmy Ziobrę
Zresztą.... ta nagła "sensacja" w związku ze zmianą wygranego, wynika z tego że brano pod uwagę głosy z sondaży przeprowadzonych na terenie mista. Nie uwzględniono (tylko nie dosłyszałam czy wcale czy częściowo) sondaży z powiatów.
|
Pn paź 22, 2007 19:27 |
|
 |
Mark Zubek
|
Monika75 napisała;
"Napisałam to specjalnie, żeby przypadkiem ktoś nie myślał, że my tu w Krakowie wybraliśmy Ziobrę"
Hmm.
A już chciałem podziękować :-)
|
Pn paź 22, 2007 19:35 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Widząc ilu amerykanów się nawraca na wiarę w Chrystusa tylko przez to że banki odebrały im domy, że nie maja na paliwo aby dojechać do pracy, że nie maja pienniędzy na szkoły dla dzieci a często na podstawowe środki do życia. Dochodze do wniosku że....jak trwoga to do Boga.
Chyba do jakiegoś "amerykańskiego boga", bo Ten Prawdziwy nie nalewa do baków za "Ojcze nasz".
Typowo amerykańskie kretyńskie zagranie.
Tak się złożyło, że kryzys paliwowy jest m.in. zasługa chrześcijanina Busha, czyżby tego nie dostrzegały "amerykańskie" oczęta?
O czym tu zresztą gadać? USA - kraj który powstał na "chrześcijańskich" mordach na ludności tubylczej. Takie amerykańskie "chrześcijaństwo" jest g..uzik warte.
|
Pn paź 22, 2007 19:49 |
|
 |
Mark Zubek
|
BioZ napisał;
"..patrząc na Twoje posty tracę wiarę..
Na szczęście tylko trochę, mam swoje autorytety które mi pomagają wytrwać w każdej sytuacji."
Hmm,
Przeczytaj więc o wierze przyszłej prezydentowej USA która okresla siebie jako chreścijankę pro-choice;
http://wthrockmorton.com/2007/10/17/god ... hristians/
Być może wzmocnią Ciebie te informacje o takich kościołach jak;
-heretyczni chrześcijanie wolnego wyboru
-pierwszy kościół Chrystusa aborcjonisty
-religijna koalicja dla reproduktywnego wyboru
Kościoły które jednoczą chrześcijan dla wyboru z którymi współdziała
i identyfikuje się przyszły prezydent USA.
Autor który opisuje jej szkolne lata pisze;
When I was an undergraduate, there was a group of feminists at a nearby college–the name of which I will withhold–that called itself First Church of Christ Abortionist, which taught that abortion was a kind of holy sacrament for women.
" Jeszcze przed ukończeniem szkoły, była tam grupa feministek w pobliskiej szkole imienia której juz nie pamiętam, która nazywała siebie
" pierwszym kościołem Chrystusa aborcjonisty" dla których to kobiet aborcja była czyms w rodzaju świętego sakramentu"
Hmm.
Nie myśl sobie że to jakas bajka, żona byłego prezydenta ameryki
szczyci sie swoimi przekonaniami tak jak inni politycy ( sędziowie sądu najwyższego, senatorowie, wojskowi) zwący siebie katolikami i chrześcijanami.
W tym wszystkim parlament europejski wygląda całkiem podobnie.
A jak wygląda wiara PO L'sów ?
Czy jest to też "religijna koalicja dla reproduktywnego wyboru"
Nie zadano tego pytania panu Tuskowi, być może retoryka tego pytania
uniemożliwia odpowiedz.
Nie dziwi mnie też strach przed poruszaniem tego tematu.
Nastają czasy prześladowania kościoła katolickiego jako jedynego który będzie miał odwagę mówić PRAWDĘ O JEZUSIE, dla tego wielu podświadomie szuka drogi ucieczki w kompromisy i układy. Widać to nawet w postępowaniu wielu biskupów.
Mam nadzieję że "Twoje autorytety" pomogą Tobie wytrwać w kościele Jezusa.
