|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 10 ] |
|
Potrzebuję szybko Waszej opinii!!!
| Autor |
Wiadomość |
|
Incognito
|
 Potrzebuję szybko Waszej opinii!!!
Dramatis personae: ja, osoba X i osoba Y (obie dziewczyny)
Z X studiuję, Y to jej siostra, obie znam bardzo dobrze.
Wczoraj wręczyłem X prezent i przekazałem jej też prezent dla Y, jako że nie mogłem się z tą drugą widzieć, a obie miały później iść razem na zakupy. Rozstaliśmy się zanim X otworzyła prezent (jakoś głupio wyszło to pożegnanie przedświątecznie, ale mniejsza z tym). Gdy X przekazała prezent Y i obie dowiedziały się co ode mnie dostały zrobiło im się głupio, bo one nic mi nie kupiły i wczoraj wieczorem dostałem od Y smsa, że dziękują mi za takie prezenty i że też coś dla mnie mają. Odpisałem im tylko że nie ma za co dziękować i żeby uważały na siebie, bo pomyślałem że to byłoby nietaktem napisać z mojej strony coś w stylu "ok, to kiedy się spotkamy" bo brzmiałoby to jak "musimy się spotkać, bo ja chcę dostać od was prezent!", także postanowiłem poczekać aż same zaproponują spotkanie, a jak nie to dostanę prezent po Świętach. Nie odezwały się do tej pory i teraz zastanawiam się czy one mogły odebrać moją odpowiedź w ten sposób, że pomyślały sobie iż je olewam i nie jestem zainteresowany prezentem od nich.
Proszę o Wasze opinie, bo już sam nie wiem jak ocenić tą całą sytuację i czy nie popełniłem jakiejś gafy. 
_________________ Opuściłem forum wiara.pl i mój profil czeka na usunięcie.
Pożegnanie jest tutaj
|
| Cz gru 22, 2005 14:15 |
|
|
|
 |
|
rozalka
Moderator
|
 Re: Potrzebuję szybko Waszej opinii!!!
Incognito napisał(a): Odpisałem im tylko że nie ma za co dziękować i żeby uważały na siebie
I bardzo dobrze! Moim zdaniem nie popełniłeś żadnej gafy
Może troszkę więcej cierpliwości się przyda? 
_________________ Co dalej za zakrętem jest? Kamieni mnóstwo Pod kamieniami leży szkło Szło by się długo Gdyby nie to szkło, to by się szło... ♪
|
| Cz gru 22, 2005 14:25 |
|
 |
|
Incognito
|
Nie chodzi o to, że jestem niecierpliwy, boję się tylko że mogły odebrać to tak jakbym nie chciał ich prezentu. Ja bym tak na ich miejscu nie pomyślał, ale one to nie ja - nigdy nie wiadomo co ktoś inny może sobie pomyśleć - dlatego założyłem ten temat 
Pożegnanie jest tutaj
|
| Cz gru 22, 2005 14:27 |
|
|
|
 |
|
rozalka
Moderator
|
No fakt, kobiety trudno zrozumieć, ale za to łatwo urazić  I dlatego uważam (jako kobieta!), że nie było tu powodu do obrażania się. Chyba że koleżanki są nad wyraz przewrażliwone 
_________________ Co dalej za zakrętem jest? Kamieni mnóstwo Pod kamieniami leży szkło Szło by się długo Gdyby nie to szkło, to by się szło... ♪
|
| Cz gru 22, 2005 14:39 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Incognito, nie powinieneś martwić się o myślenie innych ludzi, na to nie masz wpływu, i to niczego nie zmieni.
Dobrze jest kierować się zasada życzliwości, i dobrze myśleć o innych.
Nie stwarzaj sobie sam problemu, bo go nie ma.
Myśl w ten sposób, ze jeżeli sam byłbyś na miejscu wspomnianych dziewczyn, źle byś o "Incognito" nie myślał.
|
| Cz gru 22, 2005 15:29 |
|
|
|
 |
|
Incognito
|
Wiesz, Lucyno, byłem świadkiem wielu ludzkich tragedii wynikłych właśnie z tego, że ludzie nie próbowali patrzeć na siebie oczami innych i trwali we własnych błędach.
Pożegnanie jest tutaj
|
| Cz gru 22, 2005 16:40 |
|
 |
|
elka
|
Cytuj: Nie odezwały się do tej pory i teraz zastanawiam się czy one mogły odebrać moją odpowiedź w ten sposób, że pomyślały sobie iż je olewam i nie jestem zainteresowany prezentem od nich.
 olewasz je i kupujesz im prezenty?  coś mi sie wydaje, że uwazasz swoje kolezanki za mało logiczne, albo zupełnie bezmyślne
gdyby mnie ktos zaskoczyl prezentem, staralabym sie zrewanzowac chocby drobnym upoinkiem, a to wymaga czasu na poszukanie i kupienie i spotkanie w ostatnich zabieganych chwilach przedswiatecznych  [chyba ze wiesz, ze one nic nie robią i juz dawno mogly kupic prezent dla ciebie]
a swoją drogą, to polecam nie wymyslanie sobie problemów i gdybania, tylko albo zadzwon/spotkaj sie i wyjasnij, albo daj sobie i im troszkę czasu 
_________________ Staraj się o pokój serca, nie przejmując się niczym na świecie, wiedząc, że to wszystko przemija.[św. Jan od Krzyża]
|
| Cz gru 22, 2005 16:58 |
|
 |
|
Incognito
|
elka napisał(a): :) olewasz je i kupujesz im prezenty?  coś mi sie wydaje, że uwazasz swoje kolezanki za mało logiczne, albo zupełnie bezmyślne  Muszę trochę wyjaśnić  Chodziło mi o to, czy sobie nie pomyślą "obraził się na nas, że nie miałyśmy dla niego prezentu i teraz nie chce go od nas". elka napisał(a): gdyby mnie ktos zaskoczyl prezentem, staralabym sie zrewanzowac chocby drobnym upoinkiem, a to wymaga czasu na poszukanie i kupienie i spotkanie w ostatnich zabieganych chwilach przedswiatecznych  [chyba ze wiesz, ze one nic nie robią i juz dawno mogly kupic prezent dla ciebie] Wiem, że już go mają bo kupiły go wczoraj wieczorem. elka napisał(a): a swoją drogą, to polecam nie wymyslanie sobie problemów i gdybania, tylko albo zadzwon/spotkaj sie i wyjasnij, albo daj sobie i im troszkę czasu 
Dzwonić na pewno nie będę, bo jak by to wyglądało? "Cześć, tak a propos prezentu dla mnie, to może się spotkamy i mi go dacie?"  Dam sobie i im czas - jak już pisałem nie jest dla mnie problemem poczekać, nie chciałbym tylko nikogo urazić
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi - myślę, że temat można usunąć 
Pożegnanie jest tutaj
|
| Cz gru 22, 2005 17:04 |
|
 |
|
Awa
|
incognito a bardzo jestes zakochany?  ach ci mlodzi,niecierpliwi....
|
| Cz gru 22, 2005 17:44 |
|
 |
|
angua
|
Incognito napisał(a): Dziękuję wszystkim za odpowiedzi - myślę, że temat można usunąć 
Usunąć to nie, ale zamknąć - owszem, jeśli taka Twoja wola 
_________________ Czuwaj i módl się bezustannie, a czyń to dla Boga, dla ludzi i dla samego siebie. Nie ma piękniejszego zadania, które zostałoby człowiekowi dane do wypełnienia, niż kontemplacja. P. M. Delfieux
|
| Cz gru 22, 2005 17:52 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 10 ] |
|
|