Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn gru 08, 2025 22:22

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3503 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 234  Następna strona
 KONKURS BIBLIJNY 
Autor Wiadomość

nieścisłość = coś co nie do końca zgodne jest z prawdą, choć część tej prawdy zawiera

w pytaniu wyraźnie jest napisane:

Cytuj:
Przytaczając odpowiednie cytaty z Pisma Świętego wykaż...

więc owo "wykazanie" polega na przytoczeniu odpowiednich fragmentów Biblii

więc nie rozumiem w czym problem :?

Pn gru 19, 2005 11:19

to mamy dylemat saxon nie rozumie w czym problem
a my nie rozumiemy w czym pytanie :D
buhehehehe
owocnego rozwiązywania!!!
i długich nocek :)))))))

Pn gru 19, 2005 12:51
Zobacz profil WWW

To naprawdę nie jest takie trudne do zrozumienia - wykazać nie jest równoznaczne z wykazem - nie mylmy pojęć.
Uważam że pytania są i tak dość precyzyjnie zadane, bo nawet niektóre sformułowania podsuwają, gdzie należy szukać odpowiedzi.
Nocki - nie nocki !!!! Napewno większość z WAS ma już gotowe odpowiedzi!!
Pozdrawiam

Pn gru 19, 2005 15:20

Widac, ze nie znasz Ojca Prowadzacego.....jego pytania bywaja nadzwyczaj podstepne i czasem zwodnicze :D

Nikt z nas nie jest w stanie okreslic co saxon rozumie pod pojeciem "wykaz"....dowiemy sie o tym dopiero gdy odpowiedzi zostana ogloszone.

Tak wiec nie mow mi o precyzji...bo ona moze sie wedlug Ciebie okazac zludna.... :D

Pn gru 19, 2005 15:26

nieścisłość = coś co nie do końca zgodne jest z prawdą, choć część tej prawdy zawiera

Czy mam rozumieć, ze Biblia zawiera rzeczy nie do końca zgodne z prawdą? :)

Pn gru 19, 2005 21:10

W sprawach Objawienia i zbawienia Biblia jest wolna od bledu, bo przeciez Bog jest jej autorem. :-D

Pn gru 19, 2005 22:14

Mam jeszcze pytanie odnośnie rozesłania uczniów "po dwóch". Czy nie można uznać za poprawną odpowiedź odwołującą się do fragmentu z Księgi Koheleta - Koh 4, 9-12?

Pn gru 19, 2005 22:35

Cerasus - nie można - bo to są, że tak powiem, rady, pouczenia, wskazania - natomiast nie dotyczą wprost "prawa, zwyczaju, zasady"

i nieoficjalne wyniki III tury już są :)

Pn gru 19, 2005 23:30

Podpowiedzcie mi tylko czy pytanie 2 jest łatwe. Przez 'łatwe" rozumiem, że nie ma problemu ze znalezieniem odpowiedzi.

Wt gru 20, 2005 9:30

Dzięki Ci Saxonie za szybką reakcję na moja reklamację :cmok1:
Mam też propozyję/prośbę: gdy już minie gorący świąteczny okres może warto by było ustalić jakąś stałą porę na ogłaszanie wyników wstępnych. :co: Nie chciałbym przegapić możliwości przedyskutowania punktacji, z którą się nie zgadzam.
W razie opóźnienie byłoby to sygnalizowane w Newsach tak jak to było robione do tej pory.
Co do uwag robionych Saxonowi odnośnie tego, że pytania są niejednoznacznie sformułowane: chyba czasami przesadzamy z tymi zarzutami. Zanim rzucimy taki zarzut, może najpierw dobrze i długo zastanówmy się, czy reczywiści jest powód do czepiania się.
A zastanawianie się, co autor pytania mógł mieć na myśli też może być interesujące, no nie? To trochę jak zagadka kryminalna...
Przyznacie też, że w przypadku nieszczęsnego pytania o eklezjastesa Saxon nasze "ale" zaliczył na naszą korzyść. ;-)
Pozrawiam serdecznie wszystkich uczestników kokursu