No........chyba że Twoim kościołem jest.... " pierwszy kościół Chrystusa aborcjonisty"
|
Pn paź 22, 2007 20:27 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Profos:
Cytuj: To norma. Kraków jako stare miasto ludzi wykształconych wybrał przyszłość. To może mniej wyksztłconych i biednych zakniecie w gettach - wykształciuchy? Cytuj: Na Ziobrę głosowało słabo lub w ogóle niewykształcone społeczeństwo małych miasteczek i wsi. Obrażasz ludzi tylko za to, że są mniej wykształceni? Dzielisz ludzi na wykształciuchów i plebs? To widać. Tacy właśnie ludzie będą tworzyc nowa Polskę. Cytuj: To było widać w rankingach - Na PiS głosowali głównie ludzie z wykształceniem podstawowym lub zawodowym, co potwierdza słowa bulteriera Kurskiego - "ciemny lud to kupi". I znowu to samo, ciemny lud, plebs wybierał PiS, wykształciuchy PO. Cytuj: Taka niestety jest prawda! No włąśnie. Cytuj: Gdyby nie wieloletnie zaszłości edukacyjne spowodowane ponad 40-letnim komunizmem. Coś takiego jak PiS nie miałoby prawa istnienia
Obrażasz 5 mln obywateli, którzy wybrali PiS.
Jest wśród nich wielu wykształconych ludzi, ale Ty wrzucasz ich do jednego worka jako ludzkie śmieci i z pogardą sie o nich wypowidasz.
Sam jesteś śmieciem.
|
Pn paź 22, 2007 20:32 |
|
 |
BioZ
|
Mark Zubek napisał(a): When I was an undergraduate, there was a group of feminists at a nearby college–the name of which I will withhold–that called itself First Church of Christ Abortionist, which taught that abortion was a kind of holy sacrament for women.
" Jeszcze przed ukończeniem szkoły, była tam grupa feministek w pobliskiej szkole imienia której juz nie pamiętam, która nazywała siebie " pierwszym kościołem Chrystusa aborcjonisty" dla których to kobiet aborcja była czyms w rodzaju świętego sakramentu"
Hmm.
Nie myśl sobie że to jakas bajka, żona byłego prezydenta ameryki szczyci sie swoimi przekonaniami tak jak inni politycy ( sędziowie sądu najwyższego, senatorowie, wojskowi) zwący siebie katolikami i chrześcijanami.
No i takie coś jest godne potępienia. Nie mówiąc o bluźnierstwie. Cytuj: W tym wszystkim parlament europejski wygląda całkiem podobnie. A jak wygląda wiara PO L'sów ? Czy jest to też "religijna koalicja dla reproduktywnego wyboru"
Nie zadano tego pytania panu Tuskowi, być może retoryka tego pytania uniemożliwia odpowiedz. Jak na razie PO w sprawach religii za swojej kadencji nic nie powiedziało. I też dobrze by było zachować rozdział między Kościołem a państwem, to prowadzi do zrujnowania swoistej świętości obu sfer. Cytuj: widać to nawet w postępowaniu wielu biskupów. Dokładnie, ja bym definitywnie odsunął o. Rydzyka ze świata medialnego. Cytuj: No........chyba że Twoim kościołem jest.... " pierwszy kościół Chrystusa aborcjonisty"
Ehehe nie;]. KK.
Ponawiam prośbę do kogokolwiek o ustosunkowanie się do moich zarzutów wobec PiS.
Ludzie...
|
Pn paź 22, 2007 20:37 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Gratulacje dla PO. Życzę sobie i wszystkim Polakom czterech lat mądrych, spokojnych i owocnych rządów.
|
Pn paź 22, 2007 20:48 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: -upór w negatywnym sensie, -megalomania, -traktowanie opozycji i wszystkich co nie są zupełnie "za" jak wrogów, -brak szacunku dla domniemanych wrogów, -(rzecz dla mnie najważniejsza wypływająca z reszty)wycieranie sobie ust wartościami Katolickimi/Chrześcijańskimi
Nie ma się do czego odnieść, bo to jest tylko odczucie platformersów.
Druga sprawa, to fakt, iż za niedługi czas, te same zarzuty postawimy Tuskowi.
To jest tylko kwestią czasu.
Już są zapowiadane rozliczenia, komisje śledcze.
Czy na to czeka cała Polska?
Chyba raczej na cud, oraz 2 Irlandię.
Wydawałoby sie, że Tusk, chce zacząć od budowania nowego, a tu masz babo placek.
Ten sam scenariusz się powtarza.
Tusk już szuka wrogów, a właściwie ma ich za rogiem.
