Autor |
Wiadomość |
Halszka
|
Awel napisał(a): A ja myślę, że ten nasz konkurs - to już nie konkurs, ale regularna formacja. Ile ja się tu dowiedziałam!
A ja myślę, że jak dotąd, głównie szukaliśmy informacji. Formacja dopiero się zacznie, wraz ze studiowaniem lekturki, a zintensyfikuje się, gdy zaczniemy praktykować to, o czym przeczytamy. 
_________________ Oto wyryłem cię na obu dłoniach.
|
N lip 02, 2006 22:16 |
|
|
|
 |
MaSt
|
No więc teraz musimy sobie bez naszego Saxona radzić.
A tak apropo pytania 1 podpunkt 19) leworęcznym człowieku . Jak uważacie czy w piśmie świętym ma pisać wprost że ososba ta była leworęczna czy że ta osoba robiła coś lewą ręką??
|
Pn lip 03, 2006 10:50 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Raczej chodzi o określenie, że ogólnie był leworęczny
A ja muszę sobie poradzić do środy... dziś w nocy skończyłam czytać książkę .. zabieram się za pisanie sprawozdania, recenzji czy czegoś w tym stylu ... w czwartek rano wyjeżdżam i wrócę dopiero 8.8 ..... 
|
Pn lip 03, 2006 11:04 |
|
|
|
 |
Halszka
|
Ho, ho! To zaszalejesz! Taki długi odpoczynek! Czy to krajowe wczasy czy zagraniczne wojaże? Gdziekolwiek będziesz, niech Ci się odpoczynek uda, przyniesie radość i nową energię do pracy i działania.
|
Pn lip 03, 2006 14:07 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ciężko to nazwać odpoczynkiem  Chodzenie pieszo z plecakiem w upale  - więcej napiszę po powrocie - narazie proszę o modlitwę. 
|
Pn lip 03, 2006 15:29 |
|
|
|
 |
MaSt
|
Trzymamy Cię za słowo baranek!!
Wszyscy gdzieś wybywają Saxon, baranek.
Wracajcie szybko!!
|
Pn lip 03, 2006 18:26 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Z recenzją się uporałam ..... jeśli ktoś ma duży problem z pożyczeniem ksiązki, mogę pożyczyć ..... 
|
Pn lip 03, 2006 20:05 |
|
 |
MaSt
|
A w jaki sposób??
Musiałabym blisko Ciebie mieszkać. 
|
Pn lip 03, 2006 20:41 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Mieszkam w Pieninach  - ale istnieje poczta 
|
Pn lip 03, 2006 21:09 |
|
 |
Halszka
|
O, jakiż tu się toczy miły dialog owieczki i baranka! Owieczko, nie martw się, baranek wróci... Ty też się wybierz gdzieś na łono natury. Na pewno znajdzie się okazja. 
|
Pn lip 03, 2006 21:35 |
|
 |
sachmett
|
A u mnie maraton zaproszeniowy trwa
Teraz jedziemy na tydzień do Gorzowa, Zielonej Góry i pomnijszych miejscowości
Ale odbiję sobie po ślubie
Wybieramy się na tydzień do Zakopanego:)
Miłego wędrowania Baranku... i niech buty się sprawdzą 
_________________ Synuś już jest z nami:)
|
Wt lip 04, 2006 8:52 |
|
 |
MaSt
|
O tak buty muszą się sprawdzić.
 Przedewszystkim muszą być wygodne  No i niech by się tak nie daj Boże rozwaliły  było by źle.
A więc życzę miłych wędrówek  i aby pogoda dopisała.
O tak Halszka zawsze okazja by się znalazła.
Serdecznie i wakacyjnie wszystkich pozdrawiam.  !!
|
Wt lip 04, 2006 9:29 |
|
 |
gośliniak
|
Halszka napisał(a): Awel napisał(a): A ja myślę, że ten nasz konkurs - to już nie konkurs, ale regularna formacja. Ile ja się tu dowiedziałam! A ja myślę, że jak dotąd, głównie szukaliśmy informacji. Formacja dopiero się zacznie, wraz ze studiowaniem lekturki, a zintensyfikuje się, gdy zaczniemy praktykować to, o czym przeczytamy. 
 Formacja wiąże się z informacją. Myślę, że każdy, kto w jakikolwiek sposób styka się z Biblią zaczyna nią "nasiąkać". Rodzi się tylko pytanie co z tym zrobić i tutaj praktykowanie tego co się poznje - lectio divina - stanie się jeszcze bardziej owocne dla naszego życie.  Wszak Słowo Pana jest lampą dla naszych stóp i światłem na naszych ścieżkach.  Choć krótko uczestniczę w tym konkursie, to jest on dla mnie impulsem do systematyczniejszego pochylania się nad Pismem Świętym.  Biblia nie jest dla mnie obca, lecz pewne pytania rodzą u mnie zakłopotanie.
Nie włączam się w rozmowy prowadzone na forum, lecz nie ukrywam, że obserwuję o czym się dyskutuje.
Tym, którzy ruszają na wakacyjne szlaki życzę owocnego wypoczynku. 
|
Śr lip 05, 2006 6:48 |
|
 |
MaSt
|
|
Śr lip 05, 2006 13:27 |
|
 |
rastakayakwanna
|
Jesteśmy.... Lud pracujący miast i wsi nadal na Forum zagląda (jak ma przerwę w pracy  ). Prztpuszczam, że tytaj się "zaludni" pod koniec lipca kiedy trzeba będzie odpowiedzieć "Gdzie pierwszy raz w Biblii...."
Pozdrawiam wszystkich, którzy nie umią doczekać się urlopu - jestem z Wami 
_________________ Sol lucet omnibus
|
Śr lip 05, 2006 13:57 |
|
|
|