Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr sie 06, 2025 18:32

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3503 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168 ... 234  Następna strona
 KONKURS BIBLIJNY 
Autor Wiadomość

A ja myślę, że ten nasz konkurs - to już nie konkurs, ale regularna formacja. Ile ja się tu dowiedziałam!

A ja myślę, że jak dotąd, głównie szukaliśmy informacji. Formacja dopiero się zacznie, wraz ze studiowaniem lekturki, a zintensyfikuje się, gdy zaczniemy praktykować to, o czym przeczytamy. :nauka: :aniol:

N lip 02, 2006 22:16

No więc teraz musimy sobie bez naszego Saxona radzić. :D

A tak apropo pytania 1 podpunkt 19) leworęcznym człowieku . Jak uważacie czy w piśmie świętym ma pisać wprost że ososba ta była leworęczna czy że ta osoba robiła coś lewą ręką??

Pn lip 03, 2006 10:50
Raczej chodzi o określenie, że ogólnie był leworęczny :)

A ja muszę sobie poradzić do środy... dziś w nocy skończyłam czytać książkę .. zabieram się za pisanie sprawozdania, recenzji czy czegoś w tym stylu ... w czwartek rano wyjeżdżam i wrócę dopiero 8.8 ..... :tuptup:

Pn lip 03, 2006 11:04

Ho, ho! To zaszalejesz! Taki długi odpoczynek! Czy to krajowe wczasy czy zagraniczne wojaże? Gdziekolwiek będziesz, niech Ci się odpoczynek uda, przyniesie radość i nową energię do pracy i działania.

Pn lip 03, 2006 14:07
Ciężko to nazwać odpoczynkiem ;) Chodzenie pieszo z plecakiem w upale :D - więcej napiszę po powrocie - narazie proszę o modlitwę. :)

Pn lip 03, 2006 15:29

Wszyscy gdzieś wybywają Saxon, baranek. :-D
Wracajcie szybko!!

Pn lip 03, 2006 18:26
Z recenzją się uporałam ..... jeśli ktoś ma duży problem z pożyczeniem ksiązki, mogę pożyczyć ..... :)

Pn lip 03, 2006 20:05

Musiałabym blisko Ciebie mieszkać. :D

Pn lip 03, 2006 20:41
Mieszkam w Pieninach :) - ale istnieje poczta ;)

Pn lip 03, 2006 21:09

O, jakiż tu się toczy miły dialog owieczki i baranka! Owieczko, nie martw się, baranek wróci... Ty też się wybierz gdzieś na łono natury. Na pewno znajdzie się okazja. :buja:

Pn lip 03, 2006 21:35

Teraz jedziemy na tydzień do Gorzowa, Zielonej Góry i pomnijszych miejscowości :D

Ale odbiję sobie po ślubie :D
Wybieramy się na tydzień do Zakopanego:)

Miłego wędrowania Baranku... i niech buty się sprawdzą :P

Wt lip 04, 2006 8:52

:D :D :D Przedewszystkim muszą być wygodne :D :D :D No i niech by się tak nie daj Boże rozwaliły :hmmm: było by źle.
A więc życzę miłych wędrówek :tuptup: i aby pogoda dopisała. :okulary:

O tak Halszka zawsze okazja by się znalazła. :D

Serdecznie i wakacyjnie wszystkich pozdrawiam. !!!!

Wt lip 04, 2006 9:29

Awel napisał(a):
A ja myślę, że ten nasz konkurs - to już nie konkurs, ale regularna formacja. Ile ja się tu dowiedziałam!

A ja myślę, że jak dotąd, głównie szukaliśmy informacji. Formacja dopiero się zacznie, wraz ze studiowaniem lekturki, a zintensyfikuje się, gdy zaczniemy praktykować to, o czym przeczytamy. :nauka: :aniol:

:p Formacja wiąże się z informacją. Myślę, że każdy, kto w jakikolwiek sposób styka się z Biblią zaczyna nią "nasiąkać". Rodzi się tylko pytanie co z tym zrobić i tutaj praktykowanie tego co się poznje - lectio divina - stanie się jeszcze bardziej owocne dla naszego życie. :okulary: Wszak Słowo Pana jest lampą dla naszych stóp i światłem na naszych ścieżkach. :spoko: Choć krótko uczestniczę w tym konkursie, to jest on dla mnie impulsem do systematyczniejszego pochylania się nad Pismem Świętym. :nauka: Biblia nie jest dla mnie obca, lecz pewne pytania rodzą u mnie zakłopotanie. :co:
Nie włączam się w rozmowy prowadzone na forum, lecz nie ukrywam, że obserwuję o czym się dyskutuje. :o
Tym, którzy ruszają na wakacyjne szlaki życzę owocnego wypoczynku. :papa:

Śr lip 05, 2006 6:48

Już myślałam że wszyscy wyjechali bo nikt nic nie pisze na forum. :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( Ale na szczęście gośliniak został/a. Przynajmniej nie jestm sama. :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

Śr lip 05, 2006 13:27

Już myślałam że wszyscy wyjechali bo nikt nic nie pisze na forum. :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( Ale na szczęście gośliniak został/a. Przynajmniej nie jestm sama. :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

Jesteśmy.... Lud pracujący miast i wsi nadal na Forum zagląda (jak ma przerwę w pracy ;) ). Prztpuszczam, że tytaj się "zaludni" pod koniec lipca kiedy trzeba będzie odpowiedzieć "Gdzie pierwszy raz w Biblii...."
Pozdrawiam wszystkich, którzy nie umią doczekać się urlopu - jestem z Wami :)

Śr lip 05, 2006 13:57
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 3503 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168 ... 234  Następna strona