|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 10 ] |
|
Jestem dłużnikiem,bankrutem
| Autor |
Wiadomość |
|
tułacz
|
 Jestem dłużnikiem,bankrutem
Witam!
Postaram się przejść do meritum sprawy.
Jestem około 30tki przez bankructwo zadłużenie w bankach straciłem pracę-kwestia obawy ze strony pracodawcy o nieposzlakowaną opinię.Rodzina nie pomoże bo rodzice po rozwodzie-miałem 1,5 roku.
Wiem ,że zostaje strefa szara rynku pracy w Polsce lub wyjazd za granicę aby zacząć szybciej wychodzić z marazmu.Pytania;
1. Czy są organizacje, które pomagają w podobnych problemach?(bo Aids narkomani itd ludzie, którym trzeba pomoc jak wszyscy grzeszni- Pan Bóg ich nie potępia-pomaga się takim ludziom)Mam innego rodzaju problem,błędy lat młodości brak przemyślenia,stało się.
2. Czy jest jakiś Święty ,nabożeństwo dla ludzi z podobnym problemem-czy może gorąca modlitwa do Św.Judy Tadeusza-patrona spraw beznadziejnych i trudnych?Bo tu trzeba szczególnie interwencji również "Miłosiernego Ojca".
3. Czy jesteście pewni, że są tu na forum, o bogatym wyborze działów-Księża(jakoś na 100% sprawdzone?póżniejsze spotkania np.: OAZA)do których można pisać?
Wiemy przecież teoretycznie , że mogą mieszać i podawać się tu na forum-to tylko internet i dyskrecja-pseudochrześcijanie prócz ludzi wierzących i szukających.
4. Proszę o przesłanie wszelkich możliwych informacji , -są zbiórki na różne cele.Ważna jest też postawa człowieka doświadczającego pomocy;otrzymałem pomoc pomagam dalej>>świadectwo zobowiązania/
5.Gdybym wiedział, że jest może jakaś droga dostania kredytu konsolidacyjnego aby jednym spłacić inne + piekielne odsetki komornicze-bo mam poczucie ze jako 28 letni facet czekam na czas dworca albo przytulku choc mysle bardzo slaby psychicznie raczej nie jestem;pragnę odczuć żywą tożsamość w Wierze pomoc ze strony innych co nie znaczy -dajcie mi swą krwawice ludzie bo mam problem-lecz zamiast postawy->spadaj>lub trudno twój problem>pragnę doświadczenia zainteresowania.
6. Może-Kośćiół to przecież ludzie wielkich intelektów,wiedzy,z tego się chlubmy również-jest taka organizacja lub posiadają jacyś Księża informacje o pewnych AGENCJACH POŚREDNICTWA PRACY ZA GRANICĄ rzetelnych w 100% sprawdzonych, dzięki czemu mógłbym podjąć trud wyjścia z "bagna">>>NIE DAJCIE MI R Y B Y DAJCIE WĘDKĘ<<<Bóg zapłać za pomoc,przemyślenia
Z Bogiem!
|
| N sty 14, 2007 19:41 |
|
|
|
 |
|
Kropka
|
 Re: Jestem dłużnikiem,bankrutem
Witaj.
To faktycznie dramat, nie wiem czy wielę moge pomóc, ale postaram się.
tułacz napisał(a): Jestem około 30tki przez bankructwo zadłużenie w bankach straciłem pracę-kwestia obawy ze strony pracodawcy o nieposzlakowaną opinię. Może mimo wszystko spróbuj poszukać pracy. Wielu potencjalnych pracodawców już Ci odmówiło? Wiem że to trudne! Ale niestety ludzie prowdzący prywatny interes nierzadko bankrutują. Jesteś przed 30tką i pracowałeś na własny rachunek, jak na mój gust działa to na Twoją korzyść. tułacz napisał(a): Rodzina nie pomoże bo rodzice po rozwodzie-miałem 1,5 roku.. A przyjaciele? tułacz napisał(a): 1. Czy są organizacje, które pomagają w podobnych problemach?(bo Aids narkomani itd ludzie, którym trzeba pomoc jak wszyscy grzeszni- Pan Bóg ich nie potępia-pomaga się takim ludziom)Mam innego rodzaju problem,błędy lat młodości brak przemyślenia,stało się. Urząd pracy? Wiem korzystanie z "usług" UP to głównie stanie w kolejkach, ale myślę, że warto spróbowac wszystkigo tułacz napisał(a): 2. Czy jest jakiś Święty ,nabożeństwo dla ludzi z podobnym problemem-czy może gorąca modlitwa do Św.Judy Tadeusza-patrona spraw beznadziejnych i trudnych?Bo tu trzeba szczególnie interwencji również "Miłosiernego Ojca". O tak! Judę Tadusza polecam tułacz napisał(a): 3. Czy jesteście pewni, że są tu na forum, o bogatym wyborze działów-Księża(jakoś na 100% sprawdzone?póżniejsze spotkania np.: OAZA)do których można pisać? Wiemy przecież teoretycznie , że mogą mieszać i podawać się tu na forum-to tylko internet i dyskrecja-pseudochrześcijanie prócz ludzi wierzących i szukających. Na 150% księdzem jest saxon tułacz napisał(a): 4. Proszę o przesłanie wszelkich możliwych informacji , -są zbiórki na różne cele.Ważna jest też postawa człowieka doświadczającego pomocy;otrzymałem pomoc pomagam dalej>>świadectwo zobowiązania. Tutaj dosyć istotne gdzie mieszkasz. Bo tego rodzaju pomocy najlepiej szukać jak najbliżej. tułacz napisał(a): 5.Gdybym wiedział, że jest może jakaś droga dostania kredytu konsolidacyjnego aby jednym spłacić inne + piekielne odsetki komornicze-bo mam poczucie ze jako 28 letni facet czekam na czas dworca albo przytulku choc mysle bardzo slaby psychicznie raczej nie jestem;pragnę odczuć żywą tożsamość w Wierze pomoc ze strony innych co nie znaczy -dajcie mi swą krwawice ludzie bo mam problem-lecz zamiast postawy->spadaj>lub trudno twój problem>pragnę doświadczenia zainteresowania. .
