Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 08, 2025 3:08

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3503 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174 ... 234  Następna strona
 KONKURS BIBLIJNY 
Autor Wiadomość

Cz lip 20, 2006 10:46

Jestem geniuszem :D:P efekt wczorajszej kilkugodzinnej pracy nad "pierwszymi" puscilam w przestrzen kosmiczna. Nie wiem dlaczego, ale wczoraj jakos odstapilam od zwyczaju zapisywania na dysku co kilka minut swoich wypocin i skutek natychmiastowy, komputer zastrajkowal. To, co zostalo jakims cudem zapisalo sie jako file bez mozliwosci edytowania jak na CD. Nic, trzeba wrocic do kartki i olowka chyba :D

Cz lip 20, 2006 16:35

To się nazywa złośliwością rzeczy martwych, na pocieszenie mogę podać, że napewno nie Ciebie pierwszą to spotkało... :przytul: choć zawsze jest szkoda tego co się już napisało a nie można odtworzyć , pozdrawiam serdecznie i owocnej ponownej pracy... :-) ja nie mogę się zabrać za lekturkę, a czasu coraz mniej :olaboga:

Cz lip 20, 2006 17:00

Nie wiem, co z tym moim komputerem sie dzieje, ale on od nowosci od czasu do czasu pokazywal, ze cos tam jest "illegal operation", a ja nie mam programow nielegalnych. Wczoraj w wordzie znowu pokazalo sie takie okienko i nic nie moglam zrobic, tylko je zamknac, no i sie narobilo. Ale to moja wina :glupek2: bo powinnam "zpisywac" na dysku co 5 - 10 minut, jak to zwykle robie. Wszystkiemu winne globalne ocieplenie :D:P. Na szczescie jest jeszcze troche czasu, no i mniej wiecej pamietam, co pisalam :D

Cz lip 20, 2006 17:56

Ja byłam kiedyś lepsza. :D Szukałam odpowiedzi i wklejałam do worda, nigdy nie zapisuję co 5 czy ileś tam minut więc i tym razem było podobnie. Mój brat postanowił że musi coś szybko zobaczyć na komputerze bodajże na internecie, więc ja nie zastanawiając się wzięłam i zwinęłam worda, on zaczął coś tam włączać i nawłączał tyle tego że zamykając to co włączył wyłączył również mojego word. :( Porostu myślałam że nie wiem co mu zrobię, a najgorsze jest to że odpowiedzi szukałam w ostatniej chwili. Do godz. 23 było półtorej godziny. Ale zdążyłam. :D

Cz lip 20, 2006 18:27
Ja kiedyś miałam taki "wypadek" w czasie pisania pracy magisterskiej. Było to lat temu kilka - nie byłam jeszcze za bardzo obeznana z Wordem i nie miałam nawyku zapisywania. Naprodukowałam kilka stron tej mojej pracy, po czym w pewnej chwili zawiesił mi się komputer i jedyną dostepną opcją był....... reset. Myślałam, że się zapłaczę ;) Ale nie ma tego złego.... od tamtej pory nauczyłam się zapisywać wszystko co parę minut i robić dodatkowe kopie :-)

Cz lip 20, 2006 19:10

Szukam "pierwszych". Największy kłopot mam z... ostatnim "pierwszym". Czy w pytaniu chodzi o tarany

1)faktycznie użyte do zdobywania bram,

2) czy też o takie, które mogą być użytymi.

Kto mnie oświeci w mojej niepewności :?: :co:

Help! Help! Help!

Pt lip 21, 2006 16:46

W pytaniu jest o użytych taranach więc tym się będę kierowała. Nie wiem czy dobrze myślę, ale i tak bramy nie przebiję :D

Pt lip 21, 2006 18:17

Tylko że ja, Wodanutko, dziś bardzo długo szukałam taranów użytych, ale nie znalazłam. Nie pomogła nawet dotąd niezawodna moja metoda, polegająca na szukaniu wyrazów bliskoznacznych, a dzięki nim właściwej odpowiedzi. Jeśli zaś chodzi o tarany, które mogą być użytymi - to takie mam.

Poczekam na radę kogoś, kto już znalazł. :help:

A może Padre się odezwie?

Pozdrówka! :heej:

Pt lip 21, 2006 19:18

Przykro mi, że nie pomogłam, ale sama też nie mam tych użytych taranów. Faktycznie są te, o których wspominasz. Może rzeczywiście ktoś je znalazł i podzieli się nimi by zburzyć bramy :sciana: postawione przez Saxona.
Pozdrawiam :heej: wszystkich szukających i czytających :nauka:

Pt lip 21, 2006 20:07

fragment to sugeruje - zawiera i tarany i bramy :)

Pt lip 21, 2006 20:09
Post Re: KONKURS BIBLIJNY
Monika75 napisał(a):
Cytuj:
gdzie po raz pierwszy w Piśmie Świętym wspomina się o:
6. osobie będącej muzykiem (3 pkt)
7. orkiestrze (3 pkt)

Czy za "muzyka" można uznać osobę brzdękającą np. na trójkącie, a jak przyjdzie druga osoba z drugim trójkątem i pobrzdękają sobie razem to już będzie "orkiestra"?

Nie to żebym miała na myśli jakiś konkretny fragment Biblii, ale nie mogę niczego znależć odnośnie tych dwóch punktów i tak myślę, że może trzeba coś kombinować okrężną drogą.

Czy ktoś w ogóle przeczytał moje pytanie? :beksa:

Pt lip 21, 2006 21:11

Taki fragment juz dawno znalazłam. Ale czy to ten? Są tarany, są bramy... Nie jest jednak wprost napisane, że tarany zostały użyte.
Ale ryzyk-fizyk. Pewnie na ten fragment postawię, bo niczego innego nie mogę znaleźć.

Dzięki, saxonie, za próbę rozjaśnienia w mojej - i nie tylko - łepetynie. Nie mogę jednak przysiąc, że to próba uwieńczona sukcesem. :dokitu: :?: a może :ok: : :?: :kreci:

Pt lip 21, 2006 21:16

Tak, Moniko, czytałam. Wtedy jednak nie miałam pojęcia, co jest co. Dopiero wczoraj skończyłam czytać na świeżo Księgę Rodzaju, a dziś szukam brakujących odpowiedzi. Te dwa pytania, punktowane wysoko, są rzeczywiście dość trudne. To znaczy wywołują we mnie wysoki stopień niepewności. Jeśli chodzi o muzyka, to mam w Księdze Rodzaju. Orkiestrę znalazłam gdzie indziej. Oczywiście dzięki mojej metodzie wyrazów bliskoznacznych. Słowa orkiestra w tym fragmencie nie ma. Tego jednak, co orkiestrę tworzy, jest pod dostatkiem. :)

Pt lip 21, 2006 21:23

:help: Padłem, "pierwsze" mnie powaliły :( Czy w ogóle ktoś ma je wszystkie?? Jeśli tak, to podziwiam!
Teraz już tylko pozostaje spisać swoje wypociny po lekturze i przygotować się na sierpień :)

Pn lip 24, 2006 14:08
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 3503 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174 ... 234  Następna strona