Autor |
Wiadomość |
Halszka
|
MaSt napisał(a): Już myślałam że wszyscy wyjechali bo nikt nic nie pisze na forum.
Jesteśmy, jesteśmy! Kolejno odlicz! Ho, ho - aż tyle!!! Tylko widzisz, MaStusiu, każdy by ino chcioł czytać  , a do pisania to ni ma żodnego, no... prawie żodnego.
Pozdrawiam cieplutko. Na razie jestem nieczasowa, ale na pewno doczekam się luzu, a wtedy... 
_________________ Oto wyryłem cię na obu dłoniach.
|
Śr lip 05, 2006 14:09 |
|
|
|
 |
MaSt
|
Halszka napisał:
każdy by ino chcioł czytać
Chyba tak.
Ja przyznam szczerze że poprostu lubię wchodzić tu na forum konkursu biblijego i czytać o czym wy piszecie, czasami się dołączyć i coś tam napisać. 
|
Śr lip 05, 2006 14:19 |
|
 |
pedziwiatr
|
Ja tez jestem i tez lubie czytac  .
Rastakayakwanna, a zaczales juz odliczac te biblijne razy?  Ja na razie biegam po ksiegarniach, nawet znalazlam ksiazeczke z listy G. Salvail, ale po angielsku 
_________________ Oto wyryłem cię na obu dłoniach. *** W swej wszechmocnej miłości BÓG ma zawsze przygotowane dla Ciebie wsparcie i pomoc na tyle, na ile tego potrzebujesz.
|
Śr lip 05, 2006 14:58 |
|
|
|
 |
Halszka
|
O, Pędziwiaterku, tak dawno Cię tu nie było... Dobrze, że przywiały Cię jakieś pomyślne wiatry.
A co do lekturek, chyba zauważyłaś, że jedną z nich mamy w necie.
http://www.aydam.org/staryserwis/czytan ... ietego.htm
_________________ Oto wyryłem cię na obu dłoniach.
|
Śr lip 05, 2006 16:02 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Do mnie się nikt nie zgłosił  Odpowiedzi wysłane, plecak prawie spakowany ( brat się nabija, że powinnam zabrać Biblię i to przynajmniej 3 różne wydania) ... do usłyszenia 8.8. ....
|
Śr lip 05, 2006 16:06 |
|
|
|
 |
pedziwiatr
|
Halszko, jestem codziennie, tyle ze nie zawsze mam czas pisac, ale ciesze sie z Wami. Jesli chodzi o czytanie ksiazek, to mimo wszystko wole taka, ktora moge wszedzie ze soba zabrac, a z wydrukami to roznie bywa, bo przeciez pedziwiatr jestem  . Poza tym ostatnio czytam o modlitwie glebi - centering prayer i kieruje sie troche bibligrafia tam podawana
Baranku, gdybym Cie poprosila o pozyczke, a Ty dzis wyslalabys mi te ksiazke, to obawiam sie, ze nie zdazylabym na czas z powodu poczty.  :P
_________________ Oto wyryłem cię na obu dłoniach. *** W swej wszechmocnej miłości BÓG ma zawsze przygotowane dla Ciebie wsparcie i pomoc na tyle, na ile tego potrzebujesz.
|
Śr lip 05, 2006 16:44 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
pedziwiatr napisał(a): Baranku, gdybym Cie poprosila o pozyczke, a Ty dzis wyslalabys mi te ksiazke, to obawiam sie, ze nie zdazylabym na czas z powodu poczty.  :P
Myślę, że ksiązka dotarłaby do Ciebie i to przed czasem. Moja młoda siostra ubiegłe wakacje spędzała w Toronto  a że akurat miała urodziny to wszyscy po kolei w rodzinie wysyłali jej kartki. Kartka wysłana priorytetem szła maksymalnie 10 dni.
Z konkursowej beczki.... Księgę Rodzaju przeczytałam i mało mam tych "pierwszych". Muszę przyznać, że ja to chyba ślepa jestem  bo już po skończeniu czytania skojarzyło mi się kilka "pierwszych" ale reszty......... kompletnie nie widzę.
Na razie jednak postanowiłam sobie troszkę od tej tematyki odpocząć i czytam piękną ksiązkę o chrześcijańskiej medytacji ojca Laurence'a Freeman'a OSB 
|
Śr lip 05, 2006 17:26 |
|
 |
pedziwiatr
|
Moniko, zwlaszcza, gdyby wyslana byla wtedy, kiedy natychmiast po moim poscie zaofiarowalas swoja pomoc i chec przeslania mi czegos  dzieki serdeczne. Teraz to juz tylko moge sama sobie nagadac do sluchu i radzic sobie z tym, co mam.
Czytanie po polsku byloby milsze sercu. 
|
Śr lip 05, 2006 17:54 |
|
 |
MaSt
|
Wiesz Moniko75 ja też tak miałam z tymi "pierwszymi".  Jak narazie to mam wszystkie te za 1 punkt. 
|
Śr lip 05, 2006 18:56 |
|
 |
Danka
|
A ja nieśmiało chciałam tylko przypomnieć, że niektóre "pierwsze" znajdują się w innych ksiegach, jak nam podał ks. Adam 
_________________ Obróć twarz ku słońcu-a cień zostanie z tyłu
|
Cz lip 06, 2006 5:57 |
|
 |
goostaf
|
pedziwiatr napisał(a): Czytanie po polsku byloby milsze sercu.  A to po jakiemu czytamy, droga Pędziwietrze, po zamorsku (angielsku), czy kontynentalnie, po francusku? Monika75 napisał(a): Księgę Rodzaju przeczytałam i mało mam tych "pierwszych"
Ja po pobieżnej orientacji mam jedno "pierwsze" dopiero w księgach prorockich. Trochę odległe od Rdz.
_________________ Powiedziano ci, człowiecze, co jest dobre. I czegoż żąda Pan od ciebie, jeśli nie pełnienia sprawiedliwości, umiłowania życzliwości i pokornego obcowania z Bogiem twoim Micheasz 6:8
|
Cz lip 06, 2006 7:24 |
|
 |
w.tomcio
|
Witam wszystkich w te upalne dni.
widze i ciesze sie bardzo ze ktos jednak został na forum  . Bo lubię was wszystkich. i czesto zagladam na forum choćby poto azeby poczytac o czym rozmawiacie  A wszystkim którzy wyjeżdzają na wakcje zycze udanych awakcji, a tym któryz pracują zycze miłej pracy.
Pozdrawiam wszytkich.
|
Cz lip 06, 2006 10:04 |
|
 |
MaSt
|
|
Cz lip 06, 2006 10:21 |
|
 |
kiniaa
|
czy wieszczbiarze to wróżbici??  bo różne źródła różnie podają jak to się mówi 
|
Cz lip 06, 2006 12:05 |
|
 |
goostaf
|
Chyba wieszcze (?)
_________________ Powiedziano ci, człowiecze, co jest dobre. I czegoż żąda Pan od ciebie, jeśli nie pełnienia sprawiedliwości, umiłowania życzliwości i pokornego obcowania z Bogiem twoim Micheasz 6:8
|
Cz lip 06, 2006 12:22 |
|
|
|