| Autor |
Wiadomość |
|
Kamilek88
|
Hej pozdrawiam wszystkich konkursowiczów
dawno nic nie pisałem na forum, ale tym razem nadarzyła się ku temu okazja:
otóż od środy do piątku piszę próbną maturę i chciałbym prosić o modlitwę
PS. to już co prawda koniec konkursu, ale wiem że startują w nim bądź startowały osoby jeszcze młodsze ode mnie. Nie jest więc prawdą, że sami studenci i starsi.
Mam więc propozycję: może niech przedstawi się najmłodsza osoba biorąca udział w tym konkursie
jeszcze raz wszystkich pozdrawiam, gratuluję  i dziękuje za wszystkie naprowadzenia do odpowiedzi umieszczane na tym forum
Kamil
|
| Pn lis 13, 2006 22:35 |
|
|
|
 |
|
Kika
|
Kamilku! Dołączam Twoją osobę do porannej modlitwy w te trudne dla Ciebie dni
Dwa lata temu przeżywałam maturę z moim synem (ale nie był on uczestnikiem Konkursu Biblijnego).
|
| Pn lis 13, 2006 23:00 |
|
 |
|
Halszka
|
Kamilku,
zdecydowanie tak. Nie jesteś tu najmłodszy. Znam dwie młodsze osoby. Jedna (ja_dia, jeśli się nie mylę) wiosną pisała tu o tym , że czeka ją gimnazjalny test kompetencji. Zatem w tej chwili pewno jest pierwszoklasistką w szkole ponadgimnazjalnej.
Z drugą gimnazjalistką utrzymuję stały kontakt. Nie mogę się nadziwić, że te młode osoby mają w sobie tyle zapału i nie przestraszyły się, że uczestniczą w konkursie wespół z dorosłymi, wykształconymi ludźmi: np. nauczycielami czy teologami nawet - i to z tytułem doktora!
W chwilach słabości, zmęczenia konkursem, gdy przychodziła pokusa, żeby się wycofać, to ta "moja" gimnazjalistka niejako podtrzymywała mnie na duchu. Jak to? Ona wytrwa, a ja nie? Wstyd! A kysz, pokuso,  a kysz!!!!
Tym najmłodszym uczestnikom/uczestniczkom konkursu należą się największe gratulacje.  Ich zaangażowanie wlewa we mnie tyle nadziei... 
_________________ Oto wyryłem cię na obu dłoniach.
|
| Pn lis 13, 2006 23:11 |
|
|
|
 |
|
Wodanutka
|
Witajcie!!!
ale się zagapiłam i ominęły mnie tak ciekawe rozmowy....ale je sobie odczytałam z opóźnieniem... Wiem, że są już końcowe pytania i podziwiam Księdza Prowadzącego za zapał, cierpliwość i wytrzymałość
Pozdrawiam wszystkich cieplutko, a Ciebie Halszko szczególnie za pamięć... 
|
| Wt lis 14, 2006 8:18 |
|
 |
|
MaSt
|
Wiesz Kamilku też własnie miałam(hmm....) na myśli żeby (hmm.....) no żeby uczestnicy podzielili się z innymi swoim wiekiem.
Ja szczerze mówiąc często zastanawiałam się nad tym właśnie jacy tak mniej wiecej(wiekiem) uczestnicy biorą udział w konkursie.
A więc w odpowiedzi na apel Kamila  ja jestem uczennicą klasy III gimnazjum.
Serdecznie pozdrawiam wszystkich konkursowiczów!!
I bardzo DZIEKUJE osobie, która co tu dużo mówić strasznie mi pomogla...  !!
|
| Wt lis 14, 2006 15:59 |
|
|
|
 |
|
kociątko
|
no dobra... niech wam będzie... podejrzewam, że to ja jestem najmłodszą osóbką w tym konkursie  może się mylę... nie wiem  cóż. ja chodzę do 2 gimnazjum... może jednak jest ktoś młodszy ode mnie??
pzdr
|
| Wt lis 14, 2006 19:47 |
|
 |
|
MaSt
|
Kociątko dlaczego "niech wam będzie"?? To chyba fajnie, że jesteś najmłodsza..... Ja naprzykład osobiście bardzo cieszę się, że mogłam się "zmierzyć" z osobami starszymi ode mnie o kilka lub kilkanaście lat.

|
| Wt lis 14, 2006 21:19 |
|
 |
|
MaSt
|
Jest jeszcze ktoś młodszy  Jak tak to pisać!! Nie ma się czego wstydzić....
Czyli narazie(pod względem wieku) jestem na drugiej pozycji...  (żartuję oczywiście) 
|
| Wt lis 14, 2006 21:26 |
|
 |
|
merunia
|
Witam milutko po długiej nieobecności
Halszka dzięki za pamięć ..  miło się robi na sercu wiedząc że pozostajemy w czyjejś pamięci ,jeszcze raz serdeczne dzięki
Zawaliliśmy z synem aż dwie tury,no cóż tak wyszło.
Jeżeli chodzi o wiek Kamilku jesteś rocznik 88 dokładnie jak mój syn, i to on bierze udział w konkusie,ja tylko pomagam  nick bart_bedi.
