Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N lis 23, 2025 5:02

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3503 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 177, 178, 179, 180, 181, 182, 183 ... 234  Następna strona
 KONKURS BIBLIJNY 
Autor Wiadomość

Halszko :) zeby wszystkim było równie daleko to napisałam, że następne rekolekcje odbędą sie na jednej z alternatywnych gór Horeb :D:D:D pogadaj z rastą - moze znajdzie je nad Dunajcem ;) :D:D:D

Cz sie 17, 2006 7:57

Nie omieszkam, elka. Pogadam z rastą. Może mu serce zmięknie i przystanie na moja alternatywną propozycję. http://cfr-arka.pl/

(A tak między nami , aby zmiękczyć serce/serca organizatora/-ów zamierzam posłużyc sie babską dyplomacją... Jaką? Przez żolądek do... Nie wiesz, jakie konsumpcyjne słabości nasz raścio wykazuje? On alibo inny odpowiedzialny za te alternatywne Horeby? Ufunduję - jako żywo! Ugotować? O, nie! Przyniosłoby to odwrotny skutek! :hahaha: )

Cz sie 17, 2006 8:33

Szkoda, że nie jest tak blisko jak na przykład do Gródka nad Dunajcem. Tam sobie mogę jeździć. Blisko i pięknie. Ale Was tam nie ma,

Prawda, Gródek nad Dunajcem niczego sobie, w ostatnim tygodniu lipca kręciłam rowerkiem wodnym po jeziorze Rożnowskim, a w "Arce" jak zwykle przyjęli nas rewelacyjnie. :-D

Cz sie 17, 2006 8:48

Halszko :) zeby wszystkim było równie daleko...

A dlaczego ma być wszystkim równie daleko? To jest nieosiągalne.

Może zmienić zasadę? Zwiedzamy Polskę, polskie sanktuaria. Robimy przetasowania w składzie uczestników rekolekcji. Raz blisko góralom, kiedy indziej Mazurom albo Wielkopolanom Mnie tam nigdy do centralnej Polski blisko nie będzie.
:o

Cz sie 17, 2006 9:59

Prawda, Gródek nad Dunajcem niczego sobie, w ostatnim tygodniu lipca kręciłam rowerkiem wodnym po jeziorze Rożnowskim, a w "Arce" jak zwykle przyjęli nas rewelacyjnie. :-D

A w Tropiu byłaś? Bardzo interesujący zakątek Polski. Oddycha się tam historią Polski i początkami chrześcijaństwa. Sanktuarium św. Świerada, jednego z pierwszych kanonizowanych (1083r.) Polaków.
Na razie zapraszam w podróż wirtualną.

http://www.tropie.tarnow.opoka.org.pl/

:heej:

Cz sie 17, 2006 10:09

A dlaczego ma być wszystkim równie daleko? To jest nieosiągalne.

Może zmienić zasadę? Zwiedzamy Polskę, polskie sanktuaria. Robimy przetasowania w składzie uczestników rekolekcji. Raz blisko góralom, kiedy indziej Mazurom albo Wielkopolanom Mnie tam nigdy do centralnej Polski blisko nie będzie.
:o

Halszko, ja żartowałam z tymi odległościami :) najlepiej by było, gdyby każdy miał blisko, ale tak sie po prostu nie da niestety

a co do miejsca zorganizowania rekolekcji - decyduje saxon :) i bierze pod uwagę wiele względów, odległosc tez, ale od niej ważniejsza jest łatwość dojazdu :) bo jesli są połączenia autobusowe i kolejowe w miarę dobre, to wtedy nawet wiekszą odległosc mozna pokonac łatwiej i szybciej, niż mniejszą, a z trudnym dojazdem, przesiadkami itp :)

a co do przetasowań, Halszko, to one same sie dokonają :) rok temu tez wszyscy chcieli przyjechac na następne, a przyjechalo 6 osob z 16 :) więc i za rok będzie podobnie - czesc przyjedzie, czesc nie, bedą nowe osoby :) czyli przetasowania :D Pan Bóg ma karty i On je rozdaje ;)

Cz sie 17, 2006 10:58

viewtopic.php?t=8865

tam jest kilka [mam nadzieje ze na razie ;)] podziękowan z rekolekcji :)

Cz sie 17, 2006 11:00

No. OK, elka. Myślałam o przetasowaniach terytorialnych. Ale skoro to trudne... Do Gródka trzeba by z przesiadkami. No to :cmok1: :cmok1: Wasze buźki emblematowe (Twoją szczególnie trudno), skoro innych raczej się nie da.

