Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 23, 2025 22:02

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3503 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137 ... 234  Następna strona
 KONKURS BIBLIJNY 
Autor Wiadomość

No tak, ale potem jest Jon 4,8 i ta mała chwila pychy będzie opłacona przypaloną łysinką ;) A swoją drogą uwielbiam ten fragment - jest to dowód na to, że Bóg ma wspaniałe poczucie humoru ;)

Śr maja 24, 2006 19:43

Koh 3: 1, wiec nie ma sie co smucic za wczasu :D

Śr maja 24, 2006 20:33

Vocatio w tym tygodniu przeżyło wzmożoną sprzedaż książki Historia Biblii
i to za sprawą naszego Padre :D :D Myślę że powinni wypłacić Wielebnemu tantiemy :brawo: :clever: .Ale warto mieć tą książkę, ja dzisiaj kupiłam w księgarni archidiecezjalnej Kraków Straszewskiego 2
Tylko 44 zł.Polecam ,pozdrawiając Padre :-D :-D :-D :-D :papa2: :papa2: :spoko:

Śr maja 24, 2006 23:42

I tak jak Halszka czytałam po przekątnej znajdując odpowiedzi :o :shock: Ale po wizycie Benedykta zabieram się za spokojne czytanie :nauka: Bo od piątku Kraków będzie pod Oknem i na Błoniach ,i ja też tak jak przed laty pod tym samym UKOCHANYM OKNEM relikwią krakowskich studentów którzy dzisiaj mają ponad 40lat Pozdrawiam :-D

Śr maja 24, 2006 23:56

SOBOTNI WIECZÓR
KRAKÓW ROZMODLONY
SMUTNYM SPOJRZENIEM W OKNO WPATRZONY
MODLITWĄ PROSZĄC
BOGA NAJWYŻSZEGO
BY ZACHOWAŁ PRZY ŻYCIU PAPIEŻA NASZEGO
MILIONY ŚWIEC
BLASK ODDAWAŁY
WIODĄC PASTERZA DO DOMU CHWAŁY
ZAPŁAKAŁ „ZYGMUNT ‘’
I INNE DZWONY
KRAKÓW W SKUPIENIU CZUWAŁ ROZMODLONY
SŁOWA KAPŁANA
MODLITWĄ ZABRZMIAŁY
PADŁ NA KOLANA KRAKÓW ONIEMIAŁY
ŚCIŚNIĘTE SERCA
ZAPŁAKANE OCZY
MODLITWY SZUKAŁY TEJ SZCZEGÓLNEJ NOCY
OKNO PAPIESKIE
SYMBOL UMOCNIENIA
WSPIERA W MODLITWIE WSZYSTKIE POKOLENIA
OKNO PAPIESKIE
CZAS PRZEMYŚLENIA
REFLEKSJA NAD BYTEM LUDZKIEGO ISTNIENIA
OKNO PAPIESKIE
DUCHEM TKNIĘTE
DLA NAS KRAKOWIAN MIEJSCE ŚWIĘTE
OKNO PAPIESKIE
PEŁNE WIARY
MODLITWĄ KARMI KRAKÓW NASZ CAŁY
OKNO PAPIESKIE
CHWAŁĄ PRZEPEŁNIONE
SKRUCHĄ ,MODLITWĄ , WIARĄ OTOCZONE.
OKNO PAPIESKIE
EUCHARYSTII PASCHA
DUCHEM PRZEPEŁNIONE W NASZYCH SERCACH WZRASTA

Ten wiersz napisał mój syn ,i oddaje to czym Okno Papieskie jest w Krakowie dla Krakowian, bez względu na wiek .

Cz maja 25, 2006 0:40

Post Razem
Merunia, i to jest właśnie piękne. To bycie RAZEM - czy to pod papieskim oknem, czy na Błoniach, czy choćby przed telewizorem. RAZEM 20 lat temu i RAZEM dzisiaj. RAZEM przy Janie Pawle i RAZEM przy Benedykcie. RAZEM w radości i RAZEM w cierpieniu.

A wracając do konkursowej rzeczywistości, miłe jest również to wspólne szukanie odpowiedzi, na różne sposoby: w Googlach, słownikach, książkach, księgarniach. To nas łączy i sprawia, że nie jesteśmy sobie obcy, kształtuje się wspólnota. Wcale nie byle jaka! To nasze RAZEM trwa już od pół roku!!!!!!!

