| Autor |
Wiadomość |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Pytanko
Czy uwaga:
Cytuj: Powyższe odpowiedzi są przykładowe i inne również mogą zostać uznane za prawidłowe.
odnosi się także do odpowiedzi ostatniej tury ? ( etap XII, tura I )
jeden ?  ( mogłam spytać przed ostatnią turą  )
|
| Pn paź 30, 2006 23:22 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
saxon napisał(a): i coś tam znowu zapewne wymyślę - ale już nie tak czaso i pracochłonne jak ten konkurs 
 Super. Wiadomo, że dziś wszyscy są już zmęczeni, ale za miesiąc bedzie nam się tęsknić, więc czekamy (o ile wolno mi to wyrazić w imieniu ogółu) na kolejny pomysł.
|
| Pn paź 30, 2006 23:29 |
|
 |
|
angua
|
Będziecie się uczyć tekstu Biblii na pamięć na wyrywki  :D
Komisja egzaminacyjna będzie objazdowa, żebyście nie musieli się męczyć i dodatkowo jeździć na Śląsk. Za to składki na koszty podróży dla egzaminujących mile widziane. O noclegu i wystawnym ugoszczeniu oczywiście wspominać nie trzeba, prawda?
Czy wilki mogą egzaminować?  To ja poproszę przeegzaminowanie Pędzi 
_________________ Czuwaj i módl się bezustannie, a czyń to dla Boga, dla ludzi i dla samego siebie. Nie ma piękniejszego zadania, które zostałoby człowiekowi dane do wypełnienia, niż kontemplacja. P. M. Delfieux
|
| Pn paź 30, 2006 23:44 |
|
|
|
 |
|
piegus
|
” Gdy idziesz do urzędu ze swym przeciwnikiem, staraj się w drodze dojść z nim do zgody, by cię nie pociągnął do sędziego; a sędzia przekazałby cię dozorcy, dozorca zaś wtrąciłby cię do więzienia. Powiadam ci, nie wyjdziesz stamtąd, póki nie oddasz ostatniego pieniążka.” (Łk 12,58-59)
to jest czysciec czy odpust?
|
| Wt paź 31, 2006 16:25 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Wg mnie tutaj chodzi o czyściec 
|
| Wt paź 31, 2006 18:28 |
|
|
|
 |
|
pedziwiatr
|
angua napisał(a): Będziecie się uczyć tekstu Biblii na pamięć na wyrywki  :D Komisja egzaminacyjna będzie objazdowa, żebyście nie musieli się męczyć i dodatkowo jeździć na Śląsk. Za to składki na koszty podróży dla egzaminujących mile widziane. O noclegu i wystawnym ugoszczeniu oczywiście wspominać nie trzeba, prawda? Czy wilki mogą egzaminować?  To ja poproszę przeegzaminowanie Pędzi 
Zastanawiam sie, skad mnie takie wyroznienie spotkalo, co ja takiego zrobilam, ze mam byc brana pod lupe  :D:D:P:P:P
Wilczus, ja juz mam takich, co to mnie w polowie grudnia beda sprawdzac, ale mam nadzieje, ze dzieki konkursowi nie bedzie rzezi niewiniatek, a jak by co, to poprosze Saxona o jakies zaswiadczenie  :D:D
_________________ Oto wyryłem cię na obu dłoniach. *** W swej wszechmocnej miłości BÓG ma zawsze przygotowane dla Ciebie wsparcie i pomoc na tyle, na ile tego potrzebujesz.
|
| Śr lis 01, 2006 5:17 |
|
 |
|
angua
|
Tylko i wyłącznie miejsce zamieszkania  :P:P
_________________ Czuwaj i módl się bezustannie, a czyń to dla Boga, dla ludzi i dla samego siebie. Nie ma piękniejszego zadania, które zostałoby człowiekowi dane do wypełnienia, niż kontemplacja. P. M. Delfieux
|
| Śr lis 01, 2006 12:51 |
|
 |
|
MaSt
|
Ale cisza  Ale cisza na tym forum ..... Więc ja się wyłamię .... i cos napiszę. 
|
| Pt lis 03, 2006 20:34 |
|
 |
|
rastakayakwanna
|
Cisza i tylko słychać szelest przewracanych kartek Pisma św. (w wersji dla staroświeckich) lub szum wentylatora i stukanie klawiatury (to dla modernistów). Jedno pewne - każdy szuka odpowiedzi 
_________________ Sol lucet omnibus
|
| Pt lis 03, 2006 21:30 |
|
 |
|
Halszka
|
U mnie nie ma żadnego szumu kartek... Pauzuję. Mam teraz inne absorbujące zajęcia. Skoro można posłać odpowiedzi do środy, za szukanie wezmę się po niedzieli.
Wbrew chłodowi cieplutko pozdrawiam wszystkich Konkursowiczów. 
_________________ Oto wyryłem cię na obu dłoniach.
|
| Pt lis 03, 2006 22:32 |
|
 |
|
rastakayakwanna
|
Straszna ta cisza!! Nie było mnie dwa dni, myślałem, że będzie pełno postów do przeczytania, a tu...  pustki...
_________________ Sol lucet omnibus
|
| N lis 05, 2006 18:11 |
|
 |
|
pedziwiatr
|
Bo ten okres, choc wypelniony po brzegi zajeciami, przynajmniej w moiom przypadku sluzy bardziej zadumie  A jesli chodzi o ture z ubieglej niedzieli, to jeszcze pytan dobrze nie znam, wiem tyle, ze mamy czas do srody. Moze sie uda 
_________________ Oto wyryłem cię na obu dłoniach. *** W swej wszechmocnej miłości BÓG ma zawsze przygotowane dla Ciebie wsparcie i pomoc na tyle, na ile tego potrzebujesz.
|
| N lis 05, 2006 19:52 |
|
 |
|
portilla
|
Wczoraj miałem dziwny sen. Byłem w jakimś starym kościele na Mszy św. Po ogłoszeniach duszpasterskich na ambonę wyszedł Saxon i powiedział, że przeczyta teraz wyniki wszystkich tur XI etapu konkursu biblijnego. Zrobiło się strasznie cicho. Nagle jakiś ministrant wziął w ręce dzwonki i zaczął nimi energicznie potrząsać. Wszyscy wstali z ławek. Później... otworzyłem oczy i wyłączyłem budzik (dzwoniącego ministranta).
A tak pięknie się zapowiadało.
|
| N lis 05, 2006 20:46 |
|
 |
|
Halszka
|
O, o! Mamy kolejne pytanka. W najbliższym tygodniu będzie się nam żylo po królewsku. 
_________________ Oto wyryłem cię na obu dłoniach.
|
| Pn lis 06, 2006 11:36 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Przepraszam, a gdzie się podziały stare ?  Znaczy te do środy ?  Może mi ktoś na PW podesłać ?  :D
|
| Pn lis 06, 2006 16:33 |
|
|
|