Autor |
Wiadomość |
niedziela
|
poczytałem ,poczytałem
_________________ "Jesteśmy jedni dla drugich pielgrzymami ,którzy różnymi drogami zdążają w trudzie na to samo spotkanie"
|
Cz lip 20, 2006 10:46 |
|
|
|
 |
pedziwiatr
|
Jestem geniuszem  :P efekt wczorajszej kilkugodzinnej pracy nad "pierwszymi" puscilam w przestrzen kosmiczna. Nie wiem dlaczego, ale wczoraj jakos odstapilam od zwyczaju zapisywania na dysku co kilka minut swoich wypocin i skutek natychmiastowy, komputer zastrajkowal. To, co zostalo jakims cudem zapisalo sie jako file bez mozliwosci edytowania jak na CD. Nic, trzeba wrocic do kartki i olowka chyba 
_________________ Oto wyryłem cię na obu dłoniach. *** W swej wszechmocnej miłości BÓG ma zawsze przygotowane dla Ciebie wsparcie i pomoc na tyle, na ile tego potrzebujesz.
|
Cz lip 20, 2006 16:35 |
|
 |
Wodanutka
|
To się nazywa złośliwością rzeczy martwych, na pocieszenie mogę podać, że napewno nie Ciebie pierwszą to spotkało...  choć zawsze jest szkoda tego co się już napisało a nie można odtworzyć , pozdrawiam serdecznie i owocnej ponownej pracy...  ja nie mogę się zabrać za lekturkę, a czasu coraz mniej 
|
Cz lip 20, 2006 17:00 |
|
|
|
 |
pedziwiatr
|
Nie wiem, co z tym moim komputerem sie dzieje, ale on od nowosci od czasu do czasu pokazywal, ze cos tam jest "illegal operation", a ja nie mam programow nielegalnych. Wczoraj w wordzie znowu pokazalo sie takie okienko i nic nie moglam zrobic, tylko je zamknac, no i sie narobilo. Ale to moja wina  bo powinnam "zpisywac" na dysku co 5 - 10 minut, jak to zwykle robie. Wszystkiemu winne globalne ocieplenie  :P. Na szczescie jest jeszcze troche czasu, no i mniej wiecej pamietam, co pisalam 
_________________ Oto wyryłem cię na obu dłoniach. *** W swej wszechmocnej miłości BÓG ma zawsze przygotowane dla Ciebie wsparcie i pomoc na tyle, na ile tego potrzebujesz.
|
Cz lip 20, 2006 17:56 |
|
 |
MaSt
|
Ja byłam kiedyś lepsza.  Szukałam odpowiedzi i wklejałam do worda, nigdy nie zapisuję co 5 czy ileś tam minut więc i tym razem było podobnie. Mój brat postanowił że musi coś szybko zobaczyć na komputerze bodajże na internecie, więc ja nie zastanawiając się wzięłam i zwinęłam worda, on zaczął coś tam włączać i nawłączał tyle tego że zamykając to co włączył wyłączył również mojego word.  Porostu myślałam że nie wiem co mu zrobię, a najgorsze jest to że odpowiedzi szukałam w ostatniej chwili. Do godz. 23 było półtorej godziny. Ale zdążyłam. 
|
Cz lip 20, 2006 18:27 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ja kiedyś miałam taki "wypadek" w czasie pisania pracy magisterskiej. Było to lat temu kilka - nie byłam jeszcze za bardzo obeznana z Wordem i nie miałam nawyku zapisywania. Naprodukowałam kilka stron tej mojej pracy, po czym w pewnej chwili zawiesił mi się komputer i jedyną dostepną opcją był....... reset. Myślałam, że się zapłaczę  Ale nie ma tego złego.... od tamtej pory nauczyłam się zapisywać wszystko co parę minut i robić dodatkowe kopie 
|
Cz lip 20, 2006 19:10 |
|
 |
Halszka
|
Szukam "pierwszych". Największy kłopot mam z... ostatnim "pierwszym". Czy w pytaniu chodzi o tarany
1) faktycznie użyte do zdobywania bram,
2) czy też o takie, które mogą być użytymi.