Teraz tylko uruchomić komisje śledcze i CBA.
Ciekaw jestem, czy Tusk zamknie więcej ludzi niż Kaczyński?
|
Pn paź 22, 2007 20:58 |
|
 |
BioZ
|
osiris napisał(a): Cytuj: -upór w negatywnym sensie, -megalomania, -traktowanie opozycji i wszystkich co nie są zupełnie "za" jak wrogów, -brak szacunku dla domniemanych wrogów, -(rzecz dla mnie najważniejsza wypływająca z reszty)wycieranie sobie ust wartościami Katolickimi/Chrześcijańskimi Nie ma się do czego odnieść, bo to jest tylko odczucie platformersów. Druga sprawa, to fakt, iż za niedługi czas, te same zarzuty postawimy Tuskowi. To jest tylko kwestią czasu. Już są zapowiadane rozliczenia, komisje śledcze. Czy na to czeka cała Polska? Chyba raczej na cud, oraz 2 Irlandię. Wydawałoby sie, że Tusk, chce zacząć od budowania nowego, a tu masz babo placek. Ten sam scenariusz się powtarza. Tusk już szuka wrogów, a właściwie ma ich za rogiem. Teraz tylko uruchomić komisje śledcze i CBA. Ciekaw jestem, czy Tusk zamknie więcej ludzi niż Kaczyński?
Kaczyński szukał układu, Tusk go ma w rękach. Ale nieistotne.
Platformersem nie jestem i proszę Ciebie, jeśli jesteś Katolikiem, o ustosunkowanie się do tych zarzutów i zestawienie ich z etosem chrześcijańskim. Nie obchodzi mnie wymigiwanie się od odpowiedzi, co jest tu typowe, ale o rozsądną, konstruktywną odpowiedź.
|
Pn paź 22, 2007 21:01 |
|
 |
Renata_ZG
|
Bardzo się cieszę, że wygrała PO i że ma tak dobre perspektywy na koalicję z PSL. Chciałabym aby Tusk nie zawiódł Polaków, a wszystkich zwolenników PO proszę o szacunek dla opozycjonistów  chciałabym, aby ten rząd brał pod uwagę potrzeby wszystkich Polaków, także PiSowców  . 
|
Pn paź 22, 2007 21:01 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Obrażasz 5 mln obywateli, którzy wybrali PiS. Jest wśród nich wielu wykształconych ludzi, ale Ty wrzucasz ich do jednego worka jako ludzkie śmieci i z pogardą sie o nich wypowidasz. Sam jesteś śmieciem.
No widzisz jak PiSjanizm z Ciebie wychodzi? Jak słoma z butów
Prawda jest jaka jest i nie ma sie o co obrażać. Zdecydowana większość wyborców PiS-u to ludzie słabo wyedukowani.
Nie nazwałem tych ludzi śmieciami, po prostu im współczuję. Różne mogły być przyczyny zakończenia nauki na zawodówce lub podstawówce. Jednak ja tych ludzi nie przekreślam, jak ty to swoim PiSjanistycznym myśleniem (kaczo-mózgowym) próbujesz mi wmawiać.
Prawda jest również taka, że określenia "wykształciuch" i "ciemny lud" są wytworem PiSjanistycznej wizji świata. Dopóki ta partia nie zaistniała, dopóty tych określeń nie było.
Nie lej więc krokodylich łez nad głupotą tych których wybierałeś, a którzy się tak skompromitowali, że musieli przegrać.
Nie twórz więc nowego słownictwa i nie nazywaj mnie śmieciem.
Nie zachowuj sie jak twój lider, cierpiący na kompletny brak honoru i nie potrafiący z godnością przyjąć przegranej.
|
Pn paź 22, 2007 21:07 |
|
 |
BioZ
|
Mogę jeszcze jedno pytanie, poza zarzutami(prośbę o odpowiedź podtrzymuję), zadać Katolikom głosującym na PiS. W sumie tu mniejszą rolę gra to "Katolików"...
Dlaczego uważasz, że PiS jest godzien Twojego głosu?
Neguję odpowiedzi jadące po jakiejkolwiek innej niż PiS partii. Chyba że wybraliście PiS jako najmniejsze Waszym zdaniem zło;].
|
Pn paź 22, 2007 21:08 |
|
|
|