|
|
|
|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
| Autor |
Wiadomość |
|
evi43
|
 sposoby modlitwy
Jak sie modlicie ? Jakie modlitwy zostaja wysluchane ? ktore sa naj silniejsze ? Kazdy modli sie po swojemu ale ktore modlitwy wedlug was sa naj skuteczniejsze ? 
_________________ ....czlowiek jest czastka w duchu swiata laczacym cala ludzkosc....
|
| Pn sty 08, 2007 12:38 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Z doświadczenia duchowego pokoleń wynika, że najskuteczniejsze są:
- psałterz - dla mniej zaawansowanych (jak ja)
- modlitwa kontemplacyjna - dla bardziej zaawansowanych
Ważne jest, aby modlić się cały czas i cały czas pamiętać o Bogu, cały czas zanosić do Niego swoje myśli. Nie tylko wtedy gdy jest to akurat "czas na modlitwę" i nie tylko wtedy, gdy coś nam się przytrafia. Także w zwykłej szarzyźnie należy o tym pamiętać.
|
| Pn sty 08, 2007 13:09 |
|
 |
|
zielona_mrowka
|
Zefciu a ja myślałam, że Ofiara Mszy św jest najdoskonalsza :>
Evi uciekałabym przed stopniowaniem takim jakiego od nas wymagasz w tym temacie bo to cienki lód. Naszej logiki nijak do Pana Boga nie przypasujesz i to naprawdę nie ma znaczenia czy klęczysz, czy stoisz, czy odmawiasz brewiarz, czy różaniec, mówisz znaną modlitwę czy milczysz przed Bogiem.
Modlitwą miłą Panu Bogu jest taka która jest szczera ale szczerość rozgrywa się w ramach Twojego serca. No i nie ma co ukrywać, że powinniśmy, tak jak Zefciu napisał, dążyć do tego aby modlić się nieustannie.
Pozdrawiam 
_________________ Nie nam, Panie, nie nam, lecz Twemu imieniu daj chwałę za łaskę i wierność Twoją...
Użytkownik rzadko obecny na forum.
|
| Pn sty 08, 2007 14:00 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Identyczny temat jest tutaj: viewtopic.php?t=10058 Proszę korzystać z wyszukiwarki
|
| Pn sty 08, 2007 16:18 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
|