Wt gru 20, 2005 10:10
No dobra...nie bede sie juz czepial slowa "wykaz"...masz racje to moze byc ciekawe gdy sie trzeba domyslac co autor pytania ma na mysli. Najlepszym jednak sposobem bedzie "wyprzedzanie" mysli autora i pisanie roznych opcji ;) ;)

Teraz jednak mam problem :(
Nie wiem czy to cos z moim kompem (musze go sformatowac tak czy siak), czy cos sie pokielbasilo na stronce.
Klikajac bowiem w wynikach "tutaj", zamiast exela, otwiera mi sie glowna strona wiary :(

Dajcie znac czy tez tak macie, czy to ja mam wywalic kompa oknem ;)

Wt gru 20, 2005 10:39

Drogi Belizariuszu. Nie twierdzę, że nie mamy prawa zgłaszać swoich uwag i wątpliwości. Jednak Saxon już chyba odpowiedział na woje pytanie:

saxon napisał(a):
owo "wykazanie" polega na przytoczeniu odpowiednich fragmentów Biblii

więc nie rozumiem w czym problem :?

Doceniam Twoje poczucie humoru. Czasem się uhaham. Nie z Ciebie, tylko z Twoich komentarzy.
To chyba dlatego, żeś jest synek ze Śląska.
Śląsk górą!!

Wt gru 20, 2005 11:07
No dobra...nie bede sie juz czepial slowa "wykaz

"wykaŻ", a nie wykaZ" ;-)

Belizariusz napisał(a):
Teraz jednak mam problem :(
Klikajac bowiem w wynikach "tutaj", zamiast exela, otwiera mi sie glowna strona wiary :(
Dajcie znac czy tez tak macie, czy to ja mam wywalic kompa oknem ;)

Jesli masz na myśli wchodzenie do wyników ostatniej tury, to u mnie otwiera się tak jak powinno - tabelka z punktami w Excelu.
A kompem nie rzucaj z okna, bo możesz komuś uszkodzic główkę i weźmie się za Ciebie pan prokurator ;-)

Pozdrowienia dla wszystkich :-)

Wt gru 20, 2005 11:10

Beli wyrzuc komputer, tylko uwazaj zeby nikt akurat nie przechodzil pod oknem, szkoda by bylo gdybysmy Cie stracili na jakis czas tylko dlatego ze komus sie zachcialo przechodzil pod Twoim oknem w tak waznym momencie (na poludniu Wloch na sylwestra ludzie czesto wyrzucaja przez okna stare graty, jak pralki, telewizory, meble, ponoc swietnie sie przy tym bawia). :peace:

Dorka, oczywiscie ze odpowiedz jest latwa, trzeba tylko wiedziec gdzie nalezy szukac, ja jeszcze nie wiem :diabel: :glupek2:

Grzegorzu, okres swiateczny mija 2 lutego, zaraz potem zaczyna sie karnawal pozniej Wielki Post i znowu okres swiateczny, moga byc wiec pewne problemy z wykonaniem Twej prosby, z tego co sie orientuje koleda konczy sie czesto w lutym, a przygotowanie do Wielkanocy tez jest czasochlonne, wiec nie wiem jak saxon moglby znalesc wiecej czasu, juz i tak chyba wogole nie spi.

A co do pewnosci czy maile doszly najlepiej prosic o potwierdzenie otrzymania wiadomosci, wiekszosc programow ma taka mozliwosc, wtedy odpowiedz nie zabiera tyle czasu.

Wt gru 20, 2005 11:13
Co do kompa....no dobra nie wywale. Widze jednak, ze problem jest u mnie :( czas wiec na Format (rany jak mi sie nie chce ;) )

Co do polskich znakow diaktrycznych.....no wlasnie tutaj jest ten caly problem, ze one takze mi nie dzialaja. Cos mi sie paskudnie przyczepilo do kompa i dlatego mam te problemy :)

Wt gru 20, 2005 11:14
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 3503 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 234  Następna strona