Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt lis 18, 2025 19:09

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 
 Kłopot w związku - rady 
Autor Wiadomość

Post WIARA
BARDZO TRODNE JEST ZYCIE W ZWIAZKU.a najbardziej gdy maz pije i nie chce sie leczyc sprawia mi to okropny bol.jestem katoliczka praktykujaca tzn uczeszczam do kosciola do BOGA.ale zycie pod jednym dachem z mezem,ktory nie wiadomo kiedy przyjdzie wypity juz mnie meczy.co robic?

Wt lut 13, 2007 17:56

wiesz co powiem ci że moja mama ma ten sam problem :(
Tyle że ona nie chce zmienić tej sytuacji uważa że wyszła za mąż to tak już powinno być .Szkoda ze nie chce tego odmienić zwłaszcza ze jest mądra i zarazem piękną kobietą

So lut 24, 2007 17:38
Postaw sprawę jasno, albo leczenie albo rozwód. Wiem, że to ciężkie ale z doświadczenia wiem, że jeśli tego nie zrobisz to marne masz szanse na szczęśliwe życie. Dodatkowo jeśli masz dzieci to zostając z taką osoba tylko i wyłącznie je krzywdzisz. Dezycja wymaga siły, przyniesie na początku dużo cierpienia ale potem wyzwoli.

P.S. Pisze się dużą literę na początku zdania, a nie całe zdania i słowa. Wybacz ale irytuje mnie to. Aha i Bóg jest wszędzie, więc nie możesz idąć iść do kościoła iść do Boga skoro i tak przy nim jesteś.

So lut 24, 2007 20:46

Post wiara
Pisze tak jak mi sie podoba,a ze zaczynam z malej literki to dlatego,ze pisze ciurkiem.juz stawialam warunki,ze rozwod albo leczenie.ale on mysli,ze ja zartuje i nie mowie tego na powaznie.moj maz jest nie odpowiedzialny i nie zastanawia sie co niesie z soba picie alkoholu przez niego.mecze sie bardzo.dzieci nie mamy.a do BOGA moge isc zawsze dlaczego sadzisz,ze nie!troche dziwnie rozumujesz.

So lut 24, 2007 21:04
Możesz iść do kościoła. Ale Bóg jest przy Tobie w każdej chwili Twojego życia. Więc jeżeli idąc do kościoła szłabyś do Boga znaczyłoby to, ze go nie ma w Twoim życiu na codzień. A skoro dalej znosisz życie z takim mężem to znaczy, że jest :)

So lut 24, 2007 22:49
Warto moze zacząć uczęszczac na spotkania wspólnoty Al-Anon- są tam osoby mające w rodzinie alkoholika i one moga udzielić konkretnych rad jak postepowac z taką osobą...Mozna tez znalezc zrozumienie i wsparcie...

Jest to wspólnota - jakby odgałęzienie AA czyli Anonimowych Alkoholików...
Jeżeli masz dostep do internetu to poszukaj gdzie najblizej twojego miejsca zamieszkania odbywają sie takie spotkania...

Jezeli nie potrafisz to napisz gdzie mieszkasz a ja postaram się poszukac jakis numer telefonu albo adres

:)

Obiecuje modlitwę...

pozdrawiam
Teresse...

N lut 25, 2007 12:11
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 6 ]