Autor |
Wiadomość |
cezarek
|
Razem z Żoną przeżywaliśmy niedawno to samo. Łączymy się w modlitwie za Twoją Mamę Margot.
|
Pt lip 14, 2006 19:50 |
|
|
|
 |
saxon
|
Margot........
 ........
wraz z modlitwą...........
|
Pt lip 14, 2006 20:48 |
|
 |
MaSt
|
 Margot będę pamiętać o Tobie i Twojej Mamie w modlitwie.
|
So lip 15, 2006 7:50 |
|
|
|
 |
Halszka
|
Ciekawe, ile osób już przeczytało lekturkę. Ciekawe też, jakie są Wasze odczucia po jej przyswojeniu. Tylko saxon pozna wszystkie. A może ktoś w paru zdaniach podzieli swoimi przemyśleniami... 
_________________ Oto wyryłem cię na obu dłoniach.
|
So lip 15, 2006 14:06 |
|
 |
pedziwiatr
|
Margot, bede sie modlic za Twoja Mame i za Ciebie, by Pan ukoil Twoj bol

_________________ Oto wyryłem cię na obu dłoniach. *** W swej wszechmocnej miłości BÓG ma zawsze przygotowane dla Ciebie wsparcie i pomoc na tyle, na ile tego potrzebujesz.
|
So lip 15, 2006 15:27 |
|
|
|
 |
pedziwiatr
|
W koncu znalazlam czas na przejrzenie poczty, ktora nadeszla podczas mojego pobytu w lesie  . Moniko, Twoja przesylka dotarla do mnie prawdopodobnie wczoraj, tak wiec szla tylko 7 biznesowych dni, jeszcze raz dzieki serdeczne  . Mam nadzieje szybko uporac sie z doprowadzeniem wszystkiego do normalnego stanu i znalezc czas na lekture. Tam w lesie mialam czas na modlitwe osobista dopiero po polnocy i to nieraz musialam przerwac, bo mialam w grupie dziewczynke lunatyczke, no i wczesnie rano do godziny siodmej, tak ze o szukaniu "pierwszych" i czytaniu czegokolwiek nawet nie bylo mowy, oczy zamykaly sie zbyt szybko  . Lectio divina nie jest mi obca, wiec mysle, ze jak juz przeczytam lekturke, z napisaniem zadania domowego tez nie powinnam miec zbyt duzego problemu. A swoja droga, to jest wspaniale moc oderwac sie od cywilizacji, techniki, codziennego zgielku, czuc obecnosc i wszechmoc Boga i podziwiac piekno zarowno uspionej jak i budzacej sie wczesnym rankiem natury. W takich chwilach slowa psalmu osmego same cisnely sie na usta: "O Panie, nasz Boze, jak przedziwne Twe imie po wszystkiej ziemi! ... "
Pozdrawiam serdecznie Saxona i wszystkich poszukujacych nozyc i biblijnej orkiestry 
_________________ Oto wyryłem cię na obu dłoniach. *** W swej wszechmocnej miłości BÓG ma zawsze przygotowane dla Ciebie wsparcie i pomoc na tyle, na ile tego potrzebujesz.
|
So lip 15, 2006 17:00 |
|
 |
Halszka
|
pedziwiatr napisał(a): A swoja droga, to jest wspaniale moc oderwac sie od cywilizacji, techniki, codziennego zgielku, czuc obecnosc i wszechmoc Boga i podziwiac piekno zarowno uspionej jak i budzacej sie wczesnym rankiem natury. W takich chwilach slowa psalmu osmego same cisnely sie na usta: "O Panie, nasz Boze, jak przedziwne Twe imie po wszystkiej ziemi! ... "
A ja to teraz mam codziennie. Moja miejscowość jest położona w kotlinie górskiej. Osiedle, na którym mieszkam, jest usytuowane wysoko, a mieszkanie na 3 piętrze. Gdy siedzę przy biurku nie widzę domów, położonych niżej, lecz tylko pobliskie pola , a nad nimi polany górskie. Widzę, jak ludzie koszą trawę, suszą, układają kopy siana, czuję jego zapach. Widzę, jak owce pasą się na tych polanach. Coś wspaniałego! To widok z jednego okna. A z innych... jeszcze rozleglejsza i piękniejsza panorama!
