Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt lis 18, 2025 20:51

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 10 ] 
 Potrzebuję szybko Waszej opinii!!! 
Autor Wiadomość

Post Potrzebuję szybko Waszej opinii!!!
Dramatis personae: ja, osoba X i osoba Y (obie dziewczyny)
Z X studiuję, Y to jej siostra, obie znam bardzo dobrze.
Wczoraj wręczyłem X prezent i przekazałem jej też prezent dla Y, jako że nie mogłem się z tą drugą widzieć, a obie miały później iść razem na zakupy. Rozstaliśmy się zanim X otworzyła prezent (jakoś głupio wyszło to pożegnanie przedświątecznie, ale mniejsza z tym). Gdy X przekazała prezent Y i obie dowiedziały się co ode mnie dostały zrobiło im się głupio, bo one nic mi nie kupiły i wczoraj wieczorem dostałem od Y smsa, że dziękują mi za takie prezenty i że też coś dla mnie mają. Odpisałem im tylko że nie ma za co dziękować i żeby uważały na siebie, bo pomyślałem że to byłoby nietaktem napisać z mojej strony coś w stylu "ok, to kiedy się spotkamy" bo brzmiałoby to jak "musimy się spotkać, bo ja chcę dostać od was prezent!", także postanowiłem poczekać aż same zaproponują spotkanie, a jak nie to dostanę prezent po Świętach. Nie odezwały się do tej pory i teraz zastanawiam się czy one mogły odebrać moją odpowiedź w ten sposób, że pomyślały sobie iż je olewam i nie jestem zainteresowany prezentem od nich.
Proszę o Wasze opinie, bo już sam nie wiem jak ocenić tą całą sytuację i czy nie popełniłem jakiejś gafy. :?

Cz gru 22, 2005 14:15
Moderator

Post Re: Potrzebuję szybko Waszej opinii!!!
Incognito napisał(a):
Odpisałem im tylko że nie ma za co dziękować i żeby uważały na siebie

I bardzo dobrze! Moim zdaniem nie popełniłeś żadnej gafy :)
Może troszkę więcej cierpliwości się przyda? ;)

Szło by się długo
Gdyby nie to szkło, to by się szło... ♪

Cz gru 22, 2005 14:25

Nie chodzi o to, że jestem niecierpliwy, boję się tylko że mogły odebrać to tak jakbym nie chciał ich prezentu. Ja bym tak na ich miejscu nie pomyślał, ale one to nie ja - nigdy nie wiadomo co ktoś inny może sobie pomyśleć - dlatego założyłem ten temat ;)

Cz gru 22, 2005 14:27
Moderator

No fakt, kobiety trudno zrozumieć, ale za to łatwo urazić ;) I dlatego uważam (jako kobieta!), że nie było tu powodu do obrażania się. Chyba że koleżanki są nad wyraz przewrażliwone :)

Szło by się długo
Gdyby nie to szkło, to by się szło... ♪

Cz gru 22, 2005 14:39
Incognito, nie powinieneś martwić się o myślenie innych ludzi, na to nie masz wpływu, i to niczego nie zmieni.
Dobrze jest kierować się zasada życzliwości, i dobrze myśleć o innych.
Nie stwarzaj sobie sam problemu, bo go nie ma.
Myśl w ten sposób, ze jeżeli sam byłbyś na miejscu wspomnianych dziewczyn, źle byś o "Incognito" nie myślał.

Cz gru 22, 2005 15:29

Wiesz, Lucyno, byłem świadkiem wielu ludzkich tragedii wynikłych właśnie z tego, że ludzie nie próbowali patrzeć na siebie oczami innych i trwali we własnych błędach.

Cz gru 22, 2005 16:40

Nie odezwały się do tej pory i teraz zastanawiam się czy one mogły odebrać moją odpowiedź w ten sposób, że pomyślały sobie iż je olewam i nie jestem zainteresowany prezentem od nich.

:) olewasz je i kupujesz im prezenty? ;) coś mi sie wydaje, że uwazasz swoje kolezanki za mało logiczne, albo zupełnie bezmyślne ;)

gdyby mnie ktos zaskoczyl prezentem, staralabym sie zrewanzowac chocby drobnym upoinkiem, a to wymaga czasu na poszukanie i kupienie i spotkanie w ostatnich zabieganych chwilach przedswiatecznych :) [chyba ze wiesz, ze one nic nie robią i juz dawno mogly kupic prezent dla ciebie]

a swoją drogą, to polecam nie wymyslanie sobie problemów i gdybania, tylko albo zadzwon/spotkaj sie i wyjasnij, albo daj sobie i im troszkę czasu :)

Cz gru 22, 2005 16:58

:) olewasz je i kupujesz im prezenty? ;) coś mi sie wydaje, że uwazasz swoje kolezanki za mało logiczne, albo zupełnie bezmyślne ;)

Muszę trochę wyjaśnić ;) Chodziło mi o to, czy sobie nie pomyślą "obraził się na nas, że nie miałyśmy dla niego prezentu i teraz nie chce go od nas".
elka napisał(a):
gdyby mnie ktos zaskoczyl prezentem, staralabym sie zrewanzowac chocby drobnym upoinkiem, a to wymaga czasu na poszukanie i kupienie i spotkanie w ostatnich zabieganych chwilach przedswiatecznych :) [chyba ze wiesz, ze one nic nie robią i juz dawno mogly kupic prezent dla ciebie]

Wiem, że już go mają bo kupiły go wczoraj wieczorem.
elka napisał(a):
a swoją drogą, to polecam nie wymyslanie sobie problemów i gdybania, tylko albo zadzwon/spotkaj sie i wyjasnij, albo daj sobie i im troszkę czasu :)

Dzwonić na pewno nie będę, bo jak by to wyglądało? "Cześć, tak a propos prezentu dla mnie, to może się spotkamy i mi go dacie?" :lol: Dam sobie i im czas - jak już pisałem nie jest dla mnie problemem poczekać, nie chciałbym tylko nikogo urazić ;)

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi - myślę, że temat można usunąć :)

Cz gru 22, 2005 17:04

incognito a bardzo jestes zakochany? :) ach ci mlodzi,niecierpliwi....

Cz gru 22, 2005 17:44

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi - myślę, że temat można usunąć :)

Usunąć to nie, ale zamknąć - owszem, jeśli taka Twoja wola ;)

które zostałoby człowiekowi dane do wypełnienia,
niż kontemplacja.

P. M. Delfieux

Cz gru 22, 2005 17:52
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 10 ]