Cz sie 17, 2006 12:00

Ech, i dla mnie przyjdzie czas wyjscia z Egiptu, ale jak na razie, to serce sie sciska, kiedy Was czytam. Myslami i duchem tez bylam w Biechowie. Od poczaku marzy mi sie, ze Saxon zamiesci gdzies rozwazania rekolekcyjne, choc wiem, ze to trzeba przezyc. :)

Cz sie 17, 2006 12:18

Cz sie 17, 2006 12:29
Daleko- to pojęcie względne, a drogi Opatrzności Bożej są niezbadane.
Dla mnie Biechów był tak daleko, że właściwie miałam już nie jechać - kiedy Pan zesłał mi Anioła swego który mnie poprowadził :D
I rastakiejakwanna pokazał mi serce :D Dzięki :)

Tak naprawdę to tam gdzie jest Bóg przyziemmne szczegóły tracą na znaczeniu.

Cz sie 17, 2006 13:05

Mam techniczne pytanie do pytania 1. Czy ilość tekstu może zawierać także cytaty, czy ma to być czysty tekst własny?

I drugie pytanie. Jak technicznie zabraliście się do odpowiedzi na to pytanie? Czy ma to być opisanie własnymi słowami tego, co daje Księga Przysłów? Czy raczej odniesienie do siebie na modlitwie? Jeśli to drugie, to trudno znaleźć aż tyle słów ;-) Szczerze przyznam, że nie wiem, jak wypełnić tę stronę...

Cz sie 17, 2006 14:54

Halszko kochana - gdyby ode mnie zależało następne miejsce rekolekcji, to byłoby ono gdzieś w górach :) Ale o to niestety (albo stety) dba nasz Padre.
A co do góry Horeb - to poszukiwanie należy powierzyć komuś, kto się zupełnie na tym nie zna - wtedy efekty murowane :) nawet książkę można wydać, "ładną, na kredowym papierze, z obrazkami" :D :D :D

Majko - to ja muszę Wam podziękować za wspaniałą podróż, która się nie dłużyła

Cz sie 17, 2006 18:28

1. Czy ilość tekstu może zawierać także cytaty, czy ma to być czysty tekst własny?

I drugie pytanie. Jak technicznie zabraliście się do odpowiedzi na to pytanie? Czy ma to być opisanie własnymi słowami tego, co daje Księga Przysłów? Czy raczej odniesienie do siebie na modlitwie? Jeśli to drugie, to trudno znaleźć aż tyle słów ;-)

Kasiu-b, odnośnie do pierwszego, myślę, że Padre nie będzie drobiazgowy i nie będzie aż tak dokładnie sprawdzać, co jest tekstem własnym, a co cytatem. Ty zaś, bodaj zacząć, nieoczekiwanie się rozpiszesz.

Co do drugiego: ja ujęłam to w formę modlitwy, a ściślej: dialogu z Panem Bogiem. Jest problem, może konflikt. Najpierw patrzę na niego z mojej perspektywy, targuję się z Panem Bogiem, a później staram się to jakoś rozgryźć, by było po Bożemu, zgodnie ze znanym mi Bożym słowem. Pointą jest cytat z Księgi Przysłów. Tak to sobie ustawiłam.

To było dla mnie najciekawsze zadanie. Pamiętam, ile trudu włożyłam w zadanie z mapą. Teraz Padre dał coś w sam raz dla polonistki. Poszło łatwo, błyskiem napisały mi się 4 strony, dialogu oczywiście.

Cz sie 17, 2006 20:55

Halsza, dziękuję. Tak mi to też jakoś układa się w modlitwę, choć rzeczywiście mam problem z wymaganą długością tekstu (umysł raczej matematyczny ;-))

Pt sie 18, 2006 8:38
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 3503 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 177, 178, 179, 180, 181, 182, 183 ... 234  Następna strona