I mnie codziennie ciśnie się na usta Psalm 8, tylko że akurat inne jego słowa:
patrzę na Twoje niebo, dzieło palców Twoich, na księżyc i gwiazdy, któreś Ty utwierdził: czym jest człowiek, że o nim pamiętasz, czym syn człowieczy, że troszczysz się o niego?
A zaraz potem powtarzam za Gałczyńskim:
chciałbym więcej ptaków, drzew z ptakami, więcej blasków, gwiazd, obłoków, trzcin, kaczek na wodzie,
i uchwycić to wszystko rękami, ucałować to wszystko ustami
|
So lip 15, 2006 21:17 |
|
 |
goostaf
|
Halszko! Pakuję się i jadę do Ciebie na wakacje! Szczęściarze, co mieszkają w górach!
Jestem teraz na urlopie, ale nie po to, by odpoczywać, tylko by naskrobać pracę magisterską. Wcześniej nie szło, bo i sesja, i trzeba było trochę poleniuchować... Oj, marnie mi idzie... Grzęznę we wskaźnikach finansowych.
Pozdrawiam. Szczególnie Margot...
_________________ Powiedziano ci, człowiecze, co jest dobre. I czegoż żąda Pan od ciebie, jeśli nie pełnienia sprawiedliwości, umiłowania życzliwości i pokornego obcowania z Bogiem twoim Micheasz 6:8
|
N lip 16, 2006 14:41 |
|
 |
Halszka
|
Zapraszam! Ale dopiero magistra Grzegorza - i to wraz z małżonką. Mam wolny pokój . Możecie przyjechać w podróż poślubną. 
|
N lip 16, 2006 15:19 |
|
 |
katalina
|
Góry są miodzio. Ja właśnie wróciłam z weekendowej wyprawy na Pilsko i potem granicą dalej aż do Soblówki. Po wzmocnieniu ciała trzeba się teraz w końcu zabrać za lekturę... Pozdrawiam zwłaszcza tych, którzy też mają to jeszcze przed sobą  )
|
Pn lip 17, 2006 8:50 |
|
 |
Margot
|
Dziękuję za każde dobre słowo i modlitwę......jutro pogrzeb.....
_________________ Zło,dobrem zwyciężaj...
|
Pn lip 17, 2006 9:21 |
|
 |
MaSt
|
|
Pn lip 17, 2006 10:24 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: KONKURS BIBLIJNY
Cytuj: gdzie po raz pierwszy w Piśmie Świętym wspomina się o: 6. osobie będącej muzykiem (3 pkt) 7. orkiestrze (3 pkt)
Czy za "muzyka" można uznać osobę brzdękającą np. na trójkącie, a jak przyjdzie druga osoba z drugim trójkątem i pobrzdękają sobie razem to już będzie "orkiestra"?
Nie to żebym miała na myśli jakiś konkretny fragment Biblii, ale nie mogę niczego znależć odnośnie tych dwóch punktów i tak myślę, że może trzeba coś kombinować okrężną drogą.
A przy okazji: pozdrowienia dla wszystkich odpoczywających i pracujących (ja niestety z tej drugiej grupy).
|
Wt lip 18, 2006 23:24 |
|
 |
niedziela
|
Właśnie przeczytałem forum od 1 lipca bo mnie nie było ale sie nagromadziło tego czytania .Urlop sie skończył trzeba sie zabierac do pracy i do konkursu .ja mam trochę starą ksiazkę bo z 1982 roku Czytanie pisma Świętego jako Słowa Bożego ,G.Martina ale taka pozycja też figuruje na liście wiec myślę że może byc .Zabieram sie własnie za czytanie .Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.
_________________ "Jesteśmy jedni dla drugich pielgrzymami ,którzy różnymi drogami zdążają w trudzie na to samo spotkanie"
|
Śr lip 19, 2006 21:36 |
|
 |
MaSt
|
No niedziela trochę się tego nagromadziło. Sobie troszkę poczytałeś...
Chociaż ostatnimi dni te rozmowy na naszym forum trochę ustałay. Ale mam nadzieję że w niedługim czasie się to zmieni. 
|
Cz lip 20, 2006 9:40 |
|
|
|