I wcale nie chodzi o punkty, choć nie są one bez znaczenia. Mój znajomy zdobywa coraz to więcej punktów i coraz bardziej znaczące odznaki turystyczne. Cieszy się nimi. A przecież trudno go posądzić o to, że zdobywa kolejne szczyty dla punktów i odznak. Najważniejsze jest, to co się widziało i przeżyło PO DRODZE, zanim się zaliczyło kolejny szczyt (tu: kolejny etap konkursu). To tyle. Pora włączyć telewizor i obejrzeć przylot... naszego Papieża.

I jeszcze: gratulacje, Meruniu, dla Twojego zdolnego syna. :brawo:

Cz maja 25, 2006 10:04

Post Już
Jak to dobrze, że wszystkie pytania danej tury otrzymujemy już w niedzielę. Dzięki temu zdążyłam zamówić "Historię Biblii" i JUŻ ją otrzymać. Wieczorem poczytam. Tylko że, Meruniu, nie udało mi się kupić za 44 zł. Prowincjuszka musiała dopłacić haracz w kwocie złotych polskich osiem, a groszy "zero siedem". Nic to! Książka pięknie wydana i na pewno będzie interesująca. :jupi: :nauka:

Cz maja 25, 2006 14:30

Czy "biblia umoralniajaca" jest do znalezienia?
Juz wyczerpałam chyba wszystkie pomysły.

Cz maja 25, 2006 18:14

Witam wszystkich konkursowicy. Zwracam sie z wielka prosbą do was o pomoc w znalezieniu odpwoiedzi na pytania związane z pojęciami:

„Biblia bitwy”

„Biblia umoralniająca”

”Biblia Alba”

Proszę o jakąs wskazówke jak znaleśc odpowiedzi, bo tak naprawde zostało nie wielie czasu, a tu jeszcze egzamniy na uczelni, do tego Ojciec Świety Benedykt XVI W Polsce i wybieram sie do Krakowa w sobotę na spotakanie młodzieżowe. Wiec juz sobota na szukanie odpwoeidzi odpada. :(

Dziekuje wszystkim za jakąkolwiek pomoc wskazówki.

Cz maja 25, 2006 18:16

"BibliaAlba" - znalazłam w Google, a resztę - no cóż, dzisiejsze przedpołudnie spędziłam w czytelni :-)

Cz maja 25, 2006 19:53

"BibliaAlba" - znalazłam w Google, a resztę - no cóż, dzisiejsze przedpołudnie spędziłam w czytelni :-)

Ja wszystko znalazłam w Googlach, ale połowę po angielsku :)

Cz maja 25, 2006 20:10

Na temat "Biblii Alba" jest po hiszpańsku i francusku, trochę po angielsku, po Polsku nie znalazłem nawet rabina Arragela :?
"Biblia umoralniająca" = "Biblia moralizatorska"
"Biblia bitwy" - patrz wcześniejsze posty

Cz maja 25, 2006 20:43

:biggrin: Już tak dawno nie pisałam na forum - kłopoty z internetem. Mam nadzieję, że już będzie dobrze. Miałam również chwilowe załamanie konkursowe, które dzięki Wam Kochani Forumowicze minęło. Czy Was dopada stwierdzenie "ale po co ?". I to dotyczy nie tylko konkursu... Pozdrawiam serdecznie Saxona, który chyba nie ma czasu na zadawanie sobie takich pytań. Wszystkich Forumowiczów ściskam na dobranoc :zawstydzony:

Cz maja 25, 2006 21:46

Z całego serca dziekuje wszystkim za pomoc w poszukiwaniu odpwoeidzi tej Tury. Za kazdą wskazówke, za kazda mysl, za wszytko co pomogło mi wspolnymi siłamiz wami znaleśc mam nadziejie prawidłwoe odpowiedzi. Bez was nie poradziłbym sobie. Jesteście kochani. Jeszcze raz dziekuję za wszelką pomoc i zycze miłego dnia.

Pt maja 26, 2006 6:58

Na temat "Biblii Alba" jest po hiszpańsku i francusku, trochę po angielsku, po Polsku nie znalazłem nawet rabina Arragela :?
"Biblia umoralniająca" = "Biblia moralizatorska"
"Biblia bitwy" - patrz wcześniejsze posty

Dzięki wszystkim, którzy swoimi radami nakierowali, czego i gdzie szukać. Co do Biblii Alba - trzeba z tej wersji nie-polskiej wyszukać jakieś nazwisko. Będzie w Wikipedii. Odpowiedzi wysłane, teraz się szykuję na spotkanie z Benedyktem. :)

Pt maja 26, 2006 7:17
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 3503 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137 ... 234  Następna strona