Cytuj:
To jest chyba forum a nie okienko "Info" po cóż co chwila trąbicie na lewo i na prawo o Mszy Trydenckiej?
Chociażby po to aby osoby zainteresowane dowiedziały się że w Wałbrzychu odbywa sie msza KRR i mogły skorzytać
Chyba jesteśmy na katolickim forum, wolnym dla wszystkich i mamy do tego prawo czy nie

Cytuj:
Polecam założenie swojej własnej strony i tam informowanie zainteresowanych terminami gdzie i kiedy taką się odprawia a nie zaśmiecanie tego działu...
Cóż za wrażliwość, jakoś nie przeszkadza - odnoszę takie wrażenie wielka liczba innych topików która mogłaby zostać zaliczona do grupy "śmieci" lecz związana z KRR draźni obiektyw - to proszę utworzyć topik i przenieść posty a nie wyzywać.
Cytuj:
chciałabym móc kiedyś tutaj wejść i poczytać o czymś innym niż albo relacja z przedsoborowej Mszy, albo kolejne uszczypliwe poinformowanie, że ktoś się dopuścił zaniedbania...
Nie rozumiem ciągłej bagatelizacji problemu, ciągłego przewijania się stwierdzenia o jednostkowych przypadkach lecz dziwnym trafem widać ją na każdym kroku.
Cytuj:
Panowie to o czym piszecie niczego do tego forum konstruktywnego nie wnosi... po prostu myślę, że już nie tylko mi się dalece przejedliście...
Mi natomiast nie, uwrażliwia na problem rodzimego kościoła.
Wszystko lub prawie wszystko związane z KRR lub tradycją rozpatruje się w duchu awersji i totalnej ignorancji zakładając max wręcz ślepe powoływanie się na dokumenty aby dokopać itp. lecz opluwanie kościoła przez wojujących protestantów, ateistów, synkretyzm, ekumenizm z którego się śmieją wszyscy itp. jest rozpatrywane z miłością, wyrozumiałością i pochwałą