Co do kredytu to nie wiem (ależ doradzam, nie ma co  )
Na pewną będe się za Ciebie modlić!
Jak coś jeszcze wymyślę, to tu napiszę.
Trzymaj się!
Pamiętaj, że nie jesteś sam!
_________________ Nie mam nic, co bym mogła Tobie dać, Nie mam sił by przed Tobą, Panie stać...
|
| N sty 14, 2007 20:04 |
|
 |
|
tułacz
|
Dzięki za szybkie zainteresowanie,uważam, że rzecz w tym, że niewiele ludzi jest na tyle odważnych bądź boją się z tym wyjść-aby podobne sytuacje naświetlić.
Natomiast co do przyjaciół-nie mam majętnych,bogatych czy z firmami
|
| N sty 14, 2007 20:14 |
|
|
|
 |
|
Kropka
|
A takich, którzy pomogli by ci znaleźć pracę?
Komornicy depczą Ci po piętach? Czy mogą poczekać?
Nie ma sytuacji bez wyjścia, tylko trzeba je znaleźć.
_________________ Nie mam nic, co bym mogła Tobie dać, Nie mam sił by przed Tobą, Panie stać...
|
| N sty 14, 2007 20:18 |
|
 |
|
zielona_mrowka
|
Jakie masz wykształcenie/ zawód, co umiesz robić, bo mam możliwość wysyłanie do Norwegii, ale to praca w stoczni :]
_________________ Nie nam, Panie, nie nam, lecz Twemu imieniu daj chwałę za łaskę i wierność Twoją...
Użytkownik rzadko obecny na forum.
|
| N sty 14, 2007 21:09 |
|
|
|
 |
|
tułacz
|
Z całym szacunkiem i chęcią pomocy
--wychodzę z założenia, że lepiej być całkiem szczerym i troche niedelikatnym,niemiłym niż obłudnym dyplomatą.
idzie to jakoś tak "sprawa wiary bez uczynków i z uczynków"
...że jeśli ktoś głoduje prosi o pomoc a odpowiecie idz zdrów itd itp
Rady zawsze w cenie ale zadałem konkretne pytania na necie w punktach i wierzę, że ktoś się ustosunkuje do nich w całej rozciągłości 
|
| N sty 14, 2007 21:10 |
|
 |
|
Kropka
|
A kto Ci tu mówi: idź zdrów?
A jeżeli do Twoich pytań ustosuje się kilka osób a w niecałej rozciagłości, ale każdy tyle ile może?
|
| N sty 14, 2007 21:25 |
|
 |
|
tułacz
|
zielona_mrowka napisał(a): Jakie masz wykształcenie/ zawód, co umiesz robić, bo mam możliwość wysyłanie do Norwegii, ale to praca w stoczni :]
Dzięki za chęć przyjścia z pomocą!Mam Maturę, Srednie ogólne i zawodowe cukiernictwo-prawo jazdy kat B od 12 lat od 15 lutego zaczynam kurs wózków widłowych z wymianą butli gaz.Pracowałem przy komputerze(nie prowadziłem dział gospodarczej)pracę dobrą miałem 7 lat w sensie środowiska pracy nie zarobków-długo poniżej 1tyś złotych stąd problem i nawarstwienie się wszystkiego.Jestem człowiekiem o miłej aparycji(pokora rozumiem)postawnym w miarę 182 cm wzrostu czynny sportowo sporty siłowe kolarstwo bieganie itd przez problemy troche czasu nie trenuje spadek formy.Mam dar mówienia-a to dobre u nas w kraju- za granicą wiadomo praca ciężkaa język angielski u mnie kali mówić polski z tym że potrafie załatwić sam pewne sprawy po ang w banku iland revenue etc.
Pracowałem od lipca do października w stolarni w Anglii-praca sezonowa i dzięki temu spłaciłem kredyt do kilku tyś złotych-Zostały same bez żyrantów-na szczęście.Musiałem wrócić-sprawy osobiste.Także niedorajdą raczej nie jestem ale poszukuje wszelkich możliwości.
<<>>zielona mrówka jak napisałaś o Norwegii to zajarzyłem ,że to kraj w rankingach ONZ number one w Świecie pod wieloma względami zarobków też-więc szybsza możliwość wyjścia z długów nawet jeśli praca tylko sezonowa więc też piękna perspektywa.
zielona mrówka możesz coś więcej na priva?
|
| N sty 14, 2007 21:27 |
|
 |
|
tułacz
|
|Dzięki Kropka-wiem troche się uniosłem "cegiełka do cegiełki"i Kościół się buduje.Wiadomo jak każdy napisze coś i się ustosunkuje w całej rozciągłości nawet w 1pkt super Bóg zapłać!
|
| N sty 14, 2007 21:31 |
|
 |
|
Kropka
|
Właśnie.
Trzym się, będzie dobrze. 
|
| Pn sty 15, 2007 11:56 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 10 ] |
|
|