Czy robisz znak krzyża gdy przechodzisz obok kościoła?
Czy robisz znak krzyża gdy przechodzisz obok kościoła?
| Autor |
Wiadomość |
|
zielona_mrowka
|
Widzisz Adamie w Kościele niczego nie trzeba, a można. Nie ma przymusu, nie chcesz nie robisz. Do zobawienia nie jest konieczne robienie znaku krzyża na każdą zauważoną wierzę kościelną, czy też pielgrzymka na kolanach do Częstochowy - pewnie Ci to nie zaszkodzi (w sensie duchowym nie zdrowotnym ) jednak nie przesadzajmy z tym "trzeba". Pozdrawiam 
_________________ Nie nam, Panie, nie nam, lecz Twemu imieniu daj chwałę za łaskę i wierność Twoją...
Użytkownik rzadko obecny na forum.
|
| Cz cze 09, 2005 11:51 |
|
|
|
 |
|
Stratovirus
|
nie, gdyż jest dla mnie rzeczą zbyt ważną żeby bez celu( z mojego punktu widzenia) machać ręką przez kosciołem. jest zastrzeżony dla moich uczuć religijnych a nie budynków czy ludzi
|
| Cz cze 09, 2005 22:31 |
|
 |
|
ziobro Adama
|
zielona_mrowka napisał(a): Widzisz Adamie w Kościele niczego nie trzeba, a można.
Mnie to tłumaczysz  Powiedz to Yamasze 
_________________ Always Look on the Bright Side of Life
|
| Pt cze 10, 2005 11:57 |
|
|
|
 |
|
Yamaha
|
ziobro Adama napisał(a): zielona_mrowka napisał(a): Widzisz Adamie w Kościele niczego nie trzeba, a można. Mnie to tłumaczysz  Powiedz to Yamasze 
Yamaszce jak już
ja nie mowie że musisz ale dla mnie tzn ja dla siebie musze a ty rób co uwazasz
Amen 
_________________ Jade jade na motorze....włosy mi rozwiewa wiatr :D.....
|
| So cze 11, 2005 19:41 |
|
 |
|
ziobro Adama
|
Yamaha napisał(a): Yamaszce jak już Gdyby twój nick brzmiał "Yamaszka", to tak Yamaha napisał(a): ja nie mowie że musisz ale dla mnie tzn ja dla siebie musze a ty rób co uwazasz Ja tez nie mówie, że nie możesz, tylko się zastanawiam - jaki to ma sens, cel i jaka jest tego przyczyna, geneza ? Argument: Cytuj: BO TAK TRZEBA TRZEBA UKLĘKNAĆ I SIĘ PRZEZEGNAĆ INNEGO WYJŚCIA NIE MA nie jest dla mnie przekonujący.
|
| Pn cze 13, 2005 9:17 |
|
|
|
 |
|
Yamaha
|
ło jejku nie chce m sie tłumaczyć wszystko trzeba wam tłumaczyć
to nie miało mieć zadnej genezy
Yamaha - odmienia się yamaszce a nie yamasze - choć ja sie nie znam
dobra przyznaje sie podpusciłam was , tak serio to nigdy nie klękam przed kościołem i nigdy sie nie zegnam
pozdro 
|
| Cz cze 16, 2005 20:35 |
|
 |
|
ziobro Adama
|
Yamaha napisał(a): dobra przyznaje sie podpusciłam was , tak serio to nigdy nie klękam przed kościołem i nigdy sie nie zegnam
Straciłaś już swoją wiarygodność .... 
|
| Pt cze 17, 2005 9:06 |
|
 |
|
Yamaha
|
ja nie musze byc wiarygodna bo mi na tym nie zalezy
Pozdro zioberku Adama 
|
| Pt cze 17, 2005 13:25 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Nigdy nie widziałem, aby ktoś robił znak krzyża przechodząc obok kościoła, ale za to często widzę jak osoby starsze (dziadkowie) zdejmują kapelusze to dopiero widok 
|
| So gru 17, 2005 16:28 |
|
 |
|
Black-White Sheep
|
Robię, staram się robić, ale czasem przychodzi, jakiś wstyd, czy coś... Ale powiem Wam, ze na pewno nie można na pokaz, to nie fair, ale to może być takze sposób dania swiadectwa. Czasem w takim autobusie jedzie starsza pani zniechęcona młodzieżą i jej postawą i boi się, jak wsiada młody człoweik, że zaraz jej coś zrobi( nie wiem, czy tak jest, ale to możliwe, jak sie naogląda TV i tego, jacy źli sa młodzi i co oni nie robią), a tu widzi młoda osobę, która się żegna koło kościoła. Moze wtedy jej się mina rozchmurzy, może stwierdzi, ze nie wszyscy tacy źli są...
_________________ "Wszystko mogę w Tym, Który mnie umacnia."
|
| N gru 18, 2005 10:46 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Black-White Sheep napisał(a): Robię, staram się robić, ale czasem przychodzi, jakiś wstyd, czy coś... Ale powiem Wam, ze na pewno nie można na pokaz, to nie fair, ale to może być takze sposób dania swiadectwa. Czasem w takim autobusie jedzie starsza pani zniechęcona młodzieżą i jej postawą i boi się, jak wsiada młody człoweik, że zaraz jej coś zrobi( nie wiem, czy tak jest, ale to możliwe, jak sie naogląda TV i tego, jacy źli sa młodzi i co oni nie robią), a tu widzi młoda osobę, która się żegna koło kościoła. Moze wtedy jej się mina rozchmurzy, może stwierdzi, ze nie wszyscy tacy źli są...
Z tego co piszesz wynika, że wszyscy, którzy nie robią znaku krzyża przechodząc obok kosćioła, są źli [...]
|
| N gru 18, 2005 13:47 |
|
 |
|
Incognito
|
Nie, z tego co napisała Black-White-Sheep wynika, że osoby nie robiące znaku krzyża przechodząc obok kościoła mają mniejszą szansę na zmianę opinii o młodzieży u osób którym media nakreśliły jej negatywny obraz. Nie więcej, nie mniej.
_________________ Opuściłem forum wiara.pl i mój profil czeka na usunięcie.
Pożegnanie jest tutaj
|
| N gru 18, 2005 16:01 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Najwyraźniej nie przeczytałeś fragmentu, który wyboldowałem 
|
| N gru 18, 2005 16:09 |
|
 |
|
Incognito
|
Przeczytałem, a Twoja błędne rozumienie tego zdania wynika właśnie z wyrwania go z kontekstu.
_________________ Opuściłem forum wiara.pl i mój profil czeka na usunięcie.
Pożegnanie jest tutaj
|
| N gru 18, 2005 16:11 |
|
|
|