Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr sie 20, 2025 11:03

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3503 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142 ... 234  Następna strona
 KONKURS BIBLIJNY 
Autor Wiadomość

Post Re: KONKURS BIBLIJNY
saxon napisał(a):
Niniejszy temat swoim charakterem odbiega nieco od dotychczasowych na Forum. Jego założeniem bowiem jest stworzenie płaszczyzny dla rozmów, wymiany myśli, wyjaśniania wątpliwości, czy też wzajemnego poznania się Uczestników.

Oto pierwsza wypowiedź saxona. A zatem uważam, że nasze pogaduszki są na swój sposób merytoryczne. :jezor:

Wt maja 30, 2006 22:02

No to juz sie przyznam :-D 9 lipca 29 rocznica, (ale teraz to chyba login musze zmienic, bo nie pasuje do tej liczby :D:D:P:P

Wt maja 30, 2006 22:13

Pytanie kiedy Ojciec Prowadzący zacznie nas usuwać za niemerytoryczne rozmowy :D

Ojciec Prowadzący zdecydowanie popiera takowe rozmowy... :D

[... zwłaszcza jeśli zajmują one czas Uczestników, którzy z nudów mogliby zacząć utyskiwać na nieprecyzyjność pytań na przykład... :x ]

:lol: :lol: :lol:

Wt maja 30, 2006 22:37

Czekam na świętowania Wielkiego Padre...

Najbliższa znana mi data - za 3 miesiące, 31 sierpnia. To będą URODZINY. :zdrowie: Które? myślę, że Padre sam wyjawi.

Wt maja 30, 2006 22:42

Ojciec Prowadzący sam na siebie kręci bicz takimi uwagami :P

Wt maja 30, 2006 22:42

Halszka - podobno 40 :beksa: :beksa: :beksa: , ale ja w to i tak nie wierzę :lol: :lol: :lol:

sachmett - bicze jak i miecze ponoć są bronią obosieczną :P więc jeszcze zobaczymy :P :P :P :D

Wt maja 30, 2006 22:59

Już myślałam, że na Forum sama młodzież, więc... "co ja robię tu, co ja tutaj robię..." Tymczasem i osoby zbliżone wiekiem też się tu znalazły. Miło mi. :-)

Nie żartujcie, przecież wszyscy jesteśmy młodzieżą!
Dotychczas nie zorientowałem się że niektórzy forumowicze są tak wcześnie urodzeni. Nie było przecież żadnego gderania, nikt nie wykazywał objawów starczej tetrykowatości, nie było pouczeń z pozycji wszystkowiedzącego, typu: za moich czasów...
Ale że pędziwiatr już teściwą będzie... :puknij: :kreci: Ojeeej! Zięciu niech się spisuje! :nonono:
sachmett! To znacznie szybciej niż ja! :brawo: Jeszcze podczas trwania konkursu. Toż tobie już niosą suknię z welonem! (mam nadzieję że obyło się bez kredytów i pożyczek!)
Będzie zabawa do białego rana! Tak się bawi WE-SE-LE!! :tancze: Ech, potańcowałbym sobie!
Gratuluję nowych mieszkań!

Śr maja 31, 2006 7:26

To ja się przyznam, że wcale nie chciałabym być młodsza. No, może jakieś 3 lata, ale nie więcej. Strasznie głupia byłam kiedyś. Teraz też najmądrzejsza nie jestem, ale to i tak niebo a ziemia

Śr maja 31, 2006 11:39

:D mamalgosia ! wyjęłaś mi z ust to, co i ja stwierdzam. Fajnie być teściową, babcią i mieć właśnie tyle lat. Najważniejsze jest zdrowie i optymizm. Tak trzymać !!! :razz:

Śr maja 31, 2006 13:46

Chciałem jeszcze powrócić do pewnego starego tematu.
Otóż niektórzy (powiem to: katalina) naśmiewają się z mojego emblematu.
Proszę sobie na to nie pozwalać! :zly:

;)

O, Gustawie, ja się wcale nie naśmiewam, tylko zwyczajnie nie widzę... :oops:

Śr maja 31, 2006 16:58
I jak myślicie, czy w pytaniu o tych wszystkich Egipcjan, Celtów, Hunów i Tatarów :D przy każdej niepasującej nazwie trzeba dać oddzielne wyjaśnienie?

Śr maja 31, 2006 17:30

Miałam kłopoty z komputerem i jak zobaczyłam pytania to jestem zupełnie załamana :beksa: Nic mi nie przychodzi do głowy, a zarazem jestem pełna podziwu, którzy znajdują a raczej znają odpowiedzi na pytania o wróblach, kompozytorach itp. :o
Jednak będę szukać dalej:gazeta: , ale coś mi się zdaje, że niewiele znajdę :oops:
Pozdrawiam wszystkich poszukujących, a także tych, którzy już znaleźli odpowiedzi!! :heej:

Śr maja 31, 2006 19:09
Pytanie 5 :
Cytuj:
Który prorok przepowiedział uwięzienie świętego Pawła?

odczytałam jako :

KTO przepowiedział uwięzienie świętego Pawła?

no i miałam dylemat :D - czy prawidłowo będzie : Duch Święty przez proroka czy Prorok za pośrednictwem Ducha Świętego :D :hmmm:

Narnia- ja myślę, że starczy raz a zbiorowo :)

Mam taką nadzieję

Śr maja 31, 2006 19:13

I właśnie dodałem do serwisu:

http://biblia.wiara.pl/?grupa=6&art=114 ... 3387&katg=

warto poczytać :)

Śr maja 31, 2006 19:45

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów :-D :-D
Jakaś dziwna czarna dziura opanowała mój umysł i nic nie przychodzi mi do głowy odnośnie pytania 1 i 2 .Może ktoś naprowadzi mnie na logiczny tryb myślenia jakąś wskazówką :) :) :)

Pozdrawiam, życząc miłego wieczoru i nocki :-D :-D :-D :-D bo ja napewno spędzę ją przed komputerem. :D

Śr maja 31, 2006 20:24
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 3503 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142 ... 234  Następna strona