Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr sie 06, 2025 17:18

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
 Mam pytanie....... 
Autor Wiadomość
Post Re: Mam pytanie.......
shmer napisał(a):
Wlasnie sie tak zastanawiam.... czy zakochanie sie w kims kto nie ma duszy.... czy to jest grzech....

Można "kochać" różne rzeczy, ale ta miłość musi być uporządkowana. Samo przwiązanie do jakiegoś przedmiotu nie jest grzechem, ale może do niego prowadzić. W Twoim przypadku rozważyłabym dobrze I przykazanie- Budując ołtarzyki jakiejś rzeczy robisz z niej bóstwo ... To już jest grzech i żadnego dobra tutaj nie widzę ...

Pn mar 19, 2007 17:40
Moderator

Szło by się długo
Gdyby nie to szkło, to by się szło... ♪

Pn mar 19, 2007 18:08
Święta ma duszę ;-) A pytanie jest o coś bez duszy ... Brałam pod uwagę nawet figurkę wyobrażającą Maryję - ale nawet wówczas budowanie ołtarzy figurce, a nie osobie, którą przedstawia, jest złe.

Pn mar 19, 2007 18:20

hmm... a może już czas porozmawiać o tym z jakimś lekarzem bo to o czym piszesz jest bardzo odległe od miłości w normalnym tego słowa znaczeniu... my na forum Ci pomóc zdecydowanie nie możemy

Użytkownik rzadko obecny na forum.

Pn mar 19, 2007 20:15
MOże byś tak zdradził kto twą "kochanką" jest. Inaczej uznam cie za osobę psychicznie niezrównoważaną i potrzebującą natychmiastowej pomocy, ewentualnie możesz być prowokatorem świetnie bawiacym się podczas czytania tekstów o grzechu i duchowości .

Pn mar 19, 2007 21:51

Postanowilem sie przemoc i napisac kim jest owa "kochanka" (jak to nazwal Antek). Jest to .... czekolada... wiem glupie i wogole durne... ale to ona czeka na mnie zawsze... wystarczy kilka kostek i juz przstaje mi byc smutno... ona jest slodka i dobra... jak tu sie nie zakochac... wiem jestem glupi!!!! :oops: ale nic na to nie poradze... jestem jaki jestem a jak to sie komus nie podoba to ma wielki problem!! Bo ja sie nie zmienie i juz! Ooo!

N mar 25, 2007 0:21
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2