Kto mnie oświeci w mojej niepewności
Help! Help! Help!
_________________ Oto wyryłem cię na obu dłoniach.
|
Pt lip 21, 2006 16:46 |
|
 |
Wodanutka
|
Halszko!
W pytaniu jest o użytych taranach więc tym się będę kierowała. Nie wiem czy dobrze myślę, ale i tak bramy nie przebiję 
|
Pt lip 21, 2006 18:17 |
|
 |
Halszka
|
Tylko że ja, Wodanutko, dziś bardzo długo szukałam taranów użytych, ale nie znalazłam. Nie pomogła nawet dotąd niezawodna moja metoda, polegająca na szukaniu wyrazów bliskoznacznych, a dzięki nim właściwej odpowiedzi. Jeśli zaś chodzi o tarany, które mogą być użytymi - to takie mam.
Poczekam na radę kogoś, kto już znalazł.
A może Padre się odezwie?
Pozdrówka! 
|
Pt lip 21, 2006 19:18 |
|
 |
Wodanutka
|
Przykro mi, że nie pomogłam, ale sama też nie mam tych użytych taranów. Faktycznie są te, o których wspominasz. Może rzeczywiście ktoś je znalazł i podzieli się nimi by zburzyć bramy  postawione przez Saxona.
Pozdrawiam  wszystkich szukających i czytających 
|
Pt lip 21, 2006 20:07 |
|
 |
saxon
|
nnnnnnooooo dooobra
fragment to sugeruje - zawiera i tarany i bramy 
|
Pt lip 21, 2006 20:09 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: KONKURS BIBLIJNY
Monika75 napisał(a): Cytuj: gdzie po raz pierwszy w Piśmie Świętym wspomina się o: 6. osobie będącej muzykiem (3 pkt) 7. orkiestrze (3 pkt)
Czy za "muzyka" można uznać osobę brzdękającą np. na trójkącie, a jak przyjdzie druga osoba z drugim trójkątem i pobrzdękają sobie razem to już będzie "orkiestra"? Nie to żebym miała na myśli jakiś konkretny fragment Biblii, ale nie mogę niczego znależć odnośnie tych dwóch punktów i tak myślę, że może trzeba coś kombinować okrężną drogą.
Czy ktoś w ogóle przeczytał moje pytanie? 
|
Pt lip 21, 2006 21:11 |
|
 |
Halszka
|
Taki fragment juz dawno znalazłam. Ale czy to ten? Są tarany, są bramy... Nie jest jednak wprost napisane, że tarany zostały użyte.
Ale ryzyk-fizyk. Pewnie na ten fragment postawię, bo niczego innego nie mogę znaleźć.
Dzięki, saxonie, za próbę rozjaśnienia w mojej - i nie tylko - łepetynie. Nie mogę jednak przysiąc, że to próba uwieńczona sukcesem.  a może  : 
|
Pt lip 21, 2006 21:16 |
|
 |
Halszka
|
Tak, Moniko, czytałam. Wtedy jednak nie miałam pojęcia, co jest co. Dopiero wczoraj skończyłam czytać na świeżo Księgę Rodzaju, a dziś szukam brakujących odpowiedzi. Te dwa pytania, punktowane wysoko, są rzeczywiście dość trudne. To znaczy wywołują we mnie wysoki stopień niepewności. Jeśli chodzi o muzyka, to mam w Księdze Rodzaju. Orkiestrę znalazłam gdzie indziej. Oczywiście dzięki mojej metodzie wyrazów bliskoznacznych. Słowa orkiestra w tym fragmencie nie ma. Tego jednak, co orkiestrę tworzy, jest pod dostatkiem. 
|
Pt lip 21, 2006 21:23 |
|
 |
rastakayakwanna
|
 Padłem, "pierwsze" mnie powaliły  Czy w ogóle ktoś ma je wszystkie?? Jeśli tak, to podziwiam!
Teraz już tylko pozostaje spisać swoje wypociny po lekturze i przygotować się na sierpień 
_________________ Sol lucet omnibus
|
Pn lip 24, 2006 14:08 |
|
|
|