Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So lis 22, 2025 7:02

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3503 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 234  Następna strona
 KONKURS BIBLIJNY 
Autor Wiadomość

Ja się urodziłam w Kostrzynie nad Odrą, a od kilku miesięcy mieszkam pod Katowicami.

Ja urodziłem się w Barlinku ale od 1970 mieszkam w Kostrzynie nad Odrą, stąd także pochodzi moja żona. Sachmett możliwe, że razem chodziliśmy do szkoły, a jeżeli nawet nie, to jak mawia mój młodszy syn: SACHMETT jesteśmy ziomalami :spoko: Daj cyna z której pochodzisz parafii, z jakiej ulicy, a powiem CI kim jesteś ?? :zdziwko:

Ludziska nie zauważyłem, żadnego odzewu na propozycję przyjazdu na Przystanek Jezus do Kostrzyna nad Odrą !! Propozycja jest cały czas aktualna!!

Pozdrowienia dla wszystkich w tym także dla "Ojca Dyrektora Saxona Wielkiego"

Pt sty 27, 2006 17:38

Ludziska nie zauważyłem, żadnego odzewu na propozycję przyjazdu na Przystanek Jezus do Kostrzyna nad Odrą !! Propozycja jest cały czas aktualna!!

OK czako!! Przyjeżdżam :D Tylko czy urlop dostanę :?

Coś nam forum od pytań odeszło - bo mam pytanie ;) Czy ktoś znalazł te wszystkie cztery fragmenty u Marka??

Pt sty 27, 2006 18:58
Ludziska nie zauważyłem, żadnego odzewu na propozycję przyjazdu na Przystanek Jezus do Kostrzyna nad Odrą Wykrzyknik Propozycja jest cały czas aktualna!!

Czako...dzieki za zaproszenie, ale czy ja za stary nie jestem? W 1970 to miałem 4 latka :D

Pt sty 27, 2006 20:35
Coś nam forum od pytań odeszło - bo mam pytanie ;) Czy ktoś znalazł te wszystkie cztery fragmenty u Marka??

3 na pewno... 4 - na dwoje babka wróżyła :D daję mu 95 % ;)

Natomiast zaczynam się gubić w ilości wersji granic państwa Dawida :olaboga: A najlepszy jest atlas, w którym na jednej mapie miejscowość A jest poniżej miejscowości B, a dwie strony dalej .. miejscowość B jest poniżej miejscowośći A :shock:

Pt sty 27, 2006 20:46

...dzieki za zaproszenie, ale czy ja za stary nie jestem? W 1970 to miałem 4 latka :D

Ja BELI w 1970 miałem 3 latka, ale cóż to jest do wieczności ?? Myślę, że jak dojedziesz to będzie na Przystanku Jezus młodzież starsza od nas dwóch (oczywiście nie razem wziętych). Pozdrowienia dla wszystkich :papa:

Pt sty 27, 2006 22:27

Natomiast zaczynam się gubić w ilości wersji granic państwa Dawida :olaboga:

Baranku
Ja też się w tym gubię.
Może by warto poprosić świętego Antoniego, żeby nam pomógł się znaleźć... :)

Pt sty 27, 2006 23:12

łaczę sie z tymi "zagubionymi" w ilosci punktów granicznych państwa Dawida.
Trzeba sie zapytac najpierw -Co rozumiec jako państwo Dawida?
Czy to za zycia Dawida?
Czy państwo Dawida to Izrael?
Czy państwo Dawida to królestwo Dawida?
Czy nalezy tu podac tez miejsce w Biblii gdzie mowa o tych punktach?
Dalej czy jako punkt graniczny traktowac konkretna miejscowośc, czy rzekę?
Dla mnei najgorsze pytanie. I jak tu przebrnąc.

Pt sty 27, 2006 23:42

:o Ludziska, zabrnęliście w nowy, niebezpieczny temat !!! Teraz Saxon wykorzysta to przeciwko nam, maluczkim i w następnej turze wymyśli cwane pytanko : Np. "Narysuj mapkę, skąd pochodzi Beli, Kinia, Siódma, ave .... itd i jak daleko im do głównej wygranej". Porażka murowana a Saxon położy się ze śmiechu. Ale fajnie, że forum nas zbliża. A może na wiosnę jakiś grilek zorganizujemy na wolnym powietrzu ? Zaprosimy Saxona !!! Musi się najpierw wkupić. A czym ? Daję Wam do przemyślenia !!!! :lol: :drink:

So sty 28, 2006 8:25

No tak... Takich cwanych pytanek wywiedzionych z aktualnych dialogów może być więcej...
Np.: Kto ile miał latek w 1970 roku? ;) :rotfl2:

So sty 28, 2006 9:30

Natomiast zaczynam się gubić w ilości wersji granic państwa Dawida :olaboga: A najlepszy jest atlas, w którym na jednej mapie miejscowość A jest poniżej miejscowości B, a dwie strony dalej .. miejscowość B jest poniżej miejscowośći A :shock:

to dowód na to, że od podejścia geograficzno-matematycznego lepsze jest w tym przypadku filologiczne :)

So sty 28, 2006 10:16

Ja bym radził poszukać tych miast granicznych w Piśmie Świętym. Można tam znaleźć określenie "od miata X do miasta Y", które de facto ma oznaczać "cały Izrael"

So sty 28, 2006 10:43
Nie bądź taki pewien :P Wiem, o jakie miasta Ci chodzi .. ale w Biblii jest też dokładny opis granic państwa Dawida... i tu już granica jest inna.... jeszcze inna wynika z atlasu, a kolejną wersję mamy w encyklopedii :D

So sty 28, 2006 10:48

Na razie dobrze wychodziłem na tym, żeby pytań zbyt nie komplikować ... poza tym, znając miłosierdzie saxona, dobrze uzasadniona odpowiedź będzie zaakceptowana

So sty 28, 2006 10:59

Zgadzam sie z barankiem, tez znalazłam wiele wersjii , jesli chodzi o granice.
Kelonik , jestes pewien , że "cały Izrael" to odpowiednik państwa Dawida?

So sty 28, 2006 12:13
Witam ciepło wszystkich konkursowiczów oraz oczywiście prowadzącego Konkurs!!! :-) jak ja żałuję, że nie mogę do was zaglądać na forum tak często jak bym chciała (mam ograniczony dostęp do netu), bo jesteście świetni! Pozdrawiam!!!

So sty 28, 2006 15:28
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 3503 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 234  Następna strona