Jutro próbna matura więc już dzisiaj mocno trzymam kciuki .
Pozdrawiam wszystkich konkursowiczów ...w szczególności Ojca Generała
a dla Halszki i Moniki 75 
_________________ Chwalcie Go za potężne Jego czyny chwalcie Go za wielką Jego potęgę! Chwalcie Go dźwiękiem rogu, chwalcie Go na harfie i cytrze! Chwalcie Go bębnem i tańcem,
chwalcie Go na strunach i flecie
|
| Wt lis 14, 2006 22:23 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Meruniu
A wiesz że dziś też o Tobie myślałam?  Takie mnie naszły wspomnienia z tego roku który własnie mija. Przyzwyczaiłam się do tego konkursu i wątku i choć ostatnie tygodnie dały mi nieźle w kość to teraz jak konkurs dobiegł końca to jakoś mi smutno
No cóż... wszystko się kiedyś kończy. Wielu osobom tu obecnym zawdzięczam dużo dobrego. Tak najcieplej to myślę o Tobie (i Twoim Synu), o Halszce, o Pędziwiaterku............ No i oczywiście o Ojcu Prowadzącycm. Dziękuję Wam wszystkim wymienionym i nie wymienionym
PS. A lat to mam.... można sobie policzyć (te cyferki w moim nicku to mój rok urodzenia). Nie mylić z moim wiekiem 
|
| Wt lis 14, 2006 22:34 |
|
 |
|
Halszka
|
Słuchajcie, moi mili, jest mi ciepło, cieplutko i ciepluteńko. Dzięki za krzepiące słowa!
Jeden z moich tutejszych pupilków, czyli w.tomcio, powtarzał po wielekroć: Jesteście wszyscy kochani. Wie, co mówi!!!
Ja też polubiłam tu wiele osób. Jeśli kogoś długo nie ma na Forum, to się niepokoję. Czasem zaglądam do archiwum i żal mi, że tak dużo osób nie dotrwało do końca konkursowych zmagań. Niektórzy już byli "oswojeni" w moim sercu. Ot, choćby Wioletta - ta, która martwiła się chorobą synka , Michałka. Chyba już nie bierze udziału w konkursie... No, a ja nie wiem, czy Michałek jest całkiem zdrowy. Nie dowiem się pewno...
Tym, że konkurs sie kończy, przestałam się martwić. Przecież już wiadomo, że szykuje się coś nowego - na dodatek mniej praco- i czasochłonnego. Więc pewno dam radę! Zostanę. Mam nadzieję, że nadal będziemy się spotykać. 
|
| Wt lis 14, 2006 23:13 |
|
 |
|
Halszka
|
Aha! A co do wieku.... Świetnie, że zainteresowanie wzbudza jego dolna granica.
Jeśli zaś chodzi o mnie, to jestem młoda, wszak pisał Sztaudynger: "Czy jesteśmy młodzi, czy jesteśmy starzy - to kwestia charakteru, a nie kalendarzy". Ot co! 
|
| Wt lis 14, 2006 23:21 |
|
 |
|
pedziwiatr
|
Halszka napisał(a): "Czy jesteśmy młodzi, czy jesteśmy starzy - to kwestia charakteru, a nie kalendarzy". Ot co!  Nie zmogly mnie sterty ksiazek, nie zmoglo mnie Morze Trzcin, (choc plywak ze mnie zaden)  , dlatego zgadzam sie z Toba zupelnie, Halszko I zobaczcie, czy nie jest to wspaniale, dzieki konkursowi udalo nam sie zbudowac wspolnote i to nie tylko wirtualna, bo czesc z Was spotkala sie i spotyka sie w realu  (moze i mnie sie w koncu uda dotrzec na ktores z tych spotkan  Moniko, jestes kochana A w ogole to mysle, ze uprzedzilam jedno pytanie ostatniej tury i juz moglabym byc zwolniona z nadsylania odpowiedzi do tego pytania  :P Cytuj: Mysle, ze Saxon nie zamknie nam watku po zakonczeniu konkursu ( moze, gdy juz odetchnie, wymysli drugi cykl?  )
Pozdrawiam serdecznie wszystkich 
_________________ Oto wyryłem cię na obu dłoniach. *** W swej wszechmocnej miłości BÓG ma zawsze przygotowane dla Ciebie wsparcie i pomoc na tyle, na ile tego potrzebujesz.
|
| Śr lis 15, 2006 5:03 |
|
 |
|
Halszka
|
Tak! Jest wspólnota - i to jest coś!!! A w tej wspólnocie Kamilek pisze dziś próbną maturę, a Stokrotka się "wymagistrza". Duchu Święty, przyjdź. Rozjaśnij im umysły.
Westchnienia ku Niebiosom ślę. 3majcie się!!!!! Będzie  . i  .
|
| Śr lis 15, 2006 8:03 |
|
 |
|
goostaf
|
_________________ Powiedziano ci, człowiecze, co jest dobre. I czegoż żąda Pan od ciebie, jeśli nie pełnienia sprawiedliwości, umiłowania życzliwości i pokornego obcowania z Bogiem twoim Micheasz 6:8
|
| Śr lis 15, 2006 12:54 